>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Mistrzostwa Świata Mężczyzn - Chorwacja, Dania, Norwegia [14.01 - 02.02.2025]

lukas88 695,6K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Chorwacja - Argentyna
Typ: under 60,5
Kurs: 1,79

Betcilc

Wysoka linia na to spotkanie, podyktowana wysokim wynikiem Argentyny z Egiptem, dziwne bo Chorwacja ze słabym Bahrajnem nie dobiła do 60 trafień. Dziś spodziewam się ciekawego pojedynku, podzielam tutaj opinię chamberlain chamberlain że powinien być stosunkowo wyrównany mecz. Argentyna co prawda w przebudowie zespołu bo nie ma braci Simonet ale Chorwacja mimo potencjału od lat zawodzi. Jak dla mnie będzie to twardy pojedynek i nie zdziwi mnie wynik w okolicy 50 bramek zatem linię o 10 wyższą biorę z pocałowaniem ręki.

under 57,5 @2,55 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3562
lukas88 695,6K

lukas88

Forum VIP
Dziś na szybko bo mam harmonogram dnia nabity jak autokar do Lichenia:

Dania - Włochy
Typ: Włochy over 23,5
Kurs: 1,74
Fortuna

Oba zespoły mają zapewniony awans, faworytem zdecydowanym są Duńczycy i za bardzo nie widzę tutaj szans na zagrożenie ze strony Włochów. Uważam że z uwagi iż to ostatni mecz tej fazy, przewaga klas wyraźna więc nie liczę tutaj na wielką walkę tylko radosny handball z duża ilością bramek stąd mój typ na bramki Włochów. Potrafili ostatnio rzucać 26 bramek Holnendrom, 31 silnym w defensywie Szwajcarom czy 30 Hiszpanom i 31 Serbom. Moim zdaniem linia 23,5 spokojnie do ugryzienia, nieco delikatniej biorę:
over 24,5 @ 2,05 Superbet

Chile - Szwecja
Typ: Chile over 21,5
Kurs: 1,88
Fortuna

Podobnie jak wyżej spora różnica klas pomiędzy zespołami więc nie zakładam walki tylko szybki mecz z bramkami z obu stron. Pierwszy mecz mi Szwedzi zawalili przez świetny mecz Palicki, dziś liczę że Szwedzi luźniej podejdą do tego meczu bo turniej długi i trzeba umiejętnie zarządzać siłami.

Francja- Austria
Typ: Francja - 8,5
Kurs: 1,85
LV bet

Francuzi grają świetny szybki handbal, niesaowite rozegranie Mem, Richardson, Remili, Briet, Minne, Prandhi. Austriacy bez Brozowvicia, Bylika, Webera także brak głównej siły ognia z drugiej linii. Uważam że jak tylko Francuzom się chciało to mogą stuknąć Austrię -15

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1666
chamberlain 651K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Dania - Włochy
Dania Handicap -7.5 bramek HT @ 1.95 Fortuna

Przed startem Mistrzostw myślałem, że na tym etapie Włochy będą mieć jedno zwycięstwo, jednak ograli Tunezję i ten mecz zdecyduje o pierwszym miejscu w grupie i fakcie, kto zabierze komplet punktów ze sobą. Nie ma co ukrywać, że faworyt w tym meczu jest tylko jeden i jest nim Dania, która mimo, że trochę się oszczędzała w poprzednich spotkaniach, to i tak kończyło się deklasacją. Ja idę dzisiaj w ich stronę, ale w handicap do połowy. Turniej jeszcze trochę potrwa, więc trzeba rozkładać siły, dlatego najrozsądniej będzie Danii zbudować znaczącą przewagę w pierwszej połowie, by później już tylko dociągnąć do końca. Taki scenariusz oglądaliśmy w ostatnim meczu z Tunezją, gdzie Dania wygrała 11 bramkami, ale tak naprawdę swoją przewagę zbudowali w 1 połowie, którą wygrali 10 bramkami, w pierwszym spotkaniu z Algierią też oglądaliśmy prowadzenie 9 bramkami do połowy, tyle, że Dania na tym nie poprzestała i dorzuciła jeszcze przewagę 16 bramek w drugiej połowie. Włochy to ofensywna drużyna, sporo rzuca, ale i traci, Dania zaś ma niesamowitą łatwość w zdobywaniu bramek, dlatego próbuję handicapu, ale do przerwy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2350
chamberlain 651K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Islandia - Kuba
Kuba Handicap +19.5 bramek @ 1.70 Superbet

Kuba to jedna z najsłabszych drużyn na turnieju, co zresztą pokazała już w pierwszym spotkaniu, kiedy to przegrali ze Słowenią aż 22 bramkami, dzisiaj przed nimi kolejne trudne spotkanie, bo mecz ze Słowenią, jednak pójdę w ich stronę. Islandia ma problemy na dużych imprezach, trochę nie potrafią zaprezentować tego, co świetnie potrafią, tutaj przyjechali też osłabieni Magnusson opuścił turniej przez kontuzję, Palmarsson ma kontuzję łydki i odpuści fazę wstępną, jednak wróci w późniejszym etapie turnieju, choć może go brakować w najważniejszym meczu w grupie ze Słowenią. Liczę tu na trochę rotacji Islandii, mają przed sobą najważniejsze spotkanie w grupie, nie powinni więc tak cisnąć na wynik, już w pierwszym meczu z Wyspami Zielonego Przylądka zbudowali 10 bramkową przewagę do przerwy i w drugiej połowie mecz był już bardziej wyrównany. Kuba koło 20+ bramek może się w tym meczu zakręcić, nie liczę, że Islandia pójdzie śladem Słowenii, która cisnęła przez całe spotkanie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +130
elkaraso0o 16,1K

elkaraso0o

Użytkownik
Gratuluję wszystkim grającym under w meczu Polaków, a zwłaszcza lukas88 lukas88 za under 48,5
Jak nasi zagrali każdy widział... a człowiek się łudził po meczu z Niemcami, że jednak mogą odpalić 🤭 Inaczej sobie przebieg spotkania wyobrażałem, a tak niestety bety utopione.

Wczoraj zdecydowanie brakowało szczęścia do pokrycia linii zawodników, dzisiaj tylko jeden typ na występ zawodnika, ale dorzucę handi/linie bramkowe w AKO.

KATAR - KUWEJT

Frankis Marzo Powyżej 6.5 gola @1.65 FORTUNA
Frankis zagrał tylko 20 minut i rzucił 2 gole. Ewidentnie Vujovic dał mu odpocząć, szkoda.
Ponownie stawiam na najlepszą strzelbę Katarczyków. Frankis zagrał prawie cały mecz przeciwko Austriakom i zdobył 11 goli.
Uważam, że podobnie jak w dwóch ostatnich meczach, Marzo odda znowu największą ilość rzutów z całej drużyny i pokryje linię 6.5 goli.

AKO FORTUNA
Katar - Kuwejt+8.5 handi @1.51 Kurs na Katar zdecydowanie za niski, dlatego próbuje handi 8.5 w stronę Kuwejtu.
Algieria - Tunezja Under 55.5 goli @1.68 Spodziewam się dość zaciętego starcia, bo obie ekipy mają 0 punktów i ten mecz rozstrzygnie, która drużyna przejdzie do kolejnej fazy turnieju. Obie ekipy na tych mistrzostwach nie rozpieszczają, a Tunezja gra znacznie poniżej oczekiwań. Mimo wszystko uważam, że Tunezyjczycy wygrają to spotkanie, ale bez wielkich fajerwerków i skończy się poniżej 56 bramek.
Dania - Włochy Włochy powyżej 23.5 goli @1.74 Duńczycy z pewnością ten mecz wygrają, natomiast kurs na Duńczyków 1.00 to w mojej opinii delikatna przesada. Włosi w kwalifikacjach do ME wygrali z Serbami rzucając 31 goli, postraszyli Hiszpanów przegrywając 31:30, a w spotkaniu towarzyskim przed MŚ przegrali z Holendrami 31:26. Włosi umieją zagrać dobry handball gdy grają bez presji na znacznie lepszego na papierze rywala. Myślę, że nie postraszą Duńczyków dłużej, niż przez kilka minut pierwszej połowy, ale przy szybkim tempie meczu powinni ten over pokryć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1913
robek13 81,1K

robek13

Użytkownik
Francja - Austria Austria +9,5 handicap 2 1,85 Superbet

Francja to oczywisty faworyt tego spotkania i pewnie będą naciskać Austriaków, ale czy aż tak?
Oczywiście Austriacy osłabieniem liderów ofensywy, ale moim zdaniem tak wysokie handicapy spowodowane są pogromami Kataru i Kuwejtu
. Tak jak pisał kolega powyżej, pewnie jakby się spięli, to mogli by wygrać piętnastoma bramkami, ale czy aż tak się zepną? Zobaczymy

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3085
slomiany400 93,8K

slomiany400

Użytkownik
Pietrasik z Niemcami zagrał 47 minut, a z Czechami 14 minut, czy chodziło o zbyt krótka regeneracje, czy po prostu trener uważał, ze wygra z Czechami bez niego? Pietrasik dziaiaj jest wystawiony na 2.5 bramki, w pierwszym spotkaniu miał 7 bramek z Czechami 0 ale tylko 1 rzut oddal.

nie śledzę piłki ręcznej dlatego nie wiem jakim on jest ogniwem w naszej drużynie, więc moje pytanie do ekspertów, czy to over 2.5 bramki jest warte gry, czy można spodziewać się, ze Ariel znowu zagra ograniczone minuty

lukas88 695,6K

lukas88

Forum VIP
Polska- Szwajcaria - 2 @ 2,07 LV Bet
Nie wierzę za bardzo w Polski zespół, już trener Sabate pokazał jak słabszym składem można zneutralizować atuty Polaków. Gdyby nie świetny występ Jastrzębskiego w 2 połowie to dostalibyśmy oklep od Pepików. Szwajcarzy bardzo silny skład, zagrali świetny mecz z Niemcami i wiele nie zabrakło do sukcesu. Uważam że dziś niestety Helweci pokażą swoją wyższą jakość i niestety dostaniemy baty nie zajmiemy ostatnią lokatę w grupie bez awansu do kolejnej rundy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2896
robek13 81,1K

robek13

Użytkownik
Niemcy - Czechy Niemcy poniżej 29,5 gola. 1,88 Betclick

Nie do wiary, że po dotychczasowych wynikach Czechów ktoś w tym buku uważa, że najbardziej wiarygodny scenariusz, to rzucenie przez Niemców około 30 bramek.
Oczywiście jest takie ryzyko, że nagle Czesi zmienią swój styl gry, a czeski bramkarz okaże się ręcznikiem i bet będzie przegrany.
Ja osobiście zaryzykuję, że Niemcy nie rzucą 30 bramek, a jak będzie to się okaże.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2284
chamberlain 651K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Polska - Szwajcaria
Piotr Jędraszczyk 4+ bramki @ 2.10
Piotr Jędraszczyk 7+ bramek @ 10.00
Betfan

Niestety również nie widzę za bardzo naszych w dzisiejszym meczu ze Szwajcarią, gdzie nie dawałem im za dużo szans w tym starciu już przed mistrzostwami, jednak liczyłem, że uda nam się ograć Czechów i awans wywalczymy, a tu będzie ciężko, choć kto wie, nasi, kiedy już nikt w nich nie wierzy, potrafią wznieść się na wyżyny. Ja dzisiaj zaproponuje dwa typy na Piotra Jędraszczyka, jeden bardzo realny, drugi zaś już bardziej życzeniowy. Piotrek może się podobać, oddaje rzuty z przygotowanych pozycji, nie forsując swoich rzutów, nie boi się wejść w obronę rywali, skutkiem tego były 4 bramki z Niemcami i 3 bramki z Czechami, a wszyscy wiedzą jak trudno szło nam zdobywanie bramek w tym meczu, dorobek Jędraszczyka to więc 7 bramek na 7 rzutów. Dzisiaj też powinien mieć swoje okazje, Szwajcarzy pozwalają na mało rzutów z 6 metra, a to trochę nasza recepta na wszystko, bo rzutów z drugiej linii praktycznie nie ma, a i skrzydła są rzadko uruchamiane, trzeba będzie więc kombinować i brać ciężar gry na siebie. Rok temu na Mistrzostwach Europy, kiedy Polska grała w ostatnim meczu z Wyspami Owczymi, szans na awans nie było i nikt nie wierzył w nasze zwycięstwo, to my ten mecz wygraliśmy, Jędraszczyk zaś dorzucił 6 bramek w swoim wykonaniu i razem z Sićko i Syprzakiem we trzech wygrali to spotkanie, tym razem Sićko w składzie nie ma, ale jest Moryto i liczę na powtórzenie tego wyczynu, choć łatwo nie będzie.

Ostatnia edycja:
chamberlain 651K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Argentyna - Bahrajn
Argentyna @ 2.50 Superbet

Dzisiejszy dzień jest dniem, gdzie sporo dogów ma szansę na zwycięstwo, Argentyna z Bahrajnem, Egipt z Chorwacją, Portugalia z Norwegią, czy Holandia z Węgrami, ja na tapetę wziąłem pierwsze spotkanie, które może pójść w jedną i drugą stronę, bo jest najwcześniej, pozostałe dopiero o 20:30, więc można je jeszcze przemyśleć. Wagą tego spotkania jest awans do następnego etapu, bez punktów, bo obie drużyny przegrały swoje spotkania, jednak awans to awans, lepsze to, niż granie w Pucharze Prezydenta. Patrząc na wyniki obie drużyny podobnie się prezentowały, Bahrajn bilans bramkowy 46:71, przegrana 14 bramkami z Chorwacją i 11 bramkami z Egiptem, zaś Argentyna bilans bramkowy 43:72, przegrana 14 bramki z Egiptem i 15 bramkami z Chorwacją, niby odrobinę lepiej zaprezentował się Bahrajn, choć nie wiem czy można brać to pod uwagę przy tak wysokich wynikach. Normalnie Argentyna byłaby tu faworytem i dość sporym, ale przechodzi zmianę, jednak jak już wcześniej wspominałem większość graczy występuje w Europie, więc ma styczność z poważną piłką. Bahrajn to w większości zawodnicy rodzimej ligi, którzy na dużych turniejach nie mają za dużo do powiedzenia, małym wyjątkiem były ostatnie MŚ, kiedy to awansowali z grupy i to nawet z 2 miejsca, ale mieli w grupie między innymi Tunezję i Belgię, więc stąd ta sztuka się udała. Myślę, że to spotkanie może pójść równie dobrze w jedną i drugą stronę, choć bardziej skłaniałbym się ku Argentynie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3011
Pablito91 1,5M

Pablito91

Typer Miesiaca
Felix Aellen(SUI) powyżej 2.5 bramek @1.72 superbet

Ja tam liczę na naszych. Szwajcaria nie ma za bardzo czym postraszyć. O ich sile decyduje typek, który gra w słabym w tym sezonie Stuttgarcie. Dobre wyniki Szwajcarów to również świetna postawa ich bramkarza, którzy świetnie broni, ale to raczej normalne, gdyż jest bramkarzem Magdeburga, a magdeburg to przede wszystkim bardzo mocna drużyna w obronie tracąca mało bramek. Polacy pewnie skupią się na tym by powstrzymać Rubina, który rzucil Niemcom 7 a Czechom 8 z 17 całej reprezentacji bramek. Dlatego dobrą opcją będzie zagranie bramek innego ze Szwajcarów a więc rozgrywającego Felixa Aellena, który Czechom rzucił 2 bramki a Niemcom 5. Dzisiejsza linijka na zawodnika Szwajcarskiego Bern wynosi 2.5. Myślę, że stać go na rzucenie dzisiaj 3 bramek naszej reprezentacji i odciążenie Rubina w bramkach po stronie Helwetów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2126
lukas88 695,6K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Norwegia- Portugalia
Typ: over 58,5
Kurs: 1,77

Fortuna

Ciekawie zapowiada się pojedynee Norwegów z Portugalią, faworytem są Norwegowie którzy grają u siebie ale uważam że Portugalia może im narobić problemów, więc pójdę tez w delikatne handi w kierunku Portugalczyków. Jako główny zakład proponuję bramki bo oba zespoły dośc ofensywnie usposobione, spotykały się też kilkukrotnie ze sobą w ostatnim czasie i na 5 pojedynków tylko raz nie została przekroczona bariera 60 bramek. Portugalczycy grają szybki handbal więc bramki z obu stron powinny padac bo Norwegowie raz że maja kim rzucać z 2 linni to tez grają kombinacyjny handball. W mojej ocenie padnie ok 65 bramek, zatem:
over 59,5 @ 2,0 Fortuna
over 62,5 @ 3,15 Fortuna
Portugalia + 1,5 @ 1,77 Fortuna

-----------------------------------------------------

Węgry- Holandia
Typ: Holandia over 29,5
Kurs: 2,05

Fortuna

W tym spotkaniu również widzę bramki, Holendrzy grają bardzo ofensywnie, mają dynamicznego Steinsa i Smitsa, jest też świetny skrzydłowy Rutger ten Velde. W mojej ocenie powina pęknąc tutaj spokojnie bariera 60 bramek tym bardziej że Węgrzy w ostatnim czasie też sporo rzucają i sporo tracą,​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2727
adrianabch 2,2K

adrianabch

Użytkownik
Felix Aellen(SUI) powyżej 2.5 bramek @1.72 superbet

Ja tam liczę na naszych. Szwajcaria nie ma za bardzo czym postraszyć. O ich sile decyduje typek, który gra w słabym w tym sezonie Stuttgarcie. Dobre wyniki Szwajcarów to również świetna postawa ich bramkarza, którzy świetnie broni, ale to raczej normalne, gdyż jest bramkarzem Magdeburga, a magdeburg to przede wszystkim bardzo mocna drużyna w obronie tracąca mało bramek. Polacy pewnie skupią się na tym by powstrzymać Rubina, który rzucil Niemcom 7 a Czechom 8 z 17 całej reprezentacji bramek. Dlatego dobrą opcją będzie zagranie bramek innego ze Szwajcarów a więc rozgrywającego Felixa Aellena, który Czechom rzucił 2 bramki a Niemcom 5. Dzisiejsza linijka na zawodnika Szwajcarskiego Bern wynosi 2.5. Myślę, że stać go na rzucenie dzisiaj 3 bramek naszej reprezentacji i odciążenie Rubina w bramkach po stronie Helwetów.
Typu nie neguję bo może wejść ale co z tego, że Rubin gra w słabym Sttugarcie? To jest kozak już od paru lat, ładuje takie bomby, że bez znaczenia gdzie gra. A po drugie gra w bundeslidze. A u nas kto na rozegraniu Pietrasik grając w mocnym szwajcarskim klubie, przytula grając w 3 sile tamtej ligi, jedraszczyk grając w gwardii opole. I jak możemy zatrzymać lewe rozegranie? Wykluczyć go nie wykluczymy bo to nie środek że można wyłączyć go z gry. A ten malolat to może i dobry typ bo na środku ma ben romdane który nic nie gra na ten moment w tym turnieju.
A co do meczu wygrywamy turniej przed i każdy optymizmem napawany, gramy z Niemcami dobrze 3/4 meczu i już nagle Polacy faworytem ale przypomnijmy sobie mecz z Rumunia i bodajże z Izraelem jak tragicznie gramy.. brakuje u nas tej lewej ręki na prawym rozegraniu zdecydowanie. O ile Sicki brak nie boli aż tak o dziwo to ta prawe rozegranie kuleje..bramkę mamy mocna ale nie aż tak jak Szwajcaria. Skrzydło lewe lepsze Szwajcaria ale nie aż taka przewaga, a prawe to tu i tu kuleje choć wojdan wszedł ładnie w turniej mimo ze nie gra dużo. Koło to Sypa to wiadomo na papierze wygląda to doskonale i miejmy nadzieję że wykorzystamy go dziś. Także mam nadzieję że Rubin dziś nie wstrzeli, bramka będzie na optymalnym poziomie, Olej z Gębala z głową ale ostro tam w obronie, karne żeby wykorzystywać i może będzie dobrze ale ten mecz pod względem wyniku można typować tylko pod emocje. Może dosłownie wszystko się zdarzyć

Ostatnia edycja:
chamberlain 651K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Szwecja - Hiszpania
Hiszpania Handicap +1.5 bramki @ 1.80 Superbet
Hiszpania @ 2.95 Fortuna

Zastanawiałem się jeszcze nad typem w stronę Japonii z Chile, ale odpuszczam, mimo, że jak dla mnie Japonia ma większe szanse na zwycięstwo, jednak do tej pory nie prezentowali się zbyt dobrze. Ja biorę pod lupę spotkanie również w grupie F, ale pojedynek Szwecji z Hiszpanią, który nie ma co się oszukiwać, jest dotąd najciekawszym starciem na tych mistrzostwach, bo tak wielkie dwie drużyny jeszcze ze sobą nie grały, faworytem meczu Szwecja, jednak czy aż tak dużym? Kurs w okolicach 3.00 na Hiszpanię to według mnie sporo, jest to przecież mocno nieobliczalna drużyna, na ostatnich Igrzyskach wywalczyli brązowy medal, a było blisko finału, ale w półfinale ulegli 1 bramką Niemcom. To spotkanie jest bardzo ważnym meczem dla obu drużyn, zdecyduje o 1 miejscu w grupie, ale i zabraniu kompletu punktów ze sobą, a punkty te będą bardzo ważne, bo w następnym etapie czeka już Norwegia, Brazylia i Portugalia, a więc kolejne ciężkie spotkania. Według mnie to spotkanie będzie na styku, Szwecja owszem faworytem, ale czy będzie to dla nich łatwe spotkanie? Hiszpania wygląda dobrze, ma świetnie obsadzoną bramkę, światowej klasy zawodników na każdej pozycji, kursy w takim meczu powinny być jednak bardziej wyrównane, bo ewentualne zwycięstwo Hiszpanii nie powinno nikogo zdziwić.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +486
robek13 81,1K

robek13

Użytkownik
Japonia - Chile 2 2,16 Betclick

Ja idę dzisiaj w Chile. Zawodnicy z Japonii wywodzą się z klubów na rodzinnej wyspie, poza jednym, który gra w Katarze.
Kadra Chile to dwóch graczy Bidasoa Irun, jeden francuskiej Tuluzy, jeden gra w szwedzkiej Karlskronie. Reszta gra w pomniejszych klubach hiszpańskich i rodzimych chilijskich.
Myślę, że jest tu jednak duża przewaga graczy z Europy, o klubach które wymieniłem słyszał na pewno każdy kto się interesuje piłką ręczną.
Osobiście stawiam na wyższość piłki ręcznej z Europy, więc wyszło mi, że Chile dzisiaj wygra. A jak będzie - zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3998
fazer77 6,2K

fazer77

Użytkownik
Panowie co sądzicie o graniu w stronę Słowenii, jest to 4 drużyna IO w Paryżu, wydaje mi się, że są silniejsi od Islandii?

lukas88 695,6K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka ręczna - Mistrzostwa Świata
Godzina: 20:30
Spotkanie: Szwecja- Hiszpania
Typ: under 58,5
Kurs: 1,80
Bukmacher: Superbet

Post w dziale:

Analiza:
Ciężkie dzisiaj te mecze do typowania, pierwsze dobrze że odpuściłem z braku czasu bo chodził mi po głowie over w meczu Japończyków i handi na Kubę, ale jak kulą w płot.
Dwa wieczorne mecze wcale nie łatwiejsze do typowania, ale próbujemy. Idę w under w tym meczu mimo dosyć overowej historii w ostatnich latach. Dziś spotkanie o spora stawkę bo o wygranie grupy i zabranie kompletu punktów do kolejnej fazy, zatem ranga wysoka, więc spodziewam się twardej gry. W mojej ocenie faworytem są Hiszpanie, maja szeroki i doświadczony skład. Hiszpanie mają braci Dujshebajev na rozegraniu ale zarówno w klubie jak i w kadrze w osatatnich miesiącach nie zachwycają formą, są też bracia Cikusa ale jeszcze nie jest najwyższa półka na rozegraniu.
Szwedzi mają Gottfridsona, Johanssona, Carlsbogara Sandela czy Lageergrena. Bramki obu zespołów świetnie obsadzone bo u Szwedów Palicka i Norsten, u Hiszpanów Perez de Vargas i Hernandez, takze wysoka półka.
Na moje oko będzie twarda walka i nie zdziwi mnie wyniki w okolicy 50-55 trafień.
Za drobne można spróbować przy meczu na styku:
remis do przerwy lub w całym meczu @ 4,25 Superbet
Post automatycznie złączony:

Panowie co sądzicie o graniu w stronę Słowenii, jest to 4 drużyna IO w Paryżu, wydaje mi się, że są silniejsi od Islandii?
Ciężki mecz do typowania wyniku, dwa świetne rozegrania, u Słoweńców Vlah, Zarabec, Mackovsek, Makuc, po drugiej stronie Smarason, Giskli czy Palmarson. Oba zespoły preferują szybki handball, także mimo dużej stawki meczu jedyne co bym próbował to over 57,5

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3735
lukas88 695,6K

lukas88

Forum VIP
Dzisiaj ciężkie mecze do typowania, jutro temat wygląda dużo lepiej, przynajmniej na papierze przed meczem, a jak wyjdzie w praniu to się okaże, musi przecież w końcu sypnąć jakąś grubszą niespodzianką :)

Austria- Macedonia
Typ: Macedonia wygra połowę lub mecz peszek 29-29
Kurs: 1,82
Superbet

Nie przekonują mnie Austriacy, dostali srogi oklep przed MŚ od słabych Polaków, w grupie wymęczone zwycięstwo z Katarem oraz wygrana z Kuwejtem, który raczej jest outsiderem światowego handballa. Porażka z Francuzami wliczona w koszty, tylko -8, ale Francuzi w mojej ocenie grali na 60% oszczędzając siły na dalszą fazę turnieju. Macedonia potęgą może nie jest, może gdyby ich trener, legendarny Kiryl Lazarow zagrał jak w czasach swojej świetności to można byłoby iść w ciemno w Macedończyków, mimo to że Kiryl dawno już nie gra to uważam że Macedończyków stać tutaj na powalczenie z Austrią, maja kilku niezłych zawodników z uznanym nazwiskiem w Europie jak Kuzmanowski, Peshewski czy Mitrewski. Potrafili zremisować z Węgrami, dość twardy opór postawili Holendrom, przed MŚ towarzysko tylko -2 polegli z silną Chorwacją. Mecz 50/50 w mojej ocenie z lekkim wskazaniem na Macedonię, zatem opcja wygranej połowy lub meczu w Superbet wydaj mi się bardziej opłacalnym typem niż ładowanie się w Austrię po podobnym kursie, jednak tutaj szanse matematyczne mamy większe.

----------------------------------------------------

Szwajcaria- Tunezja
Typ: Szwajcaria (-3,5 AH)
Kurs: 1,77

Fortuna
Spodziewałem się większej dysproporcji kursów w tym meczu, Szwajcarzy to moim zdaniem półka wyżej niż Tunezyjczycy. Helweci dzielnie walczyli z Niemcami, bez problemów naklepali Polakom, jedynie z twardą defensywą Czechów mieli problem. Tunezja przed MŚ zweryfikowana mocno przez Polaków podobnie jak Austria, porażka dość wysoko z Włochami i wliczona w koczy porażka z Danią, awansowali dzięki minimalnej wygranej z Algierią. Uważam że jak Szwajcaria podejdzie na poważnie do meczu to mogą odjechać śmiało na 10 bramek Tunezyjczykom.
Poza tym idę w bramki Szwajcarów bo podoba mi się ich ofensywa i silna druga linia: Szwajcaria over 30,5 @ 1,79 Fortuna

Czechy- Włochy
Typ: over 51,5
Superbet

Jeśli chodzi o wynik to typowy "no bet", tutaj zdarzyć się może wszystko, z jednej strony ofensywni Włosi, którzy potrafili powalczyć z Hiszpanią, Serbią czy Holandią, z drugiej strony ultradefensywni Czesi i taktyka Sabate znana z meczów Wisły Płock. Uważam że mecz o dużą stawkę dla obu ekip bo Czechom zostaną mecze z Tunezją którą powinni klepnąć i Danią gdzie raczej nikłe szanse na punkty. W gorszej sytuacji są Włosi bo czeka ich pojedynek z Niemcami gdzie raczej marne szanse i ze Szwajcarią z którą też w mojej ocenie będzie bardzo ciężko. Uważam że jedyne co można tutaj ruszyć to bramki aczkolwiek też bez wielkiego przekonania bo Włosi grają mocno ofensywnie, ostatni mecz z liczbą bramek to prawie 3 lata temu, ze Słowenią. Większość spotkań to okolica 60 bramek. Czesi Na tych mistrzostwach mocno underowo i nieco idę w przełamanie, przed MŚ z overowymi ekipami jak Portugalia czy Francja padało ponad 60 bramek, zatem potrafią zagrać bardziej otwarcie. Myślę że Włosi tutaj narzucą szybkie tempo przez co zobaczymy nieco więcej bramek niż w dotychczasowych meczach Czechów gdzie padały: 34, 38 i 51 bramek

Holandia- Katar
Typ: over 58,5

Superbet
Tutaj faworyt jest jeden- Holandia, która gra szybki widowiskowy handball oparty na rozgrywających Smitsie i Steinsie, którzy imponują grą 1 na 1. Holenrzy dużo rzucają i dużo tracą, spodziewam się tutaj otwartego meczu i nie zdziwi mnie wynik w okolicy 70 trafień. Katar raczej nie będzie miał podjazdu do Oranje, ale odpuszczam wynik bo handicapy takie mocno ryzykowne.

Węgry- Francja
Typ: over 57,5

STS
Kolejny mecz gdzie wydaje mi się że powinny być bramki. Szczerze mówiąc spodziewałem się linni grubo powyżej 60 trafień ale buki zasugerowały się chyba wynikiem pomiędzy zespołami na Igrzyskach gdzie był wynik 20-24. Francuzi maja piekielny skład, armaty z drugiej linii w postaci Mema, Remiliego, Prandhiego, Minne czy Richrdsona, szybkie skrzydła Kounkoud, Nahi, czy Grebile i chyba najlepszy duet obrotowych na świecie: Fabregas, Tournat wspomagani jeszcze wiekowym Karabaticiem, ale ona zazwyczaj gra w defensywie. Wegrzy też mają kim postraszyć z drugiej linii bo jest Bodo, Szita, Lekai czy dynamiczny Fazekas. W mojej ocenie pęknie granica 60 trafień, mało tego uważam że warto zaryzykować największą dostępną linię:
over 61,5 @ 3,40 Fortuna

Dania - Niemcy
Typ: Niemcy (+6,5)
Kurs: 1,78
Superbet

Na deser hicior, i rewanż za finał IO, gdzie Niemcy zostali "zgwałceni" 39-26, jutro uważam że zobaczymy twardy pojedynek, i szedłbym tutaj w ostry under. Duńczycy co prawda graja bardzo szybki handball i mają świetne rozegranie z Andersonem, Arnoldsenem, Gidselem i Pytlikiem, każdy z tych zawodników świetnie gra 1 na 1 i z dużą łatwością wchodzi w strefę defensywy rywala. Niemcy też mają kim straszyć z 10 metra, ale liczę na dobry dzień bramkarzy, a po obu stronach wirtuozi Wolf i Nielsen. Historia pojedynków mocno underowa poza ostatnim meczem,uważam że Niemcy będą chcieli wziąć rewanż za finał i zobaczymy wyrównane starcie z liczbą bramek w okolic 50-55.
under 59,5 @ 1,76 Superbet
under 55,5 @ 3,10 Fortuna

To tyle mojego poglądowego spojrzenia na jutrzejsze mecze, jak wyjdzie w rzeczywistości, czas pokaże... także bez szaleństw ze stawką....​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1455
chamberlain 651K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Czechy - Włochy
Under 52.5 bramek @ 1.80
Under 48.5 bramek @ 3.40
Fortuna

Idę w tym meczu w under, Czechy bardzo skutecznie grają w defensywie, udało się ze Szwajcarią, z którą zremisowali, a w meczu padły 34 bramki, udało się z Polską, gdzie ponownie padł remis, a w meczu padło 38 bramek i udawało się też do połowy z Niemcami, gdzie mieliśmy na tamten moment tylko 22 bramki, jednak obraz gry odmienił się w drugiej połowie, Niemcy znaleźli sposób na niewygodnych Czechów i wygrali drugą część spotkania aż 18:11. Włosi to ofensywna drużyna, pokazali to i Tunezją, oraz Algierią, udowadniali to również w meczach towarzyskich przed MŚ, tyle, że rywale pozwalali im na to, gdy trafili na mocnych defensywnie Duńczyków, to byli w stanie rzucić tylko 20 bramek. Jak dla mnie Włochy to jeszcze nie ta klasa, widać u nich progres, ale mają tu dokonać czegoś, czego nie dała rady Szwajcaria, Polska czy długo Niemcy? Linie niskie, ale jeśli Czesi zagrają tak jak do tej pory, to myślę, że jest tu szansa na under.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1661
Do góry Bottom