Tak tylko że u nas jest podział w zespole na obrone i atak więc kogo mamy oszczędzac? Jakoś nie widze żeby Wyszomirski dostał dużo minut w tym meczu. To raczej prestiżowy mecz dla Nas i nie ma co mówic że Wenta odpusci go. Owszem może Bielecki mniej spędzi na parkiecie ale jego zastąpi Michal Jurecki. W ataku nie widze innej opcji na kole niż Bartosz Jurecki. Siódmiak i Żółtak są od defensywy. Moooże więej czasu dostanie Marcin Lijewski który narzeka na brak minut na parkiecie. Możemy oszczędzac również Jurasika ,ale reszta będzie grała. Francuzi grają słabo, może i się rozkręcają, ale to my gramy bez presji i na luzie może u nas to lepiej wygladac. To my jesteśmy bez porażki i kursy ponad 4 zdecydowanie zachęcają do grania więc czemu nie spróbowac. Dodatkowa adrenalina podczas meczu nie zaszkodzinie wiem na co wy jutro liczycie w meczu polska - francja, po pierwsze mamy juz pewny awans i jestem pewien ze zagraja Ci ktorzy do tej pory mniej grali, aby nie ryzykowac kontuzji tych bardziej podstawowych i poza tym niektorzy musza odpoczac a na kogo trafimy z tamtej grupy to chyba wszystko jedno bo grupa strasznie wyrownana i z kazdym jestesmy w stanie wygrac z tamtej grupy nawet z chorwacja ktora nie gra nic specjanego, po drugie francuzi musza ten mecz wygrac aby awansowac do polfinalu
Tutaj nie ma co gdybac na kogo mamy trafic a na kogo nie, akurat w obecnej sytuacji trafic na Chorwacje nie byłoby chyba tak złym rozwiązaniem biorąc pod uwage ich problemy wewnątrz zespołu.polska chce wejsc z pierszego miejsca zeby nie trefic na chorwatów wiec mecz bedzie o cos
również się zgadzam że Polacy niekoniecznie wygrają to spotkanie, biorąc po uwagę ostatni mecz naszych w którym wszystko rozstrzygnęło się w końcówce, nie do końca im wychodziła ucieczka na większą różnice bramkową, uważam że jeśli na samym początku mecz Francja-Polska okaże się równie trudny to z powodu oszczędzania zawodników(a oszczędzać Wenta może wszystkich, robiąc bardzo częste zmiany i zabraniając mieszać się zawodnikom w ostro grę) Polacy odpuszczą sobie to spotkanie bo i tak awans mają w kieszeniprzy tych okolicznosciach tj. ze mamy zapewiony awans i z racji tego ze francja to jednak wciaz najlepsza druzyna na swiecie z wielkimi gwiazdami to kurs oferowany przez niektore naziemne @1.50 biore w ciemno i gram to 10/10
Właśnie, dlatego 100zł na Polskę i druga stówka na łączną liczbę goli Ponad(+51.5)
tak jak myslałem przegramy 3-5 bramkami i przegraliśmyjak dla mnie dzis:
Żabojady ok. 1.4 - nie widze innej mozliwosci jak zwyciestwo francji. choc chodzi mi po głowie od jakichs paru minut wynik remisowy- jednakze nie chce mi sie wierzyc ze francuzi beda grali na styk bo wiadomo jak takie mecze sie koncza. francuzi i chorwaci to druzyny z ktorymi "nie potrafimy " grać. za wiele od ostatnich spotkan w obu ekipach sie nie zmieniło - dzis powinno byc podobnie. jak ktos juz napisał wczesniej Wenta zapewne da pograc tym którzy grali mniej - choc jak dla mnie to żaden argument na plus francuzów- mamy wyrównaną 16-ke i tyle.typ 3-5 bramek na korzysc zabojadów
Słowenia - Spain overek 61.5 - ok 1.8 - jak dla mnie chyba najlepszy typ dzisiejszego dnia. dlaczego? jesli w meczu z francuzami padło chyba jesli sie nie myle 65 bramek to tu linia 61,5 bez problemu powinna zostac pokryta. francuzi długo rozgrywaja piłke i w ich spotkaniach zwykle nie padało wiecej niz 55 bramek. po drugie trenerem słowenców jest serdarusic - były trener kilonii która strzelała w swoich meczach duzo ale to bardzo duzo bramek. serdarusic preferuje szybką grę - kto ogladał słowenców wie o czym mówie ???? (sam Wenta mowil w jednym z wywiadów zeby nie wdawac sie w grę słowenców bo źle na tym wyjdziemy - ultraofensywni nastawieni polacy nie sa a jednak 60 bramek w meczu polska-słowenia padło). nie wiem czy nie skusze sie na linie nawet moze powyzej 64.5 czy 65.5
Islandia - ok1.4 - tu sie waham- islandczycy graja naprawde swietnie - chyba najtwardsza obrona na tych mistrzostwach no i mocna druga linia - jedyny minus to bramkarz. jednak to mecz ze skandynawami - a tu moze byc roznie. powinni wygrac i nie oggladac sie na innych.prawdę mówiąc to islandczycy zrobili na mnie na tych mistrzostwach najlepsze wrażenie. gdyby nie brak koncentracji w ostatnich minutach spotkan z ich udziałem mieliby same zwyciestwa na tych mistrzostwach. za islandczykami przemawia jeszcze faktze norwegowie strasznie sie sfrajerzyli w meczu z dunczykami a taka porazka moze zostawic ślad w głowach handbalowców z norwegii - i poprostu moga ten mecz przegrać "w głowach"
jesli miałbym wybierac z kim chciałbym aby polacy zagrali w półfinale to najlepiej dunczycy później chorwacji a na końcu islandczycy .
pierwszy i drugi typ - gram napewno co do islandczyków - waham sie jeszcze,.
co do pierwszego typu zgodze się w zupełności.Zastanawiam się co zagrać w sobotę...decydująca faza rozgrywki, wszystkie armaty zostaną wystawione na pierwszą linię ognia. Pierwszy mecz Dania-Hiszpania o 5 miejsce. Na pewno będzie to wyrównane spotkanie, ale sądzę, że nieco podłamani Duńczycy(wszak byli faworytami do gry w finale) mogą przejść obok meczu, gdyż to nie ta sama stawka. Obstawiam więc Hiszpanie po niezłym kursie 2.1. Następnie półfinały. Francja-Islandia, przestrzegam przed dopisywaniem do wszystkich kuponów Francji jako pewniaka...nie wydaje mi się, czy stac ich na taka gre na przestrzeni całego meczu jaka zaprezentowali w 2. polowie potyczki ze Slowenia i to na tle fantastycznie dysponowanej na tym turnieju Islandii( szczegolnie w defensywie) długi i wyrownany mecz) polecam typ na Islandie przy handi. +3.5. No i drugi polfinal. Polska-Chorwacja. Prawdziwy mecz walki...krew i pot naprzemiennie lsnic beda na twarzach zawodnikow obu ekip, a to nie sprzyja widowisku. Zagram ponizej 53.5 pkt. w meczu...Zapraszam do dyskusji. Pozdro