Niby to tylko mecz
towarzyskie, ale dla mnie to mnóstwo emocji na dzisiaj. Pierwszy mecz jaki mi wpadł w oko w ofercie, jest właśnie Belgi z Wybrzeżem. Obie ekipy zobaczymy na MŚ w Brazylii.Belgowie są uznawani za "czarnego konia" nadchodzących rozgrywek, i jak najbardziej słusznie. Wystarczy popatrzeć na ich skład.Dziś w ekipie gospodarzy zabraknie gracza Arsenalu, Vermalena. W bramce zobaczymy Courtoisa, w obronie Komapany, pomagający mu Vertongen i doświadczony van Buyten. Nie ważne kto wyjdzie w środku pola, kto by nie wyszedł to ten skład będzie wyglądał porażająco, Wistel, Fellaini czy Dembele. Na skrzydłach bądź pod napastnikiem mogą biegać Hazard ,Chadli, Mirallas, de Bruyne bądź Mertens. Na szpicy natomiast mogą grać Lukaku lub Benteke.
WKS nie może się pochwalić taką kadrą znanych i dobrych piłkarzy jak Belgowie. Mają oczywiście w swoich szeregach Drogbę czy Yaya Toure. Napastnicy tacy jak Drogba, Bony, Doumbia to światowej klasy snajperzy, ale wątpię, aby chociaż dwóch zagrało dziś razem. Nie patrzę na ich ostatnie mecze, które rozgrywali w listopadzie ubiegłego roku. Na prawdę warto zagrać po takim kursie na gospodarzy.
Oczywiście inny wynik niż wygrana Belgów będzie nie miłym zaskoczeniem dla mnie, tak że naprawdę
polecam!
Mistrzowie Świata podejmują Włochów. Nie sugeruję się za bardzo ostatnimi meczami tych reprezentacji, ale w ostatnich 5 meczach stosunek Hiszpanów to 3-1-1, natomiast Włochów 1-4-0. Duże zmiany w wyjściowym składzie gości,
Alessio Cerci, Daniel Osvaldo i Gabriel Paletta, to oni wyjdą w wyjściowej jedenastce przeciwko Hiszpanom. Goście zagrają bez gwiazdy zespołu Mario Balotelliego, oraz De Rossiego. Doczekać nie może się debiutu napastnik Atletico MAdryt, Diego Costa, który najprawdopodobniej zagra od pierwszej minuty, kosztem Negredo.
Patrząc po wyjściowych składach można przewidzieć przebieg tego meczu, Włosi pozwolą sobie na dużo roszad w składzie i jeśli przegrają wysoko, nikt nie będzie miał do Prandelliego jakich kolwiek pretensji. Hiszpanie wyjdą mocnym składem i jestem przekonany, że wygrają dziś gładko.
Polecam.
Przewidywane składy:
Hiszpania: Casillas - Juanfran, Albiol, Ramos, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Costa, Fabregas
Włochy: Buffon - Abate, Astori, Bonucci, Criscito - Montolivo, Pirlo, Motta - Candreva, Destro, Cerci
Na pewno będzie chciał mieć udany debiut w reprezentacji, więc gram jeszcze,
Diego Costa strzeli ? TAK / @ 1.80 WilliamHill
POWODZENIA!