Po wczorajszej nocce Warriors zdecydowanie lecą na czarną listę jeśli chodzi o ich mecze wyjazdowe. Zabawne jest to, że po powrocie do gry Curry'ego są 0-3. Mam nadzieję, że kolejna nocka przyniesie więcej korzyści.
Philadelphia 76ers vs Portland Trail Blazers:
Zaczniemy od spotkania w Philadelphii, gdzie jako goście zjawią się Lillard i spółka. Zdecydowanym faworytem spotkania są 76ers. Więc w poszukiwaniu lepszego kursu kieruję swój wzrok ku T.Maxey'owi. Tyrese odkąd wskoczył do podstawowej piątki kręci całkiem mocne liczby, rzucał rywalom kolejno: 27,29,26,24 oraz 27 oczek, notując średnią na poziomie 26.6 pkt. na mecz. Do składu 76ers wraca na to spotkanie Harden przez co myślę, że obwodowi z Portland skupią się bardziej na nim a dzięki temu więcej miejsca na swoje popisy powinien mieć Maxey. Blazers w obecnym sezonie są jedną z gorzej broniących drużyn co mówi o tym ich defensive rating - 27 miejsce w lidze pod tym względem.
T.Maxey powyżej 20,5 pkt. @1.90
Philadelphia 76ers handicap -3.5 pkt. @1.42
Washington Wizards vs Atlanta Hawks:
Obie drużyny spotkały się ze sobą przedwczoraj, górą byli Jastrzębie pokonując Wizards 122-120. Ciężko tutaj typować zwycięzce spotkania więc ja skupie się na Panu K.Porzingisie, który czarował w tym spotkaniu najlepiej ze wszystkich wrzucając ekipie z Atlanty aż 43 oczka. Duże znaczenie tego wyniku miała jego skuteczność zza łuku, trafił on 7 trójek na 10 prób. Zdecydowanie jest to jego najlepszy sezon w karierze, notuje w tym sezonie średnio 23.2 pkt. na mecz. W ostatnich 5 spotkaniach tylko raz nie pokrył wystawionej linii przez bukmachera - miało to miejsce w meczu z Raptors (22 oczka). Liczę, że dzisiaj również będzie grał na dobrej skuteczności i ponownie będzie liderem swojego zespołu.
K.Porzingis powyżej 23,5 pkt. @1.80
Minnesota Timberwolves vs Brooklyn Nets:
Po raz kolejny idę w over Pana Bridgesa. Wczoraj zagrał zaledwie 12 minut oddając 13 prób i zdobywając 10 oczek. Jego średnie możecie przeczytać w poprzednich analizach, nie chcę się znowu powtarzać. Wczoraj coach Brooklynu zaskoczył dośc mocno bo wczorajsza pierwsza piątka dostała mocno ograniczone minuty i większość spotkania rozgrywali rezerwowymi. Właśnie też wskoczyła informacja, że Dinwiddie, Claxton, O'Neale oraz Johnson będą dostępni na dzisiejsze spotkanie z Wilkami. Ja na to spotkanie proponuję dwie opcje:
M.Bridges powyżej 23,5 pkt. @1.90
Brooklyn Nets handicap +10.5 pkt. @1.40
Los Angeles Lakers vs Toronto Raptors:
Lakersi bez Jamesa radzą sobie zdecydowanie bardzo dobrze i ciągle są w walce o playoffy, głównie dzięki dobrej postawie Davisa. Mecz przed własną publiką więc nie powinni tutaj dać się stłamsić aż tak mocno Dinozaurom, które w ostatnich swoich 5 wyjazdowych meczach potrafili wygrać tylko raz i to po dogrywce z Wizards. Na ten mecz jest również przewidziany powrót Russela a jest to zdecydowanie jakość dodatnia do zespołu Jeziorowców.
Los Angeles Lakers handicap +8.5 pkt. @1.42
Los Angeles Lakers win @2.15
kursy -
superbet