>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

MLB Season 2013 - Maj

Status
Zamknięty.
mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Grzesiu powie, że mam fioła na punkcie pogody, no ale... zawsze zaczynam rozważania u/o od tego czynnika.
Dzisiaj na Wrigley (na ten moment) bardzo niska wilgotność powietrza (32%) oraz wiatr w twarz pałkarzowi, o sile 11 km/h.
Co z tego? Ano to, że w takich warunkach (jeśli się utrzymają) piłka nie powinna latać daleko i będzie sporo fly-outs.
Do tego dobry match up na górce i mamy fajny under 8.0 @ 1.71 ✅ by Bet365.
Żeby nie być gołosłownym.
Travis Wood
ERA 2.50 (2.96 at home) - 39.2 IP with 24 hits, 11 ER, 3 HR (wszystkie away), 12 BB, 26 KS &amp; .176 OBA
Lance Lynn
ERA 2.75 (4.50 away) - 36 IP with 25 hits, 11 ER, 2 HR, 15 BB, 39 KS &amp; .197 OBA
Obaj bardzo dobre statystyki OBA, a w dzisiejszych warunkach o base hity będzie jeszcze trudniej.
---------------------------------------------------------------------------
Nie ma co zbierać ;)

Otrzymane punkty reputacji: +18
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Masz fioła ????
Ja tam bardzo często nie gram UO , więc nie patrze na to.
Wracając na serio to myślałem o samym STL @ 1.758 ⛔
Lynn dobre ostatnie mecze , miotacz Cubs to samo lecz stosunek WHIP do ERY dość spory.
WHIP na podobnym poziomie u obu panów za ostatnie 3 gry - około 0.75 , ERA wyższa u Wood&#39;a znacznie. U Lynna poniżej 1.00 za last 3.
Śledziłem po trochu ostatni mecz Wood&#39;a z Padres i grał dobrze do ostatniego inningu.
W ostatnim nieco dał ciała i Padres zgraneli prowadzenie.
Częściowo to także wina trenera robiącego za pózno zmiany.
Ale dzisiaj przyjeżdża mocniejsza ofensywa niż Padres.
Chociaż boję się jednej rzeczy , bo jest anormalnie niska.
Ostatnie 5/10 gier przeciwko leworęcznym miotaczom u STL. Wood włąsnie jest lefty.
AVG/OBP .105/.190 i .212/.300 kolejno za Last 5 i Last 10
AVG przeciwko line-upom o wiele korzystniejsze po stornie Lynna
Wood w poprzednim sezonie dość mocno dwukrotnie został sponiewierany przez ekipę z St.Louis.
Dzisiaj odnoszę wrażenie , że także odda sporo baserunners , a bullpen dokończy robotę.
Na dzisiaj jeszcze bym widział.
Detroit - 1.91 :!: ZWROT
Under 7 DET@WSH - 1.98
:!: ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +5
patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Dyscyplina : Baseball - MLB
Spotkanie: Washington - Detroit
Typ: 2
Kurs: 1,76
Buk: Bet365
Data i godz: 22:05
Dzisiaj drugie starcie obu ekip w tym sezonie. Poprzedni mecz to zwycięstwo 3-1 drużyny gospodarzy. Spodziewam się po raz kolejny zaciętego starcia jednak tym razem zwycięsko wyjdzie z tego pojedynku Detroit (tak przynajmniej myślę).
W drużynie gospodarzy miotał będzie Dan Haren (3-3, ERA 5,01) do tego WHIP na poziomie 1,45 (nie zachwyca). Jednak tak wysoki wskaźnik to głównie dlatego, że na początku sezony notował słąbiutkie występy. Ostatnie mecze w których rzucał całkiem niezłe, przeciwko Detroit też ma niezłe staty.
Po stronie gości wystąpi Doug Fister (4-0, ERA 2,48), WHIP na poziomie 1,13. Przeciwko Washingtonowi miotał tylko raz, w spotkaniu tym na 8 inningów dał rywalom odbić piłkę tylko 3 razy. Dzisiaj liczę na podobny występ.
Poprzednie spotkanie obie ekipy zagrały na podobnym procencie na pałkach, dzisiaj powinno być podobnie, a decydujący będzie dobry występ któregoś z miotaczy. Liczę na Fistera bo oprócz meczu w Houston (poniżej średniej zagrał) gra równo i pewnie. Haren też wykręca co raz to lepsze cyferki, ale na własnej ziemi nie gra na razie rewelacji (i tego się trzymajmy).

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik

Na Cellular Field dzisiaj pogoda dla pałkarzy. W godzinie meczu wiatr z północy, ze zmienną siłą. Duża wilgotność powietrza. Piłka powinna latać daleko.
Nie kojarze startera Angels z Majors więc zajrzałem w jego staty z Minors.
19.2 IP with 27 hits, 21 ER, 9 HR (!!), 8 BB &amp; 20 KS
9 HR w niecałych 20 inningach. Ładnie. Dzisiaj go chłopaki z Chicago ustrzelą zapewne, tym bardziej, że są 9-ątym zespołem w lidze pod względem HR in home games (21 w 14 meczach).
Z drugiej strony przeciętny Axelrod i mamy ciekawy over 8.5 @ 1.85 ✅ by Marathon.
Dzisiaj krótko.
----------------------------------------------------------------------
Proste.

Otrzymane punkty reputacji: +20
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Seattle vs Oakland​

Powiem wprost, Iwakuma u siebie przeciwko Oakland to świetne połączenie. W pierwszym swoim występie w tym sezonie Iwakuma narzucał właśnie przeciwko Athletics i to spotkanie zakończyło się zwycięstwem Mariners 7:1, Japończyk rozegrał 6 solidnych innów, pozwolił na zaledwie 2H i 1ER przez HR, &quot;lajnap&quot; OAK przeciwko Hisashiemu jak na razie wygląda bardzo blado ich średnia to zaledwie .158 przy 38 próbach. Najgroźniejszy dla Iwakumy wydaje się Cepedes który ma .500 co do pozostałych to lepiej przemilczeć. Inna ważna kwestia to występy miotacza Mariners w domu, można powiedzieć że czuje się tu wybornie, 16 rozegranych innów i zaledwie 2 razy oddawał walk, a 16 razy pałkarze przeciwnika schodzili po SO. Jeśli chodzi o Oakland i SP to jest to Dan Straily, człowiek który miotał w 3 spotkaniach jak do tej pory i z każdym meczem wygląda to ciut gorzej, zaczął bardzo ciekawie bo aż od 11 SO i 2ER ale tu warto dodać iż było to przeciwko Astros, a więc należy brać poprawki. Ogółem Straily ma dosyć wysoki WHIP, w okolicach 1.31 a więc wszystko to klaruje się na pewno na kilka łatwych baz a także odbić podczas innów Dan&#39;a. OAK w ostatniej serii dostali solidne lanie od Indians, także na pewno ich morale nie są na najwyższym poziomie, patrząc na Iwakume u siebie myślę że nie będzie miał większych problemów z odprawienie Athletics.

Seattle Mariners (-1) / 2.22 Pinnacle✅ 6:3

Otrzymane punkty reputacji: +22
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
LAA @ CWS
CWS ✅ 3-0
1.79 @ Pinnacle

CJ Wilson vs Chris Sale

3-ci mecz serii rozgrywany w PrimeTime , czyli mecz transmitowany na ESPN o 2-giej w nocy.
Sale za ostatnie 3 mecze =&gt; bilans 2-0 , ekipa ma 3-0 , WHIP 1.03 , ERA 2.11 w 21.1 IP.
Spotkania w domu z Tampą oraz wyjazdy do Texasu i Kansas.
Sale rzadko kiedy w tym sezonie wizytuje w domu.
Do tej pory CWS wygrało wszystkie spotkania , jak Chris miota w domu.
Za Last 3 jak i w domu OBP utrzymuje na poziomie okolic .270 co można uznać za wynik dobry.
Jedyną bolączką IMO jest to , że do tej pory dał 6 HR w 47.1 IP
Angels nieco nabite statystyki w Houston za ostatnie spotkania , ale jeśli Astros w domu wygrywa 2 na 3 spotkania z Angels to chyba coś żle świadczy o pewnej ekipie i nie jest tą ekipą ekipa z Teksasu.
Wilson ten sezon dośc przeciętny , jak dla mnie jest w czołówce najbardziej przereklamowanych miotaczy w lidze.
Ten sezon zaczął od bilans 3-1 , ERY 3.86 i wysokiego WHIP 1.55.
Ostatnie 3 gry to bilans 2-1 , ERA 3.50 i WHIP 1.61 w 18 IP.
OBP na poziomie .350 za last 3 jak i na wyjazdach
CJ ma kłopoty w trafienie w strefę - 5.1 BB/9 oraz H/9 na poziomie 8.8 [walks co drugi inningi , Hit praktycznie co inning] powoduję , że regres w tym sezonie możliwy.
2 walks na mecz to minimum , przeważnie kończy się w okolicach 4.
Sale ma zdecydowanie niższy WHIP oraz mniej walks per 9 co sprzyja mniejszej ilosci baserunners.
Bullpen obydwu ekip porównywalny , chociaż Sale może mieć kłopot z ofensywą , bo ta gra w kratkę.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Wracam do sposobu typowania który 2-3 sezony temu przynosił mi największe zyski , czyli 1 inning . Zobaczymy czy dalej bedzię skuteczny .
Mets (Harvey) - Pirates (Gomez) ✅
brak pkt po 1 inningu
1.68
bet365

Harvey dominuję , przy 2 strike praktycznie nietykalny . Oglądałem jego kilka całych meczów i jestem pod wielkim wrażeniem , doskonała kontrola , rzuca dokładnie tam gdzie chce , AVG .133 (!) . Nie ma co się rozpisywać o jego grze , tylko raz oddał więcej niż 1 R . Ostatnio CG shoutout , tylko 1 H . Impomujące .
Gomez nieźle jako starter , ale nie chodzi o niego tylko o bardzo nierówno grającą ofensywę Mets. Bardzo często zdarzają im się mecze gdzie nie stanowią na pałce żadnego zagrożenia .
Polecam ten typ , na pewno zdecydowanie bardziej opłacalne niż granie na Mets po kurs 1.45 .

Otrzymane punkty reputacji: +22
J 7K

juanroman08

Forum VIP
SF Giants vs Atlanta Braves
Mimo tego, że w ekipie Gigantów narzuca dziś Tim Lincecum czyli człowiek, którego bardzo lubię to jednak zdecyduje się na zagranie opcji overowej na team total gości. Tim po dość udanym początku sezonu, kolejny raz dał się dopaść wręcz nędznej dyspozycji narzutowej co odbija się na ilości run&#39;s oddanych rywalom. WHIP na poziomie 1.49 w tym sezonie nie wystawia Timowi zbyt dobrej recenzji. Inna sprawa że nawet gra u siebie nie jest dla niego argumentem, który mógłby zdecydować o tym że dziś poskromi baterów Braves. Z pałkarzy awizowanych po stronie Atlanty na dzisiejszy mecz jedynie Uggla i Freeman nie stanowią wielkiego zagrożenia dla &quot;The Freak&quot; no i zapewne też Medlen czyli SP gości, natomiast cała reszta to potencjalne hit&#39;s and run&#39;s dlatego też linia na poziomie 3.5 dla Braves to w mojej ocenie bardzo smakowity kąsek.
Atlanta Braves over 3.5 / 1.87 Marathonbet ⛔ 1

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Z pałkarzy awizowanych po stronie Atlanty na dzisiejszy mecz jedynie Uggla i Freeman nie stanowią wielkiego zagrożenia dla &quot;The Freak&quot; no i zapewne też Medlen
Uggla i Freeman nie stanowią wielkiego zagrożenia ? O co chodzi bo nie bardzo zrozumiałem . pozdrawiam ;)
Detroit (Sanchez) - Astros (Norris)
Brak runa w 1 inningu ⛔

1.71
bet365
Wczoraj się udało a więc kontynuje stary sprawdzony sposób . Sanchez bardzo dobry sezon jak na razie , dopiero w 7 meczu oddał pierwszego w tym sezonie HR .
Norris po kompromitacji w Oakland , wrócił na właściwe tory i oddawał kolejno 1 , 3, 2 , 1 R .
Ten mecz wygląda na underowy , oczywiście jeśli miotacze rzucą swoje . Norris ostatnio rzucał przeciwko Tigers i wypadł bardzo dobrze 7 IP , 2 ER , 7 SO.
Stawiam na brak pkt po 1 zmianie

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Może o to chodzi , że po wczoraj Uggla ma 0-for-13 , a Freddie 0-for-11 + 3 walks combined obu panów przeciwko Freakowi.
McCann jedynie przeciwko niemu ma dobre liczby z ATL =&gt; .333/.389/.576 i HR w 36 PA
No i jeszcze Schafer , ale w mniejszej ilości prób.
Zapytam z ciekawości - gra ktoś może ?
http://mlb.mlb.com/mlb/fantasy/bts/y2013/splash_index.jsp
Co dziennie wybieramy zawodnika/dwóch zawodników , który waszym zdaniem będzie miał w danym dniu Uderzenie.
Moja największa seria w tym sezonie to 14 , chociaż sporo w tej serii pojedynczych picków.
W zeszłym sezonie grając umiejętnie długo można było uzbierać 1000 punktów i mieć póżniej MLB.TV na miesiąc za darmo :p
EDIT :
BREAKING: The Tigers have placed Austin Jackson on the disabled list retroactive to May 12 with a pulled hamstring. Today, the Tigers recalled the contract of Avisail Garcia from AAA Toledo.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Może o to chodzi , że po wczoraj Uggla ma 0-for-13 , a Freddie 0-for-11 + 3 walks combined obu panów przeciwko Freakowi.
McCann jedynie przeciwko niemu ma dobre liczby z ATL =&gt; .333/.389/.576 i HR w 36 PA
No i jeszcze Schafer , ale w mniejszej ilości prób.
No własnie domyśłałem się że chodzi o vs Lincecum . Ale to że kiedyś nie odbił nie znaczy że tak będzie wiecznie . Ostatnio jakiś pałkarz był 1-15 , 6 SO w karierze i odbił 2 HR przeciwko miotaczowi na którego grąłem ;) Trzeba z tym uważać bo taki Uggla czy Freeman to jednym zamachem mogą punktować przeciwko każdemu;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dokładnie tak jak Grzesio napisał, chodziło mi o staty obu panów przeciwko Timowi, broń boże nie było to odniesienie do ogólnego odbijania obu graczy ponieważ to co napisałem byłoby solidnym przekłamaniem ;) Tak czy siak Lincecum wczoraj znokautował cały lineup Atlanty, więc mój typ był nic nie wart :razz:
Grzesio ja sobie w to pykam, o ile nie zapomnę ustawić batera. Moja najdłuższa seria zamyka się w 10 poprawnych typach, póki co nie mogę wyjść z 5 :razz: Wczoraj Trumbo mnie usadził ????

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Na dzisiaj rzuciło mi się w oczy LA Angels @ 1.77 @ Pinnacle ⛔4:11
Luiz Mednoza vs Joe Blanton

Grają w domu z Kansas i powracają po tripie wyjazdowym.
Wczoraj o mało Chris Sale nie narzucił na nich Perfect Game , ale Trout im honor uratował.
Z góry piszę , że miotacze trudni do przewidzenia - nawet jak dadzą radę to bullpen musi wkroczyć i tutaj widziałbym przewagę LA biorąc pod uwagę ostatnie gry.
Chociaż kurs nieco marny jak na pojedynek &quot;takiej wagi&quot;.
Blanton , czyli miotacz LAA , wszedł w sezon 0-6 i ERA 5.50 , ale ostatnie gry wyglądają całkiem dobrze jak na niego - ERA 3.48 , WHIP 1.50 w 20.2 IP, ale niestety zacytuje pewien cytat pasujący do LA jak ulał &quot;Co z tego jak Twoja ofensywa zdobywa 10 punktów na mecz , jak miotacze oddają 11&quot;.
W tych 3 grach Angels dało mu 4 punkty supportu. Te 3 gry to także Quality Starts dla Balntona , więc jak na taki kaliber miotacza wygląda dobrze.
Ma pecha , bo ofensywa nie gra. Tyle co Trout coś próbuje grać , jeszcze Trumbo i Kednrick. Reszta z Pujolsem i Hamiltonem zabijają ofensywę jak popadnie.
Z Kansas grał kilka spotkań , ale w odległych czasach.
Ostatnie spotkania w domu w mojej opinii nie najgorsze - z Baltimore tylko 2 ER w 8 IP i 2 BB. Z Texasem 4 ER w 6 IP i 1 BB , ale 12 H swoje zrobiło. Obyło się bez HR.
Z Oakland na początku sezonu mocno zaszalał.
Menodza - ostatnie gry to ERA 9.19 w 15.2 IP , WHIP 1.66 i OBP .356 [Blanton ma .337]. Oddał 4 HR
Gdy obaj miotacze miotają to ich ekipy za ten sezon mają combined 1-11 [jedna wygrana Kansas].

Otrzymane punkty reputacji: +2
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Baltimore Orioles - SD Padres
Orioles @ 1.74 ⛔

bet365

Po takim kursie Orioles u siebie ? Biorę . Tillman po niemrawym początku sezonu wrócił na właściwy tor , 4 solidne starty , 4 wyraźne zwycięstwa Baltimore .
Cashner zaczął sezon jako reliever , ostatnio 4 mecze jako starter. Oprócz 4 ER przeciwko Cubs jego występy były bardzo dobre . Trzeba jednak zauważyć że rzucał przeciwko nie najmocniejszym ofensywom - Cubs , Giants x2 oraz Marlins .
Baltmore bardzo dobrze odbijająca drużyna , spore wyzwanie przed Cashnerem .
Taki kurs na Orioles u siebie zawze warty gry , zwłaszcza przeciwko takim przeciętniakom jak Padres .

Otrzymane punkty reputacji: +13
mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Info od wróżki pogodynki.

Wind:
From S
11 mph
Huragan to to nie jest, ale na pewno pomaga odbijać daleko.
Narzuca Hamels
49 fly outs w 51.2 IP.
7 home runs.
Kluber
18 fly outs w 17.1 IP.
3 home runs.
Indians średnia 5.10 runs per game na wyjazdach / 21 home runs.
Phillies u siebie 4.21 runs per game / 19 home runs.
Linia jest niska (7.5) - kursy już zaczynają spadać, więc do wieczora powinna się ustawić oczko wyżej. Dużo wskazuje na over ✅
---------------------------------------------------------------------------------
5 inningów i po robocie.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś dość nietypowo bo i propozycja do gry objęta sporym ryzykiem, ale po konkretnym kursie. Mianowicie chodzi oto czy Prince Fielder zdobędzie HR w dzisiejszym spotkaniu przeciwko Astros. Zastanawiałem się pomiędzy Prince&#39;m a Miggymm ale z racji tego że Miguel już w tej serii jednego homerka zaliczył dziś decyduje się na Fielder&#39;a.
Dallas Keuchel to dzisiejszy SP Astros, w tym sezonie zaczynał jako RP, od niedawna został włączony jako starter. Jego liczba rozdanych HR w tym sezonie to 4, co prawda przeciwko Tigers już raz narzucał i wtedy udało mu się w tej statystyce wyjść na 0, ale za to w ciągu 4 innów zaliczył 4ER i na tym jego mecz się skończył, niemniej jednak od dwóch spotkań, rywalami był Texas i LAA jeden HR dla rywali wpada. Co do Fieldera to w poprzedniej serii pomiędzy tymi drużynami jednego HR zaliczył, dziś jest szansa to powtórzyć, bo nie ma co ukrywać że Keuchel nie powinien być większą przeszkodą dla Detroit w zdobywaniu runów. Typ z kategorii egzotycznych, ale za drobne można spróbować ????
Prince Fielder zaliczy HR / 5.00 Betsafe⛔

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Dziś dość nietypowo bo i propozycja do gry objęta sporym ryzykiem, ale po konkretnym kursie. Mianowicie chodzi oto czy Prince Fielder zdobędzie HR w dzisiejszym spotkaniu przeciwko Astros. Zastanawiałem się pomiędzy Prince&#39;m a Miggymm ale z racji tego że Miguel już w tej serii jednego homerka zaliczył dziś decyduje się na Fielder&#39;a.
Dallas Keuchel to dzisiejszy SP Astros, w tym sezonie zaczynał jako RP, od niedawna został włączony jako starter. Jego liczba rozdanych HR w tym sezonie to 4, co prawda przeciwko Tigers już raz narzucał i wtedy udało mu się w tej statystyce wyjść na 0, ale za to w ciągu 4 innów zaliczył 4ER i na tym jego mecz się skończył, niemniej jednak od dwóch spotkań, rywalami był Texas i LAA jeden HR dla rywali wpada. Co do Fieldera to w poprzedniej serii pomiędzy tymi drużynami jednego HR zaliczył, dziś jest szansa to powtórzyć, bo nie ma co ukrywać że Keuchel nie powinien być większą przeszkodą dla Detroit w zdobywaniu runów. Typ z kategorii egzotycznych, ale za drobne można spróbować ????

