@ Duda
Tak, najpierw musisz zweryfikować konto.
Pierwsza wypłata na konto bankowe z mneybookers musi być wartości mniejszej niż 50 zł. Jak dokonasz wypłaty kwoty poniżej 50 PLN, to dostaniesz w tytule przelewu KOD. To 1 krok weryfikacyjny, w tytule przelewu na swoim koncie bankowym będziesz miał jakiś KOD, który wykorzystasz do zweryfikowania konta w moneybookers, tak byś mógł dokonywać kolejnych wypłat z moneybookers na swoje konto bankowe.
Zostanie Ci zwiększony limit transakcji. Później, będą kolejne kroki weryfikacyjne, zapewne będziesz musiał zweryfikować ADRES ZAMIESZKANIA, w tym celu moneybookers na Twój adres wyśle LIST WERYFIKACYJNY, teoretycznie powinien dotrzeć w ciągu 2-5 dni ROBOCZYCH, w praktyce dociera po kilku tygodniach, a nawet miesiącach, dlatego tak jak pisałem w poście poprzednim (w tym temacie) lepiej jest poprosić o WERYFIKACJĘ ADRESU poprzez przesłanie OBUSTRONNEGO SKANU DOWODU OSOBISTEGO na adres mailowy: securitymałpamoneybookers.com
W treści maila należy napisać coś w stylu: "Przesyłam skan dowodu osobistego, by zweryfikować konto. Nie otrzymałem listu, który był wysłany DATA, termin dostarczenia miał wynosić 2-5 dni, a listu weryfikacyjnego nie ma. W związku z brakiem listu przesyłam skany dowodu osobistego w załączniku, proszę o jak najszybszą odpowiedź."
Nie bądźcie zdziwieni i oburzeni kolejnymi krokami weryfikacyjnymi ze strony moneybookers, jak to sami oni ujęli jest to wszystko "przeciwko praniu brudnych pieniędzy".
Pozdrawiam
HC