>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

MLB Season 2013 - Sierpień

Status
Zamknięty.
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Dziś zapowiada się fajna noc ;)

Kansas City - Miami Marlins

Zero runs w 1 inningu @ 1.73 ✅
poniżej 6.5 @ 2.00 ✅
william hill

Fernandez robi furorę w słabiutkich Marlins , oglądałem wiele jego meczów i chłopak zrobił na mnie wielkie wrażenie . Jego curveball sieje spustoszenie w szeregach przeciwników , młody Kubańczyk często zamienia ten rzut na SO . W ostatnim czasie 2 świetne mecze vs Pirates i Indians , 2x 8 IP , 2 ER i aż 27 K .
W ostatnich 12 spotkaniach tylko raz oddał więcej niż 2 ER (3 ER @ Cardinals) .
Chen z Royals odkąd wszedł do rotacji jest nietykalny dla pałkarzy rywali , ostatnie 5 meczów to łącznie : 29.2 IP , 16 H , 4 ER , 4 BB i 23 SO . Leworęczny miotacz to nie jest dobra wiadomość dla Miami , przed ostatnia drużyna jeśli chodzi a AVG w lidze vs LHP . Ogólnie ofensywy bardzo niemrawe (do Ofensywy Miami pasuje bardziej słowo żałosna) , Royals ostatnio trochę się obudzili ale wierzę w Fernandeza . Stawiam tradycyjnie 1 inning , do tego za mniejszą stawkę under bo jednak linia jest bardzo niska .
LA Dodgers - NY Mets
zero runs w 1 inningu @ 1.73 ⛔
william hill

Harvey robi dobrą robotę , rzadko dostaje run support . Świetny miotacz którego największym i chyba jedynym minusem jest to że gra takiej gównianej drużynie . W ostatnich 4 meczach tylko raz oddał jakiekolwiek runs (3 vs Marlins) . Z Dodgers mierzył się raz , nie było najlepiej 6 IP , 3 ER .
Dodgers wystawiają Ryu , leworęczny który wygrał dla Dodgers swoje 4 ostatnie starty . Także dobra forma , w ostatnich 3 meczach łącznie tylko 3 ER .
Przeciwko Mets w tym sezonie 7 IP , 1 ER , 3 H . Mets bez swojego najlepszego pałkarza Davida Wrighta który znowu jest kontuzjowany .
Linia bardzo niska , Dodgers w formie dlatego undera sobie odpuszczam , wolę zagrać zero runs w 1 inningu .

Otrzymane punkty reputacji: +26
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Angels @ Yankees
OVER 8.0 ✅
1.77 @ Pinnacle

Jason Vargas vs CC Sabathia

Jason wraca po kontuzji i to od razu na stadion , gdzie ma ERE 9+ za całą swoja karierę..
Vargas gdy grał w Mariners widział Yankees 6 razy.
3 razy w Nowym Yorku - overy o kilka runów przewyższały linię.
W Seattle 2 Undery i Over [tylko 1 punkt więcej od linii].
Kolejno mecze u Yankees.
Lipiec 2009 - SEA 8-4 - linia 9 - 4 IP - 4 ER
Sierpień 2010 - SEA 5-9 , linia 9 - 6.1 IP - 7 ER
Lipiec 2011 - SEA 3-10 - 4 IP - 4 ER [8 R].
W meczu na rehabie w farmie SEA - Salt Lake - 8 Sierpnia - zrobił bilans 4.2 IP , 4 ER , 4 H , 3 BB i 3 HR.
W tym sezonie Vargas był głównie wykorzystywany w domu , ponieważ na stadionie Aniołów ciężko wybić HR&#39;a.
To pisałem przed sezonem
Stadion w Anaheim został sklasyfikowany jako jeden z trudniejszych do wybicia HR przez ostatnie 3 lata.
Blanton , który sporo tych HR rozdaje , może czuć sie nieco spokojniej.
To samo Vargas.
Fly-ball pitcher , który mając dość szybki OF w postaci Hamilton-Trout-Bourjos może także być spokojniejszy o jego HR rate.
W tym sezonie na wyjazdach ma linię 1-3 , ERE 4.42 , 45 H i 13 BB w 36.2 IP. OBP wynosi .354 , WHIP 1.58
Przeciwko zawodnikom obecnych Yankees linia .349/.371/.578.
Najgorzej grają Wells [2-for-12 , ale 2 HR] i A-Rod [hitless w 6 AB]
Charles&#39;a opisywałem przy okazji spotkań z San Diego i Tampy.
Od Czerwca gra najgorszy okres w swojej karierze.
Ostaniom wygraną miał w Minnesocie 3 Lipca - od tamtej pory - seria 6 porażek ekipy Yankees - 5 z tego było Overami.
Ostatnie 3 mecze to bilans 0-2 , ERA 7.5 , OBP .383 i WHIP 1.72 w 18 IP.
W domu bilans 6-5 , ERA 4.14 OBP .316 i WHIP 1.34 w 82.2 IP
Przeciwko stawianiu Overa świadczy to jak grają przeciwko leworęcznym [obaj miotacze są lefties] obie drużyny.
Wyniki nie są imponujące.

Otrzymane punkty reputacji: +28
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
dzisiaj bezwarunkowo dla mnie Nationals z Zimmermanem przeciwko Giants z Timusiem Lince-cum inside-mem. Tim niezwykle nieregularny w tym sezonie, narzuca fatalnie, potem nagle trafi się jakiś no hitter. Ale w jednym Słodki Timmy jest regularny - w tym, że po każdym dobrym występie dostaje solidny wp...12 maja vs. Braves 2 hity O ER, tydzień poźniej 6 ER; 4 czerwca vs Toronto 3hity 1 ER, tydzień pozniej 7hitów i 4 ER w 4 innach; 13 lipca no hitter,tydzien później w 3 innach 9hitów,8ER, 3 HR; ostatnio miał nawet dwa quality starts - vs. Rays 6h ale tylko 1ER i potem z Brewers 1hit 0 ER...aż się boję co będzie dzisiaj, bo mamy CUMulację!!!!!!! ???? szykujcie wasze tickety bo losowanie zaczyna się o 1.05. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak jak to zwykle w życiu bywa z CUMulacjami ???? Nationals -1 @ 2.03

ja.....wygrany bet zamienił się w zwrot ????

Otrzymane punkty reputacji: +17
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
San Diego @ Colorado
Colorado @ 1.74 ✅ 4:2
Colorado -1 @ 2.04
✅ 4:2
Pinnacle

Andrew Cashner vs Jorge De La Rosa
Typ nakierowany dzisiaj głównie 4 rzeczami :
=&gt; linia Jorge vs aktualni batterzy SD Padres
Jorge przeciwko aktualnym batterom SDP ma linię .216/.274/.258
Jest ona bardzo dobra , mało Extra Base Hits.
Linia SLG bardzo niska - ponieważ oddał tylko 4 duble , 0 triples i 0 HR
=&gt; Jorge w domu
W tym sezonie w domu linia W-L 7-1 , ERA 2.59 , 65 H i 19 BB w 62.2 IP co daje OBP .322 i WHIP 1.34.
Jego drużyna wtedy bilans ma 9-2
Na ostatnie 4 mecze domowe - COL wygrało 3 razy [porażka 1-2 z Cubs]
De La Rosa w tym sezonie jest bardziej domowym miotaczem niż wyjazdowym.
To samo lepiej mu idzie miotać w dzień niż w nocy
W ostatnim czasie zagrał tylko słaby mecz na wyjeździe w Atlancie
=&gt; Jorge w dzień
W dzień w tym sezonie ma linie 5-0 , ERA 1.42 , 34 H i 15 BB w 44.1 IP co daje OBP .291 i WHIP 1.11.
Statystyka średnio ważna , ale niektórzy wyglądają lepiej w dzień , inni w nocy.
Warto spojrzeć na staty za dnia Ricka Porcello , który dzisiaj narzuca w ekipie Detroit.
=&gt; Cashner na wyjazdach
Andrew na wyjazdach ma bilans 3-4 , ERE 5.05 , OBP .344 i WHIP 1.47 w 66 IP
Podsumowując - jak ktoś ma nerwy - może zagrać na Colorado , bo De La Rosa ma ciężką kontrole i lubi rozdawać walks.
Za ten sezon BB/9 ma tylko 3.3 , ale za karierę ponad 4 walks na 9 inningów narzuconych.
Jorge od 11 Września 2009 roku - gdy on narzuca - jego ekipa wygrywa z San Diego
w 5 z tych 6 domowych spotkań z tej serii - był Over
Przeciwko ?
De la Rosa ma lipne ostatnie 3 mecze , głównie popsute meczem w Atlancie.
Padres lepiej wyglądają przeciwko lefties niż righties w tym sezonie , a Jorge jest właśnie leworęczny.

Otrzymane punkty reputacji: +20
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.
St.Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates [1:5]
Typ: St.Louis Cardinals ML ⛔
1.88 @ Marathon

Shelby Miller vs. Francisco Liriano

Drugie starcie obu ekip. Minionej nocki to gospodarze cieszyli się ze zwycięstwa (4:3). Obie ekipy walczą o zwycięstwo w dywizji centralnej National League. Aktualnie na prowadzeniu w tym wyścigu są Piraci z Pittsburgha którzy są lepsi od Cardinals zaledwie o 2 zwycięstwa.
St.Louis u siebie są mocną ekipą z bilansem 35-22 w ostatnich 10 grach legitymują się stosunkiem W/L na poziomie 4-6.
Pittsburgh na wyjazdach ma bilans 29-28 a ostatnie 10 meczy to 5-5 (w tym seria 4 porażek z rzędu).

Dziś starterem w ekipie gospodarzy będzie RHP Shelby Miller z bilansem 11-7 , 2.89 ERA , 1.14 WHIP i .286 OBP w tym sezonie.

W grach domowych Shelby legitymuje się liczbami:

• w 62.0 IP ma bilans 6-2 [team ma 8-3] , 1.74 ERA , 0.94 WHIP , .250 OBP. Dodatkowo pozwolił na zaledwie 12 Runs , dał 14 Walków i 5 HR.

Z koleji w ekipie Pirates miotał dziś będzie LHP Francisco Liriano. Jego bilans z tego sezonu to 12-5 , 2.83 ERA , 1.26 WHIP i .301 OBP.

Wyjazdy w jego wykonaniu wyglądają następująco:

• w 53.1 IP ma bilans 5-4 [team również jest 5-4] , 4.22 ERA , 1.46 WHIP , .333 OBP. Na terenie rywali dał 25 Runs , 27 Walków i 5 HR. Z reguły Francisco lepiej czuje się na własnym terenie aniżeli na wyjazdach.

Obaj miotacze nie mieli zbyt wielu okazji grać przeciwko dzisiejszym batterom. Francisco w ostatniej swojej wyjazdowej grze w Colorado zszedł już w 2 iningu po tym jak dał 12 H , 10 R (jego team zebrał baty 10:1). Niby Liriano ma na koncie 2 zwycięstwa przeciwko Cardinals z tego sezonu a Miller 2 porażki z drużyną Pirates jednakże ja dziś w roli faworytów i zwycięzców dzisiejszego matchapu widzę ekipę gospodarzy. Być może liczby nie do końca są przekonywujące co do słuszności mojego wyboru ja jednak powierze dziś St.Louis swoje pieniądze.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
a także zaliczył również 25 Errors
Przepraszam , że co :?: :p
Chyba o inną statystykę Ci chodziło ;)
Miotacze grają w defensywie , ale Erorry u nich to rzadkość , chyba ze przy Pickoffie czy coś :p
Więcej jak 8-9 na sezon to jakiś mega patałach w obronie...
A dwa i tak sporo tak zwanych pop-outs łapią infielders dla zasady ;)
Liriano na Coors Field w Colorado w ostatnim tygodniu rozgrywał swój pierwszy mecz w karierze na tym obiekcie , więc ostrzejsza wtopa może sie czasami trafić ????

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.

St.Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates [6:5 F/12]
Typ: St.Louis Cardinals ML @ 1.84 ✅
Marathon

Pitching MatchUp:
Cardinals RHP Lance Lynn (13-6, 3.79 ERA) vs. Pirates RHP A.J. Burnett (5-8, 2.95 ERA)

Dziś 3 i ostatnie starcie obu ekip w serii rozgrywanej na Busch Stadium w St.Louis. Gospodarze po zwycięstwie w meczu otwarcia minionej nocki musieli już uznać wyższość gości i polegli w stosunku 5:1.
Pirates mają już 3 zwycięstwa więcej od Cardinals i jeśli Ci nadal marzą o zwycięstwie w dywizji centralnej muszą dziś poprostu wygrać. Ponadto St.Louis walczy o to aby nie przegrać serii u siebie. Łatwo powiedzieć trudniej zrobić! Jednak ja widzę szansę na ich win w dzisiejszej grze.

