obserwator-m
Forum VIP
Jak widzę finał ?Jak widzę finał?
Inny wynik niż zwycięstwo Serbii kompletnie mi się nie widzi. Nie tutaj, nie przed serbską publicznością, Dania tutaj nie wygra. Będą pomagać kibice, sędzia, sam fakt grania u siebie, forma wszystko przemawia za Serbią.
Jest takie powiedzenie odnośnie meczu grupowego Serbia kontra Dania (24:22), a niedzielnym meczem finałowym:
Nic dwa razy się nie zdarza.
Tą myśl można krótko skontrować:
Historia lubi się powtarzać.
I tak też myślę. Serbia wygra tutaj, swój każdy wygrany mecz wygrali dość pewnie. Dania miała problemy nawet z nami.
Do tego należy wziąć pod uwagę kapitalną postawę Serbskich bramkarzy którzy mają bardzo wysoką skuteczność (jak nie najlepszą) obronionych piłek.
Z Chorwacją Stanic Drako miał 39%. Na turnieju figuruje jako numer 1 wśród bramkarzy.
I tu uwaga... Duński bramkarz dzisiaj miał skuteczność tylko 23%. W finale taka skuteczność to będzie zdecydowanie za mało.
A i widać, że ze Skandynawami Serbii dość dobrze się grało. Pewne ogranie Szwecji i pewne zwycięstwo w grupie z Danią.
Pobieram Serbię 1,95 w bwin.
Po prostu Dania wg mnie jest faworytem, bo jest po prostu lepszym zespołem. Hala owszem może pomóc Serbom, jednak o pracę dwójki sędziowskiej jestem spokojny. Dziś było ok, to i w finale będzie ok. Forma Duńczyków idzie w górę i to nie ulega wątpliwości. Oglądając ich z Niemcami, Szwedami i dziś jedno rzuca się w oczy - łatwość zdobywania kilku bramek z rzędu. Niemcy na początku prowadzili, kilka minut i po prowadzeniu, Szwedzi rozbici w 1.połowie, dziś Hiszpanie po czasie Duńczyków w 1.połowie podzielili los swoich poprzedników.
"Dania miała problemy nawet z nami" - tego zdania nie wypada pominąć... Pisząc "nawet z nami" piszesz "nie znam się na tym"...
"Serbia wygra tutaj, swój każdy wygrany mecz wygrali dość pewnie."
4 - Polska
2 - Dania
remis - w meczu o nic ze Słowacją
remis - Niemcy
3 - Szwecja
porażka 3 z Macedończykami, która była "do przewidzenia"
Wszystkie spotkania były bardzo zacięte i o zwycięstwach decydowała obrona. Warto napisać, iż Serbowie tracili kolejno : 18,22,21,21,21,22 i 22 bramki, więc ciekawe jaką linię ujrzymy na Duńczyków...
Bramkarze wg mnie na remis, a nawet ze wskazaniem na Niklasa, bo on może działać cuda... Niby % jest na korzyść Serbów, ale średnia skutecznych interwencji na korzyść Landina...
"Pewne ogranie Szwecji i pewne zwycięstwo w grupie z Danią."
Dużo pewniej ze Szwedami wygrali Duńczycy,którzy są po prostu lepszą drużyną.
Dla przypomnienia MŚ 2011 : Dania-Serbia 35:27
ME 2010 : Dania - Serbia 28:23
Pobieram Danię 2.25 w bwin (w rundzie zasadniczej na Duńczyków było ok 1.80 i podejrzewam, że do meczu będzie po ok.2.00 na oba zespoły)