>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

MLB Season 2013 - Sierpień

Status
Zamknięty.
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Miami (Koehler)- Mets (Harvey)
Typ : Mets ⛔????????????????????
1.63
Pinnaclesports
Mets to kolejny zespół który prowadził rozmowy ze Stephenem Hawkingiem w celu wzmocnienia ofensywy ale jednak się nie udało i trzeba sobie radzić w takim składzie jaki jest .
Harvey obecnie moim zdaniem jeden z 2 najlepszych miotaczy w MLB (Kershaw) .
Fastball na niesamowitym poziomie zapewnia mu masę K&#39;s (10.18 K/9 , trzecie miejsce w MLB) .
Świetna kontrola z zawodnikami na bazach (.236) , drugie miejsce w MLB pod tym względem . Mecze Miami oglądałem bardzo dużo razy w tym sezonie i ewidentnie mają problemy z wybijaniem OBP , ostatnie miejsce w skuteczności w lidze a przeciwko Harveyowi sporo szans nie dostaną raczej jeśli zagra na swoim normalnym poziomie .
Harvey w ostatnich 6 meczach trzy razy ,, na zero&#39;&#39; , jeden słabszy mecz vs Arizona gdzie oddał 5 ER .
2 i 8 czerwca rzucał przeciwko Marlins , najpierw niezbyt dobry mecz i 4 ER , następny już lepszy 7 IP , 6 H , 1 ER . Na początku sezonu też dobry występ , 9 5.1 IP , 1 ER , 7 SO)
Co prawda wszystkie te starty to były porażki Mets ale spowodowane było to kompletnym brakiem run support , oglądałem wszystkie te mecze i co momentami wyrabiali Mets to była totalna kompromitacja (np 1-18 RISP Mets w przegranym w 15 inningu 29 kwietnia ) .
1.63 to jak dla mnie bardzo dobry kurs kiedy mamy tak dużą przewagę na pozycji miotacza . Wiadomo że Mets mają swoje problemy w ofensywie ale Miami to są dopiero słabi . Nie zagra Marcell Ozuna który jak oglądałem mecze Mets-Marlins zawsze pogrążał Harveya i Mets , zaliczał kluczowe hity i chyba 2 razy zdobywał wygrywające runy . Zresztą ten zawodnik prześladował mnie cały sezon ile razy grałem przeciwko Marlins , raptem w tych meczach odbijał jak Barry Bonds ????
Starter Miami , Koehler niezbyt dobrze sobie radzi przez większą część sezonu , chociaż np 20 czerwca oglądałem go przeciwko Giants i akurat tam był nie do ruszenia (chociaż był to okres gdzie Giants byli limitowani do 1-2 runów przez każdego) - 7 IP , 3 H , 1 ER .
Na ostatnie 4 starty 3 dosć solidne , ale ostatnio dostał po dupie w Pittsburgu ( 5 IP , 9 H , 5 ER ).
Przeciwko Mets ma bilans 0-1 z 5.25 ERA w dwóch meczach .
Chociaż przychodzi mi to z ciężkim sercem zaufam dziś Mets ;)

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Wczoraj Mets zawiedli oczywiście ofensywnie , Harvey do 6 zmiany 1 H oddany i to miotaczowi przy 2 autach . W Mets nawet jakby Randy Johnson powrócił z emerytury w najlepszej swojej formie miałby problem z zdobywaniem W .
Dobra szkoda niszczyć klawiaturę na tych patałachów i przechodzę do typu na dziś .
Dzisiaj w przeciwieństwie do Mets zaufam mega gorącej ofensywie czyli Braves , 9 wygranych z rzędu (.336 i 7.4 R zdobywanych średnio na mecz) .
Phillies w rozsypce , Brown , Howard a więc czołowi pałkarze kontuzjowani , Ben Revere a więc ich kolejny ważny gracz też .
Aktualnie ekipa Phillies , biorąc pod uwagę braki , ofensywie to chyba najgorszy zespół w lidze .
Do tego starterem w tym meczu będzie debiutant , Ethan Martin (11-5 4.12 w AAA) i trafił najgorszy team obecnie przeciwko któremu mogły debiutować .
Starter Braves , Kris Medlen robił furorę w poprzednim sezonie a ten sezon ma bardzo nierówny . Po słabym całym lipcu na koniec miesiąca zaliczył dośc dobry mecz , 6 IP , 2 ER przeciwko Cardinals .
Co prawda przeciwko Phillies ma bardzo słabe statystyki to jednak dziś nie spotka się z najlepszymi pałkarzami gospodarzy i ma ułatwione zadanie .
Gospodarze fatalnie od all star game , od wygranego 1 meczu z Mets notują 11 porażek w 12 meczach i zaliczyli tylko 18 R , dla porównania Atlanta zdobyła 30 w ostatnich 3 meczach .
Nie lubię grać serii a tu mamy serie z obu stron w tym 7 wygranych z rzędu Atlanty ale po prostu za dużo rzeczy przemawia za gośćmi : pewniejszy miotacz , ofensywa , forma i przede wszystkim poważne osłabienia Phillies .
Atlanta @ 1.65 ✅
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +32
odi 2,3K

odi

Forum VIP
San Francisco Giants - Tampa Bay Rays --&gt; Tampa Bay wygra -1 [1.98] Pinnacle
(dla ostrożnych bez handi - 1.67 William Hill)
⛔
Nie skumałem dzisiejszych kursów w tym przypadku może mnie ktoś z forumowych guru oświeci, ale ja tutaj widzę ogromne przeszacowanie i wielkiego faworyta w postaci Tampy po dobrym kursie. W San Francisco nie ma kto odbijać i to już jest fakt dokonany bo do końca regular season zostało dwa miesiące więc w tzw. late chase nie wierzę w tym przypadku.
Rays mają za sobą fenomenalny lipiec, w którym wygrali 80 % spotkań. Dziś narzuca ich czołowy jeśli nie najlepszy pitcher Chris Archer (2.39 ERA). Jedyne wytłumaczenie dlaczego Giants nie są tutaj totalnym outsiderem jest ich miotacz Madison Bumgarner - buki wyraźnie wzięły pod uwagę jego ostatni występ gdzie nie oddał ani jednego R. Gość jest jednak wyraźnie słabszy w meczach wyjazdowych i tutaj nie powinien powtórzyć tego wyniku, nie z tą siłą jaką niewątpliwie Rays posiadają &quot;na pałce&quot;. SF wczoraj wygrali zdobywając tylko 2R (wystarczyło to na słabych Phillies), ale dziś nawet osiągając ten sam rezultat w ofensywie (w co nie wierzę) przegrają.
Konkurs MLB

Otrzymane punkty reputacji: +4
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Odi jeśli obaj miotacze podtrzymają formę to szykuję się tutaj mecz na bardzo niskim wyniku a wtedy to jedno dobre odbicie może decydować . Archer pokazał w ostatnim czasie że ten complete game shootout to nie był przypadek . Ogłądałem 2 z tych ostatnich jego popisów i na prawdę robił wrażenie .
Bumgarner też mega forma , ostatnie 8 spotkań na niesamowitej powtarzalnośći , 7 razy 7IP , raz 8 IP i najwięcej co oddał to 2 runy .
Moim zdaniem under w tym meczu to bardzo dobra opcja i sam to gram . Ofensywa Giants strasznie nieskuteczna i Archer ma okazje nawet na kolejny shootout . Rays w formie o wiele lepszej i jakbym miał wybierać czysty win to szedłbym w stronę gospodarzy ale bez handi bo może się decydować 1-2 runami .

Tampa Bay - SF Giants
✅
under 7 @ 1.76

bet365

Otrzymane punkty reputacji: +1
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
NY Yankees @ SD Padres
SD Padres ✅ 7:2
2.04 @ Pinnacle

CC Sabathia vs Andrew Cashner

Yankees wizytują PETCO Park i San Diego , jako ostatnią serię z wyjazdów na West Coast. Od Meczu Gwiazd jadą z bilansem 5-7.
W Środę pokonali Dodgers , gdy Ci wystawili Kershawa , ale o ile Kershaw zagrał mecz na swoim wysokim poziomie [5H w 8 IP , 5K] , o tyle bullpen LAD już nie i oddał 3 ER.
Padres po ASG mają bilans 8-5 i są w trakcie domowej serii. Po Yankees czeka ich Orioles.
Ekipa z San Diego tuż przed końcem Czerwca przez pewien okres dość długo znajdowała się w pobliżu granicy .500 , lecz wyjazdowa seria na Wschód US spowodowała 10 porażek z rzędu , co oddaliło z myśli trenerów na pewien czas myśli o Postseason.
Girardi na dzisiejszy mecz posyła Sabatahię , który w tym sezonie notuje najwyższą ilość oddanych HR w sezonie oraz dość wysokie H/9 ratio.
FIP najwyższy od 2004 roku.
Przy Charlesie widać już oznaki wieku - jego fastball trochę stracił na wartości poprzez utratę &quot;zips and movement&quot;.
Jedynie poziom utrzymuje jego slider , ale też ten rodzaj narzutu stracił swoją wartość.
Z Bostonem i Tampą zszedł po 5 IP notując dwa najgorsze starty w tym sezonie , wraz z meczem z Twins przed ASG cała trójka spotkań znajduje sie na samym końcu startów za ten sezon.
CC za last 3 ma bilans 0-2 , ERE 10.93 , OBP .455 i WHIP 2.36
Wyjazdy to ERA 5.32 , OBP .309 i WHIP 1.26 w 64 IP , ale tutaj ratują go 2 starty z początku sezonu gdy zagrał przyzwoicie.
Manager Padres wystawia dzisiaj miotacza Andrew Cashner&#39;a z bilansem w domu 4-2 , ERA 2.50 , OBP .276 i WHIPem 1.09. W tym sezonie na 15 startów zaliczył 12 Quality Games , co świadczy o tym że raczej można na niego liczyć jeśli chodzi o pitching w tym sezonie.
Do składu Yankees wraca Granderson , ale on ponad 70 dni widział Major League picthers.
Moim zdaniem biorąc postawę Yankees oraz CC , sądzę że można postawić grosze na Padres dzisiaj.

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Odi jeśli obaj miotacze podtrzymają formę to szykuję się tutaj mecz na bardzo niskim wyniku a wtedy to jedno dobre odbicie może decydować . Archer pokazał w ostatnim czasie że ten complete game shootout to nie był przypadek . Ogłądałem 2 z tych ostatnich jego popisów i na prawdę robił wrażenie .
Bumgarner też mega forma , ostatnie 8 spotkań na niesamowitej powtarzalnośći , 7 razy 7IP , raz 8 IP i najwięcej co oddał to 2 runy .
Moim zdaniem under w tym meczu to bardzo dobra opcja i sam to gram . Ofensywa Giants strasznie nieskuteczna i Archer ma okazje na kolejny shootout . Rays w formie o wiele lepszej i jakbym miał wybierać czysty win to szedłbym w stronę gospodarzy ale bez handi bo może się decydować 1-2 runami .

Tampa Bay - SF Giants
under 7 @ 1.76

bet365
Jak to się mówi &quot;trafiony zatopiony&quot; w pełni zgadzam się ze zadnie kolegi maroon&#39;a, Chris Archer od początku sezonu poczynił niesamowity progres i jeśli to wszystko nadal będzie zmierzało w takim kierunku to kolejny sezon może wykrystalizować nowego lidera rotacji miotaczy Rays, ale nie ma jeszcze co wyciągać tak daleko idących wniosków ponieważ z praktyki wiadomo, że różnie bywa z tymi świeżakami. Niemniej jednak pojedynek dwóch SP, którzy są ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji i mogą zgotować widowisko pod nazwą &quot;szybkie zmiany na pałce&quot; (to moje autorskie :cool:) ale każdy wie o co chodzi. Poza tym jak wiadomo SFG w ofensywie od pewnego momentu bardzo słabo, była mowa o wytrejdowaniu Freak&#39;a i Hunter&#39;a co by zyskać na sile ofensywnej, ale jak widać pozostajemy przy tym co mamy i tak nadal gramy.
Tampa w moim odczuciu lubi spotkania w których wynik jest niski i zazwyczaj to wypada na ich korzyść, Archer pod względem run support w ostatnich występach prezentuje się całkiem dobrze więc lekki plus po stronie gospodarzy, linie lecą więc brać póki &quot;gorąco&quot; :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +11
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Oakland vs Texas
Are You kidding me :?: Taki kurs na Texas ???? Nawet jeśli Garza byłby beznadziejny vs baterzy gospodarzy, bawet gdyby Texas nie miał takiej mocy ofensywnej to byłaby świetna opcja do spróbowania. Oczywiście Matt Garza radzi sobie bardzo przyzwoicie z ofensywą Athletics dlatego też taki kurs przyjmuje z pocałowanie w rączkę. Garza ostatnio świetna forma, po &quot;trejdzie&quot; do Rangers jak na razie zarobił 3ER w dwóch meczach, ale to akurat sprawka LAA, natomiast występ przeciwko NYY idealny. Staty baterów OAK przeciwko SP Texasu to 89 AB i średnia .202 zaledwie 6 RBI w tym 2HR, panowie Lowrie, Crisp i Reddick na pewno dobrze Matt&#39;a nie wspominają.
SP po stronie OAK to Jarrod Parker czyli osoba, która z bateriami Texasu radzi sobie wręcz koncertowo, ale żeby nie było zbyt pięknie to nie znaczy, że zawsze wygrywa, średnia .168 na pewno robi wrażenie, jednak mimo to Parker w tym sezonie już przegrał konfrontację z Rangers i wtedy zarobił 3ER w ty 2HR. W kolejnym spotkaniu poszło ciut lepiej bo tylko 2ER ale za to ofensywa &quot;odrobiła lekcje&quot; i pewne zwycięstwo OAK. Ogółem to co dla mnie jest najważniejsze to fakt iż Parker na przestrzeni całego sezonu do tej pory nie prezentuje się olśniewająco, u siebie rzekłbym że wychodzi mu to przeciętnie, stąd też trochę nie rozumie dlaczego on i jego ekipa jest stawiana w roli faworyta tego meczu, ale dobra nasza bo Texas po wczorajszym pewnym zwycięstwie, na pewno będzie miał moc at bat, gdyż to jest ekipa która lubi się nakręcać z meczu na mecz. W przypadku close game bo tego nie można wykluczyć, mimo wszystko Garza przemawia do mnie bardziej ;)
Texas win / 2.22 Marathonbet ⛔

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Texas win / 2.22 Marathonbet
Texas wygra +1 [1.69] Pinnacle ⛔
dla bardziej śmiałych Texas wygra - opcja Romana
Trudno się tu z kolegą nie zgodzić. Wczoraj patrzyłem na ten matchup i również był to przyjemny dog do zagrania, ale były tez uzasadnione obawy - pitcher w postaci Ogando z opadającą formą zaprezentował się średnio, ale bullpen i ofensywa nadrobiły co trzeba. Dziś nadrabiać nie trzeba będzie bo po Garzy rzeczywiście rzadko trzeba &quot;sprzątać&quot; sądzę więc że Oakland nawet tych 3R nie ugra z obecną dyspozycją.
Smaczku i motywacji dodaje fakt, że obie ekipy to AL West i dzieli ich na prawdę niewielka różnica. Texas może jeszcze swobodnie wyprzedzić Athletics, a taka bezpośrednia seria to doskonała okazja do udowodnienia swojej wyższości.
MLB Konkurs

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Miami Marlins - Cleveland Indians ✅
1.78
bet366
Eovaldi jak ma swój dzień potrafi być ciężki do złamania , mocno rzucający miotacz , four-seam fastball bardzo szybki i jeśli nie ma problemów z lokacją w strike zone potrafi być efektywny . W 8 spotkaniach trzeba przyznać że tylko 1 nieudany występ , 6 ER na Miller Park . Pozostałe spotkania to : 2 , 2 , 0 , 3 ,3 , 0 ,2 ER . Eovaldi schodzi zazwyczaj bardzo wcześniej , najwięcej w ostatnich 10 meczach rzucał 6.2 IP .
BA rywali bardzo dobry (.217) , jak wcześniej wspomiałem potrafi mieć problem z trafianiem swoim fastballem w strike zone , 46 IP i 22 BB .
Trzeba przyznać że bardzie zareklamowałem tego miotacz a więc dlaczego Indians ?
Tym razem nie odbiją Mets których często gram przeciwko Marlins a Indians których ofensywa jest niepowywalanie lepsza . Są w gazie , bilans 9-1 w ostatnich 10 meczach , potrafią wygrywać nawet mecze w których kompletnie zawodzi ofensywa (vs White Sox) co dobrze świadczy o drużynie .
Marlins w batting order sporo graczy jeszcze nie koniecznie gotowych do gry na poziomie MLB , oglądam ich sporo spotkań w tym sezonie z racji stawiania przeciwko nim i chociaż się starają to umiejętności często nie pozwalają wygrywać ;)
Indians startują z Kazmirem który podłapał formę , ostatnio dostał 4 ER od White Sox ale dostał solidny run support i nawet to wystaczyło do wygranej . W poprzednich 7 meczach oddawał tylko raz więcej niż 2 R (3 vs Royals ) .
Indians co prawda na wyjazdach to inna drużyna niż u siebie ale po takim kursie spróbuje .

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Toronto @ Seattle
Seattle ⛔
1.77 @ Pinnacle

R.A Dickey vs Hisashi Iwakuma

Toronto zaczyna ostatnią serie z serii wyjazdów na West Coast.
Po wizytach w Oakland i LA - TOR wizytuje w Seattle.
Iwakuma to zawodnik o świetnej kontroli. W Japonii BB/9 na poziomie 1.9 przez 1000 IP , w MLB 2.2 przez 275 IP.
W tym sezonie BB/9 wynosi 1.4 na 9 IP.
Tłumacząc na polski - rywale dostają półtora walka [4 złe narzuty miotacza] na 9 inningów.
Mało.
Za ostatnie 3 gry ma bilans 2-0 , ERE 0.96 [2 ER w 18.2 IP] , 0 HR , 20 SO , OBP .289 i WHIP 1.23.
Jedyne co u Japończyka szwankuje to HR/9 ratio , średnio 1.3 HR na mecz i zdarzają się gry że oddaje po 2 HR w meczu - w 4 meczach na przełomie Czerwca i Lipca oddał łącznie 10 HR ! - 8 z nich w domu.
W domu ma bilans 5-1 , ERE 2.49 , OBP .207 , WHIP 0.77 i ekipa ma bilans 9-3.
Szczególnie rzuca sie w oczy WHIP i niskie OBP.
Dwukrotnie w swej karierze widział ekipę z Kanady - dwa razy SEA wygrało - rok temu 4-1 w domu [linia 4 H , 1 HR , 13 K i 3 BB w 8 IP]
W tym sezonie widział już na wyjeździe ekipę z Toronto - 4 Maja - i tym razem też SEA wygrało.
Zanotował linię 7 IP , 5 H , 1 ER , 5 K i 3 BB.
Iwakuma w domu jest solidny i jeśli zdarza mu się slaby mecz to jest to wyjazd.
Dickey to upatrzony mój cel od pewnego czasu.
Wyjazdy to bilans 4-5 , ERA 3.28 , WHIP 1.23 i OBP .308
Ostatnie 3 gry to bilans 0-1 , ERA 4.50 w 18 IP , OBP .309 i WHIP 1.33
Dickey widział SEA dwa razy w karierze - jeden mecz był w 2005 roku ,więc go nie bierzemy pod uwagę.
Drugi mecz był wtedy , gdy grał w SEA Iwakuma jako Starter , czyli 4 Maja tego roku.
Linia 7 ER w 6 IP z 6 H , 5 K i 2 BB oraz dodatek 3 oddane HRs.
Obie ofensywy prezentują podobny poziom w tym sezonie , ostatnim czasy lepiej wygląda SEA , która w Bostonie i w Baltimore zdobyła jak na nich sporo punktów.
Na szczęście dla nich - Dickey jest praworęczny , bo SEA cierpi jak musi widzieć mańkutów w tym sezonie.
Mariners gdy zaczyna serie domowe ma bilans 6-2 [wtopy z TEX i OAK]
Po ASG Mariners ma bilans 9-7 - głównie pogorszony przez serie wyjazdową na East Coast , gdzie mieli 2-4.
Jak dla mnie po takim kursie na Iwakume można sie skusić.
Ofensywa SEA polepszyła jakoś gry w tym sezonie i jakby nie tragedia na wyjazdach , to bilans w okolicach .500 byłby całkiem możliwy.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Seattle Mariners - Toronto Blue Jays⛔
Mariners @ 1.54
bet365

Kurs niski ale moim zdaniem warto grać . Mariners wystawiają Hernandeza , od lat absolutnie ścisłą czołówkę MLB jeśli chodzi o miotaczy . Lider AL w ERA (2.30) , oddał łącznie zaledwie 2 ER w ostatnich 4 meczach i ani razu w ostatnich 7 nie oddał więcej niż 2 ER .
Mariners w 2 części sezonu wyglądają dość fajnie w ofensywie , ostatnio 2 ciężki serie wyjazdowe (2-6) z Red Sox i Orioles i praktycznie w każdym meczu zdobywali sporo runs , po prostu te 2 ofensywy były za mocne .
Dzisiaj jednak przewaga miotacza jest kolosalna , z Josha Johnsona pozostało tylko nazwisko , jakiś czas temu ten zawodnik był dominującym starterem Florydy a teraz jest nabijaczem statystyk dla pałkarzy rywali .
Rozumiem zniżkę formy itp ale to co obecnie dzieje się z Joshem jest dla mnie bardzo dziwne .
Ostatnie 4 mecze to kolejno : 7,5,7,6 ER + łacznie 7 HR oddanych rywalom .
Toronto to drużyna nieobliczalna i nie lubię stawiać przeciwko nim ale dziś nie mam oporów . Hernandez to bardzo ,,zaufany&#39;&#39; człowiek , ogromna przewaga na starcie Mariners .

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
A&#39;s @ Reds
5-6
Colon Bartolo (14-4) vs Bailey Homer (6-10)

Oakland Athletics @2,12 Marathonbet

Colon: 2,50 ERA, 1,117 WHIP, .283 OBP, .258 BA
Bailey: 3,55 ERA, 1,136 WHIP, .291 OBP, .244 BA

Colon trzyma formę, w 7 kolejnych meczach oddał 2 lub mniej runów. W 15 kolejnych zaliczył quality starts - jako pierwszy pitcher A&#39;sów od 1916 roku. I w tych 15 kolejnych meczach ma bilans 11-1 oraz 1,69 ERA.

Bailey mierzył się już w tym sezonie z A&#39;s w Oakland i nie będzie wspominał tego występu miło: 6 IP, 6H i 4R oraz co oczywiste porażka jego i jego zespołu. Zresztą ostatni mecz z Padres wygrał jako pierwszy mecz od 2 lipca.

Trzeba dziś uważać na Votto, który w ostatnich ośmiu startach notuje na pałce .458 BA :!: Z drugiej strony goście posiadają w składzie Setha Smitha, który w karierze przeciw starterowi Reds notuje .429 BA.

Szykuje się świetne i zapewne dość zacięte spotkanie. Myślę jednak, że więcej atutów jest po stronie gości (starter, bullpen czy ławka) i dlatego po takim kursie myślę, że warto ich zagrać ????

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Na dzisiaj ryzykowany typ nieco
Baltimore Orioles @ San Diego Padres
San Diego Padres ⛔ bullpen ... ehh.. Starterzy zagrali podobny mecz
2.11 @ Pinnacle

Miguel Gonzalez vs Eric Stults.
Stults w tym sezonie jest typowym domowym miotaczem.
W domu gra dobrze , na wyjazdach o wiele gorzej.
Dla porównania [5-2 dom , wyjazd 3-8 , ERA 2.35 vs 4.62 , OBP .244 vs .338 , WHIP 0.94 vs 1.47]
Podobne IP , więc ogółem bilans wychodzi około średniej.
Ktoś napiszę - PETCO Park sprzyja miotaczom.
Tak to prawda , ale jego ekipa ma bilans 8-2 w jego domowych grach i potrafi wykorzystać świetne domowe spotkania , gdy Eric narzuca.
Ostatnie 8 startów zaliczył Quality Starts , a w 7 startach oddając 1 ER w 6 IP lub więcej inningach.
Tylko z SFG w połowie Czerwca narzucił 7 IP z 2 ER.
W ostatnim spotkaniu rozegrał dobry mecz z Reds , ale po błędzie defensora - Chase&#39;a Headley&#39;a - Padres straciło 3 Runs i przegrało mecz 1-4
Domowe liczby znacie - 5-2 , ERA 2.35 , 54 H , 11 BB w 69 IP , OBP .244 , WHIP 0.94
2 z 3 ostatnich meczów grał na wyjeździe , więc moim zdaniem nie ma co podawać tych liczb wiedząc o dysproporcji dom vs wyjazd.
Miguel Gonzalez - miotacz Orioles
Na wyjazdach ma ERE 3.60 , bilans 3-4 , OBP .316 i WHIP 1.28
Ostatnio zanotował wtope wyjazdową w Kansas , wygraną z Texasem i dwie porażki kolejno przez brak supportu z ofensywy.
Pomijam wysoką porażkę w domu z Astros w ostatnim meczu.
Last 3 to bilans 1-2 , ERA 6.60 , 25 H i 3 BB w 15 IP , OBP .397 i WHIP 1.87
Czemu ryzykowany typ ?
Rozgrzana ofensywa Orioles gra z przeciętną ofensywą Padres.
Chociaż tutaj plus dla Padres , bo Orioles w tym sezonie gorzej sobie radzi z lefties.
4 ostatnie mecze , gdy narzucał lefties - Orioles przegrywało , pomimo ze starterzy porywający nie byli - Saunders z SEA , Oberholtzer z HOU , Lester z BOS i Chen z KC.
Po taki kursie sądzę , że warto zagrać na Erica i San Diego.
Jak trzeba to ma kto odbijać.
Poza Adamem Jones reszta ofensywy dość przeciętnie gra w ostatnich 12 grach u Orioles.
W SD poziom utrzymują Venable , Alonso , Denorfia i Headley.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Przeglądam teraz ofertę i parę kursów wyrwało mnie z fotela prawdę powiedziawszy.

Cubs (Wood) @ Phillies (Hamels) - naprawdę Cole Pfeiffer...k...wróć..to nie Prison Break..naprawdę Cole Hamels po kursie 1.5?!?! Gość, który ma bilans 4-13 i nie jest Cliffem Lee, a Phillies to nie drużyna sprzed kilku lat. Wood pokazał, że potrafi świetnie limitować. Kursy w ogóle tego nie odzwierciedlają. Faktem jest,że Hamels ostatnie dwa występy to quality starts, bo 2 i 0 ER, ale faktem też jest, że Phillies żadnego z tych spotkań nie wygrali. Widać, że nawet jak Hamels ma dobry dzień, to nie ma run supportu. Do tego staty pokazują, że Hamels jest dość mocno obijany. Po dwóch dobrych startach powinien przyjść jakiś gorszy. Po takim kursie na Cubs warto spróbować.

Kolejna para to Marlins (Koehler.....Jurgen? ???? ) @ Pirates (Morton). Mówcie co chcecie, ale Koehler prezentuje się przyzwoicie, Marlins też jakby trochę życia pokazują. Natomiast jak widzę nazwisko Morton to włącza mi się w głowie AutoFade, a jak widzę nazwisko Morton i kurs 1.5 to lecę na najbliższy posterunek dmuchnąć czy aby promile się zgadzają. Complete joke. Marlins po takim kursie do grania.

Kolejna para Rockies (Chacin) @ Mets (Harvey) - wszyscy wiemy, że Harvey wszedł już do elity, ale to nie zmienia faktu, że run support ma beznadziejny. Co z tego, że zlimituje przeciwnika do 0 czy 1 runa, skoro Mets nie potrafią przekroczyć 1 runa. Rockies to taki kameloen w MLB - zawsze przegrywają, kiedy wszyscy myslą, że wygrają i zawsze wygrywają, jak wszyscy ich skreślili. Martwi tylko to, ze kilka godzin temu zdjęto z oferty ten mecz, bo Chacin miał zostać wykreślony. Teraz nagle narzuca. WTF? ????

ciekawym zakładem jest również RUN W 1 inningu✅✅ w spotkaniu Blow Jays vs. Mariners. Happ wraca po pamiętym hicie w głowę, więc trudno cokolwiek o nim napisać, ale można napisać o Harangu - w tym sezonie z 18 meczów Haranga w 14 w 1 innie był run. Bet365 ma na ten zakład kurs 1.95, jak ktoś wie gdzie można dostać powyżej 2 to proszę o informację na PW.

Grzesio napisał o Padres.

Nationals over 3.5 runs - Medlen i tyle mi wystarczy. Braves, kolos na glinianych nogach, w drugiej częsci sezonu chyab tylko 14 spotkań z drużynami over .500. Kpina. I dziwić się, że mają run 12 zwycięstw. Poczekamy na playoffy.

Otrzymane punkty reputacji: +15
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
SF Giants - Baltimore Orioles ✅
Orioles @ 1.79
bet365
Główny typ na dzisiaj .
Orioles dobrze rozpoczęli road trip w NL , 2 razy pewnie odprawili Padres zdobywając 14 runs .
Dzisiaj zaczyna się seria z Giants którzy w tym sezonie są po prostu słabi . Kompletnie brakuje mocy , 26 miejsce jeśli chodzi o Runs i przed ostatnie w HR (68) . Dla porównania Orioles wybili 152 HR .
Po kontuzji wraca Vogelsong , w tym sezonie 9 meczów rozegranych . Oprócz meczu z Nationals pozostałe spotkania to passa beznadziejnej gry . 46 IP i aż 11 oddanych HR 18 BB i 62 H .
ERA 7.19 .
Zawodnik doświadczony , dla mnie to miotacz przeciętny który poza jednym sezonem w Giants gdzie miał dobry rok przez całą karierę niczego szczególnego nie pokazywał .
Orioles HR team , bardzo wymagająca ofensywa a więc nie najlepszy przeciwnik na powrót po kontuzji . Szczególnie biorąc pod uwagę problemy z home runami startera Giants .
Orioles wygrało 9 z ostatnich 10 startów Tillmana , dobry run support + solidna gra (tylko 2 razy oddał więcej niż 3 runs - @ Yankees-5, vs Seattle-6) .
Poza tym kolejno : 2,0,3,3,2,3,2,0 a więc przy ofensywie Orioles jest to zupełnie wystarczająca gra aby notować W przy swoim nazwisku .
Tillman ma problemy z oddawaniem HR (23) , zajmuję 5 miejsce w MLB w tej niechlubnej statystyce .
Jednak jak pisałem wcześniej Giants ma problemy w wybijaniem poza stadion , po prostu brakuje im dobrych zawodników , batting order ma zdecydowanie za dużo słabych punktów . Do tego Tillman na wyjazdach radzi sobie zdecydowanie lepiej , tylko 5 HR oddanych na wyjazdach podczas 55.2 IP z ERA 3.23 .
Tillman po słabym meczu z Mariners , powinien wyjść z chęcią odbicia sobie ostatniego niepowodzenia .
Orioles mają bardzo trudny terminarz , każda wygrana się liczy a dziś dużo argumentów po stronie gości . Kurs też bardzo przyjemny , polecam .

Cleveland Indians - LA Angels
(Kazmir vs Weaver) ⛔????
zero runs w 1 inningu

1.80
William Hill
Indians dostali sweepa od Tigers , zdobyli 11 R w 4 meczach . Kazmir bardzo dobra dyspozycja , widziałem kilka jego ostatnich startów i wyglądał bardzo dobrze (@ Miami , @Seattle). Potwierdzają go statystyki , bilans 4-0 z 1.93 ERA w ostatnich 9 startach .
Weaver z kolei to po prostu klasowy miotacz którego stać na ,,wyzerowanie&#39;&#39; każdej ofensywy .
Bardzo dobrze radzi sobie przeciwko Indians , ogólnie 5-1 z 1.13 ERA w ostatnich 7 startach .
Na Progressive Field 5-0 z 1.53 ERA w 8 meczach . Oddał tylko 1 run w 36 IP w ostatnich 5 meczach na tym stadionie .
Tyle historii , teraz o tym jak Weaver radzi sobie w ostatnim czasie :
Ostatnie 8 meczów to kolejno : 1,1,0,4,0,0,1,3 . Widać że powoli wraca dobry , mocny Jared Weaver .
Nie lubię kiedy na początku batting order przy takim zakładzie jest taki szybki koleżka jak Bourn + wolę grać przeciwko słabym ofensywom typu Mets czy Marlins ale zaufam miotaczom .

Otrzymane punkty reputacji: +7
odi 2,3K

odi

Forum VIP
TB Rays (R Hernandez) @ LA Dodgers (Z Greinke) --&gt; LA Dodgers wygra --&gt; 1.65 ✅
WilliamHill
Granie na najbardziej &quot;gorącą&quot; drużynę MLB po tym kursie jest chyba zrozumiałe. Bilans z ostatnich 3 tygodni dla LAD wyśmienity, jeśli pociągną tak do końca sierpnia to będą mogli być spokojni o wygrana w AL West.
Tampa niby też nie jest w złej sytuacji ogólnej, ale seria trzech porażek i perspektywa dzisiejszego odbijania przeciwko piłkom Greinke stawia ich w bardzo ciężkiej sytuacji. Jego staty (9-3, 3.40 ERA) są przekonujące, a pamiętajmy że w meczach at home jest jeszcze lepszy (5-1, 2.56 ERA). Najlepszy w ofensywie z Rays Evan Longoria ma bardzo słabe liczby przeciwko Greinke..
Wczoraj mecz wygrali Dodgers i to w jaki sposób - odrobili ze stanu 0:6 na 7:6. Czapki z głów, Tampa wypuściła z rąk taką przewagę i myślę, że dziś już nie będą raczej gonić - rozkręceni pałkarze Los Angeles jak np. Adrian Gonzalez (1R,1H,1RBI wczoraj) czy Mark Ellis (wczoraj 2R, 3H, 1RBI) nie powinni mieć problemów z mocno przeciętnym a wyjazdowo wręcz słabym Roberto Hernandezem (6-11, 4.75 ERA)

KONKURS MLB

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Marlins @ Braves
Alvarez Henderson (2-1) vs Minor Mike (11-5)

Miami Marlins @3,40 Bet365

Zacznijmy od tego, że kurs 1,45 na Braves to jest nieporozumienie i mając kurs 3+ i tak warto go brać. Wczoraj wygrali przy kursie 3,10; dziś nie są znowu na przegranej pozycji jak to nam starają się wcisnąć oddsmakerzy.

Alvareza opisywałem już podczas meczu u siebie z Pirates, na których stawiałem i niemiło mnie zaskoczył, bo zagrał bardzo dobrze i Marlins wygrali :p Napisałem, że dużo lepiej spisuje się na wyjazdach i mam nadzieję, że te trend podtrzyma dziś.

4 lipca już się z nimi mierzył na Turner Field i zespół wygrał 4-3 (kurs @3,20). Dodatkowo ma za sobą już 5 quality starts, a Minor ma za dobre staty - 2,76 ERA i 1,04 WHIP. Czas żeby przydarzył mu się słabszy występ. Po tym kursie jak najbardziej warto zaryzykować.

Pirates @ Rockies
Locke Jeff (9-3) vs Bettis Chad (0-1)

Pittsburgh Pirates @1,78 marathonbet

Locke: 2,47 ERA, 1,256 WHIP, .314 OBP, .224 BA
Bettis: 6,30 ERA, 1,600 WHIP, .348 OBP, .250 BA

Piraci bronią się przed sweepem. Na starcie mają już dużą przewagę - Locke jest dużo lepszym i bardziej doświadczonym pitcherem od swojego matchupu, dla którego będzie to dopiero 3 występ jako SP!

Pirates są zespołem dużo lepszym i sweep nie powinien im się zdarzyć; a na pewno nie przez Rockies.

Dziś tak na szybkiego, bo niestety nie będę mieć czasu później ;)

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.
New York Yankees - Los Angeles Angels (2:1)
Typ: New York Yankees (-1,5) ML ⛔
2.40 @ William Hill

Hiroki Kuroda vs Garrett Richards

Dziś pierwsze starcie w serii rozgrywanej w NY. Obie ekipy spotkały się już w tym sezonie w serii z tym , że owa seria rozgrywana była na terenie dzisiejszych gości. W niej zwyciężyli Angels 2-1.
Obie ekipy sezon mają słaby...o ile Yankee przez cały sezon byli trapieni przez plagę kontuzji o tyle Angels wzmocnili się znacząco i mieli zawojować ligę tyle tylko , że z ich zamiarów wyszła wielka du...
Yankees bilans domowy 31-26 (kiepściutko) a ostatnie 10 gier to 4-6.
Angels na wyjazdach 23-31 (jeszcze gorzej) a ostatnie 10 meczy to 5-5.
Na dzisiejszą grę w zespole Yankees przewidziany jako pitcher jest RHP Hiroki Kuroda z bilansem 10-7 , 2.45 ERA , 1.05 WHIP i .270 OBP w tym sezonie.
Jego bilans w domu jest nieco bardziej pozytywny:

• w 62.0 IP ma bilans 6-2 [team ma 7-3] , 1.74 ERA , 1.02 WHIP , .263 OBP.

Z koleji w ekipie Angels miotał dziś będzie RHP Garrett Richards. Jego bilans z tego sezonu to 3-4 , 4.20 ERA , 1.25 WHIP i .299 OBP.
Wyjazdy w jego wykonaniu wyglądają następująco:

• w 38.2 IP ma bilans 1-2 [team ma 0-3] , 4.89 ERA , 1.29 WHIP , .305 OBP

Na dokładke kilka faktów z Covers.com:

• Angels are 2-7 in their last 9 road games.
  • Angels are 2-7 in their last 9 road games vs. a team with a winning home record.
  • Angels are 1-6 in Richards&#39; last 7 starts as an underdog.
  • Yankees are 7-0 in Kurodas last 7 home starts vs. a team with a losing record.
  • Yankees are 7-2 in Kurodas last 9 home starts.
  • Yankees are 6-2 in Kurodas last 8 starts as a home favorite.
  • Angels are 2-6 in the last 8 meetings in New York.

Richards zbyt wiele nie grał w tym sezonie jednak pomimo tego że rozegrał ponad 60.0 IP mniej niż Kuroda to oddał tyle samo runs i popełnił tyle samo Errorów a w dodatku .OBP ma wyższe. Dzisiejsi starterzy zbyt wiele razy nie widzieli pałkarzy ekipy przeciwnej więc nie ma sensu przytaczać jakichkolwiek statów. Bullpen obu ekip na podobnym poziomie w ostatnich 5 i 10 grach. Starter moim zdaniem lepszy w zespole gospodarzy do tego atut własnego ballparku. Kuroda nie zwykł zawodzić u siebie dlatego nie widzę dziś innej możliwości jak pewny win gospodarzy. Ja wybieram opcję z handi. Let&#39;s Go Yankee!!!

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
San Diego @ Colorado
Colorado OVER 5.0 ✅ 14
1.91 @Pinnacle

Nie lubie takiej linii , szczególnie , że obaj miotacze teoretycznie preferują Undery.
Volquez przeciwko zawodnikom Rockies ma linię .330/.427/.500 w 112 AB + 15 walks
Folwer 7-for-21
Rosario 7-for-15 + 2 HR
Cuddyer 3-for-10
Helton 4-for-10
Herrera 3-for-5
Volquez na Coors Field ma linie W-L 1-3 , ERE 7.20 w 30 IP oddając 42 Hits, 19 BB i 2 HBP. Ogółem WHIP 2.03 na Coors - furory nie robi.
Poza jednym spotkaniem w 2008 , kiedy to Volquez miał sezon życia w reszcie dał - mówiąc potocznie - ciała.
Pamiętam dobrze ten sezon i wiem , że był wtedy dość mocny.
W późniejszych latach już tak nie błyszczał.
Grając w San Diego raz na jakiś czas musi wizytować Coors Field - mekke pałkarzy.
Idzie mu tam słabo.
Linia .341/.438/.553 w 146 PA.
W tym sezonie dwa razy już wizytował Coors Field.
Wyniki 9-10 - w 2.1 IP oddał 9 ER oraz na poczatku sezonu było 1-9.
4 ER oddane w 6 IP.
W tym sezonie Volquez na wyjazdach 5-2 , ERA 5.62 w 64 IP mając OBP .362 i WHIP 1.62.
Jak widać bilans ani trochę nie przekłada się na liczby...
Na dodatek SD osłabło po odejściu RP Joe Thatchera.
Rockies w domu mają linie .273/.334 i 5.28 R/9
Rockies jest chyba jedną z nielicznych ekip , która w domu grała dobrze a na wyjeździe grała piach.
Inną jaka mi sie przypomina jest 2010 Detroit Tigers.
Linia może i wysoka , ale po takim kursie wchodzę ????

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom