lusy_b
Znawca - Snooker
Dzień 17, poniedziałek 6 maja, godz. 15:00 Rezultat: 113:0
Finał Higgins-Trump (stan meczu 5:12)
Typ: Trump wygra 18. frejma
Kurs: 1,81
Bukmacher: lvbet
Analiza: nie uczestnicząc w konkursie nie inwestowałbym już w ten mecz ani czasu na głębszą analizę, godząc się z porażką mojego typu, ani pieniędzy. Nie widać przesłanek na radykalny zwrot w naszym spotkaniu. W takiej beznadziejnej sytuacji dla preferowanego przeze mnie przed meczem Higginsa, nie szukałbym już sposobu na odrobienie strat. Zobligowany jednak uczetnictwem w naszej zabawie pozwolę sobie zaprezentować typ, który jest zgodny z przebiegiem meczu, a ma szanse przynieść konkretny profit.
W dotychczas rozegranych frejmach Higgins gorzej radził sobie we frejmach parzystych, w których to Trump rozpoczyna grę. Czy ma to związek z umiejętnym, skutecznym rozbijaniem przez Trumpa? Nie wiem, bo na ten element nie mogłem zwrócić dokładnej uwagi, bowiem w niedzielny wieczór dzieliłem obserwację meczu z innymi zajęciami. Tak więc Higgins wygrał 1 z 8 frejmów parzystych i 4 z 9 frejmów nieparzystych. Podobnie wygląda z punktami Higginsa w partiach parzystych i nieparzystych: 218:487.
Wnoszę z powyższych rozważań, że ma uzasadnienie, przy wystawionych kursach na poziomie 1,80, postawienie niewielkiej stawki na Trumpa w pierwszym frejmie sesji, który jest parzysty i nosi numer 18. Stawka minimalna - 1/10 jednostek.
P.S. Podałem wyżej typ dający się racjonalnie uzasadnić. W konkursie potrzebuję punktów, żeby mieć cień nadziei na nagrodę, dlatego z tym typem nie jest mi po drodze i podam inny.