>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Mecze towarzyskie - międzynarodowe w 2013

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Temat służyć ma dyskusji o spotkaniach towarzyskich rozgrywanych przez reprezentacje w 2013 roku. Najbliższy oficjalny termin to 6 luty (oferta niżej), ale zapewne będą też spotkania rozgrywane poza terminami Fifa, Uefa itd. Oczywiście w tym temacie, tak jak zawsze nie rozmawiamy o meczach z udziałem reprezentacji Polski, odpowiednie tematy będą otwierane przed samymi spotkaniami.

Zapraszam do dyskusji.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Pierwsze spotkanie w roku 2013, rozegrane 2 stycznia zostanie pomiędzy reprezentacją Katalonii i Nigerią. ;) Oczywiście Katalonia nie należy do UEFY/FIFY, tak samo jak reprezentacja Kraju Basków, ale jak co roku rozgrywają swoje mecze, gdy Hiszpania ma chwilę przerwy. Tym razem trafiło na początek stycznia - rywal czeka niecierpliwie na PNA, a ten mecz to może być dobry sprawdzian. Spotkanie zostanie rozegrane na Cornella El-Prat, czyli tam gdzie swoje mecze rozgrywa Espanyol Barcelona. Nie mogę jeszcze znaleźć kursów, ale polecam granie na Katalonię.

Powołani:
Kiko Casilla, Valdes; Capdevilla, Puyol, Pique, Montoya, Amat, Raul Rodriguez, Alba, Bartra; Xavi, Verdu, Busquets, Sergi Roberto, Victor Sanchez, Tereja; Sergio Garcia, Bojan, Bruno Soriano, Piti, Tello, Alvaro Vazquez.
Jak widać nie brakuje tych lepszych piłkarzy Barcelony, czy też Espanyolu. Najlepszymi strzelcami kadry z powołanych piłkarzy są Sergio Garcia i Bojan. Obaj mają po 5 trafień.
Ostatnie spotkania Katalonii:
Nigeria (El Prat) - ? 2013, 2 Styczeń
Tunezja (Stadion Olimpijski w Barcelonie) 0:0 2011, 30 Grudzień
Honduras (jw) 4:0, 2010, 28 Grudzień
Argentyna (Camp Nou) 4:2, 2009, 22 Grudzień
Kolumbia (Camp Nou) 2:1, 2008, 28 Grudzień
Argentyna (Camp Nou) 0:1, 2008, 24 Maj
Kraj Basków (San Mames - Bilbao) 1:1, 2007, 28 Grudzień
Warto wspomnieć, że niedawno grał również Kraj Basków. Na Estadio Anoeta w San Sebastian pokonali oni Boliwię, aż 6:1!
Zatem ja czekam na kursy i pewnie zagram na Katalończyków (jeśli nie będą w granicach Barcelony ~1.15). ;) Wolałem napisać teraz, bo nie wiadomo, czy byłbym w stanie napisać, przypomnieć sobie o nim na początku Nowego Roku.:grin:

Edit.
No mamy na Katalonię tylko 1.25 bet365. Trzeba będzie poczekać być może handi azjatyckie -1 już byłoby niezłym typem do jakiegoś dubla.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Puchar Afryki rozpoczyna się 19 stycznia, więc bardzo prawdopodobne jest że skład optymalny, a kadra zbliżona do tej. I tu też widzę pierwszy schodek, Nigeria jest jednym z faworytów owego turnieju i to spotkanie może być takim typowym wejściem w formę. Aczkolwiek nie wiem na ile poważnie traktują te mistrzostwa, bo od lat wiadomo, że niektórzy piłkarze, przeważnie na co dzień grający na boiskach Europy, odfajkowują te rozgrywki i wracają do klubów. Owszem faworytem jest Katalonia, ale trudni powiedzieć z jakim nastawieniem Nigeria do tego meczu przystąpi.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Znalazł ktoś kadrę Nigerii na mecz z Katalonią? To dość istotne, a nigdzie jej nie widzę.
Prawdopodobne składy obu drużyn:
Nigeria (4-5-1)
Enyeama
Kwambe , Egwueke, Ambrose, Oshaniwa
Musa, Onazi , Reuben, Igiebor, I. Uche
Emenike

Katalonia (4-3-3)
Valdes Amat , Puyol, Pique, Alba
Busquets, Xavi, Tejera
Tello, Krkic
, Garcia

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Na pewno dzisiaj po stronie Katalonii nie zagra w bramce Victor Valdes, który ma problemy z lewą stopą i dzisiaj nie trenował. Jego występ jest wykluczony via FCBarcelona.cat.
Właśnie ważną kwestią jest nastawienie Nigerii - w mojej opinii Katalończycy i tak wygrają, ale jednak kurs mnie w ogóle nie zachęca. Chętnie spotkanie obejrzę, ewentualnie na live można coś łapać.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Raz to ważne jest jak wyjdzie Nigeria ale ważne też jak wyjdą na ten mecz zawodnicy Barcy i Espanyolu, bo przecież już w weekend grają mecz derbowy więc sądzę, że nikt nie będzie chciał ryzykować kontuzji w meczu towarzyskim. Kurs na Katalonię nie zbyt wysoki ale tam gdzie są gracze Barcy w większych ilościach, to zawsze takie kursy i nie ma się co dziwić. Z jednej strony mam w pamięci, że kilka dni temu Baskowie pokonali Boliwię 6:1 ale z drugiej strony tutaj Nigeria zagra swoimi podstawowymi(chyba) w większości zawodnikami więc różnie może być.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Katalonia -1.5 @1.925 bet365 [4/10] ⛔ zaczęło się obiecująco. Ale dno, nawet nie wygrali.;x

Dla Katalonii to &#39;święto&#39;, przecież takie mecze rozgrywają zwykle tylko jeden w przeciągu roku. Będą chcieli zwyciężyć w tym starciu (tak samo jak przed kilkoma dniami Baskowie). Jeśli mają patrzeć na sobotnie derby, to nie wiem jaki sens miałby ten mecz. Trener Nigerii też nie może ryzykować zbyt wielu kontuzji, bo ma o wiele ważniejsze cele w niedalekiej przyszłości (PNA).
Katalonia (4-3-3) Valdes Amat, Puyol, Pique, Alba Busquets, Xavi, Tejera Tello, Krkic, Garcia
Gdyby sprawdził się ten skład, to liczę na wiele bramek ze strony gospodarzy. W ofensywie bardzo szybcy zawodnicy, którzy raz po raz powinni urywać się obrońcom Nigerii. W końcu w środku mają świetnego asystenta, którym jest Xavi.
Jordi Codina zastąpi VV. Kiko Casilla pokazał ostatnio, że jest w dobrej dyspozycji. Obrona też wygląda solidnie jak na mecz towarzyski.
Trenerem reprezentacji Katalonii jest Johan Cruyff, który był trenerem i piłkarzem Blaugrany. Holender jest bardzo zżyty z Katalonią, bardzo zależy mu na wynikach tego zespołu. Dlatego typuję na przekonujące zwycięstwo gospodarzy, ale tak naprawdę dużo lepszym rozwiązaniem na to zdarzenie będzie gra na live.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja raczej spokojnie podchodzę do tego spotkania i raczej sobie zadawać pytania dlaczego Nigeria ma tu przegrać w jakimś beznadziejnym stylu. Zacznę od tego, że hasła o dumie Katalończyków, honorze jakoś do mnie nie trafiają pomimo, że mam do nich ogromny szacunek. Po boisku biegają piłkarze chociaż nie byle jacy. Znając uwielbienie Cruyffa to można się spodziewać niemalże całej możliwej Barcelony więc faktycznie skład może być mocny. Różnie może wychodzić chemia pomiędzy linią pomocy, a linią ataku. Pamiętajmy, Messiego tu nie ma, a Nigeria nie zagra otwartego futbolu, bo zostaliby zjedzeni. Sami również nie wystąpią w optymalnym zestawieniu:
Nigeria which is in camp in neighboring Portugal preparing for the African Cup of Nations will be fielding a mix of domestic league players and foreign pros in this game though they&#39;ll be without Captain - Joseph Yobo, Chelsea Duo - Mikel Obi &amp; Victor Moses and Isreal-Based Goal keepers, Vincent Enyeama &amp; Austin Ejide and in their absence, either Warri Wolves Chigozie Agbim or Heartland&#39;s Daniel Akpeyi will be in goal.
We will be playing with a team dominated by players who ply their trade in the Nigeria Premier League. One or two foreign-based professionals will join us and I want to assure our teeming fans that the boys selected for that game will put in a strong performance against Catalonia
Jak widać nie wystąpi kilku graczy z nazwiskami, ale jeśli chodzi o jakość gry to również nie jest to przesądzone na minus. Trener Nigerii poda kadrę na Puchar Narodów Afryki na chwilę przed startem turnieju. Jak widzicie kadra, która jest podana w temacie dotyczącym turnieju jest dłuższa od pozostałych. Szkoleniowiec nie chciał decydować się na określonych piłkarzy tylko chce dać szansę innym, bez nazwiska, grajkom z czarnego podwórka. Ciężka praca na treningach, a przede wszystkim tego typu sparingi mogą przekonać trenera i na pewno wszyscy zawodnicy powinni być naładowani na maksa. Nigeria to solidny zespół z nazwiskami, ale brakuje im też zawodników od zadań specjalnych. Ofensywa jest świetna, ktoś zaprzeczy? O zawodnikach ligowych wypowiadać się nie będę, bo tu żadne liczby nie będą odzwierciedlać prawdy. Zamiast martwić się o handicapy czy nawet zwycięstwo Katalonii po takim kursie wolę poszukać tu gola dla gości. Ustawią się raczej pod kontrę i jestem ciekawy jak tu &quot;Barcelona&quot; sobie poradzi. Meczami z przeszłości (głównie z Argentyną) to ja bym się nie kierował.
Katalonia - Nigeria 1:1
BTS 1,75 Bwin ✅

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Oficjalny skład Katalonii: Casilla; Bartra, Piqué, Puyol, Capdevila; Sergio González, Xavi, Verdú; Víctor Sánchez, Bojan i Sergio García.

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
Towarzyski 08.01.2013 godz 19:15
South Africa - Norway
Typ - 1
kurs - 2,40 sobet
wynik 0-1 ⛔⛔
Druzyna Norwegi na to spotkanie przystapi bez zawodnikow wlaczonych do kadry Brazylia2014 a mianowicie nie wystapia :
Hangeland obronca 360min 4 wystepy ( klub Fulham 1561min 18 wystepow 18 w 1 skldzie )
Hogli obronca bez stat ( klub Club Brugge 641min 10 wystepow 7 w 1 skldzie )
J.Riise obronca 360min 4 wystepy ( klub Fulham 1589min 18/18)
Waehler obronca 180min 2 wystepy ( klub IFK Goteborg czolowy obronca tej druzyny24/24)
Demidov obronca bez stat ( zawodik Celty Vigo nie zagral jeszcze , wczesniej Eintracht Frankfurt 5/4)
Braaten napastnik 336min 4/4 ( klub Toulouse 14/4)
Henriksen pomocnik 270min 4/3 (klub Alkmar 14/12)
Hauger pomocnik bez stat (klub Elfsborg zawodnik malo gra )
Tettey pomocnik bez stat (klub Norwich 15/14)
Abdellaoue napastnik 112min 2/2 (klub Hannover w tym sezonie 4 bramki w tamtym 11 dobry strzelec )
Oczywiscie staystyki zawodnikow na kadre Brazylia2014 kazdy z nich gral wiecej razy w reprezentacji ..
W druzynie gospodarzy nie zobaczymy :
Josephs bramkarz 90min 1 wystep zadna strata
Pienaar pomocnik68min 1 wystep zadna strata
McCarthy 35letni napastnik
Nomvethe 35letni napastnik
Dotychczas zespoly spotkaly sie ze soba dwa razy Republika Poludniowej Afreyki wygrala u siebie 2-1 , Norwegia u siebie 1-0

tomek18 47

tomek18

Użytkownik
Luksemburg - Armenia⛔

nie będę się rozpisywał bo nie ma sensu. Luksemburg nie należy do potęg europejskiego futbolu. Ostatni mecz międzypaństwowy wygrali niecały rok temu. W tym czasie potrafili przegrać m.in.z Maltą czy Gruzją. Co do Armenii nie wolno ich lekceważyć. Z silniejszymi rywalami przegrywają, ale z drużynami na tym samym poziomie lub niższym wygrywają. często są to wygrane 1 bramką. Mimo że to mecz towarzyski i nic nie wiadomo co do składów i podejścia zawodników, polecam typ

Expekt 1,55

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Spotkania towarzyskie
Spotkanie: Luksemburg - Armenia
Typ: Armenia -1 (handicap)
Kurs: 2,5
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:

Na dzisiaj wybrałem spotkanie towarzyskie Luksemburg - Armenia.
Spotkanie zostanie rozegrane na terenie neutralnym,we Francji.
Futbol w Armeni w ostatnich latach poczynił spore postępy i nie jest to już piłkarski outsider.Armenia była bardzo blisko wywalczenia awansu na EURO 2012,a sporo udziału w tym,że jednak nie udało im się osiągnąć historycznego sukcesu miał błąd sędziego.
W obecnych eliminacjach na brazyliski mundial Armenia ma bardzo ciężką grupę,jednak w meczach z Bułgarią oraz Włochami była blisko remisu udowadniając swój ciagły rozwój.
Armenia nie jest już tylko druzyną swojego boiska,aczkolwiek tam jest o wiele silniejsza.
Luksemburg jest z kolei najmocniejszą ze słabych drużyn europejskich,rzadko doznaje pogromów i potrafi osiągać małe sukcesiki.
Dziś jednak nie powinni być zbytnio nastawieni na defensywę,gdyż nie jest to mecz o punkty,a to powinno dać kilka szans lepszej w ofensywie niż w obronie drużynie Armenii z gwiazdą Szachtara Donieck, Mkhitaryanem na czele.
Kadra Armenii na ten mecz:
Goalkeepers:
Roman Berezovsky (Dynamo Moscow, Russia)
Gevorg Kasparov (Zob Ahan, Iran)
Arsen Beglaryan (Gandzasar)
Defenders:
Robert Arzumanyan (SKA-Energiya, Russia)
Hrayr Mkoyan – without club
Valery Aleksanyan (Sanat Naft, Iran)
Artyom Khachaturov (Sheriff, Moldova)
Artak Yedigaryan (Pyunik)
Kamo Hovhannisyan (Pyunik)
Hovhannes Hambardzumyan (Banants)
Taron Voskanyan (Pyunik)
Midfielders:
Henrikh Mkhitaryan (Shakhtar, Donetsk Ukraine)
Karlen Mkrtchyan (Metallurg Donetsk, Ukraine)
Arthur Yedigaryan (Hoverla, Ukraine)
Karen Muradyan (Shirak)
Aras Ozbiliz (Kuban, Russia)
Marcos Pizzelli (Kuban, Russia)
Gevorg Ghazaryan (Metallurg Donetsk, Ukraine)
Norayr Aslanyan (Emmen, Netherlands)
Forwards:
Edgar Manucharyan (Ural, Russia)
Arthur Sarkisov (Volga, Russia)
Mikhail Markosov (Ufa, Russia)

Ja uważam ,że może tu być 0:2.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Gdzie znajdę składy reprezentacji na jutrzejsze mecze?
Chorwacja -Korea
Rumunia Australia
Wyjściowe jedenastki pewnie będą znane dopiero kilkadziesiąt minut przed spotkaniem, powołania za to masz tutaj:
Korea i 5 zakładka czyli &#39;Players&#39;
Rumunia i zakładka numer 8.
Z dwoma pozostałymi reprezentacjami robisz to samo, ale ja nie mogę podać linków, gdyż z niewiadomego mi powodu nie chcą mi się otworzyć.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
A ja sobie rekreacyjnie obstawiłem systemowy Super Yankee na dzisiejsze spotkania towarzyskie:
Bet365
Japonia v Łotwa kurs: 1,25 ✅
Korea Płd. v Chorwacja (0,-0,5) kurs: 1,80 ✅
Hiszpania (0,+0,5)
v Urugwaj kurs: 1,20 ✅
Chile (0,+0,5) v Egipt kurs: 1,225 ✅
Portugalia (0,-0,5) v Ekwador kurs: 1,23 ⛔
(edit po meczu: gdybym pierwsze z tych z tych czterech meczy typował na czyste zwycięstwa, a nawet handi to by dopiero było, Portugalia bardzo rozczarowała)
Krótkie uzasadnienie: Japonia u siebie, Łotwa może i waleczna, ale na 2 półkuli mogą mieć problemy, w Chorwacji ma być Madżukic i inni klasowi zawodnicy - to mi wystarcza, Hiszpania jest mistrzem Europy, co prawda Urugwaj też całkiem dobry i dlatego może być nawet remis, Chile dlatego, że Egipt jest niesamowicie słaby, Portugalia - ma być Ronaldo w jedenastce, który obiecał dać z siebie 100% (jak dobrze przetłumaczyłem z jakiegoś portalu sportowego). Zakład co prawda postawiony, ale z chęcią wysłucham jakiś uwag czy ewentualnie sprostowań jak się z czymś mylę.

homel 918

homel

Użytkownik
W dodatku Łotwa jutro bez Rudnewsa, wiec gola raczej nie strzela. Sam Honda powinien zrobić wynik. Mimo wszystko po takim kursie bym się nie bawił w Japonie, szkoda nerwow

michciu90 68

michciu90

Użytkownik
Ja natomiast puściłem luźno na Łotwę (AH +2.5) po 1.40, pogromu Japończyków się za bardzo nie spodziewam. Co do Chorwatów też nad nimi myślałem tylko nigdzie nie mogłem znaleźć powołań na to spotkanie (lub słabo szukałem ;)) ale skoro piszesz, że mają wyjść mocnym składem to warto się nad nimi zastanowić, faktycznie.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
nie mal wszystkie składy są na wikipedia po prostu wpisujecie w google Croatia national football team ,potem macie ten spis tam bierzecie Players (Current Squad) i wszystko cacy ,jeśli interesuje was inna reprezentacja to wpisujecie zamiast Croatia wiadomo to co wam pasuje .
Na pewno zabraknie Thiago Silvy w Brazylii i tymczasowym kapitanem zostanie David Luiz.
Huntelaar zostaje w Gelsenkirchen, w jego miejsce powołany Robben.
Schmelzer, Götze, Reus, Schweinsteiger nie będą grać przeciwko Fracji wiadomo kontuzje ,nie wiem jak tam Klose bo podobno też coś złapał .

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Dzisiaj w Hiszpanii nie gra Casillas,Xavi i Xabi alonso. Co do Korei to nie jest jakaś oszałamiająca drużyna, ale grają szybki futbol, Chorwacji już długo nie trenuje Bilic. Mają nazwiska ale nie wydaję mi się żeby to miało znaczenie. Mandzukic sam meczu nie wygra a poza nim tam nie ma piłkarzy w formie, Corluka w Dynamie ma przerwe w lidzę, Modric? Bez komentarza Srna i bramkarz Pletikosa też przerwa a nikt nie wie czego się spodziewać. Gram na Koree płd.
Kurs: 3.75
bwin

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom