Środa 07/08/24
Liga Europy - kwalifikacje godz 19.00
FC Kopenhaga - Banik Ostrawa 1-0
Typ:
Kopenhaga ah-1
@ 1.82
Betclic
Stawka: 90
Stan
0
Mimo, że zespół że stolicy Danii jeszcze nie jest w pełni zgrany, ukształtowany, w nowym sezonie. To jest dla mnie tutaj mocnym faworytem. Pięć męczy od rozpoczęcia nowego sezonu to bilans 4-1-0 bramki 14-4. Co prawda 8 z tych goli to potyczka z Magpies ale ofensywa budzi szacunek. W ostatnim zremisowanym 1-1 meczu z Randers ilość sytuacji do zdobycia bramki była ogromna i tylko tajemnicą zawodników FCK pozostaje dlaczego mecz zakończył się remisem.
Banik 4 miejsce w zeszłorocznej czeskiej 1 lidze, ale straciła 38 punktów do pierwszego miejsca, a to świadczy o różnicy jaka dzieli ich od czołówki ligi. Teraz, po dwóch kolejkach Czeskiej ligi ma 3 punkty, a ostatni mecz ligowy przełożyli. Pokonali też Armeński Urartu w dwu meczu 7-1. Swoją grę ofensywna opierają na dwóch Nigeryjczykach Tanko i Adediran, ale przy agresywności Duńczyków raczej wielkiego pożytku z nich tutaj nie będzie. David Lischka jest kontuzjowany.
Wygraną gospodarzy to minimum tego co się powinno tutaj wydarzyć.
Liga Mistrzów kwalifikacje godz 20.45
Jagiellonia - Bodo/Glimt
Typ:
Jagiellonia ah+0
@ 2.20
Betclic
Stawka: 60
Stan
60
Pierwszy z dwóch pojedynków polsko - skandynawskich i jak w przypadku Legii mam dość mocne przekonanie że nie sprosta Brondby to tutaj zgoła odmienne przeczucia.
Jagiellonia ma olbrzymią ochotę do gry ofensywnej, co jest akurat tutaj zaletą bo Bodo nie jest przyzwyczajone w lidze norweskiej żeby ktoś grał przeciwko nim ofensywna piłkę. Oni najlepiej czują się kiedy mają ją w swoim posiadaniu i po kontrolą. W przeciwnym razie czasem nie potrafią się odnaleźć. Najlepszym przykładem jest porażka z ostatnim Sandefjord czy nie najsilniejszym Ham Kam, zespołami które nic sobie nie robiły że grają z mistrzami
Norwegia. Po prostu zaatakowały i przyniosło to rezultaty. Jagiellonia powinna zrobić to samo, a będe spokojny o końcowy wynik.
Trochę tutaj nie rozumiem co kieruje rynkiem ustawiając Norwegów jako faworyta tego meczu, więc po prostu zagram to tak jak czuje.
Jaga tego meczu nie przegra.
Liga Mistrzów – kwalifikacje godz 19.00
Slavia Praga – Royale Union SG 3-1
Typ:
Royale ah+0
@ 2.95
Betclic
Stawka: 40
Stan
40
Jak mi racjonalnie ktoś wytłumaczy dlaczego tutaj zespół z Czech jest tak bardzo faworyzowany to będę wdzięczny. W lidze w trzech meczach 7 punktów, ale liga naszych południowych sąsiadów nie jest jakaś bardzo silna. Liczą się trzy zespoły, a reszta jest tłem. Po za tym lista nieobecnych zawodników ciągle się wydłuża. Stepan Chaloupek, Petr Sevcik, Tomas Vlcek kontuzjowani. Tomas Holes zawieszony za kartki. Belgowie zaczęli od remisu z beniaminkiem Dender, a potem wygrali z
Beerschot VA. Nie mają wielkich problemów w zespole tym bardziej, ze latem sprowadzili kilku zawodników z Anan Khalaili na czele, który ich kosztował 5 milionów euro z Macabi Haifa. Jak dla mnie mecz na remis, więc spróbuje delikatnie na gości.
Liga Konferencji - kwalifikacje godz. 19.00
Hacken – Paidee 6-1
Typ:
Hacken ah-2,5
@1,73
Betclic
Stawka: 70
Stan
51,10
Hacken nie grał w lidze w weekend, nie ma też meczu w następny, więc może się całkowicie skupić na tym spotkaniu.
To bardzo ofensywna drużyna, grająca bezkompromisowo o czym przekonali się już ich rywale w kwalifikacjach LK.
(6-1 i 6-2 z Dudelange) Paide to Estoński klub który wyeliminował Stjarnar w poprzedniej rundzie (1-2 i 4-0), ale daleko im do jakości Szwedów. Jeszcze jedna rzecz przemawiająca za Szwedami. Na Bravida Arena gramy na sztucznej trawie, przy szybkiej grze gospodarzy jest to kolejny plus po ich stronie.
Dawno nie grałem tak wysokich handicapów ale myslę że tutaj to jest usprawiedliwione.
Dzisiaj:
48,90
Ogółem:
336,80