Wrzuciłem już swoje propozycje typów na bloga, ale dla osób zainteresowanych chciałem podkreślić jedną rzecz. Nie wierzcie tak ślepo w Brazylię i Niemców. Gospodarze turnieju, muszą korzystać z pomocy psychologa aby poradzić sobie z presją jaka na nich ciąży, pomimo że nie jestem w szatni Brazylijczyków, wydaje mi się że to co już doświadczyli to może być dla nich za dużo. Porównajmy ich z Kolumbią. Ekipa "prowadzona" przez Jamesa Rodrugueza wygrała na razie wszystkie spotkania, na strzelali przeciwnikom sporo goli, atmosfera w szatni wydaje się być idealna, każdy jest zmotywowany, ale nie brakuje im też czasu na rozrywkę i żarty (polecam sprawdzić żart Jamesa na facebookowym profilu tego gracza ;d). Nie wydaje mi się aby w tym meczu
Brazylia okazała się hegemonem, który zrówna tą rewelację turnieju z ziemią, jak to przedstawiają bukmacherzy. Mogę się mylić, ale apeluję przemyślcie dwa razy swój typ, jeżeli macie zamiar grać na Brazylię. Co do drugiego spotkania to jest kilka aspektów i to po stronie naszych sąsiadów. Podobno siedmiu zawodników ma lekkie objawy grypy. Sam Loew wprowadza zamieszanie, ponieważ w mediach panują spekulacje jakim składem zagrają - z jednej wypowiedzi wynika, że zostanie przy "sprawdzonej" formacji - druga zaś głosi że od początku zaczną Schurle oraz Klose. Kolejna rzecz, to to że
Niemcy zagrali TRAGICZNIE przeciwko Algierii i nie oszukujmy się jeżeli zagrają tak samo z Francją to nie mają szans na odniesienie sukcesu. Francuzi w podobnej sytuacji jak
Kolumbia. Oprócz meczu z Ekwadorem, w którym odpoczywali, reszta spotkań wygrana, bardzo dużo goli zdobytych i przede wszystkim fakt, że Deschamps poukładał tą drużynę i przez wywalenie takich INDYWIDUALNOŚCI jak Nasri, wprowadził dobrą atmosferę. Nie twierdzę, że zarówno
Brazylia jak i
Niemcy nie awansują, bo może się tak stać... ale nie wierzę aby ich przeciwnicy położyli się i w 90 minutach oddali mecz na korzyść wyżej wymienionych drużyn. Ja osobiście stawiam kupon na Kolumbię i Francję oba z remisami, a ponad to dokładam wariata za drobne gdzie daję awans Kolumbii i Francji oraz Argentyny, a także wygraną Holandii w regulaminowym czasie gry. Moje analizy poniżej na blogu. POZDRAWIAM !