Mhm z tymi "Warszawskimi Metamatykami Typerami" to prawda. I prawdą jest, że grali surebety albo valuebety..... Np. Czasami zdażają się niedociągnięcia u bukmacherów wiadomo, że rzadko zdarza się bukmacherom wpadka w np. 1 lidze włoskiej... ponieważ bukmacher ma wszelkie informacje, tabele, statystyki itp. to raczej małe jest prawdopodobieństwo pomyłki przy kursie itp. ale w odleglejszych ligach mhm mniej informacji, mniej tabeli, mniej statystyk. I prawdopodobieństwo nierownomiernego kursu co do meczu rośnie np. pamiętam natknełem się z jakiś czas temu na mecz jakiiejś z odległych lig angielskich z oferty TOTO-MIXA okazało się, że grała pierwsza drużyna z przed ostatnią, tylko tyle że ta pierwsza drużyna grała na wyjeździe, a ta ostatnia u siebie... co nie zmienia faktu że faworytem jest pierwsza drużyna itp. z tabeli i drobnych statystyk wypadało wszystko, że wygra pierwsza drużyna ligi. Ale co sie okazuje wg. bukmacherów faworytem jest ta ostatnia drużyna ligi !!!! Ma troche mniejszy kurs niż druga drużyna, ale zawsze coś. Kurs na drużyne HOME troche ponad 2.0 a na AWAY ponad 2.20 więc kurs jak na taki mecz cudny :mrgreen: ofc postawiłem i wygrałem.
Jeśli chodzi o tych matematyków itp. na mecze są różne typy.... Oprócz akumulacyjnych są jeszcze połowa czasu/ handicap/ over-under/ podwójna szansa/ itd.
Czasem zdaża się, że jeden bukmacher daje kurs 2.10 akumulacyjny na drużyne 1 (home) a drugi bukmacher daje handicapa na drużyne away również 2.10 ! co znaczy, że w przypadku remisu bądź wygranej drużyny wyjazdowej zakład jest wygrany.
Z tego co dokładnie wiem Ci bukmacherzy grali surebety czego jestem raczej pewien. Nie wiem jak z typami takimi, że się typuje z 3 typów 2 których jest sie pewien.
Np. mecz
drużyna A - drużyna B
1 = 1.40
X = 4.30
2 = 9.25
Stawiając tylko na 1 albo X za stawke 100 zł wygląda to tak
1 stawka 75.44 / zysk 5.61
X stawka 24.56 / zysk 5.61
będąc pewniejszym wygranej gospodarzy można grać tak
1 stawka 76.74 / zysk 7.44
X stawka 23.26 / zysk 0.00
będąc pewniejszym remisu można grać tak
1 stawka 71.43 / zysk 0.00
X stawka 28.57 / zysk 22.86
Tego typu typowanie ma minus kiedy padnie np. typ 2 to przegrywamy całą kase. Oczywiście da się znaleść lepsze typy z lepszymi kursami to jest tylko przykład, i grając większymi stawkami większy zysk np. grając za 10000 zł za tym pewniejszego remisu do wygrania w przypadku remisu mamy 2286.00 zł ale wiadomo zawsze jest prawdopodobieństwo wyniku 2. Gdyby znaleźć lepsze różnice kursowe w odleglejszych ligach np. u jednego buka typ na 1= 1.60 X= 4.50 a u drugiego buka 1= 1.90 X= 3.80
Grając u jednego typ 1.90 u drugiego 4.50 dobrze podstawiając i mając pewność można wygrać sporo więcej.....
Jeśli ktoś miał nadzieje, że Ci "genialni matematycy" wynaleźli boski 100% sposób/system na ogrywanie bukmacherów, niestety musze was rozczarować :sad: Ci bukmacherzy nie zastosowali nic innego jak sure bet's albo value bet's or sth. Mając w internecie kilkadziesiąt - kilkaset bukmacherów nie trudno znaleść różnice w kursach (oczywiście nie trudno w przeności bo trudno przeszukać tyle serwisów bukmacherskich) ale znajdując perełki w odleglejszych ligach można nieźle zarobić.... Równie dobrze, można grać typy online/
live gdyż kursy w czase meczu na faworytów znacznie rosną, po czase 30 minut meczu kurs może wzrosnąć z 1.40 nawet do 2.40 jeśli ofc drużyna przegrywa 1 golem albo remisuje itp.
Ale tak jak było napisane, Ci typerzy przeglądali oferty po 10 godzin dziennie co np. dla mnie by trwało znacznie dłużej. Gdyż zanim coś postawili znali wszystkie statystyki, kursy, tabele itp. Opłacało im się obstawiać odleglejsze ligi z powodu ofc kursów i pomyłeczek bukmacherskich np. takich jak marża która wynosiła sporo ponad 100% albo znaczne różnice między jednym/drugim/trzecim rodzajem typów.
Szczerze też się zawiodłem po analizie wszystkich artykułów na ten temat myślałem, że paru matematyków opracowało boski system jak puszczać kupony tasiemce po kursie ponad 10.0 za dużą stawkę i pewną wygraną. Ale sądze, że nigdy nie powstanie taki super system gdyż gdyby to było możliwe firmy
bukmacherskie już teraz by się pozamykały. Czasem buki blokują konta w internecie dla typerów jak widzą, że ktoś stawia 500 złotych na remis np. Manchesteru - West Ham gdzie kurs jest 3.0 albo 4.0 albo podobny i domyślą się, że jest to surebet to potem no niestety, ale niektóre formy nie lubią dobrych graczy, którzy wiedzą jak wygrywać itp. Czasem taka gra jest niebezpieczna bo masz surebeta u 3 różnych bukmacherów i nagle właśnie swój wygrany kupon postawiłeś u bukmachera, który odmawia Ci zaliczenia kuponu, zwraca Ci kase za ten typ, ale nie zwróci Ci za przegrane 2 typy u innych buków. Co gorsza bet and win może CI zablokować konto i nie zwrócić ani grosza z kuponu a nawet konta... zdażają się takie rzeczy. Niby surebet pewny jest i 100%, ale w życiu nic nie wiadomo.