zilzil
Użytkownik
Owszem grają w Ekwadorze. Guayaquil to największe miasto w tym państwie. O wysokich miejscach gdzie są położone stadiony w tym mieście mówić nie można... bo to miasto portoweprzepraszam za literowki, ale pisze z telefonu.
Jedno pytanie - graja w Ekwadorze ? Jak tak to Hiszpanie moga miec ciezko ( duze wysokosci stadionow ).
Warto dodać, że stadion mieści oficjalnie ok. 60tys widzów ale ze spokojem mieści ok. 75tys. Co ciekawe, rekord frekwencji wyniósł bagatela ok. 97tys. Dlaczego o tym wspominam? Miasto to było wielkokrotnie niszczone przez Indian i piratów. Oprócz tego, historia tego miasta (brało udział w wielu walkach antyhiszpańskich) wskazuje, że goście nie będą oklaskiwani xD
Jak wspominałem, miasto położone jest na wysokości morza, nie ma porównania do stadionu w stolicy, który jest położony prawie 3000m n.p.m.
Jeśli mnie pamięć nie myli to w tych okolicach (wybrzeże) w tej chwili trwa jeszcze pora deszczowa i jednocześnie jest gorąco. Warunki do grania jedne z najgorszych więc szału raczej nie będzie.
Jak Hiszpania gra w takich warunkach przekonaliśmy się w czasie PK, wnioski wyciągnijcie sami.
Patrząc dodatkowo na braki personalne u Hiszpanów myślę, że mimo wszystko warto pograć jakiś handicap na gospodarzy,
pozdrawiam