>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Mistrzostwa Świata w lotach narciarskich 2016- Bad Mittendorf [14-17 stycznia]

Status
Zamknięty.
zyg-fryd 65

zyg-fryd

Użytkownik
Również czekam na kursy. Jutro myślę zdecydowanie Norwedzy wygrają przed Słowenią naewt patrząc na wyniki indywidualne to Norwedzy wygrali ze Słoweńcami którzy oprócz fenomenalnego Prevca mają tylko solidnego Tepesa a reszta nie jest pewna. No cóż trzeba czekać na kursy.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Oczywiście poczekam na kursy z ocene, co warto a czego nie. Co nie zmienia faktu że Słoweńcy nie mają słabych punktów i taka jest prawda. Świetny Peter Prevc, dwóch lotników Jurij Tepes i Robert Kranjec którzy odlecieć potrafia. I do tego Lanisek który wcale gorszy od Tande tu nie był, a nawet lepszy i równiejszy. Poza tym pamiętajmy że Słoweńcy mobilizują się dwukrotnie bardziej na zawody drużynowe. Już nie raz to udowodnili. Dlatego ja uważałbym na takie, pewne siebie pisanie że Norwegowie jutro to pewniak.

hristo 585

hristo

Użytkownik
jutro warunki mają być gorsze niż dziś, więc w jeśli już się odbędą zawody to duża szansa, że będzie 1 seria......wszystko się może zdarzyć. Warto szukać niespodzianek i wyższych kursów, bo pewnie nie skończy się taką oczywistością o jakiej wszyscy myślimy:)

dx2 279,4K

dx2

Użytkownik
Norwegia-Słowenia 2 @3.05
Skad taki kurs ??? Slowenia w skladzie zapewne Lanisek, Tepes, Krancjec i Prevc. Cala ta czworka oddala w sumie na Kulm 12 skokow i kazdy skok byl poza granica 200 metrow! Dla porownania dodam, ze Norwegowie na 12 skokow ponad 200 metrowych mieli tylko 8. Z czystej matematyki to mamy wiec tak jezeli chodzi o skoki ponad 200 metrowe: Slowenia 12/12 a Norwegia 8/12.
Norwegowie maja dwojke Gangnes i Forfang. Fannemel dzis juz skakal slabiej zarowno w serii probnej jak i konkursie. A czy Tande to nie jest chimeryczny zawodnik? Przeciez w jego wypadku to czesciej przy dwoch skokach jeden jest slabszy.
Poza tym jak ktos wspomnial, ze jutro warunki bede prawdopodobnie bardziej wietrzne, a na moje oko to duzo gorzej dla tych niestabilnych zawodnikow jak Tande i Fannemel. PIdac dalej, Forfang mial dzis upadek, niby wstal z zacieszem, ale faktem pozostaje ze upadek zaliczyl i nastepnej proby juz w jego wykonaniu ze wzgledu na zakonczenie kursu nie oddal i kto wie czy byloby tak fantastycznie. Jak to czesto bywa czlowiek duzo bardziej skutki poobijania nie odczuwa przy adrenalinie, a nastepnego dnia i nikt nie powiedzial ze Forfang bedzie jutro dysponowany na 100 %.
Ja tu widze ogromny kurs na Slowencow, a jezeli cala slowenska czworka utrzyma poziom sportowy i znow kazdy skoczy powyzej 200 metrow toz to mozna wygrac w sposob w pelni sportowy, nawet bez doszukiwania sie wad w reprezentacji Norwegii. Kurs 3??? Na moj gust Slowenie moze jutro wygrac, a przebicie trzykrotne to nic tylko probowac.

zyg-fryd 65

zyg-fryd

Użytkownik
Podrzuci ktoś linkiem do składów na drużynówkę?
http://www.skokinarciarskie.pl/aktualnosci/14656,MS_Kulm_Osiem_ekip_na_starcie_druzynowki_sklady_bez_zmian

====
MŚ loty (Tauplitz/Bad Mitterndorf) - drużynowo​

Kolejnym konkursem na skoczni w Bad Mitterndorf w ramach Mistrozstw Świata w Lotach będzie konkurs drużynowy. Według mnie faworytami do zdobycia tytułu Mistrzów Świata w Lotach w drużynie będą Norwegowie, którzy przez dwa dni prezentowali się bardzo dobrze. Wystąpią jutro oni w składzie Fannemel, Forfang, Tande, Gangnes. Ich głównymi przeciwnikami w walce o złotym medal będą Słoweńcy z świeżo upieczonym Mistrzem Świata w Lotach na czele - Peterem Prevcem. Oprócz niego Słowenie reprezentować będą Juri Tepes, Robert Kranjec, Anze Lanisek. Analizując konkurs indywidualny widać, że walka będzie wyrównana, ale mimo wszystko według mnie Mistrzami Świata zostaną podopieczni Aleksandra Stockla. Gangnes okazał się mimimalnie słabszy od Prevca (gdyby odbyła się czwarta seria - to wszystko by mogło się zdarzyć) więc w tym pojedynku stawiam na remis. W pojedynku 3 grupy zmierzą się Tande - Lanisek - według mnie to zdecydowanie najsłabsze ogniwa zarówno kadry norweskiej jak i Słoweni, dlatego ten pojedynek również stawiam na remis. Druga grupa to walka Forfanga z Tepesem - według mnie mimo, że Tepes od kąd pamietam był dobrym lotnikiem to Forfang jest w lepszej formie i tutaj Norwegia zdobędzie przewagę nad Słowenią. W grupie pierwszej Fannemel - Kranjec. Tutaj stawiam spokojnie na Fannemela który gdyby nie pechowe warunki przy jednym ze skoków byłby wyzej w generalce. Kranjec to nie ten Kranjec co pare lat temu, owszem na lotach zawsze solidny, ale tutaj uzna wyższość Norwega. Podsumowujac Fannemel i Forfaang powinni zyskać spory zapas punktów nad Słoweńcami, a skoki Tande-Laniska, Gangnesa-Prevca będą bardzo podobne, i tutaj raczej nie sądze żeby były decydujące.​

Norwegia - Słowenia @ Norwegia 1,45 STS ✅✅✅
Norwegia - V @ 1,57 STS
✅✅✅

Drugim pojedyniem o medal będzie według mnie walka o brąz Austriaków i Niemców. Ten pojedynek wydaje się jeszcze bardziej wyrównany. Jednak według mnie górą będą gospodarze. Hayboeck i Kraft nadrobią to co stracą Poppinger i Fettmer z nawiązką. Niemcy mają jedynie dobrego Freunda. Freintag jest solidny ale raczej nie będzie odgrywał kluczowej roli.​

Austria - Niemcy @ Austria 2.10 unibet ⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Znalazłem w Ónibecie kurs na Słowenie 3.50 co według mnie jest przesadą, nie potrafię tego zrozumieć. Słowenia ma mocną trójkę, może trochę słabszą od Norwegii, ale mimo to mocną. Grania po kursie 1.45 na Norwegię nie popieram, choćby ze względu na to jakie warunki atmosferyczne są przewidywane. Przecież Norwegia nie jest na tyle mocna, by być tak wyraźnym faworytem. Czwórka Tande, Fannemel, Ganges, Forfang. Czy to są jakieś tak mocne cztery nazwiska, że jest pewność iż żaden z nich nie spieprzy skoku? Każdy z nich się może spalić. Podobnie jak kolega wyżej, uważam że kurs na Słowenie jest zbyt wysoki. Solidna czwórka Lanisek, Kranjec, Tepes, Prevc. W drużynie jak mało który zespół się mobilizują. Słowenia ma jutro realne szanse na złoto. Pozdrawiam.
Słowenia - Norwegia 1 @ 3.50 [Ónibet] 4-1 ⛔
Poza tym odpuszczam granie, loteria się szykuje, a na mamucie tym bardziej to ryzyko.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Austria v Niemcy 1

Nawet nie sprawdzałem kursów, mniej więcej przewiduję co zaproponują buki. Niestety prognozy nie są zbytnio korzystne, choć ma być nieco lepiej niż początkowo prognozowano. Austria i Niemcy powinni na papierze powalczyć o brąz. Jak dla mnie jednak Austriacy są faworytami i to zdecydowanymi. Niemcy nigdy nie uchodzili za lotników, a dodatkowo ich najmocniejsza broń czyli Sewi Przyjaciel nie szaleje. A tak konkretniej:

Kraft v Wellinger - łoooo, Stefek zmiażdzy, Welli to leszczyk na mamutach, miał farta mega, że nie trafił na ciszę chociażby, jak wiaterek będzie kręcił a będzie to Andi bula. A Kraft naprawdę jest wg mnie najpewniej latającym skoczkiem na tych mistrzostwach. Od razu po wybiciu łapie wysoki pułap, a dzisiejszy skok był FENOMENALNY. Obniżona belka, wiatr osłabł.. Naprawdę świetnie. Poppinger v Leyhe - Poppi lepszy. Odleci przy wietrze, Leyhe chimeryczny, w kwalach pokazał swoje. Przewaga Austriaków. Fettner v Freitag - Tutaj Rysiek nadrobi, nie ma wątpliwości. Tyle, że nie za wiele. Manu skoczy swoje. Freitag na Kulm radzi sobie nadzwyczaj dobrze, nigdy za lotnika nie uchodził ale potencjał ma. Oczywiście, Fettner może nieco wybulić, to chimeryczny zawodnik, najsłabszy punkt podopiecznych Kuttina, niemniej jednak podobnie Richard. Na papierze, przy równych warunkach Freitag lepszy o 10-15 metrów(to nic w porównaniu z tym co Kraft nadrobi nad Wellingerem). No i na koniec Hayboeck v Freund. Nie lubię Hayboecka na lotach, zawsze szukam typów przeciwko.. Nie ukrywam, że Freund ma przewagę, przy podobnym wietrze z pewnością będzie lepszy ale mam nadzieję, że nie aż tak bardzo. Dziś Hayboeck poleciał ładnie. Podsumowując, kluczowa jak dla mnie będzie 1 seria, jeśli Stefek nadrobi sporo nad Wellim( a powinien naprawdę ok 30-40 pkt ) to Austria powinna utrzymać. Liczę na kursiwo @1,7-@1,8. Na tę chwile nie sprawdzałem żadnego buka, najpierw lubię na papier swoje przemyślenia przelać, a dopiero potem skonfrontować je z kursami bukmacherów.

Czechy v Polska 2 (tylko jeśli Polska w tej parze over @2,5)

Sam się dziwie, że taki typ się pojawił. No ale obiektywnie, Polacy mają większe szanse jutro. Koudi to leszcz na mamutach, totalny. Vancura spoczko, talencik, ale przy kręcącym wietrze bardzo niepewny. Hlava paralityk w locie, totalny NIELOT, skacze mega technicznie, ma okropne wybicie, nadrabia w locie mega, z 15-20 metrów, tyle, że na mamutach nie przekłada się to na odległość i naprawdę wisi w powietrzu jego bula. Kubacki wygląda okej( tak swoją drogą jeśli ktoś myśli, że dzisiejsze odjęte bodajże 1,3 pkt za wiatr jest odpowiednią rekompensatą i, że Dawid miał takie cięzkie warunki to jest w błędzie. Dawid dostał podmuch w drugiej fazie lotu, co przy jego paraboli pozwoliło mu odlecieć. Muszę jednak przyznać obiektywnie - Kubacki pracuję, na tle reszty stawki spisuję się bardzo dobrze. Ze Stochem to nawet szkoda pisać i analizować. Mimo wielkiego szacunku, może być średnio. Skaczę w 1 rundzie. Może belka będzie wyżej. Dzisiaj 208m w próbie, tyle, że przy wietrze pod narty i z belki w lesie.. Trochę to typ życzeniowy ale zaznaczam, stawka malutka. Koudi to nielot. Matura to samo, żaden z pepiczków nie jest pewny.

taiwoffinden 364

taiwoffinden

Użytkownik
Nie bardzo rozumiem dlaczego @Zyg Fryd oraz @Pezio kierują swój typ w stronę Austriaków. Pozwoliłem sobie przejrzeć jak to wyglądało w piątek oraz w sobotę w rozegranych trzech seriach indywidualnych:
NIEMCY - 2095,1 pkt
Wellinger - 520 pkt
Leyhe - 467 pkt
Freitag - 542,8 pkt
Freund - 565,3 pkt
AUSTRIA - 2066,9 pkt
Kraft - 629,2 pkt
Poppinger - 502,6 pkt
Fettner - 401,4 pkt
Hayboeck - 533,7 pkt
Prawie 30 pkt przewagi na korzyść Niemców, do tego chimeryczni Poppinger oraz Fettner. Gram Niemców!
kto lepszy:
Austria - Niemcy 2 1.85 ✅
bukmacher: STS

Otrzymane punkty reputacji: +8
briko 11,9K

briko

Użytkownik
Witam.. Co do pogody dziś na godz 13 są przewidziane małe opady śniegu i wiatr 6km/h-1m/s w porywach max 2m/s

Ps. Na pierwszym zdjęciu przedstawiam kupon zagrany na dziś pierwsze dwa zdarzenia na skoki następne dwa na biegi narciarskie i ostatnie dwa ręczna

A trzy następne to łupki z weekendu \m/

dx2 279,4K

dx2

Użytkownik
Austria-Niemcy 2 @1.85
Tez nie czaje, dlaczego niby Austria mialaby byc lepsza? Austria to bedzie lepsza po 1-szych skokach, gdy wysla Krafta na otwarcie. Ale co dalej? Generalnie punkty duetu Kraft-Hayboeck powinny byc porownywalne do duetu Freund-Freitag. I tutaj kluczowa role odegra moim zdaniem Andreas Wellinger, ktory zlapal forme i on powienien zrobic ta roznice, a Leyhe starczy ze utrzyma dobry poziom, ktory prezentuje.
Poppinger rzadko skacze dwa dobre skoki i jedne moze byc smialo zepsuty, ale ...
W Austrii Fettner bez watpienia jest slabym ogniwem i posluze sie statystyka kolegi wyzej, zeby to pokazac &quot;na papierze&quot; (mam nadzieje ze sie nie pogniewa):
NIEMCY - 2095,1 pkt
Wellinger - 520 pkt
Leyhe - 467 pkt
Freitag - 542,8 pkt
Freund - 565,3 pkt

AUSTRIA - 2066,9 pkt
Kraft - 629,2 pkt
Poppinger - 502,6 pkt
Fettner - 401,4 pkt
Hayboeck - 533,7 pkt
Za calosc uwazam, ze Niemcy beda lepsi i tyle.

hristo 585

hristo

Użytkownik
Sumowanie not z wczorajszego konkursu i porównywanie ich nie ma najmniejszego sensu, bo 19 pkt przy 12 skokach, jeszcze w lotach to nic, przy takim wietrze to już w ogóle - taką różnice można zniwelować samymi wskaźnikami za wiatr ;-)
Możemy się rozpisywać, doktoryzować, przekomarzać, a karty i tak rozda wiatr i to on zdecyduje czy wyżej będzie Norwegia czy Słowenia oraz Austria czy Niemcy.
Ja dla lepszego oglądania zdecydowałem się pograć takiego tripla:
Słowenia 1-2 1,3
Tande - Kubacki 1 1,52 (1 seria)
✅
Fannemel - Wellinger 1 1,40
(1 seria)✅
fortuna, ako:2,77
Słowenii nie ma co opisywać, walka z Norwegią o win.
Poszaleli z tym Kubackim, ja zostaje przy swoim, Tande jak ma warunki potrafi odlecieć w miejsce, które Kubacki może oglądać przez lornetkę ;) Wiadomo, że jak warunki słabe to Norweg może klepnąć bulę, a jak spisze się Dawid przy niekorzystnych warunkach? nie mieliśmy tutaj okazji się przekonać, można się tylko domyślać ;-)
Fannemel z Wellingerem to pomyłka buka po niezłym kursie, przy równych warunkach min.30m różnicy będzie.
p.s. Dzięki za rangę, teraz zauwazyłem ;-) postaram się pisać rzeczowo ;-)
Dla szukających wysokich kursów rzuciło mi się w oczy kilka typów, według mojej oceny przeszacowanych:
najlepszy z Czechów - Vancura 4,5✅✅✅ - młodziak chyba jedyny lotnik w druzynie, jak będzie troche wiatru to odleci
Wellinger - Stoch 2 2,8✅✅✅ - Kamil nie jest tak słaby, a Wellinger nie jest tak dobry jaki uzyskał wynik (fura szczęścia)
Freitag - Tande 2 2,8
- Obaj potrafią klepnąć bulę, wszystko od warunków zależy. Dla mnie 50/50
Hazedtinow - Asikainen 2 2,62
- Dwa nieloty, dlaczego Rosjanin ma być faworytem?
Gangnes - Freund 2 3,42
✅✅✅ - Chcę zobaczyć Gangnesa z wiatrem w plecy, nie wydaje mi się żeby sobie poradził jak inni doświadczeni lotnicy
Poppinger - Leyhe 2 2,45
- Obaj potrafią skoczyć tylko przy dobrych warunkach, przy zmiennych może być już różnie 55/45 dla Austriaka, kurs przeszacowany
E;//Loteriada, 2x Tepes......bez komentarza, ale zapowiadali takie warunki, dzięki temu kilka fajnych wyższych kursów trafionych na pocieszenie

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Polska - Czechy @ 1 @ 1,85 Expekt ✅ 5 -6
Dla porównania w Unibet @ 1,72 a w Betsson 1,75.
Jak dla mnie sznase 60 - 40 % na korzyść biało-czerwonych.
Stoch już dzis nie skoczy 136m tylko z 50 m dalej więc tym powinniśmy sporo tutaj zyskać. U Czechów słabiutki Janda + Hlava a i Koudi to nie lotnik. Ten młodziak jest niestabilny, ale to na chwilę obecną ich największa broń. Chciałem grać jeszcze na Norwegów win ale kursy to żart i zdecydowanie lepiej wygląda value na Słoweńców.

Otrzymane punkty reputacji: +8
hristo 585

hristo

Użytkownik
U Czechów słabiutki Janda + Hlava a i Koudi to nie lotnik
Jandy nie ma, skacze Matura, Hlava, Koudi i Vancura

Fakta zarypałem się. Matura też nie lotnik więc tutaj się i tak nic nie zmienia. Nie wiem co mi się z tym Kubą ubzdurało :p // pestka7

S 32,2K

sobolekk

Użytkownik
Polska vs Czechy 1 1,75
Ostatnio rzadko gram ale zupelnie przypadkiem z nudow postanowiłem popatrzyc na oferty bukmacherow jesli chodzi o sporty zimowe. No i co widzE?... nie wierze wlasnym oczom, 1.75 na Polske to jest jakis dobry żart. Zacznijmy analize... Pierwsza grupa Stoch vs Vacura. Racja Vacura spisal sie lepiej ale nie oszukujmy sie Stoch nie jest na tyle slaby zeby nie awansowac do konkursu tylko po prostu byl to wypadek przy pracy. Vacura potrafi tu dobrze skoczyc ale jest nierowny i nie radzi sobie z warunkami. jak dla mnie w tej parze lekki plus mimo wszystko dla Stocha. Nie licze na cuda ale wydaje mi sie ze skoczy przynajmniej przyzwoicie. Druga grupa Muranka vs Matura. Racja Muranke zdmuchnelo w ostatniej probie, ale oprocz tej proby mial tu naprawde ladne skoki i w konkursie i na treningach. Dla mnie rowniez lekki plus dla Muranki, przeciez on przegral z Matura tylko w tym jednym skoku, wypadek przy pracy. 3 para to Kubacki vs Hlava. Dawid wszystkie proby ponad 200m, no tu jest przepasc miedzy tymi zawodnikami. I ostatnia para wyrownana Hula vs Koudi

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom