grzesio
Forum VIP

Kolejny miesiąc sezonu 2013 czas zacząć.
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.
Kliknij tutaj , jak chcesz porozmawiać o MLB.
Masz jakieś pytania o MLB ? Pisz tutaj Zasady , skróty i nazewnictwo w MLB
Ja tylko dodam dwie rzeczy.Dyscyplina:Baseball MLB 19:35
Spotkaniehiladelphia Phillies-Milwaukee Brewers
Typ:Milwaukee over 4 4runs=zwrot
Kurs:2,30
Bukmacher:William Hill
Trzci mecz serii pomiędzy Philles a Brewers i pojedynek Cliff'a Lee z Miki'em Fiers'e czyli na moje oko ciekawie zapowidający się mecz.Po dwóch spotkaniach i dwóch porażkach dziś Philadelphia ma dobrą pozycję wyjściową do tego aby wygrać.Miotacz gości do wybitnych nie należy a ERA 5,66 bilans 1-3 i tylko 20 inningów dają handicap gospodarzą choć pałkarze z Philadelphi nie mieli za bardzo okazji konfrontować się z Fiers'em więc jest to jakaś niewiadoma w tym równaniu choć moim zdaniem linia run-ów gospodarzy jest mimo wszystko dość niska.Po drugiej stronie staje natomiast Cliff Lee który w tym sezonie spisuje się przyzwoicie a jego bilans to 6-2 ERA 2,34 w 80 inningach jednak te statystyki mają dla mnie małe znaczenie bo patrząc na postawę pałkarzy Brewers w dwóch poprzednich meczach i 23 hity wobec przeciętnych statystyk Cliff'a przeciwko Brewers over 4 z opcją zwrotu wydaje się być ciekawym typem.Wystarczy spojrzeć na statystyki czołowych pałkarzy Brewers w tym sezonie i statystyki tych samych pałkarzy przeciwko miotaczowi gospodarzy i można wywnioskować że łatwo dziś nie będzie nawet pomimo świetnej postawy Lee w tym sezonie.Ogólnie cala drużyna gości też wypada całkiem dobrze ze skutecznością 0,271 vs Lee więc powinno być ciekawie.Uważam że warto spojrzeć przychylnie na over 4 gości w tym meczu bo Fris'e i Lee powinni raczej zapewnić widowisku z dużą ilością akcji a przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na formę jak i statystyki.Zawsze jednak pozostaje zwrot w przypadku tylko 4 run-ów więc powinno być dobrze.Polecam
A więc wiatr na outfield.Game time:
Mostly cloudy at 85°F (29°C) and 50% humidity. Wind from the Southwest and strong at 14 mph (23 km/h). Chance of rain and chance of thunderstorms. Chance of precipitation: 27%.
Game time plus 1 hour:
Mostly cloudy at 86°F (30°C) and 48% humidity. Wind from the Southwest and strong at 15 mph (24 km/h). Chance of rain and chance of thunderstorms. Chance of precipitation: 32%.
Game time plus 2 hours:
Mostly cloudy at 86°F (30°C) and 50% humidity. Wind from the South Southwest and strong at 14 mph (23 km/h). Chance of rain and chance of thunderstorms. Chance of precipitation: 35%.
Inna sprawa, że linia wysoka. Ja tam wolę over 7.0 w meczu po 1.60Lee ma 97 fly outów w 80 inningach.
+ oczywiście closer Cishek.Ryan Webb - 30.2 IP - 23 hits, 11 ER, 1 home run, 16 BB, 20 KS & .219 OBA.
Dan Jennings - 6.1 IP - 4 hits, 1 ER, no homers, 4 BB, 6 KS & .190 OBA.
A.J. Ramos - 32 IP - 28 hits, 16 ER, 4 home runs, 17 BB, 30 KS & .231 OBA.
Edgar Olmos - 2 IP - 2 hits, no ER (4 un-ER), 1 home run, 2 BB, no KS & .286 OBA.
Troszku tego nabili.Weeks 8-18 with HR & 3B
Ramirez 5-16 with HR
Hart 5-15 with HR
Braun 5-15 with 2B
Franscisco 5-8 with HR
Gomez 1-3 with HR
Segura 2-3
Dodam, że warunki wietrzne extremalneChicago Cubs vs Cincinnati RedsNa szybko bo mecz właściwie zaraz, dziś na SP Jeff Samardzija i Mat Latos. Skupię się na tym drugim bo proponuję grę na gości, którzy dobrze sobie radzą w tej serii i ciężko Cubs znaleźć patent na Reds. Latos w tym sezonie dwukrotnie wygrywał z Cubs, raz bez straty żadnego punktu, w kolejnym meczu skończyło się na 3ER przy 5H. Ogółem Latos jest dość problematycznym "gościem" i nie każdy musi go lubić, ale swoje robi w tym sezonie bilans 6-0 i naprawdę solidna postawa na górce, wszystko to sprawia że jest aktualnie najefektywniejszym starterem w rotacji CIN. Latos w tym sezonie na wyjazdach 44 IP 14ER WHIP 1.14 12BB oraz 36 SO a więc w liczbach całkiem dobrze to wygląda. Run support ze strony ofensywy też dość porządny, a więc powinno być dziś dobrze, chociaż może być to close game podobnie jak w pierwszym pojedynku pomiędzy oboma SP. Smardzija wygląda bardzo dobrze vs Reds, a więc nie napalałbym się tu na jakiś wysoki wynik.
Cincinnati Reds / 1.81 Marathonbet
Co daje nam bardzo prawdopodobny baaardzo niski wynikGame time:
Clear at 64°F (18°C) and 65% humidity. Wind from the North and strong at 18 mph (29 km/h) gusting to 25 mph (25 km/h). Chance of precipitation: 0%.
Game time plus 1 hour:
Mostly clear at 64°F (18°C) and 65% humidity. Wind from the North and strong at 17 mph (27 km/h) gusting to 24 mph (24 km/h). Chance of precipitation: 0%.
Game time plus 2 hours:
Mostly clear at 64°F (18°C) and 67% humidity. Wind from the North and strong at 17 mph (27 km/h) gusting to 24 mph (24 km/h). Chance of precipitation: 0%.