>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MLB Season 2013 - Kwiecień

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Twins vs Marlins
Correia i Nolasco na SP, co do Nolasco od zawsze był średniakiem, ale z zakusami na dobrego miotacza, w barwach Marlins robi co może, ale wiadomo że Miami to jedna z najgorszych ekip w MLB, także cudów się nie spodziewajmy. Co do miotacza Twins, to dla mnie pozytywne zaskoczenie ponieważ Kevin od początku sezonu prezentuje się bardzo dobrze, a zwłaszcza u siebie gdzie jak na razie zarobił 4ER ale wszystko przy okazji spotkań wygranych, a więc widać tu pewną chemię między SP a ofens lineup. Dzisiaj Correia ma trochę utrudnione zadanie ponieważ liczby vs Miami batters, nie są dla niego sprzyjające, ogólny avg. wynosi .400 także to dość wysoki wskaźnik przy 70 AB.
Jednak Marlins zmienili SP, nie chce mi się już kasować tego co napisałem i w tym spotkaniu o 20 wystąpi Jose Fernandez, 20 latek który w dwóhc pierwszych spotkaniach pokazał się z naprawdę dobrej strony, potem przyszedł mecz z Reds i trochę gorszy występ, mimo wszystko ogółem jestem zdania że młody Kubańczyk jest bardzo perspektywiczny i w tym sezonie jeszcze nie jednej ekipie krwi napsuje.
Ogółem w tym meczu widzę under, linia 7.5 nie jest zła.
Under 7.5 / 2.10 Marathonbet ✅ 4:3 uff

Otrzymane punkty reputacji: +12
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Na dzisiaj spotkanie po nieco niższym kursie niż zazwyczaj
Chicago White Sox vs Tampa Bay Rays
Chicago White Sox ✅ 5:4
1.72 @ Pinnacle

Jake Peavy vs Roberto Hernandez
Peavy w domu jak narazie 13 IP narzuconych , 2 ER i bilans 1-0 z ERĄ 1.38
W domu gry z Kansas i Minnesotą , czyli średnimi ofensywami.
w 90 PA/82 AB przeciwko graczom Rays ma linię .220/.270/.390. Linie najbardziej najbardziej &quot;zawyża&quot; James Loney , który ma 26 PA/25 AB z racji tego , że Jake oraz James grali w NL West swego czasu..
Evan Lonogria tylko 1 H na 9 spotkań.
Jake w tym sezonie bilans 2-1 , ERA 3.20 , WHIP 1.14.
Pomimo 25 IP dość niskie wskaźniki jak dla niego statystyk - BB/9 , FIP , xFIP i LOB%.
3 HR dane na wyjeździe w Waszyngtonie trochę mu zawyżają statystyki.
Z KC , MIN i CLE , czyli ekipami z AL narzucał minimum 6 IP i oddał zawsze 1 ER.
Starterzy oraz bullpen z CWS grają bardzo przyzwoicie w ostatnich 5 jak i 10 grach.
Problemem jest tylko wsparcie ofensywy , która gra słabo.
Roberto Hernandez , znany także fanom baseballa spod imienia i nazwiska Fausto Carmona.
W tym sezonie grał na dwóch obcych stadionach - bilans 0-2 i ERA 6.00
Oczywista porażka w Baltimore i w Texasie.
Przeciwko zawodnikom CWS linia .295/.389/.491 w 131 PA/112 AB.
Konerko , Rios , Ramirez i Dunn ponad 20 spotkań z Hernandezem.
De Aza pomimo 12 AB , też ładnie wygląda przeciwko temu miotaczowi.
Hernandez ostatnie 5 gier przeciwko CWS bilans 2-2 i ERA 8.13 - wszystkie gry z 2011 roku.
Tampa zaczyna ciężka serie wyjazdów - teraz CWS , później Kansas i Colorado.
Rays rozpoczął sezon od bilansu 2-8 na wyjeździe , poza serią z Kansas nie zanosi się aby poprawili bilans.
Moim zdaniem jest jednak faworytem dzisiaj. Dobrze sobie radzi przeciwko Rays , na dodatek w ubiegłym sezonie gdy liczyli się w walce o tytuł wygrali serię w Tampie. Na sam koniec sezonu przegrali w domu serie z Rays , ale Tampa wtedy walczyła o Wild Card

Otrzymane punkty reputacji: +1
onos 28

onos

Użytkownik
Los Angeles Dodgers - Milwaukee Brewers
Over 7,5 ✅✅✅
2.10
BET365
Zauwazylem w tej linii niezle value poniewaz dzisiejszy pitcherzy nie zachwycaja niczym szczegolnym. Beckett mial moze i swoj czas kiedy byl jednym z lepszych pitcherow lecz teraz jest typowym sredniakiem. Ma ERA 4.68 i w poprzednim mial bardzo podobna. Staje dzisiaj na przeciw dobrze grajacym w ofensywie Milwaukee. Przeciwko tej druzynie ma ERA az 8.84.
Z drugiej strony pitcher Hiram Burgos ktory wchodzi dopiero w swiat baseballa. Zaliczyl solidny debiut w zeszlym tygodniu przeciwko Cubsom ktorzy jak wiemy graja cienizne w ofensywie. To bedzie jego drugi mecz w MLB przeciwko Dodgersom ktorzy maja bardzo duzy potencjal w ofensywie jednak czegos im brakowalo dotychczas. Palkarze typu Crawford, Gonzalez, Ellis czy Kemp sa w stanie zagrac dobry mecz przeciwko mlodemu pitcherowi. Wierze ze przelamanie Kempa w ostatnim meczu w ktorym wybil swojego pierwszego HR od X czasu pomoze ozywic sie ofensywie LAD na dobre. Jesli wiec ofensywa LAD zrobi swoje to sadze ze wygraja ten mecz. Pewniejszym dla mnie jednak typem jest overek 7,5 po fajnym kursie. Dla lubiacych ryzyko over 8 po 2,40 ???? ✅✅✅

edit: takie mecze lubie ???? 12runow ogolnie, zwyciestwo LAD z handi tez weszlo i wszystko po mojej mysli. Teraz trzoszki zaluje ze nie zagralem over 9 :p

Otrzymane punkty reputacji: +12
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Baltimore Orioles @ Oakland A&#39;s
Oakland A&#39;s ✅ 9:8 - co za mecz ... co za MECZ :!:
1.70 @ Pinnacle

Po pierwsze napaliłem się trochę na ten typ jak cygan na gruz ???? , więc niech ktoś sensownie go ktoś zweryfikuje.
Oakland broni się przed domowym sweepem 4-meczowym - rywalem jest Baltimore.
Starterami są :
Oakland =&gt; Bartolo Colon , 3-0 , 2.42 ERA , WHIP 0.92.
Statystyki FIP i xFIP na dobrym poziomie , oraz LOB% 80.2 %
W tym sezonie , gdy Colon narzucał Oakland zawsze wygrywało.
Na ostatnie 10 spotkań - A&#39;s wygrało dwa razy - gdy narzucał Bartolo Colon właśnie.
Na wyjeździe w Bostonie , gdy rozjechali Red Sox 13-0 i w domu z Houston 7-5.
Bilans 2-8 bierze się z serii wyjazdów na East Coast oraz przyjazdem kolejnej ekipy z AL East - Baltimore
W 102 PA/95 AB Colon ma przeciwko batterom Orioles linie .211/.265/.295.
Biorąc pod uwagę , że Colon ma dobra kontrolę strefy strike w ostatnim czasie to BB powinien utrzymać na dobrym poziomie [jak dla niego - nie powinien dać walks].
W tym sezonie dał tylko raz [pisemnie 1] w 26 inningach wejść batterom rywali na bazę poprzez 4 narzucone balls.
Ofensywa Orioles w ostatnich grach gra na dobrym poziomie - poprostu mają pecha to raz i bullpen , który oddaje runy.
Ponad 4 punkty średnio na każde z ostatnich 10 gier.
Różnice robią miotacze - w Orioles ERA w okolicach 2.30 za ostatnie 5 gier -&gt; w Oakland prawie 5.00. Za ostatnie 10 gier podobnie 3.00 vs. 5.42.
Colon musi liczyć na wsparcie ofensywy i dobrą gospodarną grą bullpenu.
Rywalem jest Miguel Gonzalez =&gt; 2-1 , ERA 4.12 , WHIP 1.46
Ostatnie 3 gry to bilans 1-1 , ERA 4.58 , WHIP 1.58
Idealnie nadaję się dla Orioles aby zdobyć nad nim kilka punktów w pierwszych inningach.
O ile Colon strefe strike ma porządną i trafia często do celu - to Gonzalez jak narazie ma kolejno 2,5,2,3 BB przeciwko batterom rywali.
Nikogo z obecnych batterów Oakland jeszcze nie widział w karierze.
Do Oakland na dzisiejszy mecz powróci zapewne Y.Cespedes , który spędził ostatnio czas na 15-day DL
Co przemawia za typem ? Starter ekipy z Oakland , obrona przed sweepem w 4-meczowej serii w domu oraz nawet dobra gra ofensywy.
Przeważnie przy bilans 2-8 za last 10 to ofensywa jest zajechana i mało kto poprawnie odbija.
Athletics are 13-3 in Colons last 16 starts.
Athletics are 35-17 in their last 52 home games vs. a right-handed starter.
Orioles are 16-38 in the last 54 meetings in Oakland.
Home team is 16-5 in Hirschbecks last 21 Sunday games behind home plate.
I jeszcze co ważne - przez przygody z Detroit wcześniej i z Orioles teraz - Oakland spadło do bilans 13-12 i domowego bilans 6-7. Ekipie z szansami na Postseason nie wypada mieć w domu ujemnego bilansu

Otrzymane punkty reputacji: +17
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Miami @ 2.11 ✅ 6:4
Ricky Nolasco vs Carlos Villanueva

Co tu dużo mówić - Villanueva lepiej rozpoczął sezon jak Nolasco.
Ta sama sytuacja co wyżej tj. obrona przed sweepem 4-meczowym przez Miami (!!) , tylko że statystyka batters vs pitcher lepsza po stronie miotacza Cubs.
Marlins wystawiają swego najlepszego miotacza - R.Nolasco. Jak nie on to nie widzę nikogo kto mógłby wygrywać dla nich spotkania.
Miami to ekipa , która jak przekroczy 55 Wins w tym sezonie to już będzie dobrze. Jeśli miałbym gdzieś widzieć jakaś wygraną to dzisiaj.
Poprzednie 3 gry to wyniki 3-4,2-4 i 2-3 , czyli jak widać undery oraz na dodatek obydwie ofensywy do dobrych nie należą.
Wczoraj HR odblokował się G.Stanton.
Miami jest najgorsze w lidze NL , Cubs wcale nie lepsi od nich.
Jak ktoś miałby grać to za drobne , ew. w systemie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Cleveland Indians @ Kansas City Royals
Kansas City Royals @ 1.70 @ Pinnacle ⛔ 0:9 ...:wowsdf:
Over 9 @ 1.99 @ Pinnacle ▶ ZWROT
Wade Davies vs Ubaldo Jimenez

