Charlotte Hornets - Houston Rockets
Charlotte Hornets +2.5 pkt. włącznie z dogrywką @3.25 Forbet 109-99
Robert Covington powyżej 7.5 zbiórek @1.83 Forbet 6 zbiorek
Robert Covington powyżej 0.5 double double @4.85 Betclic
Nie pasują mi te kursy od samego początku, jak je tylko zobaczyłem. Z resztą, gdy grają Rakiety to pół żartem pół serio kurs na ich wygraną nie powinien spadać poniżej 1.25, bo są w stanie przegrać absolutnie z każdym w lidze. Taka sama sytuacja jest z resztą w drugą stronę, bo pamiętam, gdy dwukrotnie ogrywali Jazz to za 1 złotówkę można było wygrać 6-8 grając na Houston. Ale mniejsza z tym.
Co do dzisiejszego starcia. Goście bez Gordona i Westbrooka, więc Szerszenie mogą mieć trochę ułatwione zadanie w ataku, bo więcej minut dostaną
m.in. McLemore, czy House. Jakby nie było siła defensywna przyjezdnych mocno osłabiona, a Hornets trochę się ostatnio obudzili w ataku głównie dzięki Graham'owi i Rozier'owi i P.J'owi, którzy ewidentnie wzięli grę w ataku na swoje barki. Ostatnio trzy porażki, ale rywale mocni, albo bardzo mocni, przegrane naprawdę minimalne, stąd moja podpórka małym handi.
Atak Rakiet oparty dziś będzie na Harden'ie, a to w tym sezonie, szczególnie na początku nie przynosiło pożądanych wyników zespołowych, brak Westbrooka musi się odbić na rezultacie. Stawiam na wyrównany pojedynek z ciekawą końcówką, kursy dla mnie absurdalne, tym bardziej przy takiej kadrze gości. Potrzebna jest jednak skuteczność underdoga, bo po odejściu Capeli fajnie zbiera Covington i o zbiórki w ataku będzie Charlotte ciężko.
To właśnie o Roberta opieram swój drugi bet. Bardzo przyjemna według mnie linia. Nie jest to typowy gracz pod zbiórki, bo mierzy "zaledwie" 201 cm. jednak ostatnio w delegacjach trzykrotnie dwupunktowe wyniki pod statystyką RB. Dodatkowo patrząc na rywali z jakimi te wyniki wykręcił to naprawdę nie lada wyczyn (12 zbiórek z Utah, 16 z Bostonem, 12 z Knicks). Biorąc pod uwagę fakt, że nie zagra dziś Westbrook, który też część tych piłek zabierał i rywala, który ma problemy w ataku uważam, że walka na desce może dziś być bardzo ważna, a tu Robert powinien rozegrać główną rolę. Z punktami przy tak wąskiej kadrze racze nie powinno być problemu.