Prince Fielder zaliczy HR / 5.00 Betsafe
Ja tylko dodam od mojej wróżki pogodynki, że moooocno dmucha w Detroit i typ po takim kursie jak najbardziej spoko ;)

Wind:
From WNW
19 mph
In minus tylko dodam, że raczej Keuchel będzie przeciwko Prince&#39;owi narzucał sinkerami głównie.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Detroit Tigers @ Texas Rangers
Texas Rangers ✅ 10:4
1.91 @ Pinnacle

Justin Verlander vs Yu Darvish

Dobry pitching match-up sie dzisiaj szykuje w Texasie.
Sledze poczynania JV jak i całego Detroit i niestety , ale liczby kłamią w zestawieniu Verlandera. Ma pecha w tym sezonie do defensywy , sporo niepotrzebnych walks oraz pitch count nabijany na początku spotkań powoduje , że wiele spotkań zależy od bullpenu , a ten w ostatnich dniach jest tragiczny.
Spadła mu prędkość fastballa na początku sezonu
Z Indians wyglądało jakby zamienił się koszulką z Jimenezem , bo JV nie grał tak jak to zazwyczaj on robi. 3 walks w jednym inningu ? Naprawdę ?
Z Astros grał niby dobrze , ale batterzy Astros znacznie zwiększyli mu pitch count poprzez fouls przy 2 strikes. Dotyczyło to 3 pierwszych inningów.
ERA , FIP i xFIP niskie i bardzo porządne , ale wynikiem jest tego , że w tych 51.1 IP dał tylko 1 HR i 0 HBP.
18 walks przegrywa z 57 K i obniża mu to znacząco statystyki FIP i xFIP.
AVG .228 oraz WHIP 1.21 i BABIP .319 są gorsze od tych z najlepszych sezonów.
Szczególnie WHIP i BABIP
Przeciwko batterom Texasu liczby .222/.287/.329 w 174 AB
A propo 1 HR oddanego - Fister , Verlander i Sanchez oddali łącznie 3 HR w 154 IP w tym sezonie
Texas wraca po wyjazdowej serii. Po wyjazdach Texas ma 3-for-3 w tym sezonie
Darvish pomimo kilku kiepskich spotkań ostatnio otrzymuje potrzebny run support i może nabijać na swoje konto Zwycięstwa.
W ostatnich grach utrzymuje ilość walks na poziomie 2-3 , co jak na niego jest dobrym wynikiem.
Darvish w ostatnich grach dał 5 HR - z Astros 3 pkt po HR , z Bostonem 3 R po HR , 2 pkt po HR.
Pomimo takiej ilości HR świetne statystyki FIP i xFIP.
Powodem tego jest ratio 13.67 K/9 oraz obniżenie walks w tym sezonie.
Kontrole musi mieć dobrą , jeżeli potrafi operować 5 czy nawet 6 rożnymi rodzajami piłek.
BABIP zdecydowanie niższe po stornie Darvisha za ten sezon , bo .253 , u Verlandera w okolicach .320.
Darvish ma linię .254/.356/.460 w 73 PA
Mam wrażenie , że Verlander nie gra tak jak na niego przystało. Gorzej sobie radzi w tym sezonie - a ofensywa Texas w domu powinna pokazać czemu Verlander ma takie statystyki przy BABIP czy WHIP a nie inne. Produkuje sporo runners i ma szczęście , że umie się z tego wybronić.
Dla Detroit minusem jest pewnie to , że Jackson jest na Liście Kontuzjowanych i bronić środka zapola będzie musiał Don Kelly , który ofensywnie zostanie wybity przez Darvisha.
Jest to ulubieniec trenera Leylanda , co powoduje złość u fanów.
Na OF ma kto grać. Młody talent Avisail Garcia czy Matt Tuiasasopo. Na dodatek stali bywalcy line-upu - Dirks i Hunter , chociaz ten ostatni tylko na prawym zapolu grywa.
Jeśli Kelly będzie musiał grać na środku zapola to sobie nie poradzi mówiąc wprost i Verlander lub bullpen może to kosztować kilka Hits nawet.
Bullpen Detroit tragiczny ostatnio.
P.S.
Jak macie opinie co do spotkania to piszcie , chętnie poczytam ????

