Dziś kolejna fala meczy na których warto zawiesić oko
Na początek z grubej rury , wczoraj Yankeesi dziś Phills którzy na wyjeździe zagrają z Red Sox . Faworytem są oczywiście goście którzy są aktualnie najlepszą ekipą
MLB a maja o 3 mecze mniej rozegrane od NNY co dla mnie osobiście jest zaskoczeniem , nie spodziewałem się tak dobrej gry po Phills ale może chcą udowodnić że odpadnięcie tuż prze finałem w ubiegłym sezonie to wypadek przy pracy i w tym roku chcą grać w tych finałach hmmm kto wie.
jaroslav_ w poscie otwierającym sezon napisał że
Po zachowaniu Aarona Noli, aby utrzymać główną część swojej rotacji starterów razem, Philadelphia Phillies byli za każdym razem drudzy w kolejce po najlepszych starterów
MLB. To pozostawia zbyt wiele odpowiedzialności na barkach Taijuana Walkera, Michaela Lorenzena i Christophera Sancheza. Aktualnie nie ma pewności co do tego, że skład i rotacja będą na tyle solidne, aby można było liczyć na ponownie tak dobrą walkę w Play-offach jak w ubiegłym sezonie.
ja się z tym zgadzałem a tym czasem Nola z Wheelerem plus Suarez niosą tą drużynę jak na skrzydłach
Suarez prowadzi w lidze z 10 wygranymi Nola jest 4 a Wheeler 9 , więc trzech asów w czołowej 10 najlepszych miotaczy , Suarez ERA 1.81 również najlepszy , w pierwszej 10 jest też Wheeler , w składzie jest jeszcze Sanchez , Turnbull i inni co dla Phill daje bardzo mocne zaplecze miotaczy .
W śród pałkarzy Phills nie znajdziemy gwiazd pokroju Mookie Bettsa czy tam Arraeza ale podstawa zespołu jest bardzo solidna , np: Shwarber 11 home runów na koncie i 45 zdobytymi runami , lub jego kolega Bohm z 15 home runami i 71 hitów , taki pałkarzy jest w tym składzie sporo i to może jest ich sposób na wygrywanie , bez gwiazdorzenia ale powtarzalnie w śród pałkarzy z mocnymi miotaczami .
Z wymienionych dziś zagra
miotacz na którego zawsze warto stawiać w rozgranych 80 zmianach zalicza 91 strikeouts i tylko 52 hity i traci tylko 24 runy , można porównać sobie jego osiągi z osiągami miotaczy z wczorajszego meczu Minnesoty .
Rozpędzona ekipa Phills z pewnością będzie chciała kontynuować dobrą passe i wygrać ten mecz , co nie jest czymś nie możliwym bo Red Sox jest gdzieś w połowie stawki ,na 66 meczy wygrała równo połowę a w dzisiejszym meczu jedynym ich atutem jest miotacz
Red Sox'i mają w składzie dwóch miotaczy którzy pomagaja tej ekipie wygrywac Houck i właśnie Crawford który rozegrał 74 zmiany zaliczając 71 SO i 64 hity do tego stracone 33 runki więc jest to solidny miotacz do przeskoczenia dla pałkarzy Phills , chociaż w ostatnich 10 meczach w których występował wygrał tylko dwa.
Z pałkarzy Sox wyróżnia się Duran 71 hitów i 42 zdobyte punkty i jeszcze Dewers z 13 home runami i O'neil z 11 HR , ogólnie biedy nie ma ale to się nie przekłada na wygrane.
Boston Red Sox - Philadelphia Phillies wynik 1-4
typ: Phills -1.5
kurs: 2.05 STS
Jak już omówiłem Phills i ich zalety to wrócę jeszcze do meczu który wczoraj nie wszedł Minnesota - Colorado , spodziewałem się po miotaczach fajerwerków a tam czyste 5-0 ale dziś jest inne rozdanie i myślę że warto rozważyć pogranie w kierunku Colorado.
Miotacz gospodarzy
rozegrane 4 mecze wszystkie przegrane , co prawda nie z byle kim
ale zauważyć trzeba że na 4 mecze 27 hitów i 19 straconych runów to nie świadczy dobrze , zwłaszcza jak się spojrzy na jego wyniki z ubiegłego roku . Po meczach ze screena Varland nie grał w
MLB od kwietnia, więc będzie to pierwszy mecz w
MLB od ponad 50 dni , jak sobie poradzi to się okaże, ale jest w tym meczu coś pewniejszego a konkretnie miotacz Colorado
jest to czołowy pitcher Colorado który zalicza ostatnio dobre występy, z Cardinals wygrana 3-2 w 5 zmianach tylko 1 SO
i 3 hity ale stracone 2 runy to zasługa bullpenu
. wcześniej grany był mecz z Dodgersami przegrany 4-1 , w tym meczu to on zawalił i stracił te 4 runny ale wiadomo kto gra dla Dodgersów wspomniany Mooki czy też Ohtani , więc jak juz przegrywać to z najlepszymi
ale cofne się jeszcze jeden mecz który grał przeciwko obstawianym wyżej Phills i wygrał 5-2 w 6 zmianach tylko 3 hity więc jest to solidny wynik i pokazuję że potrafi grać przeciwko mocnym ekipom , trochę zagadką jest ten Verland ale ja idę w to że nie będzie w maksymalnej formie i wygrana będzie po stronie Colorado
Minnesota - Colorado wynik 4-5
typ: Colorado
kurs: 2.65 STS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ostatnim meczem na dziś to
Seattle - White Sox wynik 4-3 szkoda że nie ugrali tego jednego runa więcej
typ: Seattle -1,5
kurs: 1.90
White Sox z 17 wygranymi meczami są najgorsza ekipą w stawce, do gry wystawią Drew Thorpera jest to świeżak i będzie to jego pierwszy mecz co może zapowiadać kilka scenariuszy za którymi będzie się ciągnęło gradobicie punktowe .
Nie ma info o tym miotaczu ale mamy info o kontuzjach graczy z podstawowego składu Pham, Benintendi, Jimenez , Fletcher , to tak jak by połowa pałkarzy którzy coś tam grają jest na L4 ;D takie wyoranie graczy i fakt że grają dziś przeciwko najlepszej ekipie dywizji zachodniej daje mi kolejne powody że to będzie łatwy mecz dla Seattle
Gospodarze wystawią ciekawego miotacza
chłopaczek leci jak szalony , może Oakland i Angeles to nie górna półka i wygrane z nimi nie robia wrażenia ale Kansas City i Yankesi to juz pokazuje że chłopak ma potencjał
w 33 zmianach stracił tylko 4 runy , wyautował 24 pałkarzy i narzucił piłkę na pałkę 16 razy , są to bardzo dobre wyniki a każdy z tych meczy był i tak grany przeciwko mocniejszej ekipie jaką są White Sox , ja bym nawet ryzkował tu handicap -2,5 z kursem około 2,40