To jeszcze dwa gorsze ode mnie na cały sezon:
Mistrz Polski w roku 2022 WTS Sparta Wrocław
Strata wielkiej gwiazdy jest do załatania. Na miejscu wts-u nie pakowałbym się w przygarnianie Maxa tylko brał za Artioma z/z. Tajski Janowski Dan i Gleb zrobią więcej punktów w każdym meczu bez niczego od Fricka. Dodatkowo transfer Kowalskiego, który był antybohaterem zimowego okienka powinien dać odżyć średniej formacji juniorskiej. Choć do Kowalskiego podchodzę z dystansem bo tak na prawdę zdarzały się mu wpadki w 2 lidze jednak jest to duże wzmocnienie. Pamiętać trzeba że do sukcesu trzeba liderów i o ile o Maćka można być spokojnym tak trzeba liczyć że Tai nie pojedzie 2 lata z rzędu słabszego sezonu, gdzie w ubiegłym roku łatał to właśnie Artiom. Gleb i Dan to walczaki i niejednokrotnie jako doparowi spisywali się nad wyraz.
Po zaciętym finale wicemistrzem zostaję Stal Gorzów:
Gorzów musi spokojnie sobie jechać zasadniczą i do czerwca poczekać na Oskara, który jest w stanie zapewniać w juniorskim 3-3 a może i z Bartkowiakiem druzynowo współnie punktować. Zmazrlizka z uwagi na jego skalę talentu przemilcze bo to jest pewniak. do kompletów to skupimy się na 2 liderze - Martinie, który musi zostać filarem nie ze średnią 2,2 a conajmniej 2,4. Finał będzie ich jak Thomsen z Wożniakiem będą trzymać wynik. CO nie jeden raz w szczególności Anders udowodnił. Mały pytajnik dla hansena bo to liga wyżej i sam jestem ciekaw jego postawy na u-23. Stal ma fajny kolektyw bez wielkich roszad i jak ten kolektyw zasilimy ciekawym juniorem może być to mocny rywal w PO ale nie na tyle by pokonać Spartę.
Brązowy medal zawieszam Apatorowi
Idelany skład do Z/z za Emila. Dudek Lambo i Jacek z Pawłem są spokojnie zrobić tyle co Emil w każdym starcie. Moim zdaniem mają bardzo równą piątkę, jednak juniorsko torchę odstają no chyba, że Karol schudł a Lewy wystrzeli talentem w co osobiście wątpie. I jak to mówią bez juniorów daleko nie zajedziesz i tak może być w tym przypadku. Choć po cichu licze, że Toruń tą równą piątką może być czarnym koniem.
Po walce o braz bez medalu zostaję Motor Lublin
Mocne U23 myślę że w tym sezonie będzie najmocnijeszy w lidze w tej kategorii. Mocna jedna z silniejszych par juniorskich, jednak potem nie jest już tak kolorowo Mikkel jako lider swoje za uszy pociągnie. ale obawiam się o coraz starszego Hampela i ogormną niewiadomą jest Drabik. Jednak mocno wierzę w Maksyma i dlatego uważam, że stać ich na najgorsze miejsce w górnej tabeli czyli 4. Lublin bardzo straci na braku Gruszki bo z/z tu nie wiele pomoże a gość w postaci Romana czy Mateja nie da tyle co rosjanin. Nie ma drugiego lidera i pewniaka, niewiadomą pozostają doparowi to nie może skończyć się medalem.
5 miejsce dla najmłodszego historycznie klubu w Polsce o nazwie no właśnie nie znam jej więc 5 miejsce dla Częstochowy (muszę, przepraszam
fanów )
Ktoś w tej Czewie dalej nie myśli. Może się nie da może kasa nie taka, ale jak można mając taką parę juniorów jak - Świdnicki - Miśkowiak rok w rok ufać tym samym dziadom i złotówą? Leon I love Tarnów Częstochowa Mooney Madsen oprócz wywiadów i pseudo sztucznych znaków pod publiczkę czym bardzo jest irytujący swoje zrobi, ale jak można dalej dawać szanse Fredowi? na co liczą? że będzie drugim Gregiem? Śmiem wątpić. CIągle ufają Kacperkowi, który od lat stoi w miejscu i kolejny raz kredyt zaufania udziela się SMektale po słabym sezonie? Ja tego nie rozumiem bo mając juniorów na łączną dwucyfrówkę w każdym meczu nie pozwoliłbym by z rok rocznie zajmować miejsca w środku tabeli, a kolejny rok na to wskazuję. Szkoda zmarnowanego potencjału Czewy bo takich młodzików mogą długo nie mieć. Myślę że Częstochowa goni swój ogon i weszła w takie błędne koło że Fred z Leonem ich zbawią. Nie tędy droga prezesie, takim składem muru pierwszej czwórki nie przebijesz, bo zdobyć w 6 letniej historii klubu tylko jeden brązowy medal z takim potencjałem to wstyd. Jednak w sumie nie tylko tego musicie się wstydzić, ale to już nie temat na ten dział.
6 ze spokojnym serduchem Unia z Leszna
Dlaczego tak nisko? hm no wygrali los na loterii pozbywając się Emila, ale uważam, że David nie może być jego zmiennikiem. Ja nic do Bellego nie mam, super walczak i to z kraju mało żużlowego jednak myślę że nie podoła Dodam do tego Janusza który powoli już gasi światło może średnia tego nie mówi ale ja swoim okiem widzę lekki zjazd u niego w dół i myślę że ten sezon jest dla niego bardzo ważny i da też wiele odpowiedzi. Nie mniej jednak jeśli nie wierze w Davida i Janusza jako liderzy zostają Pawlicki i Doyle czyli gorące głowy mogą zabić a mogą przejść obok. Przede wszystkim Piter rozczarowuję. Szansa w u24 jednak drugi rok z rzędu Jaimon nie potrafi przeskoczyć pewnego poziomu. Sprawę ratują juniorzy jednak to są jeszcze młode konie i najlepsze lata juniorskie Leszno z nimi ma przed sobą. O ile nie pójdą drogą klubu powyżej.
7. Jak zawsze i jak zwykle GKM utrzymanie ma a i tak o nic nie jedzie.
Tutaj może i chęci są ale nie ma takich pieniędzy by zbudować coś lepszego ani stadionu ani zawodników po prostu GKM jest w tej lidze bo jest bo zawsze jest ktoś słabszy lub ma szczęście w terminarzu. Jednak to jak w e-lidze sie znaleźli też nie kompletuję bo nie chce się denerwować siedząc sobie przy zielonym stoliku. Lata lecą a GKM ciągle ten sam. z ekstraligowymi odpadami bez juniorów bez perspektyw. Tutaj też potrzeba działań bo jeśli za rok awansuję Falubaz to myślę że już nie spadnie po raz drugi. No to mamy ekstraligowy szrot Kasprzak to już w tym sezonie będzie równa pochyła do ligi niżej. Pawlicki nawet jak powtórzy ubiegły sezon to może być za mało i dodatkowo Pedersen który to bardzo bardzo za mało. GKM jedyne co to skorzystał na sankcjach bo myślę że na Bjerre jako gościa spokojnie ich stać i pomoże utrzymać ten cyrk. o juniorach GKM jak o zmarłych albo dobrze, albo wcale. Dlatego przejdźmy do ostatniego zespołu.
P.S Kacper Pludra sam pośród beztalenci to za mało.
8 Ostrovia Ostrów.
Bardzo im bedę kibicował ale z czysto Januszowego serca dla najsłabszego. ALe jeśli nie będzie jakiś znaczących kontuzji w drużynie powyżej. jeśli Gapa z Walskiem nie będą mieli sezonu życia ze średnia ponad 2 to wtedy stać ich na utrzymanie. Tak nie zmieni tego Bardzo mocna para juniorów jak na dół tabeli, waleczny Klindt i młody nielsen na u23 ale za młody jak na podbój ekstraligi. Zawsze sie mówi, że ten beniamnek jest słaby i spadnie, ale w tym sezonie naprawdę jest słaby i naprawdę spadnie.
To tyle może jutro I plŻ
Zastrzegam że jest to tylko moja opinia być może błędna ale moja do której mam prawo. Nie jest to wyrocznia czy typy do grania za całe majątki.
Do obronców Jasnej Góry - nie przekonacie mnie że się mylę