Moze teraz troche o innych dzisiejszych meczach .
Mam takie wrazenie , że dzis w przeciwieństwie do wczoraj mecze beda zaciete i wcale nie musza je wygrać druzyny , które są uważane za faworytów wg bukmacherow
Mecz
Austria-Słowacja
Wg mnie może zdarzyć się wszystko. Mimo to uważam, że kursy na Austrie troche za wysokie. Zagrali przyzwoity mecz ze
Szwajcaria, grali mądrze i wykorzystali swoje szanse, dobrze zagrał w bramce Starkbaum ale takie derby lokalne może tez zamazywać obraz bo takie mecze wygladaja inaczej. W meczu z
Rosja nie mieli nic do powiedzenia, bronił drugi bramkarz Madlener i mam wrazenie ze celowo , bo po prostu odpuścili ten mecz wiedzac,mecz, ze cudow nie zdziałają, a chcą się utrzymać w dywizji wiec skupia się na meczach w których rywal będzie w zasiegu.
Austria już dzisiaj z Rafflem (Flyers)
Nie wiadomo co z Vankiem(Blue Jackets), W bramce ponownie Starkbaum i zobaczymy jak to wyjdzie. Słowacy zagrali madrze z Czechami i w przewagach ich wypunktowali , mogli to wygrac ale zabrakło 9 sekund. Ze
Szwajcaria mecz dość wyrównany ale pojawily się bledy w obronie i porazka 0-2. Dzisiaj wazny mecz dla obu stron. Przy takim kursie ide w strone Austrii( sa podstawy). Proponuje
Austria plus 1,5 kurs 1,7
szkoda ze do pustej bo wszystko na zielono by bylo.
Austria plus 2,5 kurs 1,33(do doubla)
Bramki under 5,5 kurs 1,52
Bramek się wielu nie spodziewam (może i być 0-0)ale jak już to może jakiś punkcik M. Raffla po 1,82( karne sa wliczane)
Finlandia –
Norwegia
Rok temu o tej porze padł remis 2-2 ( Finowie tez mieli posiłki z
NHL. W tym roku na pierwszy rzut oka wygląda to dość podobnie tyle, że młodzi finowi okrzepli w najlepszych ligach a furowe robi Sebastian Aho, ma 10pkt już na koncie za sobą świetny sezon w Hurricanes. Tutaj graja jak z nut , drugi atak(Tereveinen, Aho, Savinainen ) zdobyl już 24 pkt i sa na razie nie do zatrzymania. Nie mieli tutaj na razie godnych siebie przeciwnikow . Wygrali 8-1 z Łotwą , która pokonala przecież dzisiejszych rywali. Norwegowie zagrali dobre spotknie z Niemcami gdzie wychodzili kilka razy na prowadzenie by w karnych wygrac. Potrafia zagrac w przewadze. Na pierwszy rzut oka dzisiaj lekko powinni to wziąć Finowie ale czy na pewno lekko , handi -2,5 po 1,28
nie do gry, minus 3,5 nie wiem czy wejdzie, można spróbować a kurs ladny 1,82.
Ale mi od wczoraj chodzi tutaj typ na strzelca a konkretnie M.Granlunda, w
NHL 71 pkt swietny sezon, kapitan , tutaj bez gola i tylko jedna asysta
Dobry mecz kapitana Suomi, należała mu sie ta bramka
Kurs 2,3
Fortuna, probuje