To jest tak jakby obstawianie over 0.5 gola. Gram na
betfair czyli na giełdzie zakładów bukmacherskich. Można tam obstawiać że dany zakład wejdzie albo nie wejdzie. Tzn. w przypadku dokładnego wyniku 0-0 wygląda to tak:
0-0 Back: 12 Lay: 12.5
Gdy obstawiamy back to znaczy obstawiamy że w meczu będzie wynik 0-0 czyli standardowy zakład jaki możemy znaleźć w każdej ofercie bukmacherów.
Lay natomiast oznacza że dany zakład nie wygra/ nie będzie miał miejsca czyli że nie będzie wyniku 0-0. Haczyk jest w tym że przy lay, kurs jaki jest zapisany nie jest tym co wygramy a tym (zobowiązaniem) co możemy przegrać jeżeli pojawi się w meczu wynik 0-0. Tak na prawdę troszkę to wygląda jak over 0.5 ale według mnie jest to bardziej korzystne dla mnie. Poza tym wysoka stawka pozwala mi na dogłebne przemyślenie obstawionego zakładu , więc nie ma tu strzałów na ślepo.
Na pewno nie wyjaśniłem to do końca. Ciężko to na początku zrozumieć. Tymczasem zapraszam do działu Sports Tradingu lub na podstrone o Betfairze , tam na pewno dowiesz się więcej i lepiej to wszystko wyjaśnią niż ja ; )
Pozdrawiam !