Otrzymane punkty reputacji: +23
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Toronto Blue Jays @ New York Yankees
New York Yankees ✅ 5:0
1.71 @
Pinnacle
Mark Buerhle vs Hiroki Kuroda

Dzisiaj więcej cyfr będzie i nieco &quot;prostszy przekaz&quot;.
Buerhle ostatnie 10 spotkań przeciwko NYY to 10 porażek jego ekip.
Ten sezon to bilans 1-2 i ERA 6.19 , WHIP 1.48 , OBP .350
Ostatnie 3 gry to bilans 0-1 , ERA 5.95 , WHIP 1.42 , OBP .345
Ogółem za karierę bilans 1-9 , ERA 6.19 , WHIP ponad 1.60 przeciwko Evil Empire
Wyjazdy w tym sezonie to bilans 0-1 , 18 oddanych punktów w 22.2 IP , WHIP 1.50 i OBP .347
Linia .327/.377/.525 w 305 AB.
Po 3 HR przeciwko niemu mają Cano , Wells i Hafner.
Cano , Wells i Suzuki mają przeciwko niemu linią AVG i OPB ponad .400
Kuroda ma linię .205/.250/.425 przeciwko Toronto
Po 2 HR ma Bautista i Encarnacion przeciwko niemu.
Ofensywa Toronto w gazie , po tym jak SF Giants ich odwiedziło.
Ostatnie 3 gry ogółem to 3 mecze z ponad 10 runami na koncie , co zaskakuje , bo Toronto w tym sezonie nie szalało z ofensywą.
Za ostatnie 3 gry oraz w domu Kuroda ma ERE poniżej 2.00 [1,66 i 1.93] , WHIP poniżej 1.10 [1.06 i 1.07] oraz OBP odpowiednio .271 , .281
Kuroda w tym sezonie tylko 3 HR , Buerhle 11
U Buerhle ostatnie 4 gry to 8 HR
Pomimo , że dla Buerhle 48 IP to nic , gdy od 2001 włącznie wyrabia ponad 200 IP co sezon to jednak HR/FB oraz HR/9 bardzo wysokie.
W tym sezonie wydaję się , że Japończyk jest naprawdę dobry , a Mark ma trudności czasami z utrzymaniem piłki w boisku.
W tym sezonie spotykali się już 2 razy. Wynik ? 2 razy 5-3 dla Yankees.
Blue Jays are 16-36 in the last 52 meetings in New York.
Poza znacznie odchylonymi statystykami u jednego i drugiego nie obawiam się chyba niczego większego.
Staty lubia się od czasu do czasu wyrównać , miejmy nadzieję że nie dzisiaj.
Kuroda też powinien wyleczyć ofensywę Toronto z takiej ilość Runs jak ostatnio.
Pewność może nie taka jak wczoraj , ale warto spróbować.
Skorzytsałeś , podobają się typy ?
Wiesz co robić ????

Otrzymane punkty reputacji: +31
rafu 247

rafu

Użytkownik
Tak na szybko,
Astros - Pirates
Pirates -1.5 @2.10⛔ (4:5)
William Hill
Slaby Lynes (Astros) z ERA 8.36 po 14 IP (21H, 13R,13ER, 2HR) naprzeciw solidnego Gomeza (PIT) z ERA 2.28 po 27.2 IP ( 20H, 8R, 7ER, 4HR).
Lynes miotal w swojej karierze 4 razy przeciwko Pirates z bilansem 0W - 4L i ERA 7.88
Gomez tylko raz miotal przeciwko Astros i pokazal sie z bardzo zlej strony konczac z ERA 9.0, ofc L. Nie mniej jednak wydaje mi sie, ze dzisiaj pitcher Pirates duzo lepiej poradzi sobie z ofensywa Astros, anizeli Lynes z ofensywa Pirates (zawsze radzil sobie slabo, wiec czemu dzisiaj mialoby sie to zmienic?). Smaczku dodaje fakt, iz najskuteczniejszy w tym sezonie batter Astros - Altuve z AVG .333 nie gra.
Wydaje mi sie, ze rownie ciekawym typem na to spotkanie jest over 7.5 @1.67✅✅
Pirates nie powinno miec problemu z Lynesem, ale Astros tez pewnie cos dolozy i 7.5 powinno zostac pokryte.

Otrzymane punkty reputacji: +13
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom