Witam
Z każdym dniem zbliżamy się do
playoff , w kilku przypadkach widać już stabilne miejsce w tabeli ale jest kilka ekip które mogą jeszcze namieszać ponieważ do końca zostało 9 meczy więc tak może na początek :
Chicago Cubs aktualnie 6 miejsce w tabeli ale o włos za nimi jest ekipa
Miami Marlins a nawet w zasięgu 6 miejsca jest też ekipa
Cincinnati Reds tak więc walka o 6 miejsce zapowiada się do końca
a dodatkowo oliwy do ognia dodaje fakt że teoretycznie Cubs mają najgorsze mecze z całej trójki
Colorado Rockies
Chicago vs Atlanta Braves
Milwaukee Brewers
tak jak widać najbliższe mecze z Colorado to najlepsza okazja na punkty bo później będzie trudniej i w tym miejscu widzę pewną taktykę ponieważ na pierwszy mecz przeciwko Atlancie wyjdzie Steel który był w ostatnim meczu oszczędzany i zagrał tylko 3 zmiany, sądzę że z pewnością powalczy o punkty ale myślę że jego zadaniem będzie utrata jak najmniejszej liczby punktów
Do ataku przeciwko Colorado idzie
Taillon, rewelacyjny
Wicks i na trzeci mecz hmm
Assad ? chociaż jest też
Hendricks ale jego widzę bardziej przeciwko Atlancie
i o ile dziś Tailion nie spieprzy roboty to pokuszę się o stwierdzenie że Cubs weźmie tu sweepa
Typując dzisiejszy mecz będę kierował się tym że Cubs muszą wygrać te mecze chcąc grać w palyoff's a wspominając mecz Taillona przeciwko Arizonie i widząc powtórkę tego co zagrał w dzisiejszym meczu to śmiało można grać handi
Cubs - Colorado wynik 6-0
typ: Cubs handi - 1,5
kurs: 1.90 sts
Wrócę jeszcze do oponentów Cubs a konkretnie Miami którzy tak jak wspomniałem mają teoretycznie łatwiejszych rywali
Milwaukee Brewers
Miami Marlines vs New York Mets
Pittsburgh Pirates
tak więc jeden solidny przeciwnik Milwaukee , pozostałe ekipy Mets oraz Piraci już po za burtą więc jest na kim ugrać trochę punktów , trudno powiedzieć jak wypadną mecze przeciwko Brewers , pierwszy mecz przeciwko
Burnesowi a drugi przeciwko
Woodruffowi , o ile w pierwszym meczu jakieś tam szanse są tak w drugim meczu to Woodruff ich pozamiata .
Burnes to typowy underowiec więc w tym meczu zagram under punktowy
Miami - Milwaukee wynik 1-16 tu mój błąd bo powinienem grać under na Miami
typ: under - 7,5 pkt w meczu
kurs: 1.95 sts
Ostatnia ekipa z tej trójki Cincinnati ma najlepszych rywali
Pittsburgh Pirates
Cincinnati vs New York Mets
Cleveland Guardians
W tym przypadku cała
trójka przeciwników wysiadła już z pociągu do playoffs i wszyscy są niżej w tabeli od Cincinnati tak więc mogą sporo ugrać.
W dzisiejszym meczu gospodarze wystawią
Abbotta który techniką nie błyszczy i wynik zależy od tego kogo wystawią Piraci , może będzie to
Ortiz który rozegrał bardzo słaby mecz przeciwko Metsom , to wtedy mozna grać win Cincinnati ale ja ten mecz odpuszczam , chociaż będę uważnie śledził wszystkie wymienione tu drużyny , w drugiej lidze sytuacja wygląda klarowniej kto zagra w playoff's ale jeszcze może dojść do przetasowań między 6 a 5 miejscem oraz 4 i 3 ale o tym w kolejnym poście
edit:
A w meczu Cincinnati zagrał Ortiz ale co z tego jak Abbott i Farmer po 2 HR'y i wynik 5-7
Pozdrawiam