>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

MLB Postseason 2012

Status
Zamknięty.
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
JuanRoman08, masz dużo racji w tym, że martwi fakt słabych not CC przeciwko liderom Tigers. A Scherzer jest naprawdę dobrym pitcherem, ale stawialbym na CC mimo wszystko w tym meczu.
Line-up bez Grandersona i Rodriqueza, co tylko cieszy, bo ich gra zakrawa o tragizm. Chavez i Gardner plus Swisher w wyjściowym składzie, co może zaowocuje czymś konkretnym w ofensywie.

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
To rozpoczyna się walka o przetrwanie NY Yankees z CC Sabathia! Wszystkim życzę wielu wrażeń przy tym meczu i mam nadzieję, że seria ALCS nie zostanie zakończona dziś ???? Stawiam na Yankees, tak jak wczoraj pisałem - kurs 1.8-1.90! Pzdr

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Tigers już czekają :!:
Szczerze powiedziawszy, przyznam się że nie wierzyłem w Zito a on zagrał koncertowo 7 innów, zanotował 6 SO i co najważniejsze RBI :grin:
Dzisiaj akurat mamy dzień przerwy by przenieść się do San Francisco, także nie ma o czym za bardzo pisać, ale jutro Vogelsong będzie kolejnym SP który ma utrzymać SF przy życiu. Wynik 3:3 to pewny start w game 7 Cain&#39;a, także zapowiada się pięknie, chociaż już z niecierpliwością czekam na jutrzejszy mecz :razz:
A tutaj dobra wypowiedź Vogelsonga ????
http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?c_id=mlb&amp;amp;content_id=25433115&amp;amp;topic_id=27334974

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Jak wspomniano Tigers wygrało ligę American.
Cieszy , ale i tak najważniejszym celem będzie jednak wygranie World Series.
Z takim pitching nie powinno być problemu , gorzej z ofensywą.
Jednak 6 dni , które ekipa Tigers będzie musiała czekać na pierwszy mecz World Series wybije z rytmu zawodników.
Z Batterami problemu nie ma - bo czasami z racji rożnych sytuacji siądą na ławe na 2-3 dni.
Miotacze startują co 5 dni - tzw. on normal rest lub on long rest lub on short rest. Ile dni odpoczynku mieli miotacze między startami.
Kuroda w spotkaniu nr 2 w ALDS grał on short rest.
I jak na krótką przerwę szło mu wręcz perfekcyjnie.
Wszystko polega na regeneracji i odpoczynku ramienia.
Obecny trener Reds Dusty Baker był kiedyś krytykowany za przeciążanie starterów co skutkowało masą kontuzji.
W 2006 roku Tigers także wygrało ALCS 4-0 , a NLDS skończyło się po 7 meczach.
Skutek ? Cardinals wygrało serię.
Druga sprawa.
4 mecze gramy na stadionach National z racji meczu All Star.
Skutkiem tego jest brak pozycji DH.
Delmon Young najprawdopodobniej będzie grał w defensywie , a to nie wróży nic dobrego.
Miotacze będą musieli odbijać.
Verlander do odbijania się nie nadaje , Scherzer miał przygodę w NL , Fister typowy miotacz z American , Sanchez pomimo że grał na Florydzie to nie umię odbijać.
Po zakończonej serii słyszałem o nowinkach jako Alex Rodriguez z całym swym kontraktem miał powędrować do ... Miami.
http://www.fishstripes.com/2012/10/18/3519004/miami-marlins-new-york-yankees-2012-rumors-alex-rodriguez-trade

Wracając do trwającej serii NLDS.
Dzisiaj mecz numer 6
Giants ma dwóch miotaczy na dwa mecze , którym może zaufać.
Vogelsong i prawdopodobnie Cain na mecz nr 7.
Grają w domu , ostatni mecz to świetny mecz Barrego Zito , który przypomniał sobie najlepsze lata , gdy grał jeszcze w Oakland.
Obydwoje grali w meczu numer 2 tej serii.
Giants wygrało , M.Scutaro dostał mocno po nogach po wślizgu i mógł już w pierwszym inningu zakończyć mecz.
Vogelsong zszedł dopiero po 7-mym inningi i mógł liczyć na dobrze grający bullpen.
Carpenter w tym spotkaniu pokazał się z nie najlepszej strony , odrobinę zaszczytu miała w tym żle grająca defensywa.
Giants w tych Postseason są bardzo trudni do wyeliminowania.
Reds nie poradziło sobie , Cardinals w ostatnim domowym spotkaniu trafiło na Barrego Zito.

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
O 1.30 rozpoczyna się 6 mecz serii Giants vs Cardinals.
Gdybym miał wskazać zwycięzcę, to powinni to być gracze Giants, ale Cardinals świetnie spisują się w delegacjach i są nieprzewidywalni.
Za to zauważyłem alternatywny typ, który dotyczy 1 inningu!
Giants wystawia Vogelsonga, co oznacza, że nie powinno byc wiele runów po stronie Cardinals. Era 1.50, a w meczu numer 2 tej serii oddał 1 run i 4 uderzenia( 1 inning czysty). W meczu nr 3 z Reds oddał 1 run i był to punkt w 1 inningu. Jednak był to wyjazd, a Vogel jest lepszy w domu. O niego nie martwiłbym się.
Chris Carpenter rozpoczyna w Cardinals. Era 1.86 i słaby mecz numer 2 w jego wykonaniu, gdzie oddał 5 runów, w tym run w 1 inningu. Więc on także nie zachował czystej gry w 1 inningu. Ale to był raczej kiepski dzień, bo w poprzedniej grze nie oddał żadnego punktu Nationals. To dobry pitcher, więc dziś powinien grać lepiej i raczej mała szansa, że znowu straci w 1 inningu.
Stan rywalizacji 3-2 dla Cardinals, więc Giants będą pod murem. 1 inning powinien być rozegrany na czysto.
Kurs 1,65-1,75 na to zdarzenie. Wydaje się to niezłą lokatą na 15-20 minut... ⛔ 1-0

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Baseball, MLB, data: 22.10.2012 1:35
Spotkanie: San Francisco Giants - St. Louis Cardinals
Typ: Giants wygrają różnicą czterech lub więcej runs
Kurs: 5,75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Dla mnie wyraźnym faworytem tego meczu jest San Francisco Giants. Giants przegrywają w tej serii 2:3, ale te dwa mecze które wygrali to były bardzo wysokie zwycięstwa, bo 5:0 i 7:1. Starterem Cardinals ma być Carpenter, który zawalił ten przegrany 1:7 mecz, zagrał tam fatalnie. W sezonie zasadniczym bardzo niewiele Carpenter grał. Giants z pewnością mają lepszego startera. Vogelsong bardzo dobrze się spisuje w tych playoffach. W dwóch meczach playoff, w których Vogelsong był starterem, to Giants stracili tylko po jednym runie. W sezonie zasadniczym, gdzie Vogelsong był starterem Giants roznieśli rywali aż 15:0. Widać, że Cardinals nie mają na niego sposobu. Uważam, że po tym meczu stan rywalizacji będzie 3:3. Spodziewam się tutaj wysokiego zwycięstwa Giants.

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
W nocy zapowiada się świetna lokata 20-minutowa w meczu Cardinals vs Giants. Chodzi o 1 inning w tym spotkaniu.
Cardinals i Giants wystawiają najlepszych obecnie pitcherów w swoich drużynach. Po stronie Cardinals - Lohse, a Giants reprezentuje Cain.
Lohse z Erą 1.29, grał o awans do postseason z Braves i to był b.dobry występ( 1 inning na czysto). W fazie postseason walczył z Nationals i stracił 1 run( 1 inning czysty).
Cain z Giants ma Erę 5 i noty 1-1 w postseason. W meczu nr.1 z Reds oddał 3 runy( 1 inning czysty), a w meczu nr.5 oddał podobnie 3 runy( 1 inning czysty).
W serii między tymi ekipami jest remis 1-1 i grają dwaj silni pitcherzy.
Oczywiście to tylko sport i może okazać się, że Beltranowi wyjdzie HR od razu przy pierwszym wejściu, ale to mało prawdopodobne. Giants rzadko rozpoczynają 1 inning w postseason runem.
Kurs w okolicy 1,65-1,70.
Mecz o 22.00h ✅ 0-0
Dziś w nocy mecz numer 7. Obaj pitcherzy tacy sami jak w meczu numer 3.
Cain i Lohse opisani są powyżej w analizie na mecz numer 3 i nic się nie zmieniło.
Dlatego Typ: 1 inning X
To prawdziwa lokata!!
Kurs 1,75!!! Polecam grać!!

J 7K

juanroman08

Forum VIP
GAME 7 :!: :!: :!:
Jednak się udało, jest pięknie a może być jeszcze lepiej, ale z drugiej strony może być też bardzo smutno. Dochodzimy do momentu spotkania numer 7 i na dobrą sprawę nie mam pojęcia co się wydarzy, jest Cain i Lohse czyli SP którzy rywalizowali w meczu numer 3 w St.Louis. Czy Cain jest właściwym człowiekiem, prawdopodobnie tak, był jeszcze w obwodzie Bumgraner ale ten z kolei całe PO słabo miota, tak więc Cain który jeszcze nie zaznał wygranej w tegorocznych PO, co więcej w każdym meczu daje przynajmniej jednego HR co również nie jest dobrą nowiną. Dziś tak naprawdę wszystko zależy od niego, wczoraj Vogelsong pokazał jak należy radzić sobie z Cardinals i efekt był najlepszy z możliwych. Co do Cards i Lohse trzeba przyznać że bardzo dobrze sobie radzi w postseason, jest czołowym miotaczem swojej ekipy, ja na razie najwięcej to 2ER, ale w swoim występie przeciwko SF miał wiele słabych momentów, co owocowało 5 walk&#39;ami których Giants nie potrafili wykorzystać, wydaje mi się że jeśli dziś Lohse myśli o zwycięstwie to BB musi ograniczyć do minimum ponieważ ofensywa SFG ruszyła do przodu i nie sądzę by tym razem zaprzepaścili takie okazje.
Według mnie dziś mecz zbliżony do tego pierwszego w którym obaj SP rywalizowali stąd też próbuje under na linii 6.0
Również podpisuję się pod typem proponowanym przez Johny Antony ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Dzisiaj w nocy zaczynamy SHOW.

vs.

Game #1

Detroit Justin Verlander RHP , [Postseason 3-0 , 0.73 , 25 K w 24.1 IP , WHIP 0.61]
San Francisco Barry Zito LHP , [Postseason 1-0 , 1.74 , 10 K w 10.1 IP , WHIP 1.45]
Pierwsze dwa spotkania gramy w San Francisco na dość underowym stadionie AT&amp;T Park.
Barry Zito w tym sezonie miał pierwszy zwycięski sezon od 2006 [od ostatniego sezonu w Oakland]
Przed sezonem 2007 przeniósł się do San Francisco i od tamtej pory był najbardziej przepłaconym miotaczem w lidze.
Przez 5 lat gry zrobił WAR na poziomie 4.2 [nie liczę obecnego] , zarobił w okolicach 80 milionów i zrobił bilans 43-61 z ERĄ 4.55.
Zmienił się niesamowicie w złym znaczeniu tego słowa
W tym sezonie linia 15-8 [bilansem się proszę czasami absolutnie nie sugerować , bo można mieć bilans 3-0 i ERA ponad 6.0] , ERA 4.15 [wysoka jak na NL West] , ERA+ 84 , WHIP 1.38 oraz WAR -0.3.
Zaawansowane statystyki to H/9 9.1 [średnio na 9 inningów ponad 9 H rozdaje , od ostatniego sezonu w Oakland regularnie linia powyżej 8.0] , BB/9 3.4 , SO/9 5.6.
Zito świetnie zaprezentował się tylko w meczu z Cardinals , o meczu z Reds pomimo wygranej ekipy z West Coast powinien zapomnieć.
Odrazu pojawiły się opinie jak to świetnie miotał z St.Louis.
Z drugiej strony Cardinals zdobyło tylko 1 punkt w ostatnich 3 spotkaniach i to z ich winy Giants znowu powróciło z dalekiej podróży.
W zeszłym sezonie Zito miotał przeciwko Tigers i zaliczył dobra linię. Nie dał punktu przez 6 inningów w wygranym spotkaniu 15-3.
Pamiętam Interligę z 2011 roku i poza Verlanderem każdy Start Piczer grał tragicznie. Szczególnie seria z Mets i Giants to były punkty zapalne.
W tym sezonie minimalnie gorzej batterzy ekipy z Tigers radzą sobie przeciwko leworęcznym miotaczem , a Zito właśnie miota lewą ręką.
Justin Verlander.
Bilans 17-8 , ERA 2.64 , 238.1 IP , 239 SO , ERA+ 160 , H/9 7.3 , HR/9 0.7 , BB/9 2.3 , WAR 7.6 i kolejna szansa na American League Cy Young Award
Ot kolejny dobry sezon.
Verlander może ponieść porażkę , jeśli będzie chciał nabijać sobie StrikeOuts. SFG to ekipa z jednym z najmniejszym procentem SO w tym sezonie. Ledwie 17.7 %
Na początku postu podałem statystyki Verlandera za Postseason. Gra rewelacyjnie , włączył mu się beast mode z przełomu Maja/Czerwca z ubiegłego sezonu.
Przypomina Cole&#39;a Hamelsa z Postseason 2008 , który bym motorem napędowym ekipy Phillies w tamtym Postseason , gdzie otrzymał World Series MVP.
Verlander jak wiadomo zagrał tragicznie w meczu All-Star ponieważ chciał wejść w mecz z piłkami dochodzącymi do 100 mil na godzinę. Zatracił przez to celnośc i 5 punktów w jednym inningu wpadło na korzyść NL.
Czemu o tym wspominam ? Mecz All Star decyduję o tym kto będzie miał home-field advantage w World Series. Taką przewagę ma SF Giants. Co to powoduję ? W 4 meczach Tigers nie mogą używać DH i muszą posłać Delmona Younga do defensywy. Young jak wiadomo nie jest najlepszym defensorem.
Jeśli Young przypomni sobie serię z Oakland to na miejscu Jima Leylanda użyłbym tria Berry-Jackson-Dirks ew. Dirks-Jackson-Garcia. Jeśli natomiast przedłuży świeżość z serii z Yankees to nie bałbym się o defensywę.
Kolejnym problemem jest odbijanie miotaczy. Verlander , Fister i Sanchez to nie zawodnicy stworzeni do odbijania piłek.
Scherzer jak na pobyt w Arizonie miał jeszcze zadowalającą średnią jak na piczera.
3 czy 4 AB w spotkaniu to nie jest najlepsza ilość do Hitów wyprodukowanych przez miotaczy z American League
Start Miotacze Tigers za Postseason mają ERE 0.68.
5 ER w 34.2 IP z Oakland i 2 ER w 27.1 IP z Yankees
Na dodatek trzeba dodać serię w Postseason , gdzie przez ponad 36 IP nie dali punktu.
Na stadionach NL Jim Leyland musi wybrac między Andy Dirksem i Avisailem Garcią oraz zminimalizować używanie bullpenu. Każde użycie pinch-hittera lub pinch-runnera zamiast miotacza powoduje automatyczną zmianę miotacza na stadionach National. Leyland będzie musiał odpowiednio rotować line-upem aby nie wpaść w pułapki. Z drugiej strony był managerem Pittsburgha przez wiele lat oraz wraz z Florydą zdobył World Series w 1997 roku.
Marco Scutaro - zdobywca MVP NLCS - zamienił w H połowię sytuacji gdy był &quot;na pałce&quot;.
Manager Giants - Bruce Bochy musi czekać do meczu numer 3 na użycie swoich dwóch najlepszych miotaczy w tym Postseason.
Matt Cain prawdopodobnie będzie w użyciu na mecz nr 3 lub 4 oraz ewentualnie na mecz nr 7.
Bochy może użyć Tima Lincecuma jako Start Miotacza na tzw. normal rest , ale w tym sezonie ma bilans 10-15 z ERĄ ponad 5.
Nadchodzi też pytanie , czy po powrotach z 0-2 i 1-3 Giants maja na tyle siły , aby pokonać szalejący Start Pitching Tigers.
Na dodatek przyjdzie im oglądać Verlandera min. 2 razy.
Za dużo jak dla nich.
Cardinals na dodatek popełniło błąd , ponieważ nie przyjmowało piłek narzucanych przez Zito , które mogłyby zapełnić bazy.
Z Zawodnikiem pokroju Miguela Cabrery , trzeba być ostrożnym. Nie bez przyczyny ma dwa konsekwentne tytuły w średniej odbić w American oraz Triple Crown
Pierwotnie myślałem o zagraniu Giants +1.5 , który kusi , ponieważ nie spodziewam się ofensywnych fajerwerków dzisiaj.
Buster Posey oraz Pablo Sandoval to klasowi zawodnicy , ale w tej formie miotaczy Tigers nie liczyłbym na fajerwerki ofensywne , chyba że pojawi się Jose Valverde a.k.a. Papa Grande lub Benoit.
Dzisiaj pobrałbym UNDER 7 @ 1.74.
Ewentualnie szukałbym doga w postaci Giants , które po kursie 2.53 w domu jest jakby to powiedzieć bardzo przesadzone.
Sporo razy spotkałem się z Verlanderm po kursie mniejszym niż 1.60 na wyjazdach , gdzie Tigers albo ledwo dowiozło zwycięstwo do końca albo przegrywało runem.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Za nami pierwszy mecz WS i trzeba przyznać że był to teatr jednego aktora którym bez wątpienia był Pablo Sandoval i jego 3 HR&#39;s. Mimo kilku dogodnych szans Tigers nie potrafili wykorzystać okazji, oczywiście Zito po raz kolejny udowodnił że można na niego liczyć i rozegrał 5 solidnych innów, notując co prawda tylko 3 K&#39;s, ale za to w najważniejszej rubryce 1 ER. Co mnie zaskoczyło to na pewno postawa Verlander&#39;a, spodziewałem się wyrównanego pojedynku na linii Justin vs Barry ale jednak as Tigers lekko nie podołał i tym samym zanotował swój najgorszy występ w tegorocznych PO.

Reakcja Justina na 2 homera &quot;Kung Fu Pandy&quot; :razz:
Idziemy dalej, tak jak pisał Grzesio, Delmon Young i jego aktualna pozycja czyli lewy zapolowy to na pewno dla Young&#39;a ciężki orzech do zgryzienia, wystarczy zobaczyć co zrobił, gdy miał z pozoru prostą piłkę do rzutu.

Co do Giants, to jestem zawiedziony decyzją head coach&#39;a o wystawieniu na game 2 Bumgarnera, jest do dyspozycji Tim i to właśnie jego się spodziewałem, ale cóż The Freak występuje teraz w roli RP i co prawda wychodzi mu to naprawdę dobrze, w nocy 2 inny i 5 K&#39;s, ale mimo wszystko Madison nie jest dla mnie gwarantem sukcesu. Co prawda odniósł najwięcej zwycięstw w regular season, ale już PO dość mocno weryfikuje jego dyspozycję, jak na razie po 2 rozegranych spotkaniach jego wskaźnik ERA oscyluje w okolicach 11.5
Na pewno dziś z racji Fister&#39;a faworytem są Tigers i jeśli wczoraj można było mieć wątpliwości ponieważ Zito to żaden laik, tak dzisiaj można mieć spore obawy przed tym co zrobi Bumgarner, osobiście życzę mu jak najlepiej, ale obawiam się że po dzisiejszym meczu będzie 1:1 w serii.
Na razie tyle, może dopiszę coś wieczorem na temat game 2 ;)

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Opis meczu nr 2 później.
Delmon w tym sezonie 226 inningów rozegrał jako OF z ponad 1200 w tym sezonie [reszta jako DH].
Defensywne WAR za ten okres to -1.6
Na UZR nawet nie patrze.
Tłumacząc na polski to znaczy tyle , że jak Giants chcą zdobywac runy muszą posyłać piłkę w jego stronę.
Jeden z gorszych defensorów w lidzę.
Inny OF z Tigers Brennan Boesch też robił za czarną dziurę w defensywę.
Ale jego akurat nie powołano do składu na Postseason.
Ma ktoś odległości tych HR Sandovala ?
Wydaję mi się , że przynajmniej dwa zostałyby na Comerica Park i nie poleciałyby na Home Run.
Albo by Austin Jackson złapał te piłki , albo przemieniłyby się one w double/triple [sądząc po wadze Kung Fu Pandy to raczej to pierwsze].
Trzeci wydaję się na styku.
Dzisiaj Tigers bardziej zjadliwi , ale Fister mnie nie przekonuje

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ma ktoś odległości tych HR Sandovala ?
Wydaję mi się , że przynajmniej dwa zostałyby na Comerica Park i nie poleciałyby na Home Run.
1 HR - 421
2 HR - 379
3 HR - 435
W porównaniu z Miguelem i jego HR na Comerica to Cabrera nie osiągnął w żadnym ze swoich HR tych odległości które Panda osiągnął przy 1 i 3 HR, jego najdalszy HR to było 416 przeciwko CC.
Link do HR Sandovala w PO na AT&amp;T
http://hittrackeronline.com/detail2.php?id=2012_2580&amp;amp;type=hitter
Link do HR Miguela HR na Comerica
http://hittrackeronline.com/detail.php?id=92012_47&amp;amp;type=ballpark
AT&amp;T Park
Left field line – 339 feet (103 m)
Left field – 364 feet (111 m)
Left-center field – 404 feet (123 m)
Center field – 399 feet (122 m)
Right-center field – 421 feet (128 m)
Right field – 365 feet (111 m)
Right field line – 309 feet (94 m)
Comerica Park
Left field – 345 feet (105 m)
Left-center – 370 feet (113 m)
Center field – 420 feet (128 m)
Right-center – 365 feet (111 m)
Right field – 330 feet (101 m
Pozwoliłem sobie dla porównania wkleić obrazki obu ballparków

Także porównując odległości każdego kąta i ścian wychodzi na to że na Comerica Parka każdy z tych trzech HR wylądowałby również poza ścianą, pierwszy był bardziej na center field który na Comerica ma 420 a Pablo uderza 421 :razz: drugi najkrótszy ale i tak na Comerica left Center 370 także 9 zapasu no i ostatni nie trzeba komentować ????

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
porównaniu z Miguelem i jego HR na Comerica to Cabrera nie osiągnął w żadnym ze swoich HR tych odległości które Panda osiągnął przy 1 i 3 HR, jego najdalszy HR to było 416 przeciwko CC.
Kiedy ?
Sam pamiętam mecz , gdy miał 2 HR i suma była większa jak 900 stóp. [na mlb.com dali ciekawy tytuł wtedy]
Najdalszy HR - 466 stóp.
Chyba tyle.
W Postseason tylko 1 HR , więc nie ma dyskusji , kto dalej odbił ????
E: Jeden HR to nie &quot;żadnym HR&quot; ;) , myślałem o regular season.
Dwa.
421 nie znaczy , że tam wyleci.
Masz jeszcze defensywę , a Jackson akurat jest dobrym defensorem.
Była pilka na sam koniec sezonu , gdzie zawodnik bodajze z Kansas stanal przed murem i czekał , aż piłka doleci i wtedy wyskoczył i złapał &quot;prawie HR&quot;
FOX wczoraj pokazywało , że pierwszy HR miał 411 feet :?:

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Mi tylko i wyłącznie chodziło o PO ;) to że w regular odbijał to nie mam nawet żadnych wątpliwości także spokojnie. Co do tych ledwo za mur to może i by była szansa złapania, ale niewiadome jest jak piłka będzie opadać także tutaj pół na pół można złapać ale i nie trzeba.
Ja podałem wartości z ESPN także nie wiem jakie FOX podał, prosiłeś o podanie to znalazłem i tyle w temacie :razz: nie będę się spierał czy w Comerica by wyleciało czy nie, na AT&amp;T wyleciało i to się dla mnie liczy ????

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Baseball, MLB, data: 28.10.2012 2:05
Spotkanie: SF Giants (R Vogelsong) @ DET Tigers (A Sanchez)
Typ: San Francosco Giants wygrają mecz numer 3 i w tym meczu będzie powyżej 7,5 runs
Kurs: 5,50
Bukmacher: William Hill
Analiza: Bardzo podoba mi się ten typ i widzę tu naprawdę spore value. San Francisco grają wręcz rewelacyjnie i jak najbardziej zasłużenie prowadzą 2:0 w serii. Ostatni ich mecz zakończył się skromnym zwycięstwem 2:0, ale wcześniej mieli cztery mecze z rzędu(w tym jeden z Tigers), gdzie gromili swoich rywali zdobywając w tych czterech meczach aż 28 runs. Ofensywa Giants wygląda naprawdę bardzo mocno. Starterem Giants ma być Vogelsong, który według mnie jest lepszy od Sancheza i bardzo dobrze się spisuje w tegorocznym postseason. W trzech meczach w których on zaczynał, to Giants tracili tylko jeden punkt w każdym z nich. Biorąc pod uwagę formę Giants oraz formę ich startera to uważam, że jak najbardziej mogą oni wygrać ten mecz, ale Detroit też powinno wreszcie lepiej zagrać, skuteczniej w ofensywie, stąd podoba mi się ten łączony typ po pięknym kursie.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Mecz numer 4 przed nami.
Chyba każdy zadaje sobie to samo pytanie czy Tigers unikną sweep&#39;a. Ostatnią nadzieją pozostał Max Scherzer, SP który w dwóch pierwszych grach zanotował 18 SO i zaliczył tylko 1 ER także jego staty w tym postseason są naprawdę świetne, tym bardziej dziwi mnie fakt iż Scherzer jest jako numer 4 w tej karuzeli, Tigers długo odpoczywali i równie dobrze Scherzer mógł szybciej wyjść na górkę. Presja i wyczekiwane zwycięstwo na pewno nie będą pomagały ekipie Tigers, ale nie ma się co oszukiwać Giganci mają względny spokój, oni nie muszą, oni mogą, oczywiście na pewno wizja zakończenia WS w 4 meczach jest piękna i bardzo tego pragną, ale trzeba wygrać jeszcze jeden mecz. W historii MLB był tylko 1 przypadek na 33 by drużyna przegrywająca 3:0 w World Series zdołała odwrócić losy serii.
Dużą przeszkodą dla Detroit jest świetny pitching ze strony SFG, Bumgarner w meczu numer 2, dzisiejszej nocy Vogelsong i Detroit nie zdobywa ani jednego biegu. Nie mały wkład w to wszystko ma również Lincecum który jako RP jest chyba najlepszym w całym postseason. Praktycznie bezbłędny, gwarancja 2 innów na 0.
Mecz numer 3 pokazał jak skutecznie double play może zniweczyć starania oraz trudy zespołu odbijającego. Tigers zostali dwukrotnie złapani na DP w 1 i 3 innie.
Jeśli chodzi o SP SFG na dziś to mamy Cain&#39;a i jeśli brać pod uwagę pojedynki z Reds a także pierwszy z Cardinals, można by mieć spore obawy oto czy Matt dziś sobie poradzi, jednak game 7 vs Cardinals pokazał że Cain wcale nie odstępuje od Zito czy Vogelsong&#39;a. Osobiście styl pitchingu Cain&#39;a w tym postseason słabo mnie przekonuje i wydaje mi się że Tigers dziś mogą przerwać swoją serię bez run&#39;s, ale mimo wszystko nie jestem w stanie odpowiedzieć na ile.
Tak jak zwykle nie podejmę się typowania zwycięzcy chociaż, oczywistym jest komu kibicuje.
Całkiem swobodnie proponuję opcję over 7.0 ponieważ uważam, że dziś batting lineup po stronie Tigers ruszy, a Giganci wcale nie będą im ustępować i podtrzymają dobrą dyspozycję, oby na tyle by zwyciężyć :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +10
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Giants po raz 7 w historii zdobywają tytuł World Series
Stało się Giants wygrali 4 mecz w serii i tym samym zwyciężyli WS, zwyciężyli w wielkim stylu, sweep w walce o tytuł to naprawdę nie lada osiągnięcie zwłaszcza gdy na przeciwko mamy drużynę Tigers, która tak naprawdę przeszła jak bu rza rozgrywki postseason. Mecz numer 4 był z pewnością najlepszym jeśli chodzi o dawkę emocji, a także widowiskowość , duży udział w tym miał mocny wiatr który wiał tego dnia w Detroit, jednak trzeba przyznać że to tylko dodawało smaku. Tigers przeciwstawili to co mają najlepszego czyli Home Run&#39;s w wykonaniu Cabrery i Young&#39;a ale to było nadal zbyt mało, kluczowy moment to z pewnością home run Posey&#39;a który wyprowadził Giants na prowadzenie 3:2 , no i oczywiście RBI w wykonaniu niezawodnego Scutaro. SFG wygrali głównie świetnej grze defensywnej oraz miotaczom, którzy w porównaniu do tych z Detroit mylili się bardzo rzadko. MVP WS został Pablo Sandoval, który w postseason zanotował 24 odbicia w tym 6 HR oraz 13 RBI. Myślę że to sprawiedliwy wybór, oczywiście można dumać czy nie Posey lub Scutaro ale chyba nie ma to większego znaczenia grunt że WS należy do Giants :grin: Co do Tigers to subiektywnie oceniając, zabrakło siły napędowej , Young i Peralta to zbyt mało, mecz numer 4 dołączył się Miguel ale 1 HR to również słaby argument, duże zastrzeżenia można mieć do Fielder&#39;a który nie zrobił totalnie nic by pomóc swojej drużynie , pozostali się starali ale nic z tego. To by było na tyle MLB w tym sezonie, ja jestem bardzo zadowolony i z wielkim utęsknieniem będę wyczekiwał kolejnego sezonu ???? Dzięk uje wszystkim za udzielanie się w tematach i zapra szam na następny sezon ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom