Jako, że już jutro zaczynają się Mistrzostwa Europy kobiet, czas na przeanalizowanie pierwszych spotkań. Wiadomo, 1 kolejka - ostrożnie, trzeba zobaczyć co prezentują zespoły.
Ukraina -
Rosja Rosja -75,5 1,58
eFortuna - Tutaj sprawa jest prosta, Rosjanki - faworytki do wygrania całego turnieju kontra drużyna, która nie ma czego szukać w tej grupie. Ostatnie miejsce moim zdaniem murowane Ukrainek. Rosjanki bardzo wysokie zawodniczki będą blokować Ukrainki, czuje szybkie 3:0 i żadnego wyrównanego seta.
Włochy (-32,5) - Gruzja
1 1,80 LVbet - Tutaj nie widzę innego wyjścia aniżeli pogrom i mecz bardzo krótki, obawiam się, że Gruzinki będą miały problemy z wyjściem z 10tki a tutaj wystarczy wygrywać 3 razy 25:14 i typ wchodzi, jedyny plus, że jest to 1 mecz Gruzja jako gospodarz ale umiejętności to One nie mają. W tym roku Gruzinki wygrały zaledwie 1 seta ...
Serbia (-21,5) -
Czechy 2 1,51
eFortuna - No mam nadzieję, że babki wezmą sobie do głowy grę mężczyzn i to, że byli chyba największą niespodzianką na turnieju. Handi duże spokojnie do pokrycia nawet jeśli Czeszki przegrają z Serbkami 0:3, myślę, że Serbki nie będą się spinać aż tak bardzo mając w perspektywie mecz na drugi dzień z Holenderkami prawdopodobnie o 1 miejsce w grupie.
Białoruś - Chorwacja
1 1,67
eFortuna - Ostatnie mecze pokazały jak słabe są Chorwatki, jeszcze 4 dni temu można było pobrać ponad 2,00 na
Białoruś dziś już tylko 1,6 ponad ale dalej myślę, że warto. Wiadomo obie ekipy to niska półka w europie, ale to
Białoruś myślę, że gra lepiej, ostatnie wyniki pokazują, że żeńska
siatkówka powolutku idzie do przodu, natomiast u Chorwatek idzie do tyłu...
Holandia (-16,5) -
Belgia 2 1,70 LVbet - jedno z ciekawszych meczy w 1 kolejce, Holenderki faworyt ale czy aż taki, żeby dawać handi aż 16? Belgijki trzymają poziom w siatkówce kobiet jak i mężczyzn a może i nawet z roku na rok go podnoszą. Holenderki patrząc na przestrzeni ostatnich lat, trochę spadły... Oczywiście dalej są mocną drużyną i powinny liczyć sie w walce o zwycięstwo w całych rozgrywkach ale uważam, że stać na wygranie minimum 1 seta przez Belgijki.
Polska -
Niemcy Polska +86,5 1,65
eFortuna - Ostatnie 4 pojedynki między obiema drużynami to mecze 5 setowe, ja typuję, że Polki zdobędą minimum 87 punktów a powinno im się to udać nawet jeśli przegrają 1:3. Niemki nie grają tutaj swoim najmocniejszym składem co jest szansą dla Polek, ogólnie wierzę w nasze, kontuzja Tomisi pewnie troszkę nas niestety osłabiła ale co nas nie zabije to nas wzmocni... Może trener da szanse na dłużej atakującej Bociek, zobaczymy... Młoda zawodniczka liczę, że sobie poradzi. Ogólnie spodziewam się wyrównanego meczu.