Dzisiaj ciężkie mecze do typowania, jutro temat wygląda dużo lepiej, przynajmniej na papierze przed meczem, a jak wyjdzie w praniu to się okaże, musi przecież w końcu sypnąć jakąś grubszą niespodzianką
Austria- Macedonia
Typ: Macedonia wygra połowę lub mecz peszek 29-29
Kurs: 1,82
Superbet
Nie przekonują mnie Austriacy, dostali srogi oklep przed MŚ od słabych Polaków, w grupie wymęczone zwycięstwo z Katarem oraz wygrana z Kuwejtem, który raczej jest outsiderem światowego handballa. Porażka z Francuzami wliczona w koszty, tylko -8, ale Francuzi w mojej ocenie grali na 60% oszczędzając siły na dalszą fazę turnieju. Macedonia potęgą może nie jest, może gdyby ich trener, legendarny Kiryl Lazarow zagrał jak w czasach swojej świetności to można byłoby iść w ciemno w Macedończyków, mimo to że Kiryl dawno już nie gra to uważam że Macedończyków stać tutaj na powalczenie z Austrią, maja kilku niezłych zawodników z uznanym nazwiskiem w Europie jak Kuzmanowski, Peshewski czy Mitrewski. Potrafili zremisować z Węgrami, dość twardy opór postawili Holendrom, przed MŚ towarzysko tylko -2 polegli z silną Chorwacją. Mecz 50/50 w mojej ocenie z lekkim wskazaniem na Macedonię, zatem opcja wygranej połowy lub meczu w
Superbet wydaj mi się bardziej opłacalnym typem niż ładowanie się w Austrię po podobnym kursie, jednak tutaj szanse matematyczne mamy większe.
----------------------------------------------------
Szwajcaria- Tunezja
Typ: Szwajcaria (-3,5 AH)
Kurs: 1,77
Fortuna
Spodziewałem się większej dysproporcji kursów w tym meczu, Szwajcarzy to moim zdaniem półka wyżej niż Tunezyjczycy. Helweci dzielnie walczyli z Niemcami, bez problemów naklepali Polakom, jedynie z twardą defensywą Czechów mieli problem. Tunezja przed MŚ zweryfikowana mocno przez Polaków podobnie jak
Austria, porażka dość wysoko z Włochami i wliczona w koczy porażka z Danią, awansowali dzięki minimalnej wygranej z Algierią. Uważam że jak
Szwajcaria podejdzie na poważnie do meczu to mogą odjechać śmiało na 10 bramek Tunezyjczykom.
Poza tym idę w bramki Szwajcarów bo podoba mi się ich ofensywa i silna druga linia:
Szwajcaria over 30,5 @ 1,79 Fortuna
Czechy- Włochy
Typ: over 51,5
Kurs: 1,85
Superbet
Jeśli chodzi o wynik to typowy "no bet", tutaj zdarzyć się może wszystko, z jednej strony ofensywni Włosi, którzy potrafili powalczyć z Hiszpanią, Serbią czy Holandią, z drugiej strony ultradefensywni Czesi i taktyka Sabate znana z meczów Wisły Płock. Uważam że mecz o dużą stawkę dla obu ekip bo Czechom zostaną mecze z Tunezją którą powinni klepnąć i Danią gdzie raczej nikłe szanse na punkty. W gorszej sytuacji są Włosi bo czeka ich pojedynek z Niemcami gdzie raczej marne szanse i ze Szwajcarią z którą też w mojej ocenie będzie bardzo ciężko. Uważam że jedyne co można tutaj ruszyć to bramki aczkolwiek też bez wielkiego przekonania bo Włosi grają mocno ofensywnie, ostatni mecz z liczbą bramek to prawie 3 lata temu, ze Słowenią. Większość spotkań to okolica 60 bramek. Czesi Na tych mistrzostwach mocno underowo i nieco idę w przełamanie, przed MŚ z overowymi ekipami jak
Portugalia czy
Francja padało ponad 60 bramek, zatem potrafią zagrać bardziej otwarcie. Myślę że Włosi tutaj narzucą szybkie tempo przez co zobaczymy nieco więcej bramek niż w dotychczasowych meczach Czechów gdzie padały: 34, 38 i 51 bramek
Holandia- Katar
Typ: over 58,5
Superbet
Tutaj faworyt jest jeden-
Holandia, która gra szybki widowiskowy
handball oparty na rozgrywających Smitsie i Steinsie, którzy imponują grą 1 na 1. Holenrzy dużo rzucają i dużo tracą, spodziewam się tutaj otwartego meczu i nie zdziwi mnie wynik w okolicy 70 trafień. Katar raczej nie będzie miał podjazdu do Oranje, ale odpuszczam wynik bo handicapy takie mocno ryzykowne.
Węgry- Francja
Typ: over 57,5
STS
Kolejny mecz gdzie wydaje mi się że powinny być bramki. Szczerze mówiąc spodziewałem się linni grubo powyżej 60 trafień ale buki zasugerowały się chyba wynikiem pomiędzy zespołami na Igrzyskach gdzie był wynik 20-24. Francuzi maja piekielny skład, armaty z drugiej linii w postaci Mema, Remiliego, Prandhiego, Minne czy Richrdsona, szybkie skrzydła Kounkoud, Nahi, czy Grebile i chyba najlepszy duet obrotowych na świecie: Fabregas, Tournat wspomagani jeszcze wiekowym Karabaticiem, ale ona zazwyczaj gra w defensywie. Wegrzy też mają kim postraszyć z drugiej linii bo jest Bodo, Szita, Lekai czy dynamiczny Fazekas. W mojej ocenie pęknie granica 60 trafień, mało tego uważam że warto zaryzykować największą dostępną linię:
over 61,5 @ 3,40 Fortuna
Dania - Niemcy
Typ: Niemcy (+6,5)
Kurs: 1,78
Superbet
Na deser hicior, i rewanż za finał IO, gdzie
Niemcy zostali "zgwałceni" 39-26, jutro uważam że zobaczymy twardy pojedynek, i szedłbym tutaj w ostry under. Duńczycy co prawda graja bardzo szybki
handball i mają świetne rozegranie z Andersonem, Arnoldsenem, Gidselem i Pytlikiem, każdy z tych zawodników świetnie gra 1 na 1 i z dużą łatwością wchodzi w strefę defensywy rywala.
Niemcy też mają kim straszyć z 10 metra, ale liczę na dobry dzień bramkarzy, a po obu stronach wirtuozi Wolf i Nielsen. Historia pojedynków mocno underowa poza ostatnim meczem,uważam że
Niemcy będą chcieli wziąć rewanż za finał i zobaczymy wyrównane starcie z liczbą bramek w okolic 50-55.
under 59,5 @ 1,76 Superbet
under 55,5 @ 3,10 Fortuna
To tyle mojego poglądowego spojrzenia na jutrzejsze mecze, jak wyjdzie w rzeczywistości, czas pokaże... także bez szaleństw ze stawką....