Typ #9#
Jakub Mansik vs Brandon Nakashima, Lucas Poullie vs Seon Chan Hong, Arthur Cazaux vs Harold Mayot
Typ: Brandon Nakashima & Lucas Pouille & Arthur Cazaux
Kurs: 2.86
Stawka: 4j.
CH Canberra 7:30. Nakashima w ogolnym mniemaniu jest zawodnikiem lepszym. Mensik jest tu trochę "szczęśliwie" bo rundę temu dostał wolny los po tym jak Ritschard oddał mecz walkoverem. Nakashima pionierem nawierzchni twardych nie jest ale tu powinien dać radę.
CH Nonthaburi 5:00. Pouille zaskakuje mnie tu swoim profesjonalizmem. Jest wiekowym zawodnikiem więc raczej nie może grać ciągiem i widać, że postawił na ten turniej. Hong wczoraj ograł mojego faworyta - Sharipova, gdyż ten zagrał bardzo słabo. Hong wykorzystał to, ale z Francuzem już tak łatwo nie powinno być.
CH Noumea 9:20. Cazaux wczoraj ograł innego Francuza - Paire. Zagrał mądrze, spokojnie, prezentując udany i skuteczny serwis. Mayot jest tu dzięki jakiejś magii. Wygrał z de Jongiem ale przegrał na "małe punkty" co jest ewenementem.Cazaux ma łatwiejszego rywala jak wczoraj a Mayot znacznie bardziej wymagającego.
EDIT: Moja ogromna głupota. Gdzieś umknęło mi ze Mensik to finalista juniorskiego AO 2022... Za gapowe się płaci...