>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami MLB 2023 - Major League Baseball

Status
Zamknięty.
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Kolego... zapomniales o sweepie Massachusetts ? wiem wiem jeszcze jedno spotkanie wieczorem...

w takim wypadku musze zagrac za Ciebie ;-)

New York Yankees (M King) @ Boston Red Sox (T Houck)

Boston Red Sox
@1.9
wynik 5:0 przypieczętował w 8 inningu Trevor Story, a był to jego... pierwszy HR w tym sezonie 😅

Boston wygrał ostatnie 7 z 10 spotkan a obecnie przegral oba domowe w serii.

Starter Yankesow ma slaby Bilans przeciwko Bostonowi 2-3 z 5.87 ERA w 11 wystepach.

Houck natomiast ma 2-2 z 2.39 ERA również w 11 występach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +417
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Kolego... zapomniales o sweepie Massachusetts ? wiem wiem jeszcze jedno spotkanie wieczorem...

w takim wypadku musze zagrac za Ciebie ;-)
Dwa mecze dzisiaj między Bostonem i NYY, więc jednak odpuściłem granie za sweepem/przeciwko sweepowi.

Z innych betów miałem na oku Arizonę Diamondbacks w meczu z NY Mets, ale także odpuściłem.

irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
To ja może coś nowego
Baltimore - Tampa Bay
Tampa po raz kolejny w tym sezonie wraca na boisko Baltimore , rywali którzy mają na nich patent bo z 10 meczy Baltimore wygrało 7 , teraz mamy atut własnego boiska no i świetnego Bradisha który chyba już nie pamięta kiedy ostatnio zaznał porażki ale dziwić mogą dwie porażki jego drużyny z Cardinals :eek: może to taktyka przed meczami z Tampa :unsure:
w ekipie Tampy Aron Civale równie dobry miotacz co jego przeciwnik, świetny mecz przeciwko Sox a Tampa gra zwyczajnie swoje

Mój główny typ na ten mecz to under
Baltimore - Tampa ✅ wynik 3-4
typ: - 8,5 pkt w meczu
kurs: 1.80 STS

spodziewam się tu wyniku poniżej 6,5 ale bezpieczniej jest na 8 i kurs dobry
i w 100% grał bym win na Civala gdyby grał u siebie ale że ostatnio dziwne wyniki wpadają to tu tak na 90% wejdę w win Tampy

Baltimore - Tampa ✅
tyP; Tampa
kurs: 2.15 STS

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +563
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Z innych betów miałem na oku Arizonę Diamondbacks w meczu z NY Mets, ale także odpuściłem.
I bardzo K dobrze :cool: jak możesz w ogole pomyśleć aby grac przeciwko wielkiemu sensejowi Kodai 🥋

Nic ciekawego money line nie widzę, aczkolwiek zaciekawiły mnie dwa bety U/O

Texas Rangers 81-64, 36-34 AWAY - Toronto Blue Jays 80-66, 38-33 HOME -> 3 overy z rzędu w serii
New York Yankees 73-73, 34-37 AWAY - Boston Red Sox 74-72, 38-37 HOME -> 3 undery z rzędu w serii

zdecydowaniem się zagrać over w Toronto, gdyż obie drużyny maja zdecydowanie overowe statystyki w ostatnich 10 spotkaniach a linia to "jedynie" 7.5 ze względu na dobrych miotaczy zaczynających spotkanie.

Texas Rangers @ Toronto Blue Jays
Over 7.5 @1.98 wynik 9:2

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1992
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Wczoraj Baqu baqu Tobie bullpen mocno pomógł, ponieważ 7 kolejnych pałkarzy Texas w 8. inningu zaliczyło bazę.

Toronto tą serią zakończoną 4-meczowym sweepem z Texasem sobie zrobiło mocno pod górkę.
Na dodatek grają z Bostonem, z którym w tym sezonie mają bilans W-L 3-7. Natomiast w zeszłym sezonie bilans mieli W-L...16-3.Takie cuda z sezonu na sezon.
1.5 meczu za Seattle. do ostatniej Dzikiej Karty.
Acz linia dzisiaj 8.5 ciekawa by się zastanowić nad grą.
Bello vs Toronto i Berrios vs Boston mają statystyki na over.

irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dziś kolejny mecz Baltimore - Tampa
Wczorajszy mecz statystycznie po stronie Tampy czy dziś będzie inaczej ? Flaherty vs Eflin ten sam poziom doświadczenia ale miotacz gospodarzy swój najlepszy sezon zaliczył w 2021 a Eflin zalicza go teraz , do tego Flaherty ostatnie mecze to seria błędów na 12 zmian aż 21 hitów i 4 HR'y do tego mało wyautowanych pałkarzy to gotowy przepis na overek dla Eflina też zdarza się czasami HR i nawet 7 hitów na mecz tak jak ostatnio z Seattle ale według mnie to w tym sezonie lepszy miotacz
Ale może na początek overek

Baltimore - Tampa ✅ wynik 1-7
typ : Tampa +4,5 pkt w meczu
kurs: 1,95

i dziś jeszcze raz na win Tampy , może te 3 porażki z rzędu Baltimore świadczą o przemęczeniu a jeśli Flaherty zagra słabo to Tampa to powinna łyknąć

Baltimore - Tampa ✅ wynik 1-7
typ : Tampa -1,5
kurs: 2.20

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1142
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Wczoraj Baqu baqu Tobie bullpen mocno pomógł, ponieważ 7 kolejnych pałkarzy Texas w 8. inningu zaliczyło bazę.
Bullpen daje i odbiera :poop:

ale popatrz do 3 inningu już padło 6 punktów, poza tym Gausman aż 6! razy posłał na baze przeciwnika nawet bez uderzenia. Zaliczył na prawdę słabe spotkanie. Zreszta w 4 inningu dość fartownie Texas nie zaliczył kolejnych punktów. Drugi inning natomiast był fartowny dla Eovaldiego gdzie informacja z mozgu była już przesłana ze kupa jest w drodze. Potrzebowałem zeby bullpen dal "jedyne" dwa punkty czy to duzo ? dobrze wiesz, ze nie. Zreszta w tym 7 inningu bylo ile ? pol metra od grand slamu przy 8:2 ? w przeciagu spotkania ten over to byl bardzo dobry typ.

Baltimore - Tampa
typ : Tampa +4,5 pkt w meczu
kurs: 1,95

Baltimore - Tampa
typ : Tampa -1,5
kurs: 2.20
ciężko sie z tym nie zgodzić, Tampa jest zdecydowanym faworytem.

Moje dwa typy na dzis:

Los Angeles Dodgers (B Miller) @ Seattle Mariners (G Kirby)

Los Angeles Dodgers
@1.96 6:3

o dziwo to pierwsze spotkanie tych ekip w tym sezonie !

Miller ostatnio słabe spotkanie na wyjeździe (3.22 ERA wyjazd) natomiast Kirby miał świetne domowe (2.87 ERA dom) - gram na przełamanie. Doggers sa 7:3 przeciwko Mariners w ostatnich 10 spotkaniach plus Kirby od tego domowego spotkania w czterech występach ma ERA 6.21 !

plus

San Diego Padres (S Lugo) @ Oakland Athletics (S Newcomb)

Under 8.5 @1.98 8:3

O dziwo to również pierwsze spotkanie tych drużyn w sezonie.

Xander Bogaerts & Manny Machado mogą nie zagrać dzisiaj dla San Diego a to 2 z 3 ? ich najlepszych pałkarzy.

Newcomb zaliczył 0.89 ERA w trzech wystepach przeciwko Padres.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +272
irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
Dziś dokładam kolejny mecz do pary Balt -Tampa
A jest to spotkanie Cleveland - Texas , gospodarze wczoraj dali srogą lekcję przyjezdnym wygrywając 12-3 , cały mecz prowadzili zdecydowanie a statystyki po meczowe to potwierdzają i pokazują że ekipa z Texasu nie istniała co jest zaskoczeniem bo z pewnością wiele osób zagrało na Gray'a ale on rozegrał tylko 3 zmiany i to słabe
Dziś kolejne starcie i tu nie ma nad czym się zastanawiać bo gospodarze wystawią Tanera Bibee który jest w gazie ostatni mecz to 7 inningów z 8 SO i tylko dwoma hitami
Jego przeciwnikiem jest Dunning którego śledziłem gdzieś na początku sezonu bo całkiem dobrze sobie radził ale teraz mu nie idzie najlepiej , bardzo słaby mecz przeciwko Houston gdzie zaliczył w 5 zmianach 11 Hitów !! i 3 HR'y ! a mecz się skończył 14-1 dla Houston ale nie tylko on się nie popisał bo tam wpadł sweep dla Houston i to bardzo bolesny
sweep.jpg
słabo też wypadł w meczach z Mets i Minnesotą gdzie w tym drugim meczu też padł wynik 12-2 w tle też widać mecz z Dogersami przegrany 16-3 jak widać ten zawodnik lubi grać ostro :sneaky: więc czy ekipa Texas zaliczy kolejnego sweepa z tak wysoko przegranymi meczami ? to się okaże ale dziś z pewnością warto zagrać win Cleveland i to z handi

Cleveland - Texas wynik 2-1
typ: Cleveland -1,5
kurs: 2.55

Cleveland - Texas
typ: Cleveland +4,5 pkt w meczu
kurs: 2.25

Cleveland - Texas
typ: +8,5 pkt w meczu
kurs: 2,05

A teraz wracam do meczy Baltimore - Tampa
Nie wiem jak się odnieść do tego meczu, mam wrażenie tak jak by Tampa grała z ostatnią drużyną w tabeli a nie z liderem , wystarczy rzucić okiem na staty
tampa.jpg

nawet nie ma co tu komentować, czekając na listę miotaczy myślałem że dziś podejmą walkę ale jak zobaczyłem że wystawią Rodrigueza młodego ogórka który miał tam może ze dwa lub trzy przebłyski umiejętności ale tak po za tymi meczami to szczawik którego pitcher Tampy zje a Tampa wystawia Glasnowa 💪gościa który sprowadzi ten mecz do parteru i będzie zaskoczeniem jeśli da ugrać Baltimor więcej jak 3 pkt :) ja w ten mecz idę po sweepa

Baltimore - Tampa wynik 8-0
typ: Tampa - 1,5
kurs: 2.30

Baltimore - Tampa
typ: Baltimore - 3,5 pkt w meczu
kurs: 1.80

ahh te mecze na przełamanie

Ostatnia edycja:
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Gra przeciwko sweepowi.

Chicago Cubs @ 1.84 :mad: :mad: 2-6

Jordan Wicks (Cubs) vs Ryne Nelson (Arizona)

Chicago Cubs wystawia na górce Jordana Wicksa, a Arizona Ryne Nelsona.
Wicks solidnie wszedł w sezon jako nowicjusz - 4 starty i 3 wygrane na jego koncie, ERA 1.99 za ten okres startów.
Rzuca 5-6 inningów na mecz, oddaje 1-2 runy na mecz. Forma bardzo dobra.
Do tej pory oddał 19 Hits i 5 Walks w 22 IP, nawet na Coors Field sobie dał radę, a to wymagający teren dla miotaczy.

Nelson mocno niestabilny i w tym bym upatrywał szansy dla Cubs dzisiaj w meczu nr 3 tej serii.
Ostatnie 6 spotkań to bilans 1-3, ERA 8.16 w 28.2 inningów, linia .327/.372/.664, co tutaj dużo mówić - jest bardzo źle.
Na dodatek oddał 8 HR w tych 28.2 inningach.
Mecz bezpośrednio o Dziką Kartę w National League.

Ostatnia edycja:
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
dzisiaj o dziwo dubelek których nienawidzę grac:

Washington Nationals @ Milwaukee Brewers + Houston Astros @ Kansas City Royals
  • Milwaukee Brewers @1.33 + Houston Astros @1.4
    @ 1.87 po prostu bez komentarza Brewers... mieli n okazji do wygrania :censored:

Oba mecze to typowe pewniaki za którymi przemawia prawie wszystko od miotaczy po pałkarzy - oczywiście w baseballu kursy nawet 1.2 to nie pewniaki ale mam nadzieje ze dzisiaj znowu dzięki mnie zarobisz S spider-official

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +69
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Chicago White Sox (M Clevinger) @ Washington Nationals

1) Bullpen Waszyngtonu przemęczony wczorajszym spotkaniem z Brewers i cala seria.
2) Starter Whit Sox Clevinger ma bardzo dobry wrzesień z 16 SO i żadnymi "walks" w 17 inningach. ERA 3.65 na wyjazdach i 3.00 w ostatnich 5 spotkaniach.
3) Czolowi palkarze White Sox sa w miarę wypoczęci gdyż nie grali we wczorajszym spotkaniu ( Luis Robert Jr. ,Tim Anderson i Yoan Moncada ).
4) Starter gospodarzy Joan Adon ERA 8.10 w domu!

Z dwóch beznadziejnych drużyn White Sox dzisiaj wyglądają mniej beznadziejnie ;-) o dziwo te ekipy spotykają się po raz pierwszy w tym sezonie.

liczę na zmęczenie gospodarzy i dobre spotkanie miotacza gości.

Chicago White Sox
@1.87 6:1

post match comment: Clevinger zagrał spotkanie sezonu ? cale 9 inningow

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +794
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
dzisiaj zastanawiałem się miedzy innymi nad Giants, Royals, Pirates, Brewers - wybór padł na:

Toronto Blue Jays @ New York Yankees

1) Starter gości Yusei Kikuchi 9-6, 3.81 ERA, 1.25 WHIP mierzył się z Yankees 11 razy ze średnia 3W-3L z 3.75 ERA. W tym sezonie zanotował bardzo dobre spotkanie w którym Toronto wygrało z Yankees 6:1 na wyjeździe.
2) Starter gospodarzy Clarke Schmidt 9-8, 4.56 ERA, 1.34 WHIP nigdy nie wygrał z Toronto i w tym sezonie oddal już 2HR w meczu przegranym 1:5.
3) Moim zdaniem Toronto powinno być tutaj lekkim faworytem gdyż sa bardzo dobrzy w meczach wyjazdowych i tak to wynikało z kursów bazowych, dlatego obecnie kurs 2 biorę z pocałowaniem reki.

Toronto Blue Jays
@2
wynik 7:1

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1320
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
🕰 18:15 Milwaukee Brewers @ St. Louis Cardinals

Interesujące wcześniejsze spotkanie z dzisiejszego dnia.

to ostatnie 4 spotkanie w serii tych drużyn.

Milwaukee wygrało 2 z 3 spotkań a pierwsze które przegrali minimalnie 0:1 w sumie tez powinni wygrać.

Dzisiaj ich starterem jest Wade Miley z bardzo dobra wyjazdowa ERA 2.98. Starter gospodarzy to Miles Mikolas ERA dom 5.48.

Ostatnie 10 spotkań:

Cardinals: 4-6, .207 batting average, 5.22 ERA

Brewers: 7-3, .272 batting average, 1.98 ERA

i jak tu przejść obok takiego kursu obojętnie ?

Milwaukee Brewers
@1.97 wynik: 6:0

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +851
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Na wieczór zastanawiałem się nad Toronto lub Baltimore oraz under 9.5 w San Francisco ale jakoś tego nie czuje.

zagrałem dla przyjemności / z ciekawości lekko dwa single:

🕰 02:40 Detroit Tigers @ Oakland Athletics

Oakland Athletics
@2.72 wynik: 7:3

oraz

🕰 03:10 San Francisco Giants @ Los Angeles Dodgers

San Francisco Giants
@2.7 wynik: 2:7

W głównej mierze na przełamanie oby ekip i value w kursach jakie tutaj widzę. W innym wypadku pewnie grałbym Orioles.

Czas pokarze czy wybór okazał się trafny.

edit: pewniaki zawsze wchodzą jak ich nie grasz :ROFLMAO:

zresztą cokolwiek bym dzisiaj nie zagrał to by nie weszło

Ostatnia edycja:
irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
Witam

Z każdym dniem zbliżamy się do playoff , w kilku przypadkach widać już stabilne miejsce w tabeli ale jest kilka ekip które mogą jeszcze namieszać ponieważ do końca zostało 9 meczy więc tak może na początek :
Chicago Cubs aktualnie 6 miejsce w tabeli ale o włos za nimi jest ekipa Miami Marlins a nawet w zasięgu 6 miejsca jest też ekipa Cincinnati Reds tak więc walka o 6 miejsce zapowiada się do końca a dodatkowo oliwy do ognia dodaje fakt że teoretycznie Cubs mają najgorsze mecze z całej trójki
Colorado Rockies
Chicago vs Atlanta Braves

Milwaukee Brewers

tak jak widać najbliższe mecze z Colorado to najlepsza okazja na punkty bo później będzie trudniej i w tym miejscu widzę pewną taktykę ponieważ na pierwszy mecz przeciwko Atlancie wyjdzie Steel który był w ostatnim meczu oszczędzany i zagrał tylko 3 zmiany, sądzę że z pewnością powalczy o punkty ale myślę że jego zadaniem będzie utrata jak najmniejszej liczby punktów
Do ataku przeciwko Colorado idzie Taillon, rewelacyjny Wicks i na trzeci mecz hmm Assad ? chociaż jest też Hendricks ale jego widzę bardziej przeciwko Atlancie
i o ile dziś Tailion nie spieprzy roboty to pokuszę się o stwierdzenie że Cubs weźmie tu sweepa

Typując dzisiejszy mecz będę kierował się tym że Cubs muszą wygrać te mecze chcąc grać w palyoff's a wspominając mecz Taillona przeciwko Arizonie i widząc powtórkę tego co zagrał w dzisiejszym meczu to śmiało można grać handi

Cubs - Colorado ✅ wynik 6-0
typ: Cubs handi - 1,5
kurs: 1.90 sts

Wrócę jeszcze do oponentów Cubs a konkretnie Miami którzy tak jak wspomniałem mają teoretycznie łatwiejszych rywali
Milwaukee Brewers
Miami Marlines vs New York Mets
Pittsburgh Pirates

tak więc jeden solidny przeciwnik Milwaukee , pozostałe ekipy Mets oraz Piraci już po za burtą więc jest na kim ugrać trochę punktów , trudno powiedzieć jak wypadną mecze przeciwko Brewers , pierwszy mecz przeciwko Burnesowi a drugi przeciwko Woodruffowi , o ile w pierwszym meczu jakieś tam szanse są tak w drugim meczu to Woodruff ich pozamiata .
Burnes to typowy underowiec więc w tym meczu zagram under punktowy

Miami - Milwaukee wynik 1-16 tu mój błąd bo powinienem grać under na Miami
typ: under - 7,5 pkt w meczu
kurs: 1.95 sts

Ostatnia ekipa z tej trójki Cincinnati ma najlepszych rywali
Pittsburgh Pirates
Cincinnati vs New York Mets
Cleveland Guardians

W tym przypadku cała trójka przeciwników wysiadła już z pociągu do playoffs i wszyscy są niżej w tabeli od Cincinnati tak więc mogą sporo ugrać.
W dzisiejszym meczu gospodarze wystawią Abbotta który techniką nie błyszczy i wynik zależy od tego kogo wystawią Piraci , może będzie to Ortiz który rozegrał bardzo słaby mecz przeciwko Metsom , to wtedy mozna grać win Cincinnati ale ja ten mecz odpuszczam , chociaż będę uważnie śledził wszystkie wymienione tu drużyny , w drugiej lidze sytuacja wygląda klarowniej kto zagra w playoff's ale jeszcze może dojść do przetasowań między 6 a 5 miejscem oraz 4 i 3 ale o tym w kolejnym poście

edit:
A w meczu Cincinnati zagrał Ortiz ale co z tego jak Abbott i Farmer po 2 HR'y i wynik 5-7

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Baltimore, Arizona czy Seattle ? dziś wybór padł na:

🕰 00:05 Arizona Diamondbacks @ New York Yankees

Arizona Diamondbacks
@1.92 wynik 1:7

Arizona w gazie - wygrała 5 ostatnich spotkań z rzędu i ma dwa spotkania przewagi nad Cubs w walce o dzika kartę do Playoff's.

Starter gości Brandon Pfaadt ERA wyjazd 5.18 jest "delikatnie" lepszy od startera gospodarzy Luka Weavera ERA dom 7.6.

Licze na kontynuacje dobrej passy diamentów przeciwko o nic nie grającym yankees.

Ostatnia edycja:
irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
Dwa home runny jak były zajęte bazy

Edit
Sorry zaspany jestem, tu mogły być 3 Home runny

Ostatnia edycja:
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Dwa home rynny w chwili kiedy były zajęte wszystkie bazy
dokładnie ! to był ich drugi najwyższy wynik w inningu po 13 punktach zdobytych przeciwko Aniołom w 1990 roku. Yelich to obecnie bestia. Poniekad stad tez moj dzisiejszy typ:

🕰 21:10 Milwaukee Brewers @ Miami Marlins

Milwaukee Brewers
@1.85

Milwaukee w świetnej formie wygrali 23 z 32 ostatnich spotkań.

Marlins przegrali 3 z ostatnich 4 i przegrali 4 z ostatnich 5 spotkań przeciwko Brewers.

Na przeciwko sobie staja starterzy B. Woodruff W-L 5-1 ERA 1.89 WHIP 0.76 i J. Luzardo 10-9 ERA 3.68 WHIP 1.24.

Juz na pierwszy rzut oka widać przewagę tego pierwszego. W ostatnim spotkaniu w którym obaj zagrali padł wynik 12:0 dla Brewers Marlins 0-12 Brewers (Sep 11, 2023) Final Score - ESPN

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom