LKS Ostoja Żelisławice - KS Górnik Piaski
Typ: Górnik Piaski / Górnik Piaski
Kurs: 2.50!
Bet365
Sparingi, ach te sparingi... Bukmacherzy wciąż popełniają błędy choć trzeba przyznać, że uczą się nich. Obecnie kurs wyjściowy na over 2.5 bramki w sparingach amatorskich drużyn wynosi 1.30, a jeszcze niedawno około 1.60. Przechodząc do jutrzejszego spotkania... Mamy mecz średniaka A klasy z solidną czwartoligową drużyną której miejsce w poprzednim sezonie nie odzwierciedla potencjału. Doszły wzmocnienia, zmienił się trener i myślę, że w przyszłym sezonie Górnik śmiało powalczy o pierwszą czwórkę, a plan minimum to górna połowa tabeli.
LKS Ostoja - w minionym sezonie 10 miejsce w A klasie... Co prawda na stronie LKS-u możemy przeczytać o nowych twarzach, które niestety jeszcze odpoczywają i nie są do dyspozycji trenera. Bilans bramkowy - 58:78. W okresie przygotowawczym LKS zremisował 1:1 z innym A-klasowcem oraz rozbił juniorów B-klasowego cynkowa 7:1
Górnik Piaski - jak wspomniałem, solidna - powiedziałbym wręcz bardzo solida CZWARTOLIGOWA druzyna, której miejsce w tabeli (12) nie odzwierciedla potencjału. Graj w bardzo mocnej czwartej lidze - jednej ze śląskich, a wiemy, że na śląsku poziom jest wyższy niż na przykład w Małopolsce. Górnik rywalizował z takimi drużynami jak rezerwy GKS-u Katowice, Ruchem Radzionków, Gwarkiem Tarnowskie Góry. Jeżeli chodzi o mecze przygotowawcze do kolejnego sezony to wartym uwagi jest zwycięstwo z mieszaną drużyną jedynki oraz dwójki GKS-u Katowice 3:1, oraz remis z wzmocnionymi rezerwami GKS-u Tychy 1:1!
Kursy na pewno polecą w dół, a w mojej ocenie kurs odzwierciedlający ryzyko w tym meczu to maksimum 1.40! No panowie... Środek tabeli A KLASY ze ŚRODKIEM DRUŻYNY CZWARTOLIGOWEJ. 1.40... Tak duży tylko ze względu na rangę spotkania.