adhemar
Użytkownik
Jakich sprintów? Policzyli niby czasy wszystkim ze sprintów i na podstawie tego rozliczali sztafety,nawet jeśli w sztafetach biegły inne zawodniczki niż w sprintach? Kto Ci to naopowiadał?
Czeszki dały rade odrobić 2 karne rundy do Włoszek bo Soukalova pobiegła bardzo dobrze,Vitkowa też nieźle,a Włoszki biegowo słabo a Wierer słabo także na strzelnicy,a typ rozliczyli FOTO FINISZEM,czyli zdjęciem z linii mety,ale gołym okiem też to było widać - Wierer jechała ostatnią prostą spacerowym tempem,a Vitkowa ambitnie walczyła ,Wierer jak się zorientowała to przyspieszyła te 3 ostatnie kroki,ale było za późno bo Czeszka była rozpędzona.
W sprawie wyników całej ekipy Norweskiej mam jedno zadnie do powiedzenia - mają swój śnieg więc ze smarowaniem nie maja kłopotów - nie to co w Soczi gdzie ruscy dodali nie wiadomo jakiej chemii.
Dzisiaj też będą szybcy.
To jeszcze dopiszę typy:
Norwegia- Niemcy :1 @ 1,25
Francja - Rosja: 1@ 1,3
Austria: Czechy: 1 @1,35
AKO:2,19 STS na czysto 1,92 Vive la France
Ja to widzę mniej więcej tak : Norwegia o zwycięstwo z Francją ,potem o podium Rosja,Niemcy,Austria dalej Czechy.Ostatnia parę opisał Radula z lepszym kursem nawet,dodatkowo można wspomnieć,że Czesi w Oslo jednak spisują się bardzo przeciętnie,nawet Soukalova bez medalu.Rosja biegowo wcale tak źle nie stoi,jak nie będą pudłować mogą mieć brąz, Francja i Norwegia poza zasięgiem wszystkich innych wg mnie.