Czytam GW, Duży format, Magazyn świąteczny i nigdy nie spotkałem się tam z tak chamską, nachalną propagandą, jaką widzę w tej gadzinówce W Sieci. Są tam naprawdę porządne artykuły i owszem sprzyjający PO publicyści. Ale nie ma tam takiego czegoś, jak jest we W Sieci, że w tym tygodniu napiszemy, że Tusk zabił w Smoleńsku Kaczyńskiego, następny tydzień Tusk jest agentem Stasi, kolejny tydzień porównanie Kaczyńskiego do Piłsudskiego. Kurde, GW to manipulatorzy i kłamcy, ale nie ma tam takiej żenady jak u Karnowskich.
Denerwuje mnie ciągłe mówienie co to nie GW, zacznijcie ją chociaż przeglądać to się dowiecie co tam jest.
No dobra, mam chwile czasu zbiore i zaczynam poszukiwania okladeczek , a i tresci.
Czy ja gdzies w swojej wiadomosci wspomnialem o tresci czy to wSieci czy GW? Ano nie , wspomnialem tylko o okladkach. Nawet i Newsweek ma czasem ciekawe artykuly czy opinie, ale tu chodzi o okladki i o nic wiecej.
1 lepsza okladka z kampanii wyborczej GW
I to nie jest jawna manipulacja, podpisow prawie 3 razy tyle a slupek wiekszy o 1/3, a nie trzykrotnie. Na wiecej teraz nie mam czasu, 1 lepszy przyklad, ale tez okladki z Macierwiczem i cala gazeta o nim.
Nie toleruje, anie jednej gazety, ani drugiej . Zadnych nie kupuje i nie mam zamiaru kupowac, chodzi o sam fakt, ze w Polsce nie ma juz prawie zadnych niezaleznych mediow. Tygodnika/ gazety, ktora dyskutuje o sytuacji na swiecie, bez poparcia zadnej partii.
wSieci jest prawicowe, GW/Newsweek prorzadowe, bo i jak maja nie byc skoro prawie 60% wydatkow na media z pieniedzy publicznej idzie na te 2 gazety?
Nie rozumiem tylko jak natemat.pl/ czyli defacto Lis/ krytykuja inne gazety, gdzie sami manipulowali wlasnymi okladkami itd.
Co do GW jeszcze, nie mowie , ze nie ma dobrej tresci, ale sam fakt kto jest redaktorem naczelny wzbudza u mnie juz obrzydzenia
E. dzisiejsza GW i maly skrot fobii na punkcie PiS