Wczorajszy mecz zgodnie z oczekiwaniami , chociaż kolejka była bardzo interesująca np: wspomniany mecz Pirates vs Cubs ;p albo Phills z Houston , ale dziś nowy dzień nowe mecze , niektóre z nich będą kończyć serię a po północy zaczną się mecze w nowej serii , i tak jeszcze postanowiłem zaatakować coś na dziś :
St. Louis vs Padres to już będzie 4 spotkanie tych ekip , wynik do tej pory 2-1 dla Padres , a w ostatnim spotkaniu tak jak widać dwóch mocarzy Gray i King , są to miotacze bardzo wyrównani , Gray zaliczył ostatnio 3 przegrane mecze i ma trochę niepokojącą średnią straconych runek na mecz bo około 3,5 , jednak trzeba brać pod uwage to że jest to świetny miotacz i po 3 porażkach czas na wstanie z kolan i zagranie dobry mecz .
King po świetnej seri pięciu wygranych meczy zaliczył wtopę przeciwko Mets tracąc 5 punktów , jednak jest to zawodnik u którego jest zauważalna powtarzalność bo gdy zagra słaby mecz i traci w nich dużo runek to kolejny mecz jest perfekcyjny. Jego średnia straconych run to 2,3 jednak dziś te wyniki mnie nie interesują i gram odwrotnie czyli under , obaj mają świetne SO , hity na dobrym poziomie , jeśli żaden nie odwali manniany to będzie to mecz underowy
St. Louis - Padres wynik 4-1
typ: -7,5 pkt w meczu
kurs: 1.90 STS
Wieczorem dodam coś na nową kolejkę
Edit:
W sumie to jeszcze wpadł mi w oko mecz Angeles z Detroit których już dawno nie grałem . Ogólnie będzie to 3 mecz jak do tej pory dwie wygrane gospodarzy którzy zaliczają całkiem dobry tydzień , na 10 meczy wygrali 8 a goście na 10 meczy przegrali ... 9
Bukmacherzy idą w kierunku Detroit co może okazać się kąskiem dla osób lubiących grać w kierunku przełamania , no i myślę że można ryzykować bo wystawieni miotacze po obu stronach to raczej spektakularnej gry nie zaprezentują.
W Tabeli wyżej jest Detroit ale myślę że gdyby nie mieli Skubala to też by gdzie na dnie pływali , bo porównując obie ekipy to tylko Skubal się wyróżnia , pozostali to takie kopie ;p więc wynik może być wszelaki .
Nie będę się rozpisywał o tych gościach, napisze tylko że Montero rozegrał 64 inningi hmm w przeliczeniu na mecze to ma ich.... 10 meczy gdzie tracił średnio 2,9 punkta na mecz , do tego słabe SO i wysokie hity są przepisem na dużo straconych punktów.
Ale kolega Kochanowicz to już jest PETARDA !!!! zaledwie 26 zmian = 5 meczy i straconych 19 runek , co daje blisko 4 pkt na mecz !!
dawno już nie grałem takiego wariata ale to nie wszystko , liczba wyautowanych pałkarzy też jest rewelacyjna , napisałem wyżej że Montero ma niskie SO średnia 4,2 z 10 meczy , no ale rywal jest lepszy co prawda średnia z 5 meczy bo tyle zagrał wynosi powalające 1.9 !!
Jeśli Ci Panowie utrzymają mecz poniżej linii 8 pkt to będzie bardziej spektakularne jak wczorajszy mecz Cubs ;p
Detroit - LAA wynik 0-3 normalnie szczena opada ;p
typ: +9,5 pkt w meczu
kurs: 2.15 STS
Detroit - LAA
typ: Detroit +4,5 pkt w meczu
kurs : 1.80 STS
No i mecz z nowej kolejki i oczywiście Houston
ten zespół robi na mnie kolosalne wrażenie a wczorajszy mecz przeciwko Phills pokazał że stać ich na wszystko
No wyniki z kosmosu
do tego polecam skrót meczowy
działo się od pierwszej zmiany
No ale to już było dziś nowy rywal w postaci Kansas
Kansas ekipa która zaczęła mocno na początku sezonu i prowadzili w swojej dywizji po czym nastąpił rewers i gdzieś ich ta gra ucichła . Aktualnie wracają do dobrej gry z 15 ostatnich meczy wygrali 10 ! więc świetny wynik i gdyby to był początek sezonu gdzie Houston grało jak grało to bym szedł twardo w kierunku gości , ale dziś Houston są zupełnie inną ekipą.
Gospodarze świetnie finiszują przed Play Offf tylko czy wystarczy im później siły hmm się okaże ale na dzisiejszy mecz myślę że te sił są , zwłaszcza po takim meczu jak z Phills gdzie morale drużyny rośnie .
Na pierwszy mecz oba zespoły zaczynają powiedzmy że z 3 linii , jutro dla gości zagra Lugo więc najmocniejszy ich miotacz a w trzecim meczu zapewne Ragans . Myślę że najtrudniej będzie z Ragansem tym bardziej że zagra Kikuchi który wypada słabiej na tle Ragansa .
Najbliższy mecz wydaje się być dość wyrównany , Singer mniejsze ERA ale hity wyższe , mniejsze SO i średnia straconych runek również wyższa, jak dla mnie Brown o pół kroczku przed Singerem . Do tego Singer w wyjazdowych meczach gorzej sobie radzi, na wyjazdach ERA jest już 4+ więcej piłek na pałce a co za tym idzie więcej straconych punktów, no i ma do tego przebłyski anty talentu
o ile 5 straconych punktów przeciwko Phills da się zrozumieć to już te z White Sox to hmm ciekawostka , ale zeby było sprawiedliwie to Brown stracił 5 przeciwko Piratom ;p jednak to na niego dziś stawiam .
Kansas zajmuje aktualnie drugie miejsce w dywizji zaraz za Cleveland którzy grają jutro z Piratami więc mogą im odskoczyć dla tego myślę że podejdą do meczu z Houston z wielką powagą tym bardziej że później czeka na nich właśnie w/w Cleveland, Minnesota i Yankessi więc łatwo nie będzie .
Houston - Kansas wynik 6-3 ehh szkoda bo znowu na granicy
typ: Houston i poniżej 8,5 pkt
kurs: 3.00 betclick
do AKO
Houston - Kansas
typ: -9,5 pkt w meczu
kurs: 1.50 sts
Cardinals - Padres
typ: -9,5 pkt w meczu
kurs: 1,45 sts Łączne AKO 2.18 STS