Austria v
Niemcy 1
Nawet nie sprawdzałem kursów, mniej więcej przewiduję co zaproponują buki. Niestety prognozy nie są zbytnio korzystne, choć ma być nieco lepiej niż początkowo prognozowano.
Austria i
Niemcy powinni na papierze powalczyć o brąz. Jak dla mnie jednak Austriacy są faworytami i to zdecydowanymi.
Niemcy nigdy nie uchodzili za lotników, a dodatkowo ich najmocniejsza broń czyli Sewi Przyjaciel nie szaleje. A tak konkretniej:
Kraft v Wellinger - łoooo, Stefek zmiażdzy, Welli to leszczyk na mamutach, miał farta mega, że nie trafił na ciszę chociażby, jak wiaterek będzie kręcił a będzie to Andi bula. A Kraft naprawdę jest wg mnie najpewniej latającym skoczkiem na tych mistrzostwach. Od razu po wybiciu łapie wysoki pułap, a dzisiejszy skok był FENOMENALNY. Obniżona belka, wiatr osłabł.. Naprawdę świetnie. Poppinger v Leyhe - Poppi lepszy. Odleci przy wietrze, Leyhe chimeryczny, w kwalach pokazał swoje. Przewaga Austriaków. Fettner v Freitag - Tutaj Rysiek nadrobi, nie ma wątpliwości. Tyle, że nie za wiele. Manu skoczy swoje. Freitag na Kulm radzi sobie nadzwyczaj dobrze, nigdy za lotnika nie uchodził ale potencjał ma. Oczywiście, Fettner może nieco wybulić, to chimeryczny zawodnik, najsłabszy punkt podopiecznych Kuttina, niemniej jednak podobnie Richard. Na papierze, przy równych warunkach Freitag lepszy o 10-15 metrów(to nic w porównaniu z tym co Kraft nadrobi nad Wellingerem). No i na koniec Hayboeck v Freund. Nie lubię Hayboecka na lotach, zawsze szukam typów przeciwko.. Nie ukrywam, że Freund ma przewagę, przy podobnym wietrze z pewnością będzie lepszy ale mam nadzieję, że nie aż tak bardzo. Dziś Hayboeck poleciał ładnie. Podsumowując, kluczowa jak dla mnie będzie 1 seria, jeśli Stefek nadrobi sporo nad Wellim( a powinien naprawdę ok 30-40 pkt ) to
Austria powinna utrzymać. Liczę na kursiwo @1,7-@1,8. Na tę chwile nie sprawdzałem żadnego buka, najpierw lubię na papier swoje przemyślenia przelać, a dopiero potem skonfrontować je z kursami bukmacherów.
Czechy v
Polska 2 (tylko jeśli
Polska w tej parze over @2,5)
Sam się dziwie, że taki typ się pojawił. No ale obiektywnie, Polacy mają większe szanse jutro. Koudi to leszcz na mamutach, totalny. Vancura spoczko, talencik, ale przy kręcącym wietrze bardzo niepewny. Hlava paralityk w locie, totalny NIELOT, skacze mega technicznie, ma okropne wybicie, nadrabia w locie mega, z 15-20 metrów, tyle, że na mamutach nie przekłada się to na odległość i naprawdę wisi w powietrzu jego bula. Kubacki wygląda okej( tak swoją drogą jeśli ktoś myśli, że dzisiejsze odjęte bodajże 1,3 pkt za wiatr jest odpowiednią rekompensatą i, że Dawid miał takie cięzkie warunki to jest w błędzie. Dawid dostał podmuch w drugiej fazie lotu, co przy jego paraboli pozwoliło mu odlecieć. Muszę jednak przyznać obiektywnie - Kubacki pracuję, na tle reszty stawki spisuję się bardzo dobrze. Ze Stochem to nawet szkoda pisać i analizować. Mimo wielkiego szacunku, może być średnio. Skaczę w 1 rundzie. Może belka będzie wyżej. Dzisiaj 208m w próbie, tyle, że przy wietrze pod narty i z belki w lesie.. Trochę to typ życzeniowy ale zaznaczam, stawka malutka. Koudi to nielot. Matura to samo, żaden z pepiczków nie jest pewny.