Cavs po słabszym momencie zdają się wracać na właściwe tory. Co prawda tylko wymęczone po dwóch dogrywkach zwycięstwo z Charlotte oraz ogranie zdziesiątkowaych kontuzjach Heat, ale jest to dobry symptom. Jest to związane z między innymi powrotem Jarretta Allena, który pauzował kilka spotkań z powodu kontuzji kostki. Cavs co prawda są b2b, natomiast tak jak pisałem wcześniej, grali wczoraj z Heat i żaden ze starterów nie grał dłużej niż 30 minut. Solidne cardio wykonane, dzisiaj czas na mecz z nieco poważniejszą Atlantą, która jednak ostatnio zawodzi. Załapali konkretne bęcki u siebie od Celtics, a potem męczarnie z Raptors u siebie. Wygrana po dogrywce, ale mało przekonujący występ. Zbiegło się to z informacją, że Hawks są otwarci na trade Johna Collinsa. Nie wydaje mi się to przypadkowe. Collins zaliczył bardzo solidny początek sezonu, ale ostatnio nieco mniej aktywny. Nie wiem jak to wygląda w szatni, ale John wydaje się trochę nieobecny i jest mało eksplozywny. Mam wrażenie, że może mieć złe oddziaływanie na kolegów z zespołu. Mecz ciężki, Cavs u siebie w zasadzie nie przegrywają. Nie wydaje mi się, by to Atlanta miała przerwać ich serię.
Do dubelka dorzucam Pelicans. Curry, Thompson i Green out, Wiggins i Looney questionable, ale w zapewne też usiądą na trybunach. Zion wraca po kontuzji stopy, powinien dzisiaj dostać z 27-30 minut. Must-win game dla Pels.
Cavs OT + Pelicans OT @2,07
Biorę również pod lupę mecz moich ulubieńców. Celtics grają trzeci w tym roku mecz z Bulls. W Chicago przegrali, mimo wielkiej przewagi na starcie, potem Celtom kompletnie odcięło prąd i Bulls odnieśli względnie łatwe zwycięstwo. Wielką przewagę stanowi Vucevic, który pod koszem łatwo ogrywał Horforda i dominował na tablicach. Zebrał 23 tablice i rzucił 18 punktów. Celtics nie specjalnie wzmocnili się pod koszem, wciąż czekają na TimeLorda i dalej dziadek Horford dostaje chore minuty. Jest to dość łatwy match-up dla Vucka, który jest jednym z lepszych centrów w lidze biorąc pod uwagę atak. Trumna i pomalowane powinno paść łupem Vucka, Celtics są trzecią najsłabiej broniącą drużyną w lidzę w pomalowanym. Dodatkowo bardzo solidnie na linii rzutów wolnych, grubo ponad 87%. Krótko mówiąc nie opłaca się go faulować. Fizycznie nad starym Alem będzie dominował, jest tutaj szansa na dobre zapunktowanie.
Nikola Vucevic over 14,5 @1,82 unibet
Wraca Smart, jest Brogdon i jest White. Tatum może trochę odpocząć od gry na piłce i zaliczyć solidny występ pod względem ilości zdobytych oczek. Podoba mi się przemiana Jaysona w tym sezonie. Nie forsuje, kreuje kolegów, nie oddaje głupich rzutów, których w poprzednich latach oddawał stanowczo zbyt dużo. Zdecydowana topka ligi. Ostatnio nieco słabsza skuteczność, ale miał inne zadania na boisku przy absencjach Smarta i Brogdona. Teraz backcourt Celtics znowu wygląda fantastycznie. Można więc będzie znowu pohasać i pokazać, że nie przez przypadek Celtics są najlepszym atakiem w lidze. Myślę, że linia zdecydowanie do pokrycia. Gram także jego over wraz ze zwycięstwem Celtics, którzy są red hot. Mnóstwo wygranych spotkań, oprócz Williamsa wszyscy zdrowi. Idę z prądem. Cała oferta z
betfan.
Jayson Tatum 29+ @1,90
Jayson Tatum 35+ @3,05
Jayson Tatum 30+ oraz Celtics OT @2,70