Jak dla mnie faworytem i to ogromnym jest
FRANCJA. Są zdecydowanie najlepsi i pojechali w optymalnym składzie. Do półfinałów będą mieli spacerek - grupę wygrają bez żadnych problemów potem zagrają w ćwierćfinale z drugim miejscem z grupy B (prawdopodobnie
Niemcy) lub trzecim ze swojej grupy D (jak dla mnie
Holandia bo
Belgia jest lepsza i będą 2 w grupie). Podsumowując do 1/2 same łatwe mecze. Jest to najbardziej kompletna ekipa, bez słabych punktów, od kilku lat top, który zdobywa masowo medale na imprezach międzynarodowych.
Co do mocniejszych rywali...
Włochy jakoś mnie nie przekonują, Giannelli super zawodnik, Juantorena jak dla mnie to już jest bardzo średni poziom no i bardzo dobry Zaytsev. Nie ukrywam, że nie wiem nawet czy został powołany ale nawet jeżeli jest to wcześniejsze problemy i awantury ze związkiem o buty na pewno nie są niczym pozytywnym i odbiją się na jego grze.
Rosja z nijakim trenerem i nijakimi zawodnikami i grą, jedynie Michajłow ich ciągnie a sam turnieju im nie wygra, jak dla mnie top3 Rosji byłoby dla mnie zaskoczeniem.
Jak dla mnie czarnym koniem może być
Serbia, chyba najlepsze środki (Podrascanin i Lisinac) + bardzo mocne skrzydła Ivovic i Kovacevic, jedynie (lub aż) nijakie rozegranie ale na pewno mogą namieszać.
Co do nas uważam, że medal będzie sukcesem. Na pewno na plus, że mistrzostwa u nas i kibice będą dodawać mocy naszym. Co do samego składu kompletnie nie szanuje braku Śliwki. Nie wiem po co czwarty środkowy Wiśniewski, strasznie niski a przy tym wcale nie dynamiczny, nie blokuje nie atakuje i nawet jego niby największy atut czyli zagrywka jest w sumie nijaki. Brak nam lidera, jedynym który się na niego nadaje to Kubiak :-( Nie mamy gościa jak Wlazłego na MŚ, który ratował nas w najgorszych momentach. W Konarskiego nie wierzę, wieczny nr.2, nie jest to ktoś kto pociągnie nas w najtrudniejszych momentach. Kaczmarek bardzo fajnie na tle Muzaja i ciesze się, że został powołany ale to też nie jest jeszcze gracz tego formatu by samemu rozstrzygać wynik meczu. Kurek też bez formy (nie wiem w sumie kiedy ostatnio był), w przyjęciu klasycznie łatwo go ukąsić a w ataku nie daje aż tyle co powinien. Rozegranie całkiem fajne, nie jacyś wielcy wirtuozi ale mamy dwóch jak dla mnie równych rozgrywających. Na największy plus bardzo bardzo bardzo dobry młody środek ale na złoto to na pewno nie starczy oby na podium
Jak dla mnie
FRANCJA TOP3 @1,5 to
PROMOCJA + wygrana @3,5 też bardzo fajna opcja solo (dodam, że sam złapałem odpowiednio @1,7 i @4 od razu jak STS wystawił ofertę).
Dodam też ale tu mniejsza stawka H2H
Rosja -
SERBIA @2,37 też STS