Dyscyplina:
Piłka nożna, mecz towarzyski
Spotkanie: Santos Laguna - Real Madryt
Typ: Azjatycka suma goli - poniżej 4
Kurs: 2.025
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
Nic ciekawego na jutro nie znalazłem,więc skupiłem się na meczu towarzyskim Realu Madryt. Królewscy zagrają jutro po raz pierwszy w historii w stanie Nevada, będą musieli opuścić Los Angeles i udać się w godzinną podróż samolotem. Przeciwnik może nie być nadzwyczaj wymagający, ale ma on sprzymierzeńców :wink: Mowa tutaj o temperaturze, która jest prognozowana nawet na 40 stopni.
Kolejnym problemem może być boisko. W sumie nie może a będzie, bo jest to sztuczna murawa stadionu na co dzień używanego jako boisko do gry w
futbol amerykański. Królewscy nie lubią tego typu nawierzchni, zwłaszcza w sparringach ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Wątpię aby RM się spinał i ryzykował kontuzjami.
Sytuacja kadrowa giganta z Hiszpanii jest dobra i ponownie Mou planuje wystawienie dwóch różnych ekip na dwie połowy. Prawdopodobnie od pierwszych minut zagra Ronaldo czy X. Alonso.
Istotne jest także,że początkowo Real miał grać z Juventusem ale włoski klub wycofał się z World
Football Challenge, turnieju, który ma promować piłką nożną w Ameryce i którego zwycięzcą w poprzednim sezonie został Real Madryt.
W zeszłym sezonie, podczas okresu przygotowawczego, rywalem
Los Blancos było Chivas de Guadalajara. Santos jest zespołem, który odebrał tamtemu zespołowi szansę na mistrzostwo Meksyku.
Laguneros mistrzami kraju zostawali czterokrotnie, a pięciokrotnie plasowali się na drugim miejscu. Ponadto raz wygrali InterLigę, a także w ubiegłym sezonie zajęli drugie miejsce Ligi Mistrzów CONCACAF. Co więcej mają za już przetarcie bo grali już 3 mecze o punkty. Santos to klub, który wygrał najwięcej trofeów w meksykańskich rozgrywkach, więc sądzę,że postawią trudniejsze warunki jak LA Galaxy.
Moim zdaniem można próbować, bo uważam,że nie będzie gradu bramek.