Ah przypomniał mi się jeden z ostatnich meczy dobrze rozegranych przez naszą repre. A co do komentatorów to głos Szpakowskiego mi się już nudzi. Bardzo lubię komentarz Matiego Borka.
absolutnie numer jeden to szpak. kazdy mowi ze popelnia bledy i co z tego posluchajcie co plota te cieniasy z polsatu na euro. borek jest z nich najlepszy ale szpakowskiemu i smokowskiemu nie dorownuje i wedlog mnie nigdy nie dorowna. szpak ma bardzo charakterystyczny glos ktory mi sie nie nudzi. smokowski razem z nachornym i twarowskim to wielka wiedza plus nutka humoru. borek to tylko wielka wiedza na temat futbolu. fenomenalny byl rowniez gmoch gdy razem ze szpakiem komentowali spotkanie wisly z panata "dlaczego nie wraca zienczuk?"... napewno pamietacie. a jak chcesz sie posmiac to proponuje wlaczyc polskie radio i pana zimocha
Ja go bardzo lubię, najlepsze są jego wewnętrzne walki: "Tak... nie... jednak tak" ???? Albo mecz Djoković - Safin, przez chwilę cisza, po której "yhm...łeh..uhm ...hłe yyy przepraszam państwa zachłysnąłem się kawą ... łeh, hmm" ????
Szpaku nie ma w sobie równych te jego hasła choćby :
"Troszke za mocno grał Ebi żeby Smolarek to wykorzystał" - Polska-Portugaliael. ME 11.10.2006r. ????
To ja podam więcej dziwnych komentarzy Szpaka:
"Puścił Bąka lewą stroną " ????
" Włodek Smolarek krąży jak elektron koło jądra Zbyszka Bońka"
"Trzeciak strzelił gola po indywidualnej akcji całej drużyny"
"Niemcy często zmieniają pozycję, ale nie mogą zadowolić trenera" ???? ???? ????
"Nareszcie znalazł to miejsce między nogami obrońcy"
Ja nie znoszę Tomaszewskiego. Szczerze to nie mogę go już słuchać. Kiedyś miał monopol w tej branży i komentował od lekkoatletyki (co można jeszcze jakoś zrozumieć) po boks (wyobraźcie to sobie). Psuje niekiedy przyjemność z oglądania. Jego zachwyty często są nie na miejscu, nie błyszczy też głębszą znajomością zawodników z zaplecza. Można by dużo pisać o jego flegmatyzmie, powstało na ten temat mnóstwo dowcipów ale nie zamierzam się rozpisywać.