>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MLB Season 2013 - Kwiecień

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Reds vs Nationals

MLB TV FREE GAME​
Jeden z wielu ciekawych pojedynków, jakie dziś przed nami. Nats po wczorajszym zwycięstwie w 11 innie na pewno zyskało więcej pewności siebie, 2 HR Desmond&#39;a i Ramos&#39;a przesądziły o wyniku w dniu wczorajszym. Dziś pojedynek przede wszystkim pomiędzy SP, jest Strasburg i jest Cueto, obaj bardzo podobnie rozpoczęli sezon, rozegrali po 7 innów i oddali po 3 hity, z tym że S.S. zachował czyste konto natomiast Cueto zarobił 1R, z drugiej strony to że Johnny oddał 1R w pojedynku z LAA, które jest naszpikowane gwiazdami w ofensywie można również uznać za bardzo dobry wynik. To wszystko zapowiada naprawdę ciekawe zawody, minimalnym faworytem gospodarze, ale według mnie szansę 50/50 stąd też decyduje się na gości, którzy wczoraj godnie odpowiedzieli Reds na tą porażkę z piątku 15:0 :cool: Dla mnie kluczowe liczby Cueto vs Werth .267 vs Ramos .333 a także vs Zimmerman .364 to daje spore szanse pałkarzom Nats, na kilka odbić, a patrząc na formę Werth&#39;a i Ramos&#39;a można spodziewać się jakiegoś HR, nie zapominam oczywiście o Harperze, który pierwszy raz stanie na przeciwko Cueto. Stephen co prawda przeciwko Bruce&#39;owi ma .667 ale mimo to Jay nie zrobił na nim żadnego RBI, to samo tyczy się innych 4 graczy Reds, którzy odbijali przeciwko S.S.
Mecz będzie pokazywany w MLB.TV, także gorąco polecam bo szykuje się ciekawe spotkanie.
Washington Nationals / 2.00 Pinnacle ⛔

klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina:Baseball MLB 22:15
Spotkanie:St.Louis Cardinals - Cincinnati Reds
Typ: over 7,5 ✅ 4-13
Kurs:2,01
Bukmacher:pinnacle

Pierwsze spotkanie z serii pomiędzy Cardinals a Reds i pojedynek Garcii z Latosem.Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to linia wystawiona przez Pinnacle i kursy.Cardinals jak na razie wygrali 3 z 6 spotkań jednak z dwóch ostatnich pokazali się z bardzo dobrej strony notując 26 hitów dwa double i jeden triple.Dziś ich rywalem będzie Latos ktory przeciwko pałkarzą gospodarzy legitymuje się bilansem 2-4 ERA 9,00 tylko w 34 inningach których rzucał.Co do dalszych statystyk które wskazują mi over w tym meczu to Latos vs. batters a tutaj nie jest za dobrze ponad 30% skuteczność pałkarzy z St. Louis 6HR 5 double i jeden triple przy dobrej postawie gospodarzy w dwóch ostatnich meczach spokojnie mogą zwiastować kilka run-ów dla Louis.Linia 3,5 gospodarzy także wygląda kusząco.Teraz czas na Garci&#39;e który w tym spotkaniu jest zdecydowanym faworytem 8-2 vs. Reds ERA 3,33 w 70,1 IP wygląda dość dobrze jednak 4 bazy oddane za darmo w pierwszym meczu sezonu przeciwko Arizonie w 5,2 IP przy dość dobrej dyspozycji pałkarzy Reds którzy w serii z Nationals zaliczyli 43 hity i 6HR skłaniają mnie do tego aby postawić dziś na over 7,5 run-a w tym meczu.Co prawda Garcia nigdy nie daje rozwinąć skrzydeł pałkarzą Reds co widać po jego indywidualnych statystykach vs. batters i BA 0,247 ,ale uważam że linia jest na tyle niska że jeśli obie ekipy zagrają na podobnym poziomie co w poprzednich meczach to te 8 run-ów nie powinno być problemem.Dorzućmy jeszcze fakt że Reds od początku sezonu tylko jeden mecz poniżej dzisiejszej linii,a Cardinal dwa więc tym bardziej skłania mnie to do gry.Wiem Garcia run-ów za łatwo ni będzie oddawał ale wątpię aby zagrał na 0 ale jest jeszcze Latos na którego liczę że pomoże tej linii.Tyle w temacie.Polecam

edit:Reds się rozhulali po zmianie pitchera,takiego wyniku to i jak bym się nie spodziewał.Na William Hill za over 15,5 płacili 12 a za over 8,5 Reds 8,50.Nieźle

Otrzymane punkty reputacji: +8
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Phillies vs Mets

Mecz numer trzy, o zwycięstwo w tej serii, jak do tej pory obie ekipy nie żałowały sobie &quot;razów&quot; i było mocno overowo w każdym ze spotkań, dziś jako SP występują Jeremy Hefner (0-1; ERA 1.50) oraz Kyle Kendrick (0-1; ERA 7.94).
Kendrick w pierwszym występie 5 innów i 5 ER przy 8 odbiciach graczy Royals, ale bez HR. Kyle raczej nie należy do topu miotaczy, ale przeciwko baterom NYM spisuje się przyzwoicie, jedynie 10 RBI oraz 24 H przy 107 próbach, gracze których może się obawiać to Wright i Davis, pozostali bardzo słabo. Jeśli chodzi o Hefnera to w pierwszym meczu przeciwko Marlins zaliczył solidny występ 5 innów i tylko 1 ER, ale niestety bullpen zmarnował jego całą pracę i Mets polegli 5:7, co prawda Hefner jeszcze wielu okazji do narzutu przeciwko Phillies nie miał, ale jego statystyki przeciwko poszczególnym nazwiskom nie wyglądają zbyt dobrze, co może oznaczać pierwsze problemy w tym sezonie. Philadelphia póki co bardzo niestabilna, sporo tracą, większość spotkań głównie oparta na tym co zrobi ofensywa ponieważ pitching zawodzi, jedynie Lee trzyma poziom. Mimo wszystko Hefner vs bat Phillies zapowiada mocne odbijanie, z kolei Kendrick ma sposób na kilka nazwiks po stronie NYM stąd też win gospodarzy nie jest złym pomysłem.

Philadelphia Phillies win 1.74 Marathonbet
✅ 7:3

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Baseball , MLB [01:05]
Yankees @ Indians
Indians ZWROT
1.94 @ Pinnacle

Phil Hughes vs Zach McAllister
Mecz z cyklu &quot;przeciwko serii&quot;.
Indians rozpoczęło serię spotkań domowych od gier z Yankees. Pierwszy mecz przegrali 6-11 , drugi 1-14.
Bronią się przed sweepem w domu.
W pierwszym spotkaniu narzucał Ubaldo Jimenez po stronie Indians , więc ilość punktów można było przewidzieć.
Dzisiaj kończą serie i jak na ekipę wzmocnioną w ofensywie dość głupio przegrać serie otwierającą sezon.
McAllister nigdy nie miotał przeciwko Yankees , a spośród obecnych batterów widział Boesch&#39;a , Suzukiego i Youkillisa.
Hughes widział obecnych batterów Indian w 77 AB. Linia .208/.244/.325
Linie niskie , ale najbardziej obniżają linie zawodnicy z kilkoma AB i Mark Reynolds z 15 AB przeciwko niemu.
McAllister w przegranym spotkaniu z Tampą miotał 6 IP , miał 6 H , 2 ER , 4 R , 0 walks i 3 K. Nie oddał HR.
Po takim dwukrotnym upokorzeniu ciężko stawiać Indians w roli faworyta spotkania , na dodatek gdy miota na przeciwko siebie dwóch średnich miotaczy bez większej ilości narzuconych spotkań w karierze.
Kurs wart fatygi moim zdaniem. Nawet za drobne.

klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina:Baseball MLB 1:05
Spotkanie:Cleveland Indians-New York Yankees
Typ:NY Yankees over 6 run Zwrot
Kurs:3,75
Bukmacher:William Hill
Ostatnimi czasy przyglądam się ofercie MLB u różnych bukmacherów i William Hill ze swoją wygląda dość ciekawie choć kursy mogłyby być trochę wyższe.Dziś więc zaproponuje pozycję z ich oferty na mecz Yankees z Indians która moim zdaniem wydaje się być dość ciekawym wyborem na ten mecz.Mój wybór padł na over 6 run gości w spotkaniu wliczając ew. ekstra inningi.Dlaczego ? otóż dziś pitcherem w ekipie gospodarzy będzie Zach McAllister który przeciwko pałkarzą Yankees nie ma zbyt dużego doświadczenia a te kilkanaście piłek które miotał wypadły raczej średnio bo pomimo tego że trójka z Nowego Jorku która odbijała przeciwko niemu nie ma zbyt dobrej skuteczności bo jest to niespełna 15% to mimo wszystko double po każdym uderzeniu i jedna baza oddana za darmo wypadają jak dla mnie przeciętnie.Dorzućmy do tego że McAllister zaczynał już raz mecz jako starter i w 6 inningach zaliczył 6 hitów przeciwko Rays.Warto też uwzględnić statystyki ogólne Yankees które w kontekście dzisiejszego typu są bardzo dobre ponieważ jankesi zajmują pierwsze miejsce jeśli chodzi o skuteczność,ilość HR i run-ów w swojej dywizji a także drugim w każdej z tych statystyk w AL.Uważam że wobec dwóch poprzednich spotkań w których to goście zanotowali łącznie 31 hit-ów i 8HR i małemu doświadczeniu McAllister&#39;a przeciwko pałkarzą Yankees dziś 6 run-ów i więcej dla gości nie powinno być problemem.W razie tylko 6 run-ów WH daje zwrot więc po takim kursie tym bardziej warto zwłaszcza że i po stronie Yankeesów pitcher nie należy do liderów jeśli chodzi o statystyki więc mecz powinien obfitować raczej w dużą ilość hitów,jak i run-ów z obu stron.Polecam

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Panowie skupili się na meczy Yankees, a ja dla odmiany spróbuje z Dodgers.
Wszystko to co mnie zachęca do gry na gości to przede wszystkim Zack Greinke, który bardzo ładnie wszedł w sezon i w 6 innach pozwolił ekipie Pirates na 2H, nie oddając przy tym ani jednego run&#39;a. Jedno co może być tu delikatnym minusem po stronie SP LAD to fakt iż jego występy w domu mają się nijak do występów na wyjazdach, ale rywalem jest San Diego Padres, a więc ekipa, która od początku sezonu zbiera tęgie &quot;baty&quot; od większości ekip i dopiero ostatnio, w pierwszym meczu serii przeciwko Dodgers, Padres wygrali z dużym rozmachem bo aż 9:3. Tak poza tym to San Diego bardzo słabo prezentuje się w ofensywie, pitching również na niziutkim poziomie, także jest to zdecydowanie drużyna, która w tym sezonie będzie wygrywała tylko z pozycji doga. Marquis SP Padres na dziś, w pierwszym meczu miotał &quot;niezbyt&quot; udanie 6H i 5R z czego 2ER = 2HR, co prawda statystka vs Kemp ma bardzo dobrą bo jest to jedyne .167 ale patrząc na skłonność Jasona do rozdawania HR, może mieć dziś spore problemy, między innymi z Carlem Crawfordem, który wczoraj rozegrał bardzo dobry mecz. Padres pod żadnym względem mnie nie przekonują i szczerze powiedziawszy, jeśli Greinke nic dziś nie zepsuje, to Dodgers &quot;easy win&quot;.
LA Dodgers win 1.63 Pinnacle ✅ 2:3

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Cubs vs Giants
Pojawiły się wzmianki o silniejszym wietrze na Wrigley Field dlatego bez większego rozwodzenia się nad tematem proponuję over. Linia ustawiona na poziomie 9.5 także można spróbować, skoro &quot;wind is coming&quot; to należy brać poprawkę na zwiększoną ilość hit&#39;s oraz HR&#39;s ;)
over 9.5 / 1.94 Marathonbet⛔ 4:3 :-?

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Detroit Tigers vs Oakland Atheltics
Detroit Tigers ✅ 7:3
1.855 @ Pinnacle

Justin Verlander vs Brett Anderson

Dwa miotacze z bilansem 1-1.
Verlander musiał się mierzyć na wyjeździe w Twins , które co by nie mówić paru zawodników groźnych ma. Skończyło się dobrze bo na linii 5.0 IP , 4 H , 2 BB , 7 K , 0 ER [w 5 inningach nie dał punktów]. Drugi mecz w sezonie to nieco inna para kaloszy - porażka w domu z Yankees (osłabionych kontuzjami) ,który wybroniło się przed sweepem. Vis-a-vis był CC Sabathia , więc ofensywa Tigers nieco ucichła.
W domu ze wspomnianymi Yankees miał 7.1 IP dał 7 H , 3 ER , 2 BB , 4 K i 1 HR. HR był za dwa punkty.
Verlander ostatnie 5 mecze z A&#39;s ma wygrane - w tym 3 w Oakland. W tych 4 meczach dał łącznie 2 punkty.
Na dodatek warto wspomnieć świetny mecz ALDS #5 z Oakland w Postseason
18-09-11 8 IP , 3 H , 0 ER , 6 K
13-05-12 7 IP , 2 H , 1 ER [po HR] , 8 K
19-09-12 6 IP , 5 H , 0 ER , 5 K
ALDS #1 7 IP , 3 H , 1 ER [po HR] , 11 K
ALDS #5 9 IP , 4 H , o ER , 11 K
Ogólnie linia przeciwko batterom Oakland wynosi .190/.248/276 w 126 AB
Brett Anderson na dzień dobry dostał jako rywala Felixa Hernandeza i ten mecz pomimo dobrej linii przegrał.
Drugi mecz to wygrana na wyjeździe w Houston z 10 K i 0 ER [2 punkty z winy defensywy]
Linia przeciwko batterom Tigers wynosi .254/.351/.373
Jeśli chodzi o odbijanie to Tigers jest ekipą #1 z line-upem na wejście Jackson-Hunter-Cabrera-Fielder.
Torii Hunter zmienił obliczę górnej połówki ofensywy. Sporo Hits w dobrych momentach.
Z siła wygląda nieco gorzej , bo Tigers ma zaledwie 5 HR.
Oakland w odbijaniu jest #2 , w sile #1. Zrobili już 19 HR. Świetną robote w Oakland wykonuje Coco Crisp.
Poza Hernandezem i wczoraj Maxem nie widzieli wartego uwagi miotacza. Scherzer dał 2 ER przy dobrej linii z 11 K na koncie.
A&#39;s głównie wystrzelało się na słabym pitchingu Astros i Angels , które weszło w sezon z ogromnym falstartem.
Dla mnie taki kurs to zagadka.
Verlander jaki jest każdy wie. Sezon przeważnie zaczyna powoli , ale kurs kusi pomimo że to wyjazd.
Za Verlanderem przemawia ofensywa i to że dobrze mu sie gra ostatnim czasy przeciwko A&#39;s.
Za Oakland przemawia ofensywa w gazie , ale tutaj pewnie wszystko wróci do normy.
Chociaż nie powiem , wpadki takie jak w Kansas w ubiegłym sezonie też się zdarzają najlepszym.
JR08 , maroon etc. - co sądzicie o typie ?

Otrzymane punkty reputacji: +23
onos 28

onos

Użytkownik
Bardzo dobry typ Grzesio. Nie rozpisujac sie za bardzo uwazam ze Detroit wygra tu nieznacznie przy underowym wyniku a pitcherzy wiadomo, klasa swiatowa. Verlander jednak w takich pojedynkach ma przewage. Do tego dochodzi 9W Athletics w niecale dwa tygodnie jak zaczela sie liga wiec mysle ze na tym sie zakonczy. Juz dzis w nocy Detroit bylo bardzo blisko zwyciestwa.
Do tego dolozylbym te nieszczesne LAA ktore nie wiem jak sie dzieje ze z roku na rok startuje co raz slabiej i nizej chyba stoczyc sie nie moga. Nie dosc ze dostali sweepa od Oakland to teraz przy najblizszej przegranej odnoruja najgorszy start w ich historii i zostana ograni po raz drugi przez jedna z najslabszych i najmniej liczacych sie druzyn. Czuje ze dzisiaj batterzy sie obudza i obija troche Houston.
Tak wiec proponuje double:
Detroit 1.84
LAA 1.55 lub z handi 2.17(dla tych lubiacych ryzyko ;D)

2.85 ✅ ✅ ✅
Pinnacle
????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Grzesio super bet ???? nie zdążyłem aby skomentować, ale gra gitara bo Justin zrobił swoje :razz:
Trochę jestem zniesmaczony po ostatniej nocy i tym co zrobił bullpen Nationals :przeklina: (niestety trochę $$$ przez nich przepadło...) a już akcja z 9 innu, gdzie Zimmerman w swoim stylu daje d... przy prostej akcji, aby zrobić out na 2 bazie, była czystą esencją...

Dzisiaj, tak jak już pisałem w swoim temacie kuponowym, ryzykuje granie na Toronto i Dickey&#39;a. Mimo tego, że mu ostatnio nie idzie to jestem zdania, że w końcu rozegra dobre spotkanie, akurat dziś jest dobra okazja ku temu bo nawet jego liczby przeciwko pałkarzom Kansas są całkiem przyzwoite, także jest szansa na kilka &quot;strikeoutów&quot;. Wiem że Reyes wypadł w Toronto na około 2-3 miesiące, ale mówiąc szczerze nie musi być to wcale takie wielkie osłabienie, oczywiście Jose jest cennym shortstopem, ale w mojej ocenie po odejściu z Mets ani razu nie zaprezentował się jeszcze tak jak podczas gry w NY. Mimo tego że go bardzo lubię, mam wrażenie, iż nie będzie wielką stratą dla Jays, a mam wielkie nadzieję że po kontuzji wróci stary dobry Jose ????
Co do Shields&#39;a to &quot;lubi&quot; rozdać homerki, a akurat Toronto lubi przy nim odbijać, więc liczę że Bautista i jeszcze kilku panów, przypomną o sobie w tym spotkaniu.

Toronto Blue Jays win ✅

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Waszyngton ⛔ + Reds ⛔ ~ 2.72

Nationals dostac sweepa w domu nie wypada trochę. Biorąc pod uwagę , że w sezon weszli nawet przyzwoicie. Chcoiaz Atlanta to inna para kaloszy w porównaniu do innych ekip z National League. WSH rok temu w domu dostali sweepa tylko z Yankees w Interlidze. Rzuca Gio Gonzalez , więc sądzę że powinien ogarnąć. Paul Maholm rozpoczął sezon od ERY 0.00 w 12 IP. Co ciekawe przeciwko obecnym batterom WSH ma linie .301/.345/.417 w 111 PA. Cała masa singli , mało BB i tylko 8 Extra Base Hits. Najlepiej sobie radzą Werth , Zimmerman Desmond i LaRoche
Maholm z WSH radzi sobie poniżej średniej. Nawet ze starą ekipą Nationals szło mu ciężko
Gonzalez batterów ATL widział 62 razy. Linia .192/.323/.269 OBP wysokie z racji sporej ilosc walks [10 w 62 PA]
Braves ma serie 8W , w tym 5 na wyjeździe.
Jak przegrają to może ich to nieco kosztować w późniejszej fazie sezonu , gdzie do wygrania dywizji liczy sie każdy mecz.
Reds podobnie , tylko tutaj grają wyjazd i sezon rozpoczęli 5-6.
Grają w Pittsburghu , dzisiaj rozpoczyna ich najlepszy miotacz - Matt Latos.
Dwa mecze Latosa do tej pory dobre , zakończone brakiem decyzji.
Przeciwko batterom Pirates ma bilans .182/.302/.303 w 117 AB.
Dwa mecze w serii przegrali już , dzisiaj bronią sie przed wyjazdowym sweepem.
Na wyjazdach do tej pory bilans 1-5 , 4L. To co nadrobili w domu stracili na wyjazdach.
Starterem Pirates jest debiutant Phil Irwin.

Edit
Takie dni też bywają.
Niedziele w tym sezonie nie zaliczam do udanych dni jak narazie.

klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina:Baseball MLB 1:07
Spotkanie:Toronto Blue Jays-Chicago White Sox
Typ: over 9 tylko 9R=zwrot 4-3
Kurs:2,11
Bukmacher:pinnacle

Pierwszy mecz serii w Toronto pomiędzy miejscowymi Blue Jays i przyjezdnymi White Sox.Na pierwszy rzut oka mecz zapowiada się na spotkanie z dużą ilością run-ów więc dziwi mnie taki kurs wystawiony przez Pinnacle.Pojedynek Floyd&#39;a z Buehrle&#39;m nie będzie raczej zbyt ciekawy ze względu że pierwszy z nich nigdy przeciwko Jays jak i w lidze nie rzucał jakoś spektakularnie z kilkoma wyjątkami,jednak jego statystyka w obecnym sezonie 0-2 ERA 5,56 13H 1HR i 4 bazy oddane za darmo przy 11 IP są dla mnie jednym z argumentów przemawiającym za dużą ilością run-ów w tym meczu.Co do Marka Buehrle to w tym sezonie jeszcze nie zaczynał jako starter,a jako zmiennik rzucał bardzo przeciętnie oddając 3 bazy za darmo i dając zaliczyć pałkarzą rywali 14 hit-ów 2HR w 9 IP ERA 10,24.W sumie nic więcej nie mogę o nim napisać bo przeciwko pałkarzą White Sox praktycznie nie rzucał,nie licząc Rios&#39;a którem dal zaliczyć 1HR i 3H w 24 próbach więc statystykę ma dobrą,ale jeden zawodnik to zbyt mało więc dla mnie jego postawa jest zagadką choć nie spodziewam się fajerwerków po tym co pokazuje w tym sezonie.Wracając jeszcze do Floyd&#39;a jego statystyki przeciwko Jays to 2-5 ERA 5,64 BA 0,275 10 double i 2HR w 44 IP i co warte podkreślenie w tamtym roku w serii wyjazdowej z Jays wygrał spotkanie w którym rzucał oddając 4 run-y po 8 hitach i 1HR w 6 IP a mecz zakończył się wynikiem 9-5 dla Sox.Myślę więc że dziś wobec dyspozycji obu pitcherów over 9 z opcją zwrotu jest ciekawą propozycją choć sam próbuje tą linie tylko za 50 ze względu na to że Buehrle przeciwko Sox praktycznie nie rzucał,choć nie zmienia to faktu że widzę w tym kursie value.Polecam

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Co do Niedzieli.
Braves jest w formie i nawet Nationals nic tu nie zdziałają.
Reds prowadziło , ale bullpen pokpił sprawę i przegrali.
Irwin jak na debiut w MLB dośc słabo.

Boston @ Cleveland
Boston @ 1.95 ✅7-2
Pinnacle

Felix Doubront vs Ubaldo Jimenez
Boston gram z racji Ubaldo Jimeneza jako Startera ekipy z Ohio.
Przeciwko zawodnikom Red Sox ma linie .350/.427/.621
Na dodatek Boston zaczął inaczej niż większośc oczekiwała i prowadzi w dywizji z bilansem 8-4.
Boston wczoraj zmiótł Tampe [sweep] w meczu rozgrywanym w Patriots Day 3-2 po walk-off winie
W tym sezonie Felix grał tylko w Toronto i skończył bez decyzji.
Jimenez jak sezon zaczął jeszcze przyzwoicie , bo od 6 IP , 1 ER w Toronto - to w domu z Yankees , które mimo kontuzji - w ofensywie zrobiły z niego miazgę -&gt; 4.1 IP , 7 H , 7 ER , 3 BB i 2 HR.
Ofensywy obu ekip narazie bez szaleństw. W ostatnich grach Boston zdobywa wystarczającą ilość punktów , aby wygrać. A Indians ? Blamaż z Yankees w dwóch meczach i uratowana seria w domu z White Sox.
Ciężko cokolwiek moim zdaniem powiedzieć. Powiedziałem sobie , żeby patrzeć na Jimeneza jak miota , bo po przenosinach do American League gra dno. ERA 5.39 i bilans 13-22. WAR za ten czas -1.1 w 252 IP. Jak widać nie służy ekipie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
onos 28

onos

Użytkownik
Jesli moglbym skomentowac Twoj typ to dobrze go rozpracowales. Ubaldo jest slabiutki lecz nie mozna zapominac ze ostatnio druzyna z Bostonu nie odbija najlepiej tak samo z reszta jak Cleveland. Starcie dwoch pitcherow dzisiaj ktorzy jednym slowem nie zachwycaja i wygra ta druzyna ktora pokaze wiecej w ataku.
I jeszcze jedno. W Cleveland trenerem teraz jest Francona czyli czlowiek ktory trenowal Boston przez ostatnie 7-8 lat. Zna bardzo dobrze ten klub jak i poszczegolnych palkarzy. Ostatnio moze nie zachwycal jako trener dlatego tez zostal wyrzucony.
Tak wiec zycze szczescia ale ja sie nie tykam tego meczu :razz:
Moja propozycja na dzis
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 1.82 Pinnacle 5:4 ✅✅✅

Szybka analiza:
Tampa Bay ostatnio fatalnie odbija, sledzilem wczoraj na zywo mecz z Bostonem i naprawde kiepsko to wyglada. Pitcherzy dzisiaj z obydwu stron niezbyt zachwycajacy. Dlatego Baltimore dzisiaj nabije troche runow bo Hernandez jest dla nich lakomym kaskiem. Brak wiekszych kontuzji w ich zespole i powrot do domu zrobia swoje. Arrieta jesli bedzie trzymal blisko Zobrista i Longorie to powinien zagrac przyzwoity mecz. Jestem kibicem Tampy ale to Baltimore wyglada duzo duzo lepiej na dzien dzisiejszy.

valenciacf 572

valenciacf

Użytkownik
Jesli moglbym skomentowac Twoj typ to dobrze go rozpracowales. Ubaldo jest slabiutki lecz nie mozna zapominac ze ostatnio druzyna z Bostonu nie odbija najlepiej tak samo z reszta jak Cleveland. Starcie dwoch pitcherow dzisiaj ktorzy jednym slowem nie zachwycaja i wygra ta druzyna ktora pokaze wiecej w ataku.
I jeszcze jedno. W Cleveland trenerem teraz jest Francona czyli czlowiek ktory trenowal Boston przez ostatnie 7-8 lat. Zna bardzo dobrze ten klub jak i poszczegolnych palkarzy. Ostatnio moze nie zachwycal jako trener dlatego tez zostal wyrzucony.
Tak wiec ja zycze szczescia ale ja sie nie tykam tego meczu :razz:
w końcu wygrał z nimi ponad 700 gier przez te 8lat i 2WSCH. Zna ich jak własną kieszeń ???? chociaż troche się pozmieniało w ciągu tych dwóch lat jednak wspomnienia wracają, zawodnicy jak i fani Bostonu mu tego nie zapomną. Bardziej bedzie to mecz przyjażni zwłaszcza po tym co się stało wczoraj i cały kraj żyje tymi wydarzeniami więc jak mówisz wynik trudno tu przewidzieć. Dobrze że grają w Cleveland bo w domu byłoby bardzo smutno.

Tutaj prewiev:
http://mlb.mlb.com/mlb/gameday/index.jsp?gid=2013_04_16_bosmlb_clemlb_1&amp;amp;mode=preview&amp;amp;c_id=mlb

LETS GO REDSOX LETS GO!!!​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Atlanta Braves vs Kansas City Royals

Mecz dziś o 18:10 z tego co widziałem, ale przechodzimy do meritum. Moja propozycja to Atlanta (-1), dlaczego tak a nie inaczej :?: Atlanta seria 8 zwycięstw z rzędu, przypadek :?: Wątpię. Przede wszystkim w tej drużynie ofensywa stanowi wielką siłę, dodając do tego dobry pitching, mamy ekipę która jest w stanie rozbić wszystkich. Przykład wczorajszego spotkania z Royals, Atlanta 5 HR z 6 zdobytych punktów, co ciekawe nie ma znaczenia czy Braves przegrywają w 7,8 czy też 9 innie, jak pokazali już nie raz grają do końca, a że mogą sobie pozwolić na odrabianie strat w końcówkach to jest ich wielki plus. Dziś drugi mecz i ostatni w serii pojedynków z Kansas w ramach Interleague, Braves wystawiają Mike&#39;a Minor&#39;a, który jak do tej pory wygrał 2 spotkania w dwóch startach oraz notuje ERA 0.69 Z drugiej strony Wade Davis z bilansem 1-0 i ERA 4.00 ale co ważne ten starter w swoim drugim występie pozwolił Minnesocie na 4 odbicia i na tym skończył, ERA nabita w rywalizacji z Phila gdzie oddał 4 runy, mimo to i tak Royals wygrali. Nie twierdzę iż będzie to łatwy pojedynek dla gospodarzy, ale Davis już 2 HR oddał w pojedynku z Phillies, biorąc na to poprawkę myślę że w dzisiejszym spotkaniu 1 lub 2 HR na korzyść gospodarzy mogą przesądzić o wyniku.

Atlanta Braves (-1) / 1.74 Pinnacle ⛔ 0:1

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
NY Yankees @ Toronto Blue Jays
NY Yankees ✅ 5:3 z kłopotami w extras
1.943 @ Pinnacle

Hiroki Kuroda vs Mark Buerhle

Dzisiaj bardziej analiza w stylu sabermetryków.
Kuroda w 3 meczach zagrał przyzwoicie.
W grze z Bostonem zszedł szybko , ale cała ekipa Yankees prezentowała się wtedy tragicznie.
Z Baltimore kilka dni temu narzucił complete game shutout
Przeciwko batterom Blue Jays linia .227/.269/.474 w nieco ponad 100 PA
Jest to jego 6-ty sezon w USA i jak do tej pory prezentuje sie przyzwoicie.
W ostatnich 10 grach Yankees mają średnią 6.27 runa na mecz , głównie dzięki serii w Indians. Starterzy oraz bullpen z ERĄ poniżej 3.00. WHIP na przyzwoitym poziomie 1.12
Kliknąłem dzisiaj na pojedynek Buerhle vs zawodnicy Yankees i oniemiałem.
.324/.375/.482 w 247 AB/275 PA. Najlepszeą robotę robią Suzuki i Wells.
Cano pomimo 14 AB też ma ładne staty -&gt; .429/.467/1.000 . W 6 H przeciwko Markowi uderzył 2 2B i 2 HR
Na dodatek ekipa M.Buerhlego ostatni raz wygrała z Yankees gdy on miotał ... w 2004 roku - od tamtej pory 8 spotkań i 8 porażek ekipy White Sox , gdzie wtedy grał.
Jedynym problemem może być to , że Buerhle to lefty.
Kuroda po takim kursie + przereklamowany start Blue Jays powoduje to , że warto wziąć ich pod uwagę dzisiaj.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
NY Mets vs Washington Nationals

Wczoraj solidne lanie ze strony Mets, o dziwo udało im się to gdy w Nats miotał Strasburg, ale ten z kolei nie zachwyca ostatnio i wczorajsze 2 HR są tego dobitnym przykładem, jednak z drugiej strony należy też zobaczyć jakie wsparcie ma Stephen ze strony ofensywy, wychodzi na to że żadne... Dziś kolejny dzień i SP będą Hefner oraz Gio, według mnie już na starcie Nats mają solidną zaliczkę w postaci lepszego startera, z tym że ostatnio występ Gonzalez&#39;a nie napawa optymizmem 5 innów przeciwko Atlancie i 7 ER to dość sporo, mimo wszystko Gio i tak wypada o wiele lepiej od Hefner&#39;a który co ciekawe w pierwszym swoim spotkaniu miotał bardzo przyzwoicie, natomiast kolejne dwie gry gdzie miotał odpowiednio 3 i 1 inn/y to katastrofa. Po pierwszej partii gier tych SP nie widziałbym innej opcji jak under, ale z racji tego że obaj panowie ostatnio formą nie błyszczą, zaufam ofensywnym upodobaniom obu drużyn i opcja over jest do przyjęcia, zwłaszcza że Nats po wczorajszej klęsce mają dziś coś do udowodnienia ;)

over 7.5 / 1.96 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Widzę na dzisiaj sproo domowych faworytów w ofercie , do których mam jakieś ale..
1. Phillies - Hamels po takim kursie teraz to ryzyko jak dla mnie. Dobry mecz z Miami , ale z resztą ekip nie może odnaleźć siebie.
2. Tigers - Niby wszystko cacy , Tigers po serii wyjazdowej w domu powinni się podnieść , Max w formie , ale jak spojrzymy na pojedynek Max vs batterzy Kansas to mam pewne wątpliwości. No i Kwietniu/Maju ma najwyższe ERY w karierze.
Odpuszczam po takim kursie
3. Tampa - Price ze słabymi ekipami rozdaje punkty ,z dobrymi [Boston] trzyma równy poziom.
Nie mówię , że te typy nie wejdą , ale kursy wydają się być nieco zaniżone.
Mój wybór padł na LA Angels

Texas @ LA Angels
LA Angels ✅ 5-4
2.04 @ Pinnacle

Alexi Ogando vs Jason Vargas.
Już mówię skąd ten typ.
Dość ryzykowny , więc za grubo bym nie grał.
Vargas - miotacz Angels - przeciwko batterom Texasu ma linię .219/.295/.369. Ani David Murphy ani Adrian Beltre nie mają na niego sposobu [AVG poniżej .100 w ponad 20 PA] . Z drugiej strony Ian Kinsler i Nelson Cruz potrafią uderzyć przeciwko niemu.
Jason w tym sezonie już miotał z Rangersami - w Texasie - 5.2 IP , 8 H , 1 ER , 2 BB. Decyzji nie dostał , a Rangers wygrali ten mecz głównie przez bullpen.
W tym sezonie grał 3 razy - poza meczem w Texasie pojedynkował się z Oakland w domu , którzy przejechali się po Aniołach i w Minnesocie , gdzie Vargas dość szybko zszedł.
Bilans 0-2 i ERA 6.75 jest do poprawienia z taką ofensywą za plecami , która obudziła się w ostatnim meczu w serii na wyjedzie z Minnesotą. Ostatnie 5 gier to 6,4,10,8,6 punktów.
Rangers też ofensywą nie grzeszy , ale wystrzelali się w domu na Seattle , które z dobrego miotania nie słynie - a Felix w tej serii nie miotał.
Ogando znowu ostatniego spotkania nie może zaliczyć do udanych - porażka z Cubs i zszedł po 2.1 IP.
Ogando 3 razy mierzył się z LAA - 2 wygrane , ale w roku 2011 , kiedy to był w bardzo dobrej formie - a teraz po kontuzji już tazk świetnie nie miota.
Co przemawia przeciwko ?
Ofensywa Angels uśpiona , bullpen Texasu w ostatnich grach bardzo dobry bilans.
Moim zdaniem kursy powinny być bardziej wyrównane.

Otrzymane punkty reputacji: +14
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Astros - Mariners @1.80
bet365
Starter Mariners na ten mecz , Iwakuma ma bardzo imponujący start sezonu , widziałem go dwa razy i wyglądał bardzo dobrze . Doskonała kontrola co zawsze było jego mocną stroną ale teraz jest po prostu niesamowite , 2 BB w 4 startach mówi wszystko .
Norris po dobrym początku ostatnio zanotował najgorszy mecz w karierze , tylko 2 auty i aż 6 oddanych runów vs Oakland .
Mariners wczoraj wygrali 7-1 ale nie dysponują ofensywą która co mecz może prezentować tak wysoki poziom . Jest to ich duży mankament i dlatego muszą liczyć na swoich starterów .
Nie wiadomo jak Norris zareaguje na ostatni beznadziejny mecz , Iwakuma w gazie i po takim kursie warto zagrać w mojej opinii .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom