No to może ja zacznę typować od spotkań długoterminowych na MŚ. Do MŚ pozostało już niewiele czasu - 6 dni więc powoli można coś rozkminiać...
Czy
Polska wygra wszystkie spotkania pierwszej fazy grupowej?
Tak 3,00
forBet
Polska wygra grupę D 2,20
fortuna
Może na początku zacznę od drużyn Portoryko i Kuba - raczej nikt nie ma wątpliwości, że poradzimy sobie z tymi rywalami. Kolejnym rywalem jest
Finlandia, zespół nieco lepszy ale to już nie jest ta drużyna co parę lat temu z M. Oivanen, M. Esko, A. Siltala, J. Heikkinen itd... Dziś jest to młody zespół średni więc Polacy powinni sobie także z nimi poradzić.
Pozostały 2 drużyny Bułgaria i Iran.
Bułgaria niby współgospodarz ale to na tyle z jego atutów, drużyna jest rozbita i nie widać tam ani jednego % pozytywów. Ze składu odpadła ich największa gwiazda T. Sokolov oraz jego zastępca B. Yordanov z kolei brak powołania podstawowego rozgrywający G. Bratoev oraz libero Ivanov także nie wystąpi na MŚ po kłótni z trenerem. No jest kiepsko i Bułgaria także nam nie powinna zagrozić.
No i został nam Iran - Moim zdaniem Iran także swój czas miał 4 lata temu jeżeli w tamtym czasie nie wygrali gdzie byli naprawdę bardzo mocnym zespołem to teraz już nie wygrają.
Myślę, że warto postawić taki zakład bo tak naprawdę MOIM zdaniem jedynie Iran może nam zagrozić.
Który zawodnik zdobędzie więcej punktów w pierwszej rundzie ?
J. Kochanowski -
L. Saatkamp 1,95
forBet
Moim zdaniem warto przemyśleć taki zakład.
Po 1 Kochanowski nie będzie grał wszystkich meczy ponieważ doskonale wiemy, że Nasz trener lubi rotować składem między meczami. Po 2 mamy doskonałych 3 środkowych i każdy z nich może grać.
Po 3 teraz o Lucasie po stracie w Brazylii Lucareliego oraz Mauricio to On będzie musiał wziąść dużo częściej grę na swoje barki. Jest to doświadczony zawodnik.
Ma dużo lepszą zagrywkę, dużo lepszy blok i czucie gry no i w ataku także nie odstaje od Kuby.
USA -
Brazylia
USA 1,70 STS
O Brazylii także można powiedzieć, że swój najlepszy okres mają za sobą a ten jest lekko średni...
Dodatkowo doszły poważne osłabienia przed MŚ po kontuzji wraca Lucarelli ale nie zdąży z formą i nie wystąpi, z kolei kontuzji niedawno nabawił się Mauricio kolejny przyjmujący i jest problem...
USA w swoim składzie na każdej pozycji ma gwiazdy światowego formatu...
W ataku Anderson na przyjęciu Russell, Sander rozegranie Christenson środek Holt, Smith i libero Shoji.
Już w lidze Narodów
USA pokonała dość łatwo Brazylię 3:0.
Bułgaria - Słowenia
Słowenia 3,21 STS
Tutaj wysoki kurs dość ryzykowny ale... poparty solidnymi argumentami.
O problemach Bułgarów już pisałem więc nie będę się powtarzał...
Dodam tylko, że namawiany do powrotu był nawet M. Kazijski ale i on nie zgodził się.
Słowenia to bardzo solidna drużyna ze świetnymi graczami... Gasparini, Sket, Urnaut, Cebulj, Vincic, Kozamernik czy Pajenk - Te nazwiska nie są anonimowe.