>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2025 (15.12.2024-03.01.2025)

P 750

pomponiasz

Użytkownik
Chris Dobey - Michael van Gerwen
MY BET: Michael van Gerwen wygra + Chris Dobey więcej 180-tek - Tak @ 2.10
Betfan

Wydaje się, że po dość przeciętnym, jak na jego standardy, sezonie, MVG znalazł dobra formę w tych MŚ. Z meczu na mecz wygląda lepiej, a już wczoraj przeciwko najlepiej grającemu do tego pory w tym turnieju Rydzowi (i faworytowi publiki) pokazał duża klasę. A przecież Anglik dał kolejny świetny występ (ave 103, duble 47% i 17x180), myślę że gdyby grał z kimś innym to spokojnie by ograł np Buntinga, Dobeya czy Price'a. No ale trudne się wylosowało i MVG był tego dnia za mocny (ave 103, duble 44% i 14x180). Myślę, że kolejny finał jest w jego zasięgu, a kto wie, może i już 4 tytuł, na który czeka od 2019 roku. Ale co do maksów to jednak Dobey jest tutaj faworytem, przede wszystkim bez nich nie ma po co wychodzić w takim meczu, po prostu muszą wchodzić t20 i trzeba przyznać że w tym turnieju jak i całym sezonie nie zawodzi Anglik w tym elemencie. W MŚ Dobey wbił 38 maksów w 102 legach (średnio 0.37) i to odpowiada jego średniej w sezonie (0.34), MVG w turnieju 35 maksów w 91 legach (0.38) co wyraźnie przewyższa jego średnią z sezonu (0.28), też warto wspomnieć że wczorajszym meczem z Rydzem dużo nadrobił rzucając aż 14x180, co ostatnim czasy nie jest jego domeną. Myślę, że taki mały łamaniec MVG wygrywa, a Dobey więcej maksów to dobry typ na ten półfinał.

Ilość setów: Powyżej 8.5 @ 1.40
Ilość setów: Powyżej 9.5 @ 2.21

Dodatkowo myślę, że nie musi to być jednostronny mecz, Anglik dostał duży zastrzyk pewności siebie po ograniu Price'a, a zwłaszcza okoliczności to sprawiły. Kilka pudeł na meczowych lotkach, Price śmiejący się z tego i kradnący mu seta który powinien być ostatnim. Podniesienie się po takim czymś w kilku następnych legach i zamknięcie meczu naprawdę zrobiło wrażenie. Zwłaszcza pamiętając co się stało rok temu kiedy Dobey prowadził 4-0 z Crossem i przegrał 4-5 (a na pewno z dużej przewagi, chyba było do zera, już nie chce mi się sprawdzać bo to nie aż tak istotne). Dlatego myślę, że to go zbudowało psychicznie i nie będzie takiego kolapsu jak wcześniej mu się zdarzało, a siła punktowania obu jest podobna, będą trzymać swoje legi i sety, a o wyniku zdecydują duble po błędach rywala.
W zakładce "specjalne" masz zakład wygra i rzuci najwięcej 180 - żaden kurs 2.80, to jest to samo (a nawet daje możliwość że np Dobey wygrywa a MVG rzuca więcej maksow i zakład też wchodzi) a kurs o wiele wyższy

Otrzymane punkty reputacji: +749
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
W zakładce "specjalne" masz zakład wygra i rzuci najwięcej 180 - żaden kurs 2.80, to jest to samo (a nawet daje możliwość że np Dobey wygrywa a MVG rzuca więcej maksow i zakład też wchodzi) a kurs o wiele wyższy
W betfanie? Jeśli była taka opcja to już nie ma, przynajmniej z tego co widze.

edit: a dobra, już wiem o co chodzi. No faktycznie, dużo lepsza opcja, szkoda że wczęsniej tego nie rozkminiłem. Dobra robota, dzięki za wskazanie :) Pytanie też, jak to będzie buk rozliczał...

ScreenShot01865.jpg

Otrzymane punkty reputacji: +515
piotrex007 155,8K

piotrex007

Użytkownik
Michael van Gerwen - Chris Dobey
Typ: MvG wygra (handicap -3,5)
Kurs: 3,0 w 888starz
Wynik: 6:1

Zbyt nierówny na przestrzeni tego turnieju jest Dobey na zamknięciach, żebym wierzył w wyrównany mecz. Podobnie zbyt spragniony ponownego sukcesu na Mistrzostwach Świata jest Holender, który już czeka na to 6 lat. Moim zdaniem to z początku może być wyrównany mecz, ale pierwszy skradziony przez MvG set może tak naprawdę załatwić nam dalszy przebieg meczu. Opieram się w typie mocno na aspekcie psychicznym, ale nie uważam, aby aż tak mobilizująco zadziałało wygranie meczu z Pricem, gdzie powinien zrobić to set wcześniej, niż w rzeczywistości. Półfinał MŚ życiowy sukces, ale trema zadziała niekorzystnie, a w takim meczu kluczowa będzie skuteczność na zamkach. Te Dobey przeplata: 25%, 45%, 27%, 41%. Aby wygrać z MvG w takim formacie potrzebna jest regularność. Myślę, że Holender pokaże dziś klasę i szybko rozstrzygnie mecz, choć oczywiście fajnie, gdyby oba półfinały dały emocje, a nie to, co rok temu, czyli wyniki 6:0 i 6:2 bez historii 🙈

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3192
anzelmo 274,4K

anzelmo

Użytkownik
Bunting-Luke Littler Zawodnik z najwyższym checkoutem (remis = zwrot) Stephen Bunting 2,5 Pierwszy rzut w meczu T20 (potrójna 20) 2,65 Bunting 4,45 forbet

Dzisiaj krótko bo większość juz opisane ciężko cos dodać nowego jeszcze chciałem po grać ze Luke będzie miał 6 perfekcyjnych lotek ale kurs ... Zapowiadają sie świetne spotkania .The Bullet idę w jego kierunku bo kursy atrakcyjne moim zdaniem realne dość gładko ogarną Pitera wczoraj ale miał taki moment w meczu ze dostosował sie do gra szkota ogólnie mecz bez większego ciśnienia taki spokojny momentami nijaki a i tak te zamknięcia wysokie- kolega Cabron fajnie krótko opisał ten mecz zarzucają tez fajne bety .Luke to jest maszyna do 180 to jest jego gra ale tutaj rożnie wchodzi w te spotkania - nie ma dużych zamków(postraszył go Joyce ) to doświadczonych pocisk może zrobić to samo a może krok więcej .Litlter w tych początkowych rundach wchodził dość wolno a jak odpali to można sie spodziewać wszystkiego. Bunting i jego armia na pewno dziś dojada presja będzie po stronie młodego moim zdanie w tym roku dwa ciasne spotkania i mamy 1-1 i grane dość nie dawno wiec...te 8-7 7-6 maja dobra wartość. Co do drugiego betu troszkę loteria bo wiadomo jeden rzut i w sumie nie wiadomo kto rozpocznie ale obaj potrafią rzucaj potrójna i z reguły jej szukają.

Ostatnia edycja:
piotrex007 155,8K

piotrex007

Użytkownik
Jeszcze teraz rzucił mi się ciekawy typ na oba półfinały:
Typ: Checkout over 139,5 w obu meczach
Kurs: 2,0 w 888starz
Wynik: 170, 170

Ja próbuję i myślę, że jest wysoka szansa na wejście typu. Późno, więc bez pisania większej analizy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2165
Cabron 86,3K

Cabron

Użytkownik
Dobey dzisiaj słabiutki na potrójnej 20, więc kupony na Maxy do śmieci za chwilę i również swoim big fishem załatwił kupony na najwyższy checkout MVG. Niesamowicie psotne są te mistrzostwa.
Oby teraz Littler z Buntingiem dołożyli big fisha

Cabron 86,3K

Cabron

Użytkownik
1,37 dla Littlera 😂
MVG to nieźle gul skoczy jak zobaczy jakim jest underdogiem.
Ogólnie też uważam, że jest faworytem i nawet życzę mu tej wygranej, bo to złote dziecko darta i dzięki niemu naprawdę ta dyscyplina może wiele zyskać. Dla organizacji PDC wygrana The Nuke będzie zdecydowanie bardziej opłacalna, ale ........
to nadal jest dzieciak i nie wiadomo jak wytrzyma kluczowe momenty na doublach, bo nie wątpliwie tych prób będzie mieć więcej od MVG. W poprzednim roku przegrał finał z Humphriesem właśnie przez błędy na podwójnych, bo miał tych prób więcej, a w poprzednich etapach turnieju nie schodził poniżej 40%.
Wiem, że minął rok, ale może być różnie i kompletnie nie opłaca się grać go po takim kursie. Dla lepszego oglądania warto pograć nawet handi +2,5 na MVG, czy wygraną Holendra.
Przed południem postaram się napisać coś więcej o tym finale, liczbach i dlaczego jeszcze warto zagrać coś pod Van Gerwena

L 2,3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Luke Littler - Michael van Gerwen
Typ: najwyższy checkout powyżej 159.5 punktów
Kurs: 2.35
Bukmacher: Betfan

Nie ma wątpliwości, że do finału trafiły dwie odpowiednie osoby, które od początku turnieju wyglądały najlepiej i choć u jednego i drugiego były momenty słabości, to żaden nie pozostawił wątpliwości. Z perspektywy MvG trudnym sprawdzianem okazał się być mecz z Rydzem ,który rozegrał prawie idealny mecz i w wielu statystykach wypadał lepiej od Holendra, ale ostatecznie to MvG wykazywał się zimną krwią w kluczowych momentach i wygrał. Z perspektywy Littlera to mecz z Joycem i wynik 4-3 był najtrudniejszy, ale i tutaj było widać wysokie wartości, ale gorszą grę na podwójnych. Nastawiam się po prostu na meczycho, które będzie idealnym podsumowaniem mistrzostwem - sercem za MvG, ale głowa raczej stawia na Littlera, sam typ to jednak checkout - w przypadku takich magików nie można wykluczyć jakiejś 160+, a może i po prostu słynnej 170, tym bardziej że spotkanie zapowiada się na długie.

Ostatnia edycja:
krol-julian 8,8K

krol-julian

Użytkownik
Ja tam powiem wam, że rok temu Littler przegrał finał ale tam kosmiczną formę miał Humphries, wygrywał wszystko i grał kosmos totalny. Mimo to, Littler dorównywał i walczył.
Obecnie takiego darta nikt nie gra, ale Littler jest w dobrej, wysokiej formie. I teraz co ważne, nie gra tym razem z kosmitą tylko z dobrze grającym MvG który gra falowo. Dla mnie na tak długim dystansie obecnie Littler jest równiejszy. Porównując nawet półfinały gdzie wynik taki sam, to Bunting zagrał wysoką średnią z dużą ilością maksów jak na niego a mimo to bez podjazdu. Dobey nie postawił się aż tak bardzo. Niby oczywiste, że MvG psycha i doświadczenie ale ... kiedyś to on był tym kosmitą a ostatni tytuł w 2019, potem dwa przegrane finały i przestał być już kosmitą MvG. On też tu będzie miał mega presje, żeby udowodnić, że dzieciak nie pokona legendy.

kriksus 6,5K

kriksus

Użytkownik
Luke Littler - Michael van Gerwen
powyżej 10,5 setów, 1,64
Lebull

Krótko: 4 sety dla MVG jak najbardziej osiągalne. O Littlera się nie boję bo jest tutaj faworytem. To że oboje przełamią też raczej jestem pewny. Jest jakiś buk tak nawiasem pytając który ma ofertę na przełamania ? Coś takiego jak w tenisie ?
Pany jak możecie dajcie po finale ,podsumowanie ile na plus czy da się na darcie zarobić .
Da się zarobić tylko trzeba mieć zimną głowę jak to w bukmacherce. Jak oglądałem livy to nie miałem wrażenia plot twistów tylko raczej zgodnie z przewidywaniami (a nie jak np w piłce nożnej gdzie masz gola z czterech liter i kupon do kosza). Ale to mistrzostwa, a patrząc na flashscore i te ligi dartowe czy mniejsze turnieje to widzę że wyniki to w cały świat.

brodaty-zolw 82,6K

brodaty-zolw

Forum VIP
Ja tam powiem wam, że rok temu Littler przegrał finał ale tam kosmiczną formę miał Humphries, wygrywał wszystko i grał kosmos totalny. Mimo to, Littler dorównywał i walczył.
Obecnie takiego darta nikt nie gra, ale Littler jest w dobrej, wysokiej formie. I teraz co ważne, nie gra tym razem z kosmitą tylko z dobrze grającym MvG który gra falowo. Dla mnie na tak długim dystansie obecnie Littler jest równiejszy. Porównując nawet półfinały gdzie wynik taki sam, to Bunting zagrał wysoką średnią z dużą ilością maksów jak na niego a mimo to bez podjazdu. Dobey nie postawił się aż tak bardzo. Niby oczywiste, że MvG psycha i doświadczenie ale ... kiedyś to on był tym kosmitą a ostatni tytuł w 2019, potem dwa przegrane finały i przestał być już kosmitą MvG. On też tu będzie miał mega presje, żeby udowodnić, że dzieciak nie pokona legendy.
Czy MVG gra jak w swoim prime? Nie, ale czy gra na porownywalnym poziomie co Littler? Oczywiście. W formacie legowym i formacie chociażby finalu GS na moje Littler robi go z okolo 16-11/12, ale tutaj gramy na sety a to zupelenie inne granie. Littler nie byl bezwgledny dla swoich przeciwnikow i zarowno Bunting i ASP mieli swoje szanse. Joyce pomine bo on zrobil to co powinni zrobic Bunting i ASP, ale brakowalo mu punktacji. MVG zarowno w spotkaniu z Dobeyem a przede wszystkim Rydzem trafial kluczowe lotki i dojezdzal w odpowiednich momentach. Malo kto tutaj pamieta Prime MVG czyli najlepsza odslone dartera w historii, a na tych mistrzostwach widac flashbacki z tego okresu. Nie mowie, ze Littler tego nie wygra, bo imo kursy sa poprawnie wystawione i zrobilbym podobnie jednak nie ma co skreslac MVG.

Jak pisalem przed turniejem mam pogranego MVG na MS po 12.5 i dzis juz nie dokladam, ale dorzuce sobie cos na lepsze ogladanie, a mianowicie dwa bety:

Najwyzszy C/O - Remis - 22.07/fortuna

W zeszlym roku superbet sie lekko zapomnial i dal na to zdarzenie kurs okolo 70 co wielu graczy wykorzystalo. W tym roku wszystkie buki dosc podobnie jednak nadal warte proby. Licze, ze bedzie okolo 50 legow i kilka razy Panowie sobie zostawia taki finish. Dobey wczoraj zapial gdy MVG tez mial 170 zostawione, Bunting nie trafil lotki na bullu, a Littler sam to zapial. Kurs warty gry w moim odczuciu.

Powyzej 10.5 seta oraz najwyzszy C/O powyzej 159.5 - 3.1/betfan

Dla mojego typu rozumowania zloty bet, liczę na długie spotkanie i wiele podejść do wysokich zamkow. Proby beda, jak Panowie dojada z dablami to moga zrobic kilka takich zamkow.

Dla tych, ktorzy nie maja MVG pogranego wczesniej, a wierza, ze sie podlaczy do meczu to polecam MVG z superprzewaga w superbet po 3.25. Jak zapnie 170 to bet wchodzi niezaleznie od pozniejszego wyniku. Jezeli kursy skocza jeszcze wyzej to sam sie zastanowie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +492
A 2,4K

andon

Użytkownik
Da się zarobić tylko trzeba mieć zimną głowę jak to w bukmacherce. Jak oglądałem livy to nie miałem wrażenia plot twistów tylko raczej zgodnie z przewidywaniami (a nie jak np w piłce nożnej gdzie masz gola z czterech liter i kupon do kosza). Ale to mistrzostwa, a patrząc na flashscore i te ligi dartowe czy mniejsze turnieje to widzę że wyniki to w cały świat.
Też mam takie wrażenie. W darcie mocną rolę odgrywa forma dnia. O ile prematch przewidzieć jej nie sposób, to w trakcie meczu już widać pewne trendy w grze. Rzadko jest tak, że jak jakiś zawodnik przez 2 sety ma skuteczność na podwójnych 20%, to nagle w następnych będzie miał po 60. Tak samo jest ze 180. Jak rozrzuca ktoś lotki daleko od sektora przez 1/3 meczu to rzadko kiedy następuje jakieś spektakularne przebudzenie i masowe nabijanie 180.

A 2,4K

andon

Użytkownik
Te dane historyczne nie grają roli w darcie. W tenisie jakiś zawodnik może mieć specyficzny serwis, którego ktoś słabo odbiera i zawsze mu sprawia problem. Albo pod jakimiś kątami nietypowymi uderza. Dlatego wyniki historyczne mogą coś oznaczać. No a w darta jak kogoś pociśniesz? Co najwyżej groźne miny możesz robić. Grasz sam ze sobą, a przeciwnik to tylko taki dodatek. Jedyna dana historyczna jaka może być ważna to, że Littler robi po 30% na podwójnych w ważnych meczach finałowych. Czyli potrafi czasem nie dojechać głową.

Otrzymane punkty reputacji: +590
hiro 106,1K

hiro

Użytkownik
Nadszedł dzień dzisiejszy. Finał.
Spodziewany finał. Wszyscy mówili przed turniejem: na górze w półfinale Luke-Luke, a na dole MVG z kimś. I finał będzie Luke-MVG. Zgadza się.

Finały się ogląda, a nie obstawia, ale za grosze poszukam dużych kursów dla lepszego oglądania.

9-dart finish @ 7 iforbet
wisi w powietrzu

2x 9-dart finish @ 100 STS
a czemu by nie? :)
zakładka PDC Mistrzostwa Świata - dziewiąta lotka - rzucona co najmniej 4 razy (była już 2 razy w tych mistrzostwach)

kto najwyższy checkout? remis @ 15,00 betfan/efortuna ajjj to 132 na mecz i by weszło
faktycznie obaj mogą zrobić 170, a nawet przy niższych np. 161-161 też wejdzie

obaj checkout 160+ @ 6 betfan
tutaj już 160 kwalifikuje się, a dla takich zawodników to nie powinien być problem

zwycięski double 15 @ 30 STS
Uważam, że wygra Littler. A skoro Littler to może ustawi się na D15, które bardzo lubi? Albo przy D20 mała pomyłka na D5 i zostaje 30.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +698
vsky 52,7K

vsky

Użytkownik
Littler - van Gerwen
Powyżej 10.5 setów i najwyższy checkout powyżej 159.5
@3.10, Betfan

Czas na wielki finał. Będę zdziwiony, jeżeli mecz zakończy się szybciej niż po 11 rozegranych setach, choć oczywiście bywały jednostronne finały. Mam nadzieję, że tym razem zarówno Littler, jak i MvG dojadą i zaprezentują najwyższy możliwy poziom, a jeżeli tak będzie, to o wysoki checkout można być spokojnym. Oczywiście myślimy tutaj o 170, ale 167 czy 160 też są bardzo prawdopodobne i w tym przypadku dadzą wygraną. Kurs ciekawy, wysoki, a zwycięzca moim zdaniem nie do typowania, chyba że Holender ze względu na kurs, bo samo @3 na MvG w finale MŚ to jednak jest ogromne value.

Pablito91 1,4M

Pablito91

Typer Miesiaca
MvG średnia z 3.rzutow powyżej 98.5 @1.60 superbet zagrał na średniej ponad 100 a dostał wciry 3:7 :p

No i wreszcie czas na Finał mistrzostw świata w darcie. Chyba najlepszy możliwy Finał. Chłopak, który rok temu zrobił furorę i doszedł do finału zagra w nim drugi rok z rzędu. Zagra z uważanym za jednego z najlepszych wszech czasów. MvG 3-krotny mistrz świata. Jednak 2 ostatnie finały przegrał. Dzisiaj zanosi się na 3 porażkę, gdyż młody jest stawiany w roli faworyta. Rzuca jak maszyna i robot. Patrząc na to, że jest o rok bardziej doświadczony, nie powinien pęknąć. Nie widać po nim tremy. Już w zeszłym roku nie pękał i przegrał tylko dlatego, że Humphries zagrał wybitny mecz. Teraz wydaje się być jeszcze lepszy. Moim typem na to spotkanie jest średnia Shreka. Jeśli chce dotrzymać kroku musi zagrać kapitalne spotkanie na średniej przynajmniej 100. A i to może być mało, bo buki przewidują, że młody zagra na conajmniej 102.5 jak nie wyższej. Michael im bliżej finału tym podnosił swoją grę. Średnią notował 101,103 i niecałe 99. Dodatkowo Holender w swoich finałach miał średnią 100 a mimo to 2 finały przegrał. Myślę, że średnia 98.5 powinna spokojnie być po jego stronie. Pozdro.

Ostatnia edycja:
piotrex007 155,8K

piotrex007

Użytkownik
MvG - Littler
Typ: MvG win
Kurs: 2,96 w 888starz

Nazwiecie mnie szaleńcem, bo większość zdecydowanie widzi wygranego w młodym, ale moim zdaniem MvG dochodząc do finału już nie popuści i nie dopuści do trzeciej z rzędu finałowej klęski na Mistrzostwach Świata. Littler na przestrzeni turnieju się długo rozkręcał i wygląda na to, że z meczu na mecz jest coraz lepszy, ja jednak liczę na lekki spadek skuteczności na podwójnych, jak to miało miejsce w ubiegłorocznym turnieju, gdzie z Humphriesem zanotował niższą skuteczność na dablach. Holender może wziąć to doświadczeniem. Przy takim kursie nie wybaczyłbym sobie, gdybym nie spróbował. A finał niech będzie emocjonujący i niech wygra lepszy!

A że to ma być też widowisko przez duże W, to musi być ogień 🔥 Bez większej analizy próbuję więc taki zakład:

Typ: Over 3,5 checkoutów na bullu
Kurs: 3,5 w 888starz

Całe mistrzostwa nie mogło być zielono, za dobrze by było 🤣

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom