Slalom Gigant Kobiet Solden
P. Vlhova 1-6 @2.15 Fortuna
P. Vlhova 8 lub lepiej @1.70 Fortuna
3 miejsce
No i doczekaliśmy się inauguracji sezonu w narciarstwie alpejskim i jak co roku zaczynamy na lodowcu w Solden. Śniegu może i nie ma za dużo, ale udało się dośnieżyć trasę , która jest w pełni gotowa na pierwsze zawody w tym sezonie. Na jutro zapowiadana jest piękna pogoda, więc nic nie powinno przeszkodzić w przeprowadzeniu zawodów.
Szukałem fajnych kursów na początek sezonu, forma wielu zawodniczek to wróżenie z fusów, ale udało się coś znaleźć. Trochę zaskoczył mnie kurs na miejsce Słowaczki w jutrzejszych zawodach. Przecież to druga zawodniczka pucharu świata w tamtym sezonie, 5 miejsce w klasyfikacji gigantowej, zawodniczka, która skupiła się od pewnego czasu tylko na konkurencjach technicznych.
Wyniki w gigancie w tamtym sezonie: 4,3,2,7,3,4,4,4,7,4, miejsce, nie ukończone tylko jedne zawody.
Myślę, że w tym roku może być podobnie, od wielu lat to zawodniczka ze ścisłego topu, jeśli chodzi o tą konkurencję. Dwa poprzednie starty w Austrii to 3 miejsca i liczę na podobny start w dniu jutrzejszym.