Wg mnie bardzo duże value po stronie Włoch. Za zwycięstwo Włochów bukmacherzy płacą aż 7,50. Te kursy to chyba jakieś nieporozumienie. Zastanawiałem się nad pograniem 2DNB po kursie aż 5,70, ale ostatecznie proponuję
Włochy +1 po także bardzo atrakcyjnym kursie 2,09. Argumenty za Włochami? Po pierwsze jest to
towarzyskie spotkanie i każdy wynik jest możliwy. Jedni odpuszczają, jedni coś testują, eksperymentują ze składem. Po drugie przecież obie ekipy są drużynami z absolutnie najwyższego światowego TOP-u. Wiadomo, że Hiszpanie są faworytem i lepszą drużyną, ale nie aż tak, żeby wystawiać w tym meczu aż tak wysoki kurs na Włochów.
Sprawdziłem także ostatnie mecze
towarzyskie obu drużyn i oto wyniki:
RPA -
Hiszpania 1:0
Gwinea -
Hiszpania 1:2
Hiszpania -
Chile 2:2
Ekwador -
Hiszpania 0:2
Hiszpania -
Irlandia 2:0
Hiszpania - Haiti 2:1
Włochy - Nigeria 2:2
Włochy -
Niemcy 1:1
Włochy -
Argentyna 1:2
Włochy - Haiti 2:2
Włochy - San Marino 4:0
Brazylia -
Włochy 2:2
Widać, że obie reprezentacje nie przykładają się do meczów towarzyskich. Hiszpanie wprawdzie wygrywają częściej, ale ich zwycięstwa nie są przekonujące.
Tak w ogóle, to ja za bardzo nie rozumiem tych terminów FIFA. Teraz mamy mecze w środku tygodnia. Zawodnicy dopiero co 3-4 dni temu grali w lidze, a za kolejne 3-4 dni znów będą walczyć na ligowych boiskach. Mamy teraz decydujący fragment sezonu, dużo meczów i raczej piłkarze nie skupiają się tak bardzo na tym, żeby wylewać litry potu w meczach towarzyskich. Sądzę, że obie drużyny potraktują to spotkanie ulgowo. Oczywiście są gracze, którzy walczą jeszcze o powołanie na MŚ i oni raczej będą grać na 100%.
Hiszpania - Włochy
Typ: Włochy +1
Kurs: 2,07
Buk: Pinnacle
Portugalia to wg mnie jedna z najbardziej przereklamowanych reprezentacji. Mają zawodników o ogromnym potencjale, ale nie potrafią go wykorzystać. W ostatnich latach
eliminacje idą im stosunkowo słabo. Zawsze są faworytem grupy, ale w głupi sposób tracą punkty i zajmują ostatecznie drugie miejsce i muszą grać w barażach. Na wielkich turniejach coś tam ugrają, ale szybko odpadają w fazie pucharowej. Mecze
towarzyskie - też potrafią zaskoczyć na minus. Portugalczycy są taką reprezentacją, która gdy chce, to potrafi kogoś ograć wysoko, ale bardzo często potrafią też tracić głupie bramki z rywalami nie najwyższych lotów, remisować bądź przegrywać z takimi rywalami. Myślę, że po raz kolejny te wszystkie portugalskie "gwiazdeczki" potraktują ten mecz towarzyski ulgowo. Tak samo jak w przypadku spotkania
Hiszpania -
Włochy argumentuję swój typ tym, że ligowe spotkania są ważniejsze i piłkarze będą się oszczędzać.
Kamerun, podobnie jak
Portugalia, jest uczestnikiem MŚ, więc nie jest to przypadkowa drużyna. Oczywiście mają słabszy skład od rywali, ale jest kilku mocnych graczy na czele z Eto'o. Myślę, że akurat ci gracze na pewno zagrają na 100%, bo zawsze tak jest, że dla słabszej reprezentacji taki mecz z mocnym rywalem to coś szczególnego.
Ostatnie spotkanie skończyło się wygraną Portugalczyków 3:1, ale niemal przez 60 minut grali oni w przewadze i w dodatku potrafili w tym czasie stracić bramkę.
Portugalia - Kamerun
Typ: Kamerun +1,25
Kurs: 2,14
Buk: Pinnacle