>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Menu

damianek632 9

damianek632

Użytkownik
BigMac in McDonald ^^ &lt;3 &lt;3 &lt;3 :** ???? uwielbiam ;D zasilają mój żołądek prawie codziennie ???? tylko to troszke nie zdrowe jedzenie ^^

remik47 0

remik47

Użytkownik
jeśli chodzi o ciasta to ja uwielbiam bezy mmm jak to chrupie i za chwqile rozplywa sie na slodko w buzi to odlatuje :p
latem dobre sa ciasta z kremem jakby bita smietana i na górze truskawki w galaretce KOSMOS ;)
wlasciwie lubie wszystkie ciasta z wyjątkiem tych z suchą masą w środku... wtedy czuje jakbym zapychał sie byle ... ;jeśli chodzi o ciasta to ja uwielbiam bezy mmm jak to chrupie i za chwqile rozplywa sie na slodko w buzi to odlatuje :p
latem dobre sa ciasta z kremem jakby bita smietana i na górze truskawki w galaretce KOSMOS ;)
wlasciwie lubie wszystkie ciasta z wyjątkiem tych z suchą masą w środku... wtedy czuje jakbym zapychał sie byle ... ;[ ale już drożdżóweczka popijana mlekiem jest git ????
dania obiadowe: polskie żarełko jest jak dla mnie najlepsze pod słońcem...
pierogi (ruskie, z kapusta i grzybami, serem) podsmażone na patelce daja tyle radości mojemu podniebieniu ze zaraz pójde cos usmażyć chyba :p
golonka podpikana w piekarniku polana tłuszczykiem to mistrzostwo świata !
bigos słabiej widze ale jako rozgrzewka przed np golonką moze być ;)
schabowy jest idealny w każdej formie - njabradziej lubie jak na górze jest ananas i wyzej roztopiony żółty ser ????
dobra alternatywa do schabowego moze być karkóweczka najlepiej smażona na grillu z odopwiednia ilością przypraw zarówno na chrupiąco jak i bardziej &quot;gumowa&quot; jest wyśmienita, a popijana zimnym piwkiem poprostu zachwyca ;)
moglbym sie jeszcze rozpisywac ale czasu brak ????

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Cizas, ludzie co wy mu polecacie, kebaby, hamburgery - STARY jak ty bedziesz tak się odżywiał to ci parchy na twarzy wyrosną, przytyjesz 50 kilo, bedziesz tłusty ja amerykańce i wykitujesz za 10 lat na zawał. Człowieku znajdz sobie najlepiej fajną dziewczynę powiedz jej co lubisz i niech ci gotuje, a zobaczysz jakie fajne obiadki ci będzie robiła i nie tylko ???? a tak w ogóle to zacznij chodzic na siłkę i do tego zarzuc na ruszcik pierś z kurczaczka (można ją zrobic na 1000 sposobów) i ryż oraz jakieś warzywka. Ogólnie dużo ryb (kwasy Omega3) od czasu do czasu jakis makaronik, oraz różnego rodzaju białe sery i jajka. Jedz mniej ale regularnie co trzy godziny np. pięc razy dziennie a zobaczysz że mięśnie ci urosną, sadełko spadnie, zaczniejsz się dobrze czuc i jeszcze dodatkowo będziesz miał powodzenie u koleżanek. Te wszystkie produkty można przyrządzac na różne sposoby więc gwarantuje ci że nie poczujesz monotonii. Pisałem to ja trener fitnesu W. Jarząbek:spokodfhgfh:
Ps. A u tych chinoli i kebabów z turcji, to jecie gołębie i koty ze swojego podwórka he he

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
z włoskich dań to pizzochieri ( ciekawe czy ktos wie co to :p ) , tortellini, no i pizza i lasagne ; ) tak to uwielbiam pierogi, kotlet mielony + ogorek kiszony : ) nie przepadam natomiast za schaboszczakiem ;)
a na kanapki najlepszy... smalec + ogorek kiszony ! : ) polecam ! ;]

gutek84 93

gutek84

Forum VIP
Chińszczyzna rządzi nie ma co ???? ) pracowałem kiedyś w chińskiej restauracji jako kucharz więc się conieco nauczyłem. Niestety oryginalnych chińskich sosów, które są podstawą każdej potrawy nie uświadczysz w żadnym sklepie, a chińczyk który był właścicielem za cholerę nie chciał mi zdradzić receptury na takie sosy, generalnie mogę tylko powiedzieć że bazują one na soi więc dodająć do niej różne przyprawy można jakiś tam ekstrakt wydobyć, no ale to nie to samo jednak co oryginał :jezora:

Bardzo lubie robić różnego rodzaju mieszanki. Jak jest jakiś kotlet + ryż albo makaron i do tego jakieś ugotowane warzywka buraczki czy cuś innego to wrzucam wszystko do jednego gara i podgrzewam sobie taką potrawkę. Nie wiem czemu ale jakoś bardziej mnie to syci niż jak mam wszystko osobno ułożone na talerzu ???? .

Z deserków polecam tiramisu mniam mniammmm.

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
z włoskich dań to pizzochieri ( ciekawe czy ktos wie co to :p ) , tortellini, no i pizza i lasagne ; ) tak to uwielbiam pierogi, kotlet mielony + ogorek kiszony : ) nie przepadam natomiast za schaboszczakiem ;)

a na kanapki najlepszy... smalec + ogorek kiszony ! : ) polecam ! ;]
Sie wie va bene, pizzocheri brązowy makaronik zapiekany z ziemniakami i serami, typowy włoski przysmak - pozdro dla italomaniaków

webb4 2

webb4

Użytkownik
Ja z racji tego ze 2 lata spedzilem w Chorwacji zakochalem sie w tamtejszym jedzeniu, ktore niestety w polskich warunkach jest dosyc ciezkie a na pewno drogie do odtworzenia.Moze lekko odbiegam od tematu ale na samo wspomnienie nie moge sie opanowac. Po koleji:

1) owoce morza przygotowywane w miliardy sposobow, smazone, pieczone grillowane itd. Wiadomo ze tam to wszystko jest tanie ale u nas b4ez problemu mozna nabyc mrozone kalmary stosunkowo tanio i sie z nimi pobawic (polecam smazone w mace jak frytki, mniam)

2) ryby, u nas jada sie w wiekszosci smazone na oleju, tam prawie zawsze grillowane. Najlepsza wedlug mnie makrela z grilla, ktora u nas wedzona jest najtansza z ryb. Czasami swieze makrele mozna kupic w np w Tesco

3) pizze, makarony, zapiekanki itp., wszystkim sie wydaje ze najlepsze dania tego typu jada sie w Wloszech. Ja sie z tym nie zgadzam (mam porownanie). Z racji tego ze w Chorwacji wakacje spedza multum Wlochow ktorzy sa dosyc konserwatywni w nawykach zywieniowych, chorwackie restauracje kopiuja wloskie menu czesto tworzac ich wlasne wariacje. Najlepsza pizze jadlem w Chorwacji

4)Wypieki tylko ze nie na slodko. W wiekszosci chorwackich piekarni oprocz chleba i bulek mozna dostac kapitalne rzeczy jak Burki-ciasto podobne do francuskiego nadziewane miesem lub serem, czasami szpinakiem wprost rozpywaja sie w ustach. Poza tym najlepsza rzecz jaka jadlem to slodka bulka zapiekana na goraco z 1 lub 2 parowkami w srodku+troche musztardy i jest cudownie

5) wszeliego rodzaju miesa z grilla-praktycznie innego sposobu przyrzadzania miesa sie nie spotyka w Chorwacji nadmorskiej. Wedlug mnie duza roznica w stosunku do Polski jest to ze tamtejsze mieso jest o wiele drozsze ale w smaku czuc jego jakosc ( pewnie dlatego ze zwierzeta sa hodowane mniej &quot;hurtowy&quot; sposob

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Sie wie va bene, pizzocheri brązowy makaronik zapiekany z ziemniakami i serami, typowy włoski przysmak - pozdro dla italomaniaków
:spokodfhgfh:

Tak napisalem czy ktos wie co to, bo w Polsce chyba sie takiego makaronu nie da kupic, patrzylem w wwie np. w Kuchniach Świata to nie bylo, a moze ty wiesz gdzie cos takiego dostac? ;&gt; ja to zawsze jak do Włoch jade, to moja mama kupuje pare pudelek na zapas :&gt;

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
jeżeli chodzi o śniadanie to nic bo nie ma czasu płatki czekoladowe lub bułka z serem i ketchupem, już standard i nie nudzi się...;) Polecam!
obiad - tu już większe urozmaicenie - klopsiki, bigosiki, fasoleczki, rosołek niedzielny + kotlet w niedzielny obiad u mamusi..;)
Samemu to spagetti, rissotto, podpiekane ziemniaczki(+ ketchup) zupki mrożonki, pomidorowa. Polecam!
Kolacja jajeczniczka, jajko na miękko/twardo,&quot;zacierka&quot;, kanapeczki, tosty. Polecam!
Omijam fast foody, zupki knorra i inne tego typu, pierogów z mięsem w sklepie/hipermarkeciei Wam też radze!:p Codziennie warto zjeśc jeszcze jakiś owoc, jogurt.
Polskie jedzienie najlepsze + dania z makaronem z Włoch!
Z łakoci warto czekolade jak już, nie polecam ciastke, ciasta, choćwiem jak trudno się powstrzymać ;).
Kurde, jakieś zdrowe odżywianie mi wyszło niż polecanie dań, takżę pardon że odbiegłem troche.

P 0

pavlinho

Gość
Od wakacji pożeram kebaby, dosyć często jadam fast foody i raczej nie wychodzi mi to na dobre bo 10 kilosów przytyłem mimo tego że uprawiam sport na jakimś tam poziomie. Nie lubię domowego żarcia tak jak sawas, nienawidzę ryb, kasz (tylko ryż). Makarony z sosami są git. Za pizzą nie przepadam, wolę pożreć duży kawał mięsa. Uzależniony chyba jestem od zupy amino pomidorowej :| Ogólnie bardzo lubię tłuste żarcie i ziemniaki, ziemniaki, ziemniaki.
Jakieś pomysły na zmianę jadłospisu? ???? Długo tak nie pociągnę...

edit: teraz na przykład robię sobie hamburgery (bułka, kotlet i keczup :])

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
apropos tego co Pav napisal... cos polecacie na schudniecie paru kilo? :p
mam okolo 170-172cm a waze 65-66kg, sadelko zwisa, i srednio sie z tym czuje. jako ze jest zima za bardzo nie uprawiam sportu, jedynie W-F, gdzie 3h/ tyg, to jednak za malo. od wiosny zamierzam sie wziac za siebie, ale cos na teraz polecacie zeby schudnac te 2-3kg conajmniej? ;&gt;

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
:spokodfhgfh:

Tak napisalem czy ktos wie co to, bo w Polsce chyba sie takiego makaronu nie da kupic, patrzylem w wwie np. w Kuchniach Świata to nie bylo, a moze ty wiesz gdzie cos takiego dostac? ;&gt; ja to zawsze jak do Włoch jade, to moja mama kupuje pare pudelek na zapas :&gt;
Jak jesteś z Wawy (a pewnie jesteś LEGIUNIA rządzi:spokodfhgfh ???? to spróbuj w Almie (Centrum Skorosze przy Laroy&amp;Merlin), tam raz widziałem, bo też zwracam uwagę na takie rzeczy ewentualnie, w Piotrze i Pawle w Blue City oni też mają produkty niespotykane w innych sklepach - dosyc duży wybór jedzenia którego nigdzie nie znajdziesz), ale wiesz jak to jest w Polsce, nawet jak znajdziesz to będzie drogo, we Włoszech w Rzymie w tamtejszym Todisie (taka nasza Biedronka) jest wszystko trzy razy tańsze niż u nas, a w ogóle we Włoszech żarcie jest tańsze, nie wszystko ale prawie wszystko.

Do muddy5

Ja mówię, trzy lata się uczę czyli sześc semestrów i jeżdzę do Włoch, broń Boże nie z wycieczkami, tylko sam z laską żeby się spróbowac z Włochami w ich ojczystym języku:spokodfhgfh:

Do Pavlinho
to pojedź jeszcze pół roku na tym żarciu i się zważ:-D

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Jak jesteś z Wawy (a pewnie jesteś LEGIUNIA rządzi:spokodfhgfh ???? to spróbuj w Almie (Centrum Skorosze przy Laroy&amp;Merlin), tam raz widziałem, bo też zwracam uwagę na takie rzeczy ewentualnie, w Piotrze i Pawle w Blue City oni też mają produkty niespotykane w innych sklepach - dosyc duży wybór jedzenia którego nigdzie nie znajdziesz), ale wiesz jak to jest w Polsce, nawet jak znajdziesz to będzie drogo, we Włoszech w Rzymie w tamtejszym Todisie (taka nasza Biedronka) jest wszystko trzy razy tańsze niż u nas, a w ogóle we Włoszech żarcie jest tańsze, nie wszystko ale prawie wszystko.
Do muddy5
Ja mówię, trzy lata się uczę czyli sześc semestrów i jeżdzę do Włoch, broń Boże nie z wycieczkami, tylko sam z laską żeby się spróbowac z Włochami w ich ojczystym języku:spokodfhgfh:
Do Pavlinho
to pojedź jeszcze pół roku na tym żarciu i się zważ:-D
ja nie z W-wy, ze wschodu, patrz profil ; ) ale do W-wy czesto jezdze, wiec tam tez mozna by kupowac, chociaz jak do Włoch jezdze 2-3 razy w roku, chociaz to lepiej stamtad zapasy przywiezc ;)
EDIT : tez sie ucze italiano 3 rok teraz, z wyrozumialym wlochem sie dogadam, kiedys mnie i moich znajomych włosi w gondolce narciarskiej obgadywali, ale troche szybko gadali i wylapalem pojedyncze slowa, aczkolwiek wiem ze na pewno gadali o nas ????

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
ja nie z W-wy, ze wschodu, patrz profil ; ) ale do W-wy czesto jezdze, wiec tam tez mozna by kupowac, chociaz jak do Włoch jezdze 2-3 razy w roku, chociaz to lepiej stamtad zapasy przywiezc ;)
Ach nie zobaczyłem - wybacz;)
Co do twojego pytania o schudnięcie, po prostu zapisz się na dobrą siłkę (pan od WF i koleżanki się ucieszą), i jak nawet nie chcesz za bardzo pakowac, po prostu pogadaj z trenerem, rozpisze ci lekki program treningowy na schudnięcie, a po treningu jeszcze 20 min HITA (sprawdź w google co to) na rowerku i po 2 miechach a na pewno do lata masz 5 kg tłuszczu mniej i przynajmniej 2 kg mięśni więcej. A jak powiedzmy nie masz kasy, ewentualnie siłowni w pobliżu, to rowerek stacjonarny w domu (tak kiedyś robiłem żeby miec dobra formę) i też min. 20 min dziennie - zobaczysz uzależnisz się od tego jak od zakładów bukmacherskich, bo po wysiłku fizycznym uwalnia ci się hormon szczęścia, ten sam który ci się uwalnia jak coś wygrasz u buka (naukowo potwierdzone):-D

sawas 27

sawas

Użytkownik
Nie no trzeba z tym skończyć :|
Jak smakuje, to trzeba korzystać z życia :p Nie no żartuję, ale niedawno otworzyli kebaba niedaleko szkoły mojej, co nie wpływa dobrze na mój jadłospis :] Na portfel też nie :p

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
hehe, wlasnie atlas do cwiczen mam w domu. cwicze od czasu do czasu, ale bez zadnego uschematyzowanego (?) treningu, i nie wiem czy to cos daje ;p

Do góry Bottom