Dyscyplina:
Piłka Nożna - Mecze
Towarzyskie
Spotkanie: Victoria Koln - Borussia Dortmund II (1 połowa, gole parzyste/nieparzyste)
Typ: Nieparzyste
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj zdecydowałem się zagrać niecodzienny typ na nieparzysta ilość bramek. Victoria Koln rozpocznie sezon w Regionallidze Zachodniej. Rezerwy Borussi Dortmund natomiast w ostatnim sezonie zanotowały awans i w sezonie 2012/2013 zagrają już w 3 lidze niemieciej.
Kadrowo Dortmund II prezentuje się naprawdę fajnie:
* M.Langerak (B, ocierał się już o pierwszy skład)
* Chris Lowe (O, solidny obrońca zakupiony z Chemnitzer za 200.000 euro przed poprzednim sezonem, na szczeblu 3 ligi niemieckiej rozegrał już prawie 90 meczy mimo 23 lat)
* Patrick Owomoyela (O, zesłany do rezerw ale na pewno będzie tutaj jednym z liderów no chyba, że jednak odejdzie do innego klubu)
* Marvin Bakalorz (P, ponad 80 meczy w barwach rezerw, zagrał w ostatnim meczu 1 drużyny z Meppen)
* Moritz Leitner (P, 20-letni zawodnik, wykupiony z TSV 1860 za 600.000 euro, w poprzednim sezonie 17 razy zagrał na boiskach w Bundeslidze, przyszłość tego klubu)
* Illkay Gundogan (P, solidny rzemieślnik w środkowej linii, 22 lata, w poprzednim sezonie 28 meczy i 3 gole w pierwszej drużynie, zakupiony z Norymbergii za 4.500.000 euro)
* Enes Baykan (P, kolejny zawodnik określany mianem wielkiego talentu, w poprzednim sezonie w rezerwach 33 mecze i 4 gole, wychowanek Arminii Bielefeld)
Drużyna oczywiście wzmocniona będzie zawodnikami z zespołu U-19 mimo to młodzież z Dortmundu powinna pokonać dzisiejszego rywala. Z tych wymienionych zawodników może jedynie Leitner nie zagra gdyż jest brany pod uwagę przy ustalaniu składu 1 drużyny na mecz z FC Brugge.
Przeglądając natomiast skład Victorii Koln natknąłem się oczywiście na znanego polskiego zawodnika Mariusza Kukiełkę. Jest jednym z lidzerów ekipy z przedmieść Koln. Kolejnym znanym nazwiskiem jest Alexander Voigt (78, pomocnik, swego czasu grywał w Bundeslidze w barwach FC Koln). W drużynie Victorii jest kilku młodych graczy jak i bardziej ogranych co może tworzyć ciekawą mieszankę.
Victoria Koln zagrała niedawno sparing z VFL Bochum, wynik 1:3 potwierdza fakt, że ta drużyna z wyżej notowanymi rywalami ma ciężko.
Dortmund II mimo, że kilku zawodników może zagrać w sparingu 1 drużyny powinno dzisiaj wygrać. Ja typuję na nieparzystą liczbę bramek w pierwszej połowie, dlaczego ?
Bo myślę, że do przerwy będzie 1:0 dla Dortmundu II ????
Edit//
2:2
no niestety, rozstrzelali się ????