Ubaldo Jimenez w tym sezonie nie zawodzi w zarabianiu pieniędzy i pozwólmy serii trwać dalej.
Dzisiaj czwarte spotkanie w serii. Kansas na ostatnie 10 gier moim zdaniem grają jak na nich przyzwoicie. Indians nabiło sobie ofensywę na słabym Houston - jeden mecz zakończył się zdobycie 19 punktów , więc cięzko porównywać z ekipą , która dobrze poradziła sobie w serii z Detroit , pokonała Boston i jedzie w domu z Indians.
W ostatnich grach w Kansas lepiej wygląda batting , więcej runów na 9 innigów i zdobywają więcej walks na mecz. ERY Starterów i bullpenu mniejsze niż miotaczy z Ohio. WHIP tylko pozostwia nieco do życzenia , bo prawie 1.30
Jimenez , który jest Starterem Indians ma bilans 0-2 i ERE 10.06 , może teoretycznie mieć dzisiaj lepsze zawody. W dwóch zawodach na Kaufmann Stadium Jimenez miał problemy z celności [jak zawsze] i z Hitami. Jimenez w ostatnim meczu z Astros miał tylko 1 BB , ale niech mi ktoś powie kto ma tam mieć dyscyplinę , jak tam sa sami debiutancie i zawodnicy z niskim stażem w lidze. Problemy z celnością w strefę od dłuższego czasu. Boston i Yankees się po nim przejechało.
Przeciwko batterom Kansas linia .248/.320/.442 w 113 AB.
Wade Davis przeciwko batterom Indians ma linie .173/.313/.500 w około 60 PA
Wynika to z regularnych spotkań w AL East z Reynoldsem i Swisherem , którzy pomimo combined 5-for-28 zebrali 3 HR i 6 walks
Davis rozegrał słabe zawody w Detroit , ale wcześniej przyzwoite zawody przeciwko Braves i Minnesocie.
Jako zawodnik Tampy dwa razy widział Indians jako Starter i dwa zwycięstwa.
Kansas lideruje w AL Central i patrząc kto przyjeżdża do Detroit w tym tygodniu [Houston i Minnesota] - to takie spotkania jak to powinni wygrywać.
Sędzia dzisiaj bardziej underowy jednak za karierę , ale w tym sezonie sędziował dwa mecze San Diego i 3 mecze ekip z NL West , więc cudów nie ma.
Linia 9 moim zdaniem do przepchnięcia. Davis 2-3 runy odda , Jimenez też pomoże i sądzę że bullpen też swoje odda , bo IMO ani w Kansas , ani w Cleveland nie ma zawodników robiących furorę w bullpenie.
Podsumowując - Jimenez przyjeżdża do średniej ofensywy , która jest na przyzwoitym poziomie ostatnie. Miotacz Kansas ogółem rzecz biorąc dobry , ale ostatnim czasy miał trudności z silną ofensywą Tigers.
Over is 19-7-1 in Emmels last 27 games behind home plate vs. Kansas City.
Home team is 5-2 in Emmels last 7 Monday games behind home plate.
Over is 34-15-2 in Emmels last 51 games behind home plate.
Over is 20-5-1 in the last 26 meetings in Kansas City.
Indians are 2-7 in the last 9 meetings in Kansas City.
Nie jest to tak pewny typ w mojej ocenie jak wczoraj Oakland , więc ze stawkami na spokojnie.
Przeczucie chyba jednak jest bardziej ku overowi w moim przypadku.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Mnie też się wydawało, że tutaj jest value, ale wydaje mi się, że kursy są wystawione bardzo dobrze. Davis, nie wiadomo czego się po nim spodziewać po tym meczu w Detroit, dodatkowo zszedł wcześnie. Cleveland ostatnio na pewno nie gra tragedii w ofensywie. Jimenez warto zaznaczyć, że przeciwko RHB ma rewelacyjne cyferki i ma tragedię vs LHB. Jest kilku dobrych batterów leworęcznych w ekipie KC, ale coś mi tutaj nie pasuje. Patrząc na statystyki z przebiegu całej kariery przeciwko konkretnym zawodnikom to są one bardzo korzystne dla niego. Niby forma tragedia, ale bardziej już mi się widzi over patrząc przez pryzmat chociażby pogody, która dzisiaj powinna sprzyjać (mocny wiaterek w dobrą stronę, w miarę ciepło) tylko linia dla mnie za wysoka. Zdecydowanie bym wolal tutaj linię 8.
Kurs na over rośnie a na KC spada już do poziomu poniżej 1,69 a po takim kursie wg. mnei value już nie ma.
Nie wiem czy dzisiaj nie pogram jeszcze Houston lekko bo przesada z kursami na nich przy tak marnej ofensywie Yankee.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Wade Davis przeciwko bateriom z Clevland powinien raczej zaliczyć solidny występ także Kansas jak najbardziej do gry, bierzecie tu pod uwagę ofensywę Tigers, ale w porównaniu Tigers vs Indians chyba nie ma czego porównywać :razz:
Akurat dziś wykorzystam fakt że Tygrysy są w znakomitej dyspozycji jeśli chodzi o zdobywanie run&#39;s i proponuje over 5.0 na drużynę. Wiem że linia jest naprawdę spora, a na dodatek narzuca dziś Mike Pelfrey w drużynie Twins i o dziwo w swoim pierwszym meczu w tym sezonie Mike zagrał bardzo dobre zawody przeciwko dzisiejszemu rywalowi, pozwalając na 5 odbić i 2 run&#39;y. Jak dla mnie jest to jedynie zamaskowanie prawdziwego oblicza tego SP, które w kolejnych meczach zostało dość mocno ujawnione ponieważ w każdym kolejnym spotkaniu Pelferey notował 4ER i więcej, czyli na swoim poziomie. Dziwi mnie tak dobry występ przeciwko Detroit ponieważ liczby Mike&#39;a przeciwko ofensywie Tigers są naprawdę wysokie, wystarczy tu przytoczyć średnią wszystkich pałkarzy i mamy tutaj .404 Zdecydowanie Pelfrey nie lubi Omara Infante .500 Fieldera .357 i Martineza .600
Teraz sprawa jest prosta, Detroit wręcz zmasakrowało pitching Atlanty, który należy do bardzo przyzwoitych w tym sezonie, 25 zdobytych run&#39;s w 3 spotkaniach to wybitny wynik. Dlatego też ciężko mi uwierzyć by dziś Pelfery będący ostatnio w słabej dyspozycji powstrzymał &quot;taran&quot;. Linia 5 jest zgubna, ale w pełni optymistycznie do tego podchodzę, bo gdy patrzę w lineup Tigers widzę, że wszyscy będący &quot;koszmarem&quot; Mike&#39;a są awizowani dziś do gry, a więc pora wygrać kolejną serię, najlepiej z rozmachem ;)
Detroit Tigers over 5.0 / 1.90 Marathonbet ⛔ 4

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom