-
Szwecja -
Chile
Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej
Szwecja 2011
Spotkanie eliminacyjne w grupie D
Typ:
Gospodarze strzelą powyżej 41 bramek w meczu
Kurs:
1,9
Buk:
Unibet
Już pierwszego dnia mistrzostw, swój mecz rozegrają gospodarze turnieju - Szwedzi. Ich przeciwnikiem jest egzotyczna drużyna (jeśli chodzi o piłkę ręczną) - reprezentacja
Chile. Co do wskazania zwycięzcy meczu, chyba nikt problemu by nie miał. Oczywiste jest, że Trzy Korony wygrają swój mecz i to wysoko. Jak wysoko? Ciężko stwierdzić czy po prostu zawodnikom będzie się chciało. To jest turniej, dużo meczy przed każdą z drużyn, być może w takim spotkaniu jak te, trener Szwecji da pograć zmiennikom. Handicap, jaki wystawiły firmy
bukmacherskie jest wysoki, sięgający 22-23 bramek. Wytypowania zwycięzcy w takiej opcji się nie podejmuje i uważam,że jest to trudne dlatego, że turniej finałowy MŚ gromadzi najlepsze ekipy, a reprezentacja
Chile, mimo że kopciuszkiem jest będzie chciała pokazać się z jak najlepszej strony. To tyle tytułem wstępu.
Zainteresował mnie zakład na ilość bramek strzelonych przez Szwedów. Na
Unibecie ustawiono linię na poziomie 41 i uważam, ze jest to dość niski pułap patrząc z perspektywy poziomu przeciwnika. Upatrując powodzenia typu przeanalizowałem wyniki z poprzednich MŚ w Chorwacji i okazało się, że najsłabsze drużyny w turnieju traciły grubo powyżej 40 bramek,dochodząc prawie do 50. W tym roku takimi drużynami zapewne będą:
Australia, Bahrajn, Algieria i
Chile.
Nawet normalne ligowe spotkania, czy reprezentacyjne obfitują w sporą ilość bramek, oscylując nawet w granicach 40 dla którejś z drużyn (Np: HLA liga -
Austria). Tutaj spotkanie będzie przebiegało wyraźnie pod dyktando gospodarzy, którzy dobremu rywalowi są w stanie przez 60 min. strzelić 30-33 bramki, to w przypadku
Chile powinni przekroczyć granicę 40. Rywal z Ameryki Południowej nie grywa dość często na takich turniejach, nie jest to główna siła szczypiorniaka na kontynentalnym podwórku. Przeważnie
Brazylia z Argentyną reprezentują kontynent na MŚ,
Chile musi być od nich słabsze. Kilka dni temu w Pucharze 4 Narodów
Szwecja strzeliła Brazylii 38 bramek więc teoretycznie słabszemu
Chile powinna strzelić więcej. Mając taki skład, takich zawodników na takim poziomi plan strzelania tych 41 bramek nie powinien okazać się trudny. Moim zdaniem typ ciekawy i mocno prawdopodobne, że się opłaci, polecam