Skupmy się teraz na starterach obu ekip:

• Lance Lynn: bilans ostatnich 3 gier to 1-1 [team ma 1-2]. W 20.2 IP ma 2.61 ERA, 0.92 WHIP, 10 H, 6 R , 6 ER i OBP .259. U siebie prezentuje się tak: bilans W/L 8-2 [team ma 9-3] w 77.2 IP ma 2.78 ERA, 1.16 WHIP, 60 H, 24 R , 24 ER , OBP .303. , BABIP .286. i oddał tylko 1 HR na Busch Stadium!
  • A.J Burnett: bilans ostatnich 3 gier to 1-1 [team ma 2-1]. W 21.2 IP ma 2.91 ERA, 1.20 WHIP, 19 H, 8 R , 7 ER i OBP .295. Na wyjazdach wygląda to tak: bilans W/L 2-5 [team jest 2-8 gdy on rozpoczynał] w 60.0 IP ma 3.60 ERA, 1.42 WHIP, 59 H, 32 R , 24 ER , OBP .337. , BABIP .325 oraz podarował rywalom 4 HR w delegacji.

Na koniec garść statystyk z Covers.com:

• Cardinals are 5-2 in Lynns last 7 starts vs. Pirates.
  • Pirates are 7-2 in the last 9 meetings.
  • Pirates are 4-11 in Burnetts last 15 starts as an underdog.
  • Pirates are 1-4 in Burnetts last 5 starts as a road underdog.
  • Cardinals are 12-3 in Lynns last 15 starts following a team loss in their previous game.
  • Cardinals are 12-4 in Lynns last 16 home starts.
  • Cardinals are 17-7 in Lynns last 24 starts as a favorite.

Dwaj dobrzy miotacze dziś zaczynają choć A.J nie do końca mnie przekonuje na wyjazdach. Ponadto Cardinals bronią się przed przegraniem serii we własnym ballparku. Bullpen po obu stronach wyrównany. Burnett wygrał swoje ostatnie 3 ostatnie starty versus Cardinals m.in. dlatego też dziś wierzę w przerwanie tego trendu przez graczy St.Louis i odniesienie przez nich zwycięstwa.

Otrzymane punkty reputacji: +29
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tez gram STL Cardinals - jedziemy na tym samym wózku ????
Tylko ja mam nieco inne zastrzeżenia co do typu.
Od początku serii wyjazdowej do Cinnci - STL ma bilans 5-7 , na ich szczęście 1-5 mają gdy mecz zaczynali lefties [w 3 ostatnich spotkaniach tylko zdobyli 2 punkty]. Tyle co wygrali w domu Kershaw&#39;em.
Dzisiaj rzuca righties
Burnett za ostatnie 3 lata ma linie vs STL batters .229/.311/.367.
Dalej nie patrze , bo Burnett długo już rzuca w MLB , w NL też ma już sporą przygodę [kariera na Florydzie]
Lynn ma linię .236/.319/.370
Jak widać podobnie
Na plus.
Molina powraca - duży plus jak i dla defensywy , jak i dla ofensywy STL.
Molina and outfielder Shane Robinson are both expected to come off the disabled list for Thursday&#39;s series finale. Placing Molina back behind the plate is a huge boost for the Cardinals after he missed 14 games with a right knee sprain.
Patrząc na staty miotaczy , ciężko stwierdzić co sie stanie - może być typowy one-run ballgame.
Sam miałem pod analizę dawać ten mecz ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.

Philadelphia Phillies - Los Angeles Dodgers [0:4]
Typ: Los Angeles Dodgers ML @ 1.95 ✅
Marathon

Pitching MatchUp:
Phillies LHP Cliff Lee (10-5, 3.18 ERA) vs. Dodgers RHP Zack Greinke (10-3, 3.21 ERA)
Zaczne może słowami pewnego usera:
Greinke to ciotex
nie mniej jednak mam zamiar mu dziś zaufać i postawić pare groszy na zwycięstwo Dodgers w dzisiejszym meczu.
Drużyna z LA nareszcie gra tak jak życzyli by sobie jej fani. Są liderami dywizji zachodniej z bezpieczną przewagą nad drugą w tabeli Arizoną. Aktualnie mają passę 8 zwycięstw z rzędu i to niestety dziś mnie trochę martwi , bo jak wiadomo każda passa się kiedyś kończy. Oby nie dziś! Na wyjazdach prezentują się solidnie z bilansem 33-25 a w ostatnich 10 grach mają bilans 9-1.
Phillies są cieniem zespołu sprzed kilku lat. Ich bilans meczy domowych to 29-27 a w ostatnich 10 grach są 3-7.

• Cliff Lee: bilans ostatnich 3 gier to 0-2 [team ma 0-3]. W 17.0 IP ma 5.82 ERA, 1.59 WHIP i OBP .364. U siebie prezentuje się tak: bilans W/L 4-3 [team ma 5-4] w 61.2 IP ma 4.09 ERA, 1.23 WHIP , OBP .297. i BABIP .324. Co warte odnotowania u siebie rozdał aż 11 HR! Przeciwko batterom Dodgers ma linie .244/.272/.393 w 234 AB + 8 HR i 10 walks.
  • Zack Greinke: bilans ostatnich 3 gier to 2-0 [team ma 3-0]. W 19.2 IP ma 1.83 ERA, 1.07 WHIP i OBP .272. Na wyjazdach wygląda to tak: bilans W/L 4-2 [team jest 6-3 gdy on rozpoczynał] w 51.2 IP ma 4.35 ERA, 1.57 WHIP , OBP .362. i BABIP .331 choć ten podarował rywalom tylko 3 HR w delegacji. Przeciwko batterom Phillies ma linie .265/.282/.410 ale tylko w 83 AB + 3 HR i 2 walks. W dodatku nie grał przeciwko wszystkim pałkarzom Philadelphii więc ta statystyka nie może być wiarygodna i decydująca przy tym typie.

Garść statystyk z Covers.com:
  • Dodgers are 4-0 in the last 4 meetings in Philadelphia.
  • Dodgers are 4-1 in the last 5 meetings.
  • Dodgers are 22-4 in their last 26 road games.
  • Dodgers are 7-1 in their last 8 games as a road favorite.
  • Dodgers are 9-1 in Greinkes last 10 starts.
  • Phillies are 4-17 in their last 21 games vs. a right-handed starter.
  • Phillies are 3-13 in their last 16 games as an underdog.
  • Phillies are 5-12 in Lees last 17 home starts vs. a team with a winning record.

Sądzę iż Dodgers którzy są ostatnimi czasy w nie prawdopodobnym gazie poradzą sobie z ekipą gospodarzy. Phillies zawodzą i niesądzę aby uratował ich Lee nawet pomimo tego że jako jeden z nielicznych trzyma przyzwoity poziom. Relief obu ekip z ostatnich 5 i 10 gier zdecydowanie na korzyść Dodgers. GL Dodgers!!!

Otrzymane punkty reputacji: +13
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Miami Marlins - SF Giants
under 7 @1.83 ⛔
zero runs w 1 inningu @ 1.73 ⛔
William hill

Jak dla mnie wymarzone zestawienie do typowania underu . Obie ofensywy bardzo słabe , Marlins momentami wręcz śmieszni .
Miotacze na fali , Gaudin zadziwia rewelacyjnymi wynikami , w ostatnich 10 startach tylko 3 razy oddawał więcej niż 1 run (a 3x na zero).
Eovaldi został namierzony już jakiś czas temu przeze mnie , fastball petarda , jeśli w takim tempie będzie doprasowywał pozostałe rzuty to może być dominujący miotacz w niedalekiej przyszłości . Ostatnio tak jak przewidywałem był w stanie zatrzymać rozpędzonych Braves - 7 IP i tylko 1 H oddany robi wrażenie , ogólnie w ostatnich 4 meczach oddał zaledwie 3 runy . Oglądałem jego ostatnie mecze z Indians , Mets i Braves , widać że fastball funkcjonuje bez zarzutu co ustawia całą grę dla Nate&#39;a i wtedy na prawdę jest trudny do pokonania .

Otrzymane punkty reputacji: +17
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Boston Red Sox vs NYY​

Jak dla mnie spotkanie 50-50 z jednej strony Boston Red Sox z John&#39;em Lackey&#39;em na SP, zaś z drugiej NYY i Hiroki Kuroda oraz Alfonso Soriano, człowiek który po &quot;trejdzie&quot; do NYY, przeżywa drugą młodość i jest nie do powstrzymania.
Wiadomo że zawsze serie pomiędzy Bostonem a NYY mają specjalny charakter, ale w tym momencie sezonu wydaje się że to gościom zależy bardziej na osiąganiu najlepszych wyników.
Boston póki co jeszcze pierwszy w swojej dywizji, ale mają tylko jedno spotkanie przewagi nad Tampą, natomiast Yankees na tę chwilę są 6 spotkań za Rays w wyścigu po wild card.
Jeśli chodzi o obu starterów, to w tym sezonie ich rywalizację przeciwko pałkarzom przeciwnych ekip nie są wcale zniewalające i ciężko powiedzieć, który z nich będzie dziś ostoją swej drużyny. Oczywiście można również zakładać opcję z wymianą ciosów.
W mojej subiektywnej opinii to Kuroda jest obecnie w lepszej dyspozycji i patrząc przez pryzmat tego jak działa ofensywa NYY jestem skory zaufać gościom z NYY.
Co do Soriano to trzeba odnotować 4 ostatnie spotkania i 5 HR 18 RBI i 13 Hits ???? w takiej dyspozycji Alfonso może bardzo mocno przyczynić się do tego iż NYY zrobią milowe kroki w kierunku przynajmniej wild card.
New York Yankees win / 2.22 Marathonbet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +15
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.

Milwaukee Brewers - Cincinnati Reds [1:9]
Typ: Milwaukee Brewers ML @ 2.40 ⛔
Marathon

Pitching MatchUp:
Brewers RHP Wily Peralta (8-12, 4.30 ERA) vs. Reds RHP Homer Bailey (7-10, 3.81 ERA)

4 i ostatnie starcie w serii rozgrywanej na Miller Park w Milwaukee.
Gospodarze póki co prowadzą 2-1. Dziś mam zamiar postawić parę groszy na ich kolejne zwycięstwo.
Milwaukee bilans u siebie 29-32 , w ostatnich 10 grach są 6-4.
Cinncinatti na wyjazdach są 32-33 , ostatnie 10 gier w ich wykonaniu to bilans 7-3.

• Homer Bailey: bilans ostatnich 3 gier to 2-0 [team jest 3-0]. W 20.0 IP ma 4.05 ERA, 1.25 WHIP i OBP .313. Na wyjazdach prezentuje się słabo w tym sezonie: bilans W/L 3-8 [team ma 4-9] w 84.1 IP ma 4.16 ERA, 1.28 WHIP , OBP .319. i BABIP .317. Na wyjazdach rozdał 11 HR! Przeciwko batterom Brewers ma linie .299/.355/.421 w 107 AB. Szału nie ma i widać że pałkarze Milwaukee wiedzą jak odbijać przeciwko niemu. Homer już 2 razy grał przeciwko Brewers i oba te spotkania przegrał [12.2 IP , 18 H , 10 R , 10 ER , 4 BB i 2 HR - jego staty w porażkach 6:0 u siebie i 3:4 na Miller Park]
  • Wily Peralta: bilans ostatnich 3 gier to 1-2 [team ma 1-2]. W 19.1 IP ma 2.79 ERA, 0.93 WHIP i OBP .247. U siebie wygląda to tak: bilans W/L 4-6 [team jest 6-6 gdy on rozpoczynał] w 67.0 IP ma 4.57 ERA, 1.51 WHIP , OBP .348. i BABIP .287. Na Miller Park dał rywalom 6 HR i aż 33 walki. Przeciwko batterom Reds ma linie .176/.274/.257 ale tylko w 74 AB. Wily niestety ma problem w trafieniem w strefe.

• Reds are 1-4 in Baileys last 5 road starts vs. Brewers.
  • Reds are 1-5 in Baileys last 6 starts vs. Brewers.
  • Reds are 2-7 in the last 9 meetings in Milwaukee.
  • Reds are 4-10 in Baileys last 14 road starts.
  • Reds are 1-5 in Baileys last 6 Sunday starts.
  • Brewers are 4-0 in Peraltas last 4 starts as a home underdog.
  • Brewers are 5-1 in Peraltas last 6 home starts vs. a team with a winning record.
  • Brewers are 2-8 in Peraltas last 10 starts following a Quality Start in his last appearance.

Moim zdaniem obaj starterzy na dzisiejszy mecz są wyrównani dlatego nie widzę powodu dla którego Homer i jego Reds są dziś faworytem. Nie rozumiem dlaczego u niektórych buków kurs na nich jest w granicach 1.65. Mecz zapewne będzie wyrównany i będą decydowały detale. Dla mnie jednak Milwaukee to dziś mocny dog (tym bardziej że grają u siebie) a kurs na nich to spore value. GL Brewers!

odi 2,3K

odi

Forum VIP
NY Mets - San Diego -&gt; over 6 ✅
1.83
WilliamHill
22:10

Finałowy mecz cztero-spotkaniowej serii. Metsi naładowali swój roster młodzieżą i właśnie ta młodzież powoduje, że ofensywa nowojorczyków nabrała nieco rozpędu. Po trzech meczach z tej serii jest 2:1 dla NY z czego w 2/3 over 6 został pokryty. Dziś narzuca po stronie Mets mocny Matt Harvey, ale to nie musi tu oznaczać wcale od razu underu. Po pierwsze przez tą dosyć nieograną jeszcze na poziomie MLB młodzież po drugie Harvey nie jest chyba w najwyższej formie bo w swoim ostatnim występie zezwolił na 4R podczas 8H ze strony Dodgers (6IP). Leworęczny starter San Diego Eric Stults (8-10, 3.68) w pięciu ostatnich meczach bardzo kiepsko, poza tym jest to jego pierwszy pełen sezon w MLB i płaci frycowe. Metsi powinni to wygrać overowo, ale przez ostatnią wpadkę Harveya i obecność Stultsa lepiej tu zagrać punktowy over.
KONKURS MLB

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.

Miami Marlins - Los Angeles Dodgers [6:2]
Typ: Miami Marlins ML @ 2.12 ✅ ????
Bet365

Pitching MatchUp:
Marlins RHP Jose Fernandez (8-5, 2.45 ERA) vs. Dodgers LHP Hyun-Jin Ryu (12-3, 2.91 ERA)

Na samym początku podkreślam , że tym mocno ryzykowny gdyż grany przeciwko najlepszej obecnie drużynie ligi!
Dziś w nocy czasu polskiego Miami Marlins rozpoczyna 4-meczową serię przeciwko LA Dodgers. Ekipa z Kalifornii jest aktualnie najbardziej &quot;hot&quot; w całej lidze. Niech świadczy o tym choćby fakt , że z ostatnich 10 spotkań wygrali 9 (porażka minionej nocy w 3 grze versus Phillies).
Ja jednak dziś po cichu liczę , iż starter Marlins jest w stanie zlimitować ofensywe Dodgers i przyczynić się do ich drugiej porażki z rzędu. Owym starterem Miami na dzisiejsze spotkanie jest młody Kubańczyk Jose Fernandez. Już teraz śmiem twierdzić , że Jose jest jednym z faworytów do nagrody &quot;Rookie of the Year&quot;. Szkoda tylko , iż gra w tak mizernej organizacji jak Marlins.

Rzut oka na staty obu starterów:

• Marlins RHP Jose Fernandez (8-5, 2.45 ERA): bilans ostatnich 3 gier to 1-0 [team jest 2-1]. W 20.0 IP ma 0.90 ERA, 0.85 WHIP i OBP .224. W swoim ostatnim meczu u siebie zmiażdżył Cleveland 10:0 , następnie poległ w Pittsburghu 4:5 i wygrał w Kansas z ekipą Royals 1:0. Na Marlins Ballpark jego cyferki są jeszcze lepsze: bilans W/L 5-0 [team ma 9-2] w 71.0 IP ma 1.39 ERA, 0.87 WHIP , OBP .229. i BABIP .234.
  • Dodgers LHP Hyun-Jin Ryu (12-3, 2.91 ERA): bilans ostatnich 3 gier to 3-0. W 19.1 IP ma 1.40 ERA, 1.14 WHIP i OBP .286. Ryu gra fenomenalnie w tym sezonie o czym świadczy choćby to , że jego 9 ostatnich startów zakończyło się zwycięstwami! Na wyjazdach jednak jego staty są troszkę słabsze: bilans W/L 6-2 [team jest 8-4] w 72.2 IP ma 4.09 ERA, 1.39 WHIP , OBP .324. i BABIP .327.

• Dodgers are 5-2 in the last 7 meetings.
  • Dodgers are 24-4 in their last 28 road games.
  • Dodgers are 42-9 in their last 51 overall.
  • Dodgers are 9-0 in Ryus last 9 starts vs. a team with a losing record.
  • Marlins are 4-10 in their last 14 games as an underdog.
  • Marlins are 5-2 in Fernandezs last 7 starts as a home underdog.
  • Marlins are 7-0 in Fernandezs last 7 home starts.
  • Marlins are 4-1 in Fernandezs last 5 starts vs. a team with a winning record.

Tak ja mówię typ jest mocno ryzykowny...Dodgers i Ryu w mocnym gazie jednak...porównanie statystyk Ryu na wyjazdach i Fernandeza w domu każe wybrać tego drugiego. Nie wiem tylko czy Marlins stać na drugi win z rzędu choć ich ofensywa w starciach z Giants wyglądała naprawdę nieźle. Grają u siebie , zaczyna Fernandez , jeśli będą prowadzić zapewne Cischek (jeden z lepszych closerów w lidze) dokończy dzieła. Kurs przyjemny więc dlaczegoby delikatnie nie spróbować?! Wszak to MLB i tu wszystko może się zdarzyć (taki urok tej ligi)...Więc...Let&#39;s Go Marlins!!!

Otrzymane punkty reputacji: +18
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Kansas City Royals vs Chicago White Sox
Przed All Star, John Danks był w zdecydowanie lepszej dyspozycji, niż ta w której jest teraz, no ale takie koleje losu, White Sox i tak już w tym sezonie o nic nie grają, atmosfera średnia i każdy już raczej myśli o zakończeniu regular season. Mimo wszystko ich wyniki z ostatnich spotkań wcale nie są tak złe jakby wszyscy sobie wyobrażali, czy też zapowiadali wielki kryzys. Chicago ma się dobrze jak na moje oko i lubi wygrywać z pozycji doga. Co prawda ja się nie odważę zaproponować zwycięstwa gości, ale pójdę drogą spod znaku &quot;under&quot;. Danks swojej ostatnie występy przeciwko Royals odnotował w 2011 roku, od tego czasu nie było sposobności, wiem że statystyki z tamtego okresu mogą mylić rzeczywistość, ale mimo wszystko średnia .223 nie wygląda źle przy 103AB. Co ciekawe Danks nie oddał żadnego HR, a liczba RBI kończy się na 3.
Z drugiej strony Ervin Santana i dosyć solidne występy w ostatnich dniach, z pominięciem wpadki w Bostonie, ale koniec końców zwycięskiej wpadki.
Santana w tym sezonie narzucał przeciwko White Sox i w 6 innach wykręcił 4ER przy 5 uderzeniach. Mimo wszystko w ogólnym rozrachunku Santana vs baterzy CWS to już całkiem inna bajka. Średnia na poziomie .230 przy 135 AB, jednak dość wymowne jest to że pałkarze Sox zaliczyli na Ervinie 7 homerów, a więc w kontekście ostatecznego wyniku to może mieć znaczenie. Nie spodziewam się tu wymiany ciosów, raczej dobrego meczu spod znaku pitchingu, a zdecydować o wygranej może 1 run, dlatego under 7.5 jest według mnie do przyjęcia.
under 7.5 / 1.97 Marathonbet ✅

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tampa Bay Rays @ Baltimore Orioles
Baltimore Orioles ✅ 4:2
1.81 @ Pinnacle

Jeremy Hellickson vs Wei-Yin Chen

Obrona przed sweepem w domu.
Orioles w tym sezonie raz dostało sweepa - właśnie z Rays w połowie Maja.
Z SD także przegrali serie w domu , ale to była seria dwu-meczowa , więc o pełnym sweepie nie można mówić.
Popatrzmy na staty Hellicksona
Last 3 =&gt; 0-2 , ERA 7.90 , 21 H i 4 BB w 13.2 IP oraz OBP .415 i WHIP 1.83.
Wyjazdy do LA i Arizony zrobiły swoje w ostatnich grach , że tak słabo idzie Hellicksonowi.
Na wyjazdach =&gt; 5-4 , ERA 5.40 , 73H i 19 BB w 68.1 IP oraz OBP .328 i WHIP 1.35
W tym sezonie Jeremy grał trzy spotkania z BAL - wszystkie wygrało Rays , o ile jedno jest bezsprzeczne i korzystne na konto Hellicksona , o tyle dwa pozostałe - fanów TB kosztowały sporo nerwów [8 ER w 7.2 IP oraz 5 ER w 6.1 IP]
Hellickson ma linię .236/.286/.393 w 246 PA przeciwko zawodnikom Orioles z obecnego składu
Najgorzej ma przeciwko dwóm zawodnikom - Adam Jones i &quot;Crush&quot; Davis.
Jak śledzę mecze O&#39;s to Jones jest w mega formie i moim zdaniem po Meczu Gwuazd przyćmiewa Davis&#39;a.
To tylko moje zdanie[lub mam szczęście do jego HR]
Davis może odskoczyć w klasyfikacji HR , bo Cabrera znowu złapał jakaś kontuzje i pewnie wyleci na 2-3 mecze
Od końca Lipca - Tampa widziała 7 lefties , którzy zaczynali mecz , bilans to 1-6 - ofiara to Joe Saunders z SEA.
Może na pierwszy rzut oka tego nie widać , ale Jeremy to miotacz domowy.
W AL East o Postseason walke stoczą 4 ekipy - poza Toronto , które okazało sie przedsezonowym bustem.
Dywizji lideruje Tampa wyprzedzając o 5.5 meczów Orioles.
Chen widział batterów Rays z obecnego składu w 86 próbach , linia .234/.298/.299 podobna w średniej na pałce i średniej jak często rywale są na bazach [dwie pierwsze linie] , ale Chen limituje power hits.
2 Duble i jeden Home Run [Zobrista] wygląda ładnie.
Chen za Last 3 ma 0-3 , ERA 4.66 , OBP .263 i WHIP 1.03 oraz 3 oddane HR
W domu linia 3-2 , ERA 3.15 , OBP .283 , WHIP 1.10
O&#39;s nie może sobie pozwalać na porażki i moim zdaniem mają lepszą ofensywę i miotacza dzisiaj wygrają ????

Otrzymane punkty reputacji: +32
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Oakland @ Baltimore
Baltimore ✅ 9:7
1.82@ Pinnacle

▶ Daniel Straily vs Bud Norris

Do Norrisa mam sentyment z racji domowych spotkań z czasu Astros.
Można było zarobić oraz oglądać jak limituje rywali , a przyjeżdżało trochę dobrych ekip..
W HOU nie mógł liczyć na wiele wsparcia od kolegów z ofensywy w domu - sporo wsparcia w ilości 3 Runów lub w tej okolicy.
W BAL w meczach domowych na dzień dobry dostał 6 R wsparcia oraz w ostatnim meczu z Colorado 8.
Na wyjazdach w drugim wyjazdowym meczu jako zawodnik BAL dostał 10 Run wsparcia - najwięcej w tym sezonie.
Różnica zauważalna.
Za ostatnie 12 dni - Davis , Hardy , Roberts czy Wieters (w postaci power hits) robią świetną robotę.
W OAK za ten sam okres tylko Callaspo i Donaldson mogą pochwalić się ponad przeciętnymi numerami.
W ostatnich meczach lepiej wygląda ofensywa Oakland , bullpen bez tragedii po stronie BAL.
Oakland może nie zagrać dzisiaj bez Norris&#39;a , Reddick&#39;a i Smith&#39;a
Phillies - Arizona
Under 8.0 @ 1.62 ✅7
Under 7.5 @ 1.75 ✅7
Pinnacle

▶ Wade Miley vs Cole Hamels
Spotkanie dwóch underowych lefties.
Hamels w ostatnich grach wsparcia nie dostaje , sam gra tak , że wiele ekip mogło by dostać jakieś Win jakby go mieli w składzie , a że rok temu podpisał kontrakt na nowo z Phillies to niestety tylko sie marnuje.
Albo jego bilans się marnuje (Felix Hernandez coś o tym wie)
W ostatnich grach mało walks , wchodzi w mecz dośc daleko - w H też dość mało.
Od ASB tylko 2 HR
Od końca Czerwca Hamels zmniejszył swoją ERE o jeden Run , co znaczy ze gra świetnie i co ważne utrzymuje poziom [słabszy mecz tylko w pierwszym stracie po ASG].
Od początku Lipca ma 3-2 - ERA 2.05 , linie .238/.273/.357 i 58 H oraz 8 BB w 66 IP.
Jak dla mnie to Cole wrócił do swojej formy z lepszych sezonów , ale Phillies ofensywnie nie potrafi go wesprzeć.
Miley od początku Lipca także zlimitował swoją ERE o punkt
ERA 2.04 od początku Lipca , linie .221/.285/.351 i 49 H oraz 20 BB w 61.2 IP
Walks niestety sa piętą Achillesową Miley&#39;a w tym sezonie.
O ile Arizona gra podobnie i przeciwko praworęcznym i leworęcznym to Phillies jak widza lefties to jest tragedia narodowa,flaga do połowy masztu i te sprawy...
PHI pod końca Czerwca z lefties wygrała 4 spotkania - wszytskie w domu - z Zito , 2x z CWS i z Maholmem - na 11 spotkań.
Staty vs batters u Hamels&#39;a mało wiarygodne , bo ponad połowę tych PA widział Martina Prado , który był utility man w Braves
WSH @ KC
Under 8.0
1.75 @ Pinnacle

▶ Gio Gonzalez vs Bruce Chen
To samo co wyżej - dwaj lefties vs dwie ekipy słabo sobie radzące z lefties.
Na dodatek obie ofensywy nie powalają na kolana , a Washington nie widze aby robił jakąś mocną walkę o Wild Card z kimś z NL Central.

ATL @ STL
STL ✅ 3-1
1.67 @ Pinnacle

▶ Medlen vs Wainwright
Braves widzi jedną z nielicznych ekip z dodatnim bilansem po Meczu Gwiazd.
Wainwright solidny w domu , chociaż więcej w tym sezonie był wysyłany na serie wyjazdowe.

Jakieś opinie na noc panowie :?:

Otrzymane punkty reputacji: +14
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Jaj najbardziej podzielam zdanie Grzesia na temat meczu Phillies , under moim zdaniem najlepsza opcja (jak ktoś lubi brać 0 runs po 1 inningu to ten mecz jest idealny do tego). Miley bardzo stabilna forma , Hamels wreszcie rzuca na swoim normalnym poziomie . Dodatkowo obie ofensywy mają swoje problemy .
Co do Orioles , tak jak uwielbiam ich grać i gram jak tylko się da często to przeciwko Oakland nie wiem czy chociaż raz stawiałem bo tej drużyny się obawiam i wolę ich unikać . Rotacja wyrównana , każdego miotacza stać na dobre wyniki i ogólnie jedna z najbardziej niewygodnych ekip do grania w tym sezonie .
Jeśli chodzi o Nationals to aż za dobrze wygląda ten under . Gram bo Kansas potrafi kaszanić w na pałce strasznie a Gio trzyma równy dobry poziom .
Ja typuje dziś tak :
Mets - Detroit
Detroit over 4.5
@ 1.86 bet365 ✅:cool:
Daisuke Matsuzaka wraca do MLB . Zawodnik który swój najlepszy czas miał kiedy maniakalnie śledziłem MLB a więc co niego o nim mogę powiedzieć ;) Byłem świadkiem wielu jego mniejszych lub większych powrotów do grania i jedno utkwiło mi w pamięci . Bardzo często gdy wraca ma spore problemy i kilka razy dostawał solidne lanie na powitanie , dopiero jak się ,,dotarł&#39;&#39; pojawiały się lepsze wyniki .

Teraz gra nie dla świetnych Red Sox tylko dla Mets gdzie margines błędu jeśli chodzi o oddawanie runs jest bardzo mały .
Tigers to jeden z najgorszych przeciwników jakich mógł trafić na swój comeback . Cabrera i Fielder wybijali niewiele razy przeciwko niemu ale mają bardzo dobre statsy .
Matsuzaka nie wiadomo w jakiej będzie dyspozycji , fajerwerków bym się nie spodziewał . Był to miotacz który jak złapał formę to potrafił kosić równo , pamiętny sezon 2008 np .
Jednak gdy wracał po kontuzjach itd , często był problem z 2-seam fastball , naprawdę dobrze pamiętam jak prezentował się Daisuke gdy był bez formy , hity leciały hurtowo . Fastball po kontuzji nie będzie taki sam to pewne , prędkość spadała mu z kolejnymi latami systematyczni i lepiej nie będzie już . Szczerze to nie spodziewałbym się po nim za wiele .
Fister jeden z najbardziej niedocenianych miotaczy ligi (teraz może mniej ale w Mariners to na pewno top5 underated) .
Solidny sezon , na początku lipca wpadki gdzie oddał 2x po 6 runs w Cleveland i Teksasie . W ostatnich 6 meczach oddał zaledwie dwa razy więcej niż 2 runs (3 &amp; 4) .
Mets wiadomo ofensywnie potrafią kompromitować się w spektakularny sposób . Mało solidnych , regularnych pałkarzy . Brakuje siły , brakuje wszystkiego . Największe problemy z wybijaniem z ludźmi na bazach , ile to razy widziało się bases loaded i brak punktów jakichkolwiek . Ike Davis jako cleanup hitter to jakiś ponury żart , koleś wybija na poziomie minor league i dziwi mnie że nie został jeszcze odesłany . Zdarzało mi się oglądać mecze Mets (ze względu na Harveya) i Ike Davis zaliczył co raz pop out albo jakiś fatalny strikeout z RISP .
Jego liczby : 209 AVG , 8 HR , 29 RBI . 296 AB z czego 98 to SO .
Nie gra David Wright , człowiek ze szkła który co roku więcej czasu spędza na DL niż na boisku . Zastępuje go Wilmer Flores , młody gość który w 13 meczach pokazał że trochę potrafi , ogólnie fajny zawodnik . Jednak brak Wrighta to poważne osłabienie .
Mets to jedna wielka parodia , forma Daisuke wielka niewiadomo . Przyjeżdza jedna z najlepszych ofensyw ligi i będzie ciężko . Mets mają dobre statsy jeśli chodzi o interleague ale mnie to nie rusza . Zaufam Fisterowi i pałkom Miggego i reszty ekipy .
5 runs powinni ogarnąć .
Dziś noc oglądania :
NYY - TB a więc walka na noże o WILD CARD się rozpoczyna .
Boston - Dodgers - zapowiedź finałów ? kto wie ????
Powodzenia panowie

Otrzymane punkty reputacji: +22
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.

Miami Marlins - Colorado Rockies [3:0]
Typ: Miami Marlins (-1,5) ML @ 2.23 ✅ ????
Pinnacle

Pitching MatchUp:
Marlins RHP Jose Fernandez (9-5, 2.41 ERA) vs. Rockies RHP Jeff Manship (0-3, 7.80 ERA)

Game 2 w serii rozgrywanej na Marlins Ballpark. Minionej nocki to goście z Colorado cieszyli się ze zwycięstwa nad Marlins w stosunku 3:2.
Ogólnie Miami przeżywa ostatnio nie najlepszy okres. Od czasu zwycięstwa Fernandeza na Dodgers zanotowali serie 4 porażek pod rząd. Miami jeśli ma odnosić zwycięstwa to właśnie na własnym stadionie (bilans domowy 28-38) i głównie przeciwko ekipom takim jak Rockies (katastrofalny bilans wyjazdowy 24-43). Colorado kontynuuje swój road trip i póki co potwierdzają , że o wiele pewniej czują się u siebie aniżeli w delegacji.
Tak jak pisałem ostatnio Jose Fernandez jest najmocniejszym punktem ekipy Marlins i jest być może największym objawieniem tego sezonu. Chłopak wymiata i gdyby tylko mógł liczyć na większe wsparcie swojej ofensywy z całą pewnością byłby w czołówce miotaczy całej ligi (vide Felix Hernandez choć ten już i tak samemu zdołał sobie wyrobić nazwisko).

Rzut oka na staty obu starterów:

• Marlins RHP Jose Fernandez (9-5, 2.41 ERA): bilans ostatnich 3 gier to 1-0 [team jest 2-1]. W 18.0 IP ma 1.50 ERA, 1.11 WHIP i OBP .280. Na Marlins Ballpark jego cyferki są jeszcze lepsze: bilans W/L 6-0 [team ma 10-2] w 77.0 IP ma 1.40 ERA, 0.90 WHIP , OBP .235. i BABIP .236. Jose już raz w tym sezonie mierzył się z drużyną Rockies (zwycięstwo Miami 4:2) - 23.07 w Colorado odnotował dobry występ 7.0 IP , 5 H , 2 R , 2 ER , 2 BB , 8 SO i 1 HR.
  • Rockies RHP Jeff Manship (0-3, 7.80 ERA): bilans ostatnich 3 gier to 0-3. W 15.0 IP ma 7.80 ERA, 1.60 WHIP i OBP .353. a warto podkreślić że mierzył się z takimi ofensywnymi potęgami jak @ Mets , Padres , @ Phillies czyli drużynami nie wiele lepszymi od Marlins. Szału nie ma!

• Marlins are 8-0 in Fernandezs last 8 home starts.
  • Marlins are 5-0 in Fernandezs last 5 starts vs. a team with a losing record.
  • Marlins are 4-1 in Fernandezs last 5 home starts vs. a team with a losing record.
  • Rockies are 2-8 in their last 10 road games vs. a right-handed starter.
  • Rockies are 5-14 in their last 19 games following a win.
  • Rockies are 16-35 in their last 51 road games.
  • Under is 6-0 in the last 6 meetings.
  • Over is 4-1 in the last 5 meetings in Miami.

Nie ukrywam , że lubię stawiać na Miami gdy miota u nich Fernandez. Wiele razy już Jose dał mi zarobić w tym sezonie. Liczę dziś ponownie na jego pewną ręke. Podoba mi się jego gra i szkoda tylko , że gra w tak słabej organizacji jak Marlins. Dodatkowo rywalem jest słabe na wyjazdach Colorado więc czemu by nie spróbować na win Miami z handi?! Ja w to wchodzę...więc...Let&#39;s Go Marlins!!!
P.S. Taka ciekawostka na koniec:
  1. The Rockies improved to 2-32 on the road this season when their opponent scores first.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Tampa Bay - NYY
Tampa over 3.5 @ 1.76 ✅
Bet365
Sabathia w fatalnej formie , w ostatnich meczach kolejno : 7, 7 , 5 , 3 , 2 ,6 te liczby mówią wszystko . Klasowy miotacz ale teraz to tylko nazwisko . Price elegancko , 1.89 ERA w ostatnich 10 meczach , zawsze miał problem z regularnością ale ostatnio ewidentnie ustabilizował formę . Jak ma swój dzień to może ,,uciszyć&#39;&#39; każdą ofensywę , fakt że potrafił mieć swój dzień co 3 mecz ale teraz jest inaczej i co każdy start widzimy mocnego Price&#39;a , Rays wygrali 8 z 10 jego ostatnich startów (i to w takich w których oddał 1 R i complete game gdzie oddał 2 ! a więc run support się kłania)
Sabathia w tym roku 1-4 vs Rays z 8.31 ERA (26 IP i 24 ER ) .
Ofensywa Yankees jakby się już trochę wystrzelała , aczkolwiek przy tak ważnej serii wolę unikać grania ML , szczególnie Rays po kursie 1.57 . Wolę zagrać over drużyny co przy tak dysponowanym grubasie powinno być łatwe do osiągnięcia .

Mets - Detroit
zero runs w 1 inningu @ 1.73 ✅
william hill

Idę w prosty zakład na ten mecz , dobrzy miotacze , Harvey i Scherzer to absolutny top ligi i nie trzeba ich reklamować , potrafią zdominować każdą ofensywę . Fakt że ofensywa Detroit nie wygodna do stawiania takiego zakładu : szybki Jackson mający za plecami takich kozaków jak Cabrera i Fielder . Unikam grania 1 innigów u takich drużyn ale Harveyowi ufam jak mało któremu miotaczowi i powinien sobie poradzić . Przeciwko Harveyowi pałkarze w pierwszych odbiciach w karierze mają bardzo ciężko , widać że potrzebują czasu aby się wczuć i złapać kontakt bo był nietykalny dla większości zawodników co potwierdzają statystyki które pokazywali w jednym meczu Mets . 1-0 z ERA 0.79 w interleague starts to potwierdza , pałkarze z AL którzy nie mają z nim styczności ,,na co dzień&#39;&#39; zaliczyli w 4 meczach 28 SO w 25 IP odbiając na skuteczności 107 ! .
Ofensywa Mets jest jaka jest . Idealny zakład jeśli ktoś lubi stawiać 1 inningi a patrzę że ostatnio więcej osób idzie tą taktyką , gram tak od dawna i uważam że to dobry sposób .

Otrzymane punkty reputacji: +46
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom