>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Masters 13–20.01.2013

Status
Zamknięty.
ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
W niedziele rusza Masters a tu żadnego ruchu a więc zacznę. Na pierwszą rundę w oko rzuciły mi się dwa bety. Najpierw podam i coś napiszę ten nr 1, który moim zdaniem jest najpewniejszy.

Shaun Murphy - Ricky Walden ▶ Shaun Murphy -1,5 [1,67] WilliamHill​

Dlaczego ten typ? Bo Walden ostatnio gra taki piach, że żal oglądać. Nie wiem jak on może znajdować się w 16... Ale to już nie długo, bo z niej poprostu wypadnie. Oglądałem jego gre w zeszły weekend, widziałem mecz gdzie jego przeciwnikiem był Thanawat Thirapongpaiboon. Młody taj nie grał nic specjalnego a mimo to wygrał pewnie 4:1. Thanawat wbił najwyższego breaka meczu a było to 80 punktów a sam Ricky nie przekroczył nawet 50. Walden ma serie 3 porażek. W UK Championship przegrał &quot;wygrany&quot; mecz z Brecelem. Murphy zeszłoroczny finalista Mastersa i finalista grudniowego UK Championship gdzie szedł jak burza i zatrzymał go dopiero lider rankingu Selby. Shaun w tym sezonie a zwłaszcza ostatnio w dobrej formie, wcześniej półfinał w International Championship, w Shanghai Masters też półfinał. Wczoraj i dziś grał w Champions League Snooker ze zmiennym skutkiem, ale to nie są zbyt poważane rozgrywki i dzieją się tam cuda. W Mastersie pula nagróda jest wysoka, ranga i prestiż również. Grać jest o co. Kolejna sprawa jak mnie kieruje do grana na Murhpy&#39;ego to historia spotakń z Waldenem. Na ostanie 6 spotkań wygrał 5 i we wszystkich pokrył te handi... Dobry prognostkyk. Ogólnie po tym co Shaun pokazuje w tym sezonie a jest regualrny a to co gra Ricky nasuwa się tylko jedna możliwość, wygrana Shauna i to raczej bezproblemowa. Walden w tym meczu nie ugra więcej jak 4 fream&#39;ów. Osobiście uważam, że 3 to są możliwe a pewnie zdobędzie jakieś 2...

Jak narazie na sam czysty win najlepszy kurs Murhy [1,45] Unibet

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
W niedziele rusza Masters a tu żadnego ruchu a więc zacznę. Na pierwszą rundę w oko rzuciły mi się dwa bety. Najpierw podam i coś napiszę ten nr 1, który moim zdaniem jest najpewniejszy.

Shaun Murphy - Ricky Walden ▶ Shaun Murphy -1,5 [1,67] WilliamHill​
Dlaczego ten typ? Bo Walden ostatnio gra taki piach, że żal oglądać. Nie wiem jak on może znajdować się w 16... Ale to już nie długo, bo z niej poprostu wypadnie. Oglądałem jego gre w zeszły weekend, widziałem mecz gdzie jego przeciwnikiem był Thanawat Thirapongpaiboon. Młody taj nie grał nic specjalnego a mimo to wygrał pewnie 4:1. Thanawat wbił najwyższego breaka meczu a było to 80 punktów a sam Ricky nie przekroczył nawet 50. Walden ma serie 3 porażek. W UK Championship przegrał &quot;wygrany&quot; mecz z Brecelem. Murphy zeszłoroczny finalista Mastersa i finalista grudniowego UK Championship gdzie szedł jak burza i zatrzymał go dopiero lider rankingu Selby. Shaun w tym sezonie a zwłaszcza ostatnio w dobrej formie, wcześniej półfinał w International Championship, w Shanghai Masters też półfinał. Wczoraj i dziś grał w Champions League Snooker ze zmiennym skutkiem, ale to nie są zbyt poważane rozgrywki i dzieją się tam cuda. W Mastersie pula nagróda jest wysoka, ranga i prestiż również. Grać jest o co. Kolejna sprawa jak mnie kieruje do grana na Murhpy&#39;ego to historia spotakń z Waldenem. Na ostanie 6 spotkań wygrał 5 i we wszystkich pokrył te handi... Dobry prognostkyk. Ogólnie po tym co Shaun pokazuje w tym sezonie a jest regualrny a to co gra Ricky nasuwa się tylko jedna możliwość, wygrana Shauna i to raczej bezproblemowa. Walden w tym meczu nie ugra więcej jak 4 fream&#39;ów. Osobiście uważam, że 3 to są możliwe a pewnie zdobędzie jakieś 2...

Jak narazie na sam czysty win najlepszy kurs Murhy [1,45] Unibet
Typ na Shauna wygląda świetnie. Wczoraj sobie obejrzałem kilka pojedynków z CLS i natrafiłem właśnie na mecz Murphy - Stevens. Anglik zmiótł Stevensa w jakieś 25 minut (3-0) wbijając przy okazji dwie setki. Wcześniej Shaun co prawda przegrał swoje pierwsze 4 mecze, ale naprawdę nie ma się tym co sugerować. Zawodnicy traktują te rozgrywki jako rozgrzewkę przed Mastersem, co w przypadku Murphy&#39;ego doskonale widać.
Do tego dorzucam coś takiego:
Mark Selby - Stuart Bingham 1.60 Unibet
Całkiem przyjemny jak dla mnie kurs na Marka. Po słabiutkim początku sezonu ( skutki kontuzji szyi bodajże) Selby wraca na właściwe tory. Do UK Championship męczył się ze swoją grą niemiłosiernie i wówczas przyszło przełamanie ( najważniejszym momentem był tu chyba mecz 1/4 z Robertsonem i powrót ze stanu 0-4 na 6-4). Ostatni Selby zagrał sobie w PTC w Monachium, gdzie potwierdził rosnącą formę wygraną w całych zawodach. Można jeszcze dodać, że turniej Masters jest jak dotąd bardzo szczęśliwy dla Selby&#39;ego, gdyż wygrywał go już dwa razy.
Jeśli chodzi o jego rywala, to trzeba powiedzieć, że rozgrywa bardzo dobry sezon. Najlepszą formę osiągnął chyba na tydzień przed UK Championsip, kiedy wygrał Snooker Premier League w świetnym stylu, w decydujących meczach pokonując kolejno Higginsa i Trumpa. W UK już tak świetnie nie było i Stuart pożegnał się z turniejem w 1/4 finału po porażce z Carterem. Od tamtej pory nie widziałem go w akcji, jutro dołącza do grupy II CLS więc jak czas pozwoli to może będzie okazja ????
Już teraz jednak zdecydowany jestem grać w stronę Selby&#39;ego, który w moim przekonaniu będzie w tym pojedynku górą. Mark jest mimo wszystko zawodnikiem z wyższej półki niż Bingham, dodatkowo znajduje się w bardzo dobrej formie i jak sam przyznaje odzyskał radość z gry w snookera. Mam nadzieję, że potwierdzi to w turnieju Masters.

Otrzymane punkty reputacji: +1
grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
@ Murphy 1.42 - Walden Tobet
O tym pojedynku wszystko napisał już ryba_gangsta więc pozostaje mi tylko się przychylić do typu. Murphy ostatnimi czasy w dobrej i stabilnej formie. Dojście do finału UK Championship jest tego najlepszym przykładem. O Waldenie z kolei ciężko coś pozytywnego napisać, bo po wygraniu Wuxi Classic zdecydowanie spuścił on z tonu i jest daleki od dobrej dyspozycji. Ostatnie wyniki marne. W PTC porażki, w UK przegrana w żałosnym stylu z Brecelem. Brakuje mu na Murphy&#39;ego po prostu argumentów.

@ Robertson 1.65 - Ding Tobet ✅ było groźnie.. od przerwy Kangur grał piach, ale na szczęście cudowne przebudzenie przy stanie 3-5 i zwycięstwo :grin:
Kolejny typ to zwycięstwo australijskiego Mistrza Świata z 2010 roku. Kangur podobnie jak Shaun gra w tym roku równo i skutecznie. Do tego jego bilans pojedynków z Dingiem to 5-1 na korzyść Australijczyka. A Ding ? Jak dla mnie z niego zostało już tylko nazwisko. Ma jeszcze co prawda przebłyski dawnego geniuszu, ale zdarzają się one coraz rzadziej i Chińczyk regularnie leci w dół w rankingu. Jego tegoroczne wyniki w ważnych turniejach też wyglądają raczej kiepsko:
Wuxi porażka w 1 rundzie, Australian Open 2 runda, Shanghai 1 runda, IC 2 runda, UK Championship 1 runda. Jak widać ani razu nie udało się dojść choćby do ćwierćfinału, a Robertson zaliczył już jeden finał w IC. Ja tutaj widzę zwycięsto Kangura.

Otrzymane punkty reputacji: +1
snajp 902,1K

snajp

Użytkownik
MARK ALLEN - MARK DAVIS Typ M.Davis @ 2.60
Nie będę ukrywał,że nie przepadam za Allenem ale to nie ze względu na to gram przeciwko niemu.Irlandczyk w/g mnie nie prezentuje ostatnio nic wielkiego a mianowicie jego jedynym sukcesem w 2012 roku było wygranie World Open.Na drodze do finału pokonał słabego J.Robertsona potem nie będącego jeszcze w formie Trumpa,wygrał z Kingiem (5-1) no i tu zacięty mecz z Selbym 6-5 w półfinale.Finał 10-1 z S.Lee w oczach wielu stawiał Allena na wysokiej pozycji wyjściowej w tym sezonie. Shanghai Masters odpada w drugiej rundzie pokonany przez Trumpa, International Championship dociera do ćwierćfinału i znowu przegrywa z Trumpem.
UK Championship pokonany w pierwszej rundzie przez Fu 6-3,Mistrzostwa Świata przegrywa w pierwszej rundzie z Cao Yupeng!
Mark Davis tu można prześledzić poczynania mistrza świata na sześć czerwonych http://www.snooker.org/res/index.asp?player=15
Grudniowe UK Championship pokazało,że Davis pnie się do góry.Dotarł aż do półfinału gdzie został pokonany przez późniejszego triumfatora Marka Selbiego 9-4,ale na swojej drodze uporał się z taką gwiazdą jak sam Higgins.Co ciekawe wczoraj znowu ograł Higginsa w Championship League 3-0.Dla bezpieczeństwa przydałoby się jakieś handi w granicach +1,5 kurs spadłby może do 1.6-1.8 i to byłoby idealne rozwiązanie.​

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Judd Trump - Barry Hawkins ▶ Barry Hawkins + 2,5 [1,72] Bet365
W tym meczu widzi mi się taki typ. Judd ostatnio bez formy, gra strasznie nierówno. Nie wiem co się z nim stało, zapewne te problemy z jegą grą są przejściowe ale warto teraz z tego skorzystać. gra z Hawkins&#39;em który jest dla niego niesamowicie niewygodnym przeciwnikiem, popatrzcie sami:

W wszystkich tych pięciu emczach ten zakład wygrałby, ba Barry wygrał aż 4 z 5 meczy z Trumpem a jeden przegrał, gdzie i tak pokrył te handi. Judd wygrał mecz z Barry&#39;m w tym sezonie w Shanghai Masters we wrześniu ubiegłego roku, gdzie od tej pory młodszy anglik troszke obniżył loty. W meczu z Joyce&#39;m pokazał, że potrafi przegrać wygrany mecz i da się mu wyrwać te freamy. Kto jak kto ale Hawkins abrdzo dobrze wypada w meczach z Trumpem. Myślę, że warto pokusić się o te handi. Bo Barry hawkins to gracz z nie najwyższej półki ale dość solidny i w takim turnieju jak Masters powinien zagrać mądrze i rozwaźnie i odpowiednio wychamować agresywnie grającego Trumpa. Pomimo mojej sympatii do Judda typuję, że nie wygra gładko tego meczu a być może nawet go przegra. Jak dla mnie bardzo ciekawy zakład.​

Otrzymane punkty reputacji: +6
snajp 902,1K

snajp

Użytkownik
MARK J. WILLIAMS - MATHEW STEVENS Typ M.STEWENS @ 2.10
Od kilku lat patrzę na Stevensa i wierzę że w końcu zobaczę tego Mathewa co kiedyś.Niestety przez ostatni okres nie było mi dane zobaczyć Go żeby zagrał na wysokim poziomie,ciągle się łudziłem że to teraz,że to ten turniej ale nic z tego.We wszystkich turniejach odpada w pierwszej albo drugiej rundzie.W Championship League rozbudził trochę moje nadzieje gdy przegrywał z Markiem Davisem 0-2 i zdołał Go pokonać 3-2.To co działo się potem wolę nie komentować wszystkie pięć meczy wtopa.
Borsuk wydaje się być w lepszej formie.Pograł sobie trochę w Shanghai Masters dochodząc do półfinału za to w UK odpada już w pierwszej rundzie.W PTC trochę więcej wygranych spotkań ale też nie dochodzi dalej niż półfinał.
W pojedynkach bezpośrednich 5-2 dla Williamsa.
To będzie pojedynek z wieloma błędami przy stole czego wynikiem będzie dużo frejmów over 9,5 kurs 1.95 WH
DW 6-4 Stevens​

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Myślę, że na walijskie derby najlepszym rozwiązaniem jest zagranie właśnie overa frejmowego, a nie granie czystego winu któregoś z zawodników. Stevens jak to Stevens od półfinału MŚ nie gra nic wielkiego. Ot typowy średniak. Nie spodziewam się po nim żadnych fajerwerków. Wszystko moim zdaniem zależy tutaj od formy Borsuka, a ta ostatnio jest delikatnie mówiąc bardzo kiepska. UK i IC porażki w 1 rundzie. To już nie ten zawodnik co jeszcze 1,2 sezony temu.
Zdecydowałem się też zagrać na @ Selby&#39;ego po kursie 1.62 Tobet
Żelazny Mark jeszcze niedawno zmagał się z kontuzjami i własną formą. Nadzieją na lepsze czasy dla tego zawodnika był UK Championship, które padło łupem Anglika. Udało się także wygrać pierwsze w tym roku PTC, więc forma jest wysoka. Jego przeciwnikiem jest Bingham, który nie jest jakimś ogórkiem o czym świadczy choćby wygranie PLS oraz ogólnie stopniowy awans w rankingu. Jednak czy Bingo jest w stanie pokonać Selby&#39;ego w tak ważnym turnieju jak Masters ? Moim zdaniem jednak nie i pogram tutaj w stronę Jestera, który zresztą jest dla mnie obok Higginsa głównym faworytem do zwycięstwa.
Co do meczu Allen - Davis. Dla mnie no bet. Davis ma naprawdę dobry sezon i przekonał mnie do siebie. A Allen ? Wielka niewiadoma. Jak odpali na samym początku to może się liczyć nawet w walce o zwycięstwo w całym turnieju, a jak zacznie tak jak w UK z Fu to może gładko przegrać w 1 meczu. Bardzo chimeryczny zawodnik po którym nie wiadomo czego można się spodziewać.

snajp 902,1K

snajp

Użytkownik
Stephen Maguire - Graeme Dott

Tak sobie przeglądam ofertę i szukam jakieś niespodzianki bo taka musi być jak w każdym turnieju.Dochodzę do wniosku,że skoro buki w gronie faworytów stawiają Maguire po kursie 1.5 z Dottem po kursie 2.62 (WH)to może być to.Wcale się nie dziwię,że bukmacherzy oceniają pojedynek na korzyść Maguire&#39;a.&quot;Kropek&quot; ostatnio nie błyszczy ale patrząc na to z innej perspektywy to właśnie On dociera dalej w turniejach rankingowych.Można powiedzieć pojedynek dwóch weteranów,których pojedynki są zawsze wyrównane.Dlatego +1,5 na Dotta po kursie 1.91 biorę z pocałowaniem ręki. ✅
Dott istne dno!Zbyt spięty, bez pomysłu na grę,wiele prostych błędów.Nie sądzę żeby przeszedł następną rundę,w której trafi na zwycięzcę pojedynku Trump-Hawkins​

Otrzymane punkty reputacji: +3
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
The Masters 2013
Neil Robertson v Ding Junhui
(Suma frame&#39;ów)
Typ: Powyżej 9.0 @ 2.10 bet365 ✅ 6-5 ???? oby w każdym meczu była taka dramaturgia.. 2-0 &gt; 3-2 &gt; 3-5 &gt; 6-5 :grin:
Prawdziwy hit na początek Masters z udziałem dwóch ostatnich triumfatorów tego turnieju, Robbo i Dinga. Historia ich pojedynków notuje głównie pojedynki w Premier League, ale warto zaznaczyć, że podczas ich ostatniego meczu na dłuższym dystansie w UK 2011 to Australijczyk zanotował bezproblemowe zwycięstwo (6-2). Obaj w ostatnich miesiącach prezentowali chwiejną formę, czego boleśnie doświadczył zwłaszcza Robertson podczas UK 2012, kiedy to pozwolił na powrót Selby’ego przegrywając mecz prowadząc 4-0 &gt; 4-5. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że akurat Robertsona zobaczę w takiej roli, tym bardziej, że podczas wcześniejszego PTC w Monachium przydarzyło mu się coś podobnego: wysokie prowadzenie z Maflinem 3-0 ze sporą przewagą w 4. frejmie, a skończyło się przegraną 3-4. Wszystko to bardzo dziwne jak na gracza tej klasy co Robbo. W każdym razie jestem przekonany, że jako obrońca tytułu nie pozwoli sobie już na takie przygody i pokaże nam dzisiaj swój najlepszy snooker. A będzie to potrzebne, bo Ding wydaje się powoli wracać do swojej najwyższej formy. Tuż przed Świętami mieliśmy okazję oglądać go, jak wygrywał PTC w Szkocji prezentując się bardzo dobrze, wszystko wskazuje, że Chińczyk jest na najlepszej drodze do powrotu na szczyt. Posiada więcej niż potrzeba, by sięgnąć po ten tytuł ponownie. Moim zdaniem zbyt trudno wytypować zwycięzcę tego meczu, dlatego ja skłaniam się do overa na liczbę frejmów. Wobec bardzo zbliżonych umiejętności obu graczy spodziewam się, że zobaczymy bardzo wyrównany mecz i walkę frejm za frejm, niewykluczone, że wszystko zakończy się w deciderze. W takim kontekście bardzo ciekawie wygląda typ na więcej niż 9 frejmów i taki też typ wybieram na ten mecz, bo kurs bardzo zachęcający.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Tak jak w trwającym obecnie meczu Australijczyka z Chińczykiem odpuściłem sobie przedmeczowe prognozowanie bo to mecz typowo na live (co zresztą się okazuje bo zwolennicy Kangura teraz obgryzają paznokcie, stan w którym piszę to 5-3 dla Dinga) tak mecz wieczorny jest już w mojej ocenie odpowiedni do zamieszczenia na forum.
Piękne kursy można było łapać na Neila, brawo Kangur!!
Mark Allen✅ - Mark Davis kurs 1,5 bet365
Kolega snajp ma odmienne zdanie na ten temat, no cóż zobaczymy, ja żadnego value w kursie na Davisa nie widzę. Allen rzeczywiście póki co w tym sezonie nie błysnął i wcale nie twierdzę, że musi to mieć miejsce na mastersie ale błyszczeć nie musi żeby pokonać swojego imiennika. Davis grał na lidze niedawno gdzie również występowała czołówka światowa no i nic tam nie zrobił, był najsłabszym zawodnikiem. Oczywiście na mastersie każdy zawodnik jest w stanie budować breaki wygrywające w jednym podejściu nie oglądając się na rywala ale w tym elemencie Allen i tak jest lepszy. Co do kwestii lubię kogoś albo nie lubię to sam nie przepadam za Allenem ale w bukmacherce nie ma to najmniejszego znaczenia, a przynajmniej nie powinno;)
Bez zbędnych emocji ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Dzień drugi pora na jakąś niespodziankę bo w dniu pierwszym było wręcz podręcznikowo czyli zwycięstwo Robertsona po bardzo zaciętym meczu i bezproblemowe zwycięstwo Allena w meczu wieczornym.
Higgins - Carter
Według mnie ten mecz jest większym hitem na papierze niż Robertson-Ding bo tam można było mieć wątpliwości odnośnie formy Chińczyka, dzisiaj natomiast gra dwóch zawodników, którzy na lidze w ostatnim tygodniu byli najlepsi, Higgins szybko się uporał wygrywając pierwszy finał (wygrał właśnie z Carterem), a Carter wygrał następny. Kurs na Higginsa w granicach 1,5 mnie osobiście odstrasza, jest za niski, u Cartera natomiast zauważyłem ostatnio coś bardzo obiecującego, kiedy jest przy stole to odchodzi od niego praktycznie tylko kiedy zmuszony jest zagrać odstawną bo nie ma nic do wbicia lub przez złe rozbicie pozostałości trójkąta, kiedy natomiast ma bile którą można trafić on to robi i śmiem twierdzić, że ostatnio jego skuteczność w tym elemencie to 98%. Bardzo lubiłem w ostatnim tygodniu grać na live zwycięstwa framów przez Cartera w momencie kiedy rozpoczynał punktowe podejścia bo kursy były z 1,4 a z 80% takich przypadków kończyły się w jednym podejściu, a kolejne 15% i tak wygranymi partiami ale w większej liczbie podejść. Nie zapominam o Higginsie on również jest w wysokiej formie a co to oznacza to każdy wie ???? Dzisiaj jednak spodziewam się wyrównanego boju i być może rewanżu Cartera za niedawna ligę stąd moje propozycje:
Carter +1,5 ⛔kurs 1,8 bet365
over 9,5 frama ⛔kurs 2,1 bet365 (można podeprzeć dokładnie ✅9 framów po kursie 4) naprawdę bardzo wątpię, żeby wygrał tu ktoś 6-2.
Miał być hit a wyszły flaki z olejem. Carter poza pierwszym framem gdzie ładnie wykradł frama zagrał po prostu frajersko, chyba wraca do &quot;formy&quot;.

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Pozostaje mi tylko przychylić się do typu ozborna. Carter po katastrofalnym poprzednim sezonie ostatnio gra wyraźnie lepiej i małymi kroczkami powraca do ścisłej światowej czołówki. W CLS bardzo dobra gra, w 1 grupie porażka dopiero w finale, w 2 już zwycięstwo. Wcześniej zaliczył półfinał UK Championship, a o prestiżu i ważności tego turnieju nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Co do Higginsa to wiadomo, wielki mistrz i jeden z głównych faworytów do zwycięstwa w całej imprezie. Widziałem kilka jego meczów w CLS i Szkot prezentował się bardzo dobrze. Wiadomo, że liga to typowo podwórkowe zawody i nie ma co się nimi do końca sugerować, ale jednak jakimś tam wyznacznikiem formy te zawody są.

@ Higgins - Carter over 9.5 2.10 Sportingbet ⛔

W meczu wieczornym skłaniam się ku Maguire&#39;owi. Dott już od dawna gra bardzo przeciętnie i po prostu mnie nie przekonuje. Finał ostatniego PTC nie zmienia mojego zdania o aktualnej dyspozycji Mistrza Świata z 2006 roku, która jest w tym sezonie po prostu kiepska. Maguire to solidna firma. Powiedziałbym, że to jeden z najbardziej solidnych zawodników z czołówki. W tym roku wprawdzie nic wielkiego nie ugrał, ale te ćwierćfinały z reguły udaje się Szkotowi zaliczyć. Dla mnie jest on dzisiaj faworytem tego pojedynku, a kurs 1.55 wygląda całkiem fajnie.

@ Maguire 1.55 Sportingbet ⛔ 5-6 :/

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
The Masters 2013
John Higgins v Ali Carter
(Suma frame&#39;ów)
Typ: Powyżej 9.0 @ 2.10 bet365 ⛔ 6-3 :;/: Carter w ostatnim frejmie 53-0 i zabuksował, potem beznadziejne odstawne i Higgins skończył..

Wbrew pozorom trudny mecz do typowania zwycięzcy. Historia bezpośrednich meczy oczywiście zdecydowanie na korzyść Higginsa, z tym, że większość z nich rozegrana była, kiedy Szkot był w mistrzowskiej formie, a ta go opuściła i od paru miesięcy nie może wrócić na swój najwyższy poziom. Dlatego bardziej miarodajne będzie przyjrzenie się ostatnim wynikom obu graczy, a te zwiastują renesans formy Cartera. Najpierw zanotował półfinał UK Championship przegrany z Murphym dopiero w deciderze (8-9), by w zeszłym tygodniu znaleźć się w 2 finałach grup Championship League, w tym jeden wygrał (wygrał 13 z 16 meczy). W ubiegłym tygodniu obaj gracze wygrali grupy Championship League prezentując całkiem dobrą formę, sporo wysokich breaków, do tego dodali kilka efektownych setek, na rozkładzie mając takich tuzów jak Trump, Robertson czy Murphy. Forma Cartera zdaje się zwyżkować, podczas gdy Higgins po szokującej przegranej z Davisem w UK Championship, kiedy to spudłował banalną różową by dokończyć powrót w tym meczu, jest trochę mniej pewną lokatą kapitału, niż by sugerowały kursy jakie wystawili buki. W każdym razie dla mnie nie jest i dlatego ponownie skłaniam się ku graniu na over, co oczywiście nie wyklucza wygranej Higginsa, ale wyklucza - moim zdaniem mało prawdopodobny - pogrom ze strony któregoś z graczy.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker
Spotkanie: Maguire -Dott
Typ: Dott
Kurs: 2.7
Bukmacher: Pinnacle
Mecz prestiżowego turnieju Masters rozgrywanego w Londynie. Spotyka się 16 najlepszych snookerzystów świata. Pojedynek dwóch Szkotów. Mecz toczony do 6 wygranych frejmów. Spotykają się 6 w rankingu Maguire oraz 15 Dott. Bukmacherzy wystawiając kursy kierują się obecną pozycją w rankingu obu graczy jednak ostatnio forma jest porównywalna. W UK Chamiponship obaj druga runda w tym Dott przegrał z finalistą Murphym. W Shangaj Masters ćwierćfinał Dotta i znów porażka z finalistą Trumpem. Dlatego moim zdaniem taki kurs na Dotta to nieporozumienie. Nie należy zapominać że Dott to mistrz świata z 2006 roku a byle kto tytułu nie zdobywa. W 2010 został wicemistrzem po porażce w finale z Robertsonem. Natomiast Maguire największe sukcesu odniósł zwyciężając w 2004 roku w UK Championship oraz 2008 w China Open.moim zdaniem Doot lepiej gra na dużych imprezach natomiast Maguire jest nerwowy przy stole czasami podejmuje dziwne decyzje nie potrafi odwrócić losów meczu gdy gra się nie układa. Moim zdaniem dziś. wygra bardziej opanowany i konsekwentny Dott. Moim zdaniem kurs jak najbardziej warty gry.

Otrzymane punkty reputacji: +3
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
The Masters 2013
Stephen Maguire v Graeme Dott
(Najwyższy break)
Typ: Graeme Dott @ 2.25 bet365 ⛔ 131-92 :;/:

Szkocki pojedynek w Masters. Obaj gracze raczej w snookerowym czyśćcu w ostatnim okresie, ale to jednak Dotty wydaje się bliżej powrotu do formy. Zanotował świetny występ w zeszłym tygodniu w PTC w Monachium gdzie przegrał dopiero w finale z Selbym i to w decydującym frejmie. Prezentował się tam bardzo solidnie, zwłaszcza pod względem budowania breaków. Zanotował 2 breaki trzycyfrowe (106, 115) i 8 breaków +50, co jest więcej niż przyzwoitym wynikiem. Maguirre ostatnio mocno dołuje, nie miał nawet okazji żeby ustrzelić jakąś setkę, oczywiście potencjał ma taki, że jak jest w formie, to potrafi ograć najlepszych. Problem w tym, że już niewielu pamiętają kiedy grał na miarę swoich możliwości. Moim zdaniem buki trochę przeceniają możliwości Stephena, liczy się aktualna forma, a na ten moment do Dott wydaje się prezentować wyższy poziom, zwłaszcza w kwestii budowania breaków. Dlatego po tak zachęcającym kursie stawiam zdecydowanie, że to Dott ustrzeli wyższego breaka.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Wczoraj Cartera nachwaliłem a zagrał kaszanę, szkoda, że Maguire nie ogarnął bo to jednak zawodnik z wyższym potencjałem i efektowniej grający. Dotta źle mi się ogląda bo jakoś tak siłowo wyprowadza kij i mam wrażenie, że wyrwie sobie rękę tyle tytułem podsumowania dnia wczorajszego ????
Trump - Hawkins
Koledzy już wcześniej przeanalizowali to spotkanie upatrując w Hawkinsie faworyta do ugrania 4 partii. Statystyki przez nich przytoczone również potwierdzają ich typy ja jednak odpuszczę ten typ i zagram coś bardziej eksperymentalnego co po części jest wynikiem śledzenia przeze mnie dokładnie tego turnieju. Otóż jak do tej pory wszystkie 4 pojedynki do przerwy kończyły się rezultatem 2-2. Faworyci wygrywali już 2-0, dogi wygrywały 2-0 ale po 4 partiach i tak było 2-2. Pytanie ile ten stan rzeczy może trwać? Myślę, że dzisiaj nadarza się okazja, żeby w końcu jakiś zawodnik odniósł zwycięstwo w pierwszej sesji. Liczę, że liga w wykonaniu Trumpa była zasłoną dymną i tu jednak zawalczy stąd mój typ:
Trump zwycięzcą po 4 framach⛔ kurs 1,9 bet365
Mam już serdecznie dosyć gówniarzerki odstawianej przez Trumpa. Ofensywa owszem ale zdrowa a nie próby wbijania za każdym razem.
O wieczornym pojedynku później ????

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Koledzy już wcześniej przeanalizowali to spotkanie upatrując w Hawkinsie faworyta do ugrania 4 partii.
Źle odbierasz mój typ. On nie jest faworytem że pierwszy ugra 4 freamy. To jest typ, że nie przegra większą róźnicą jak 3 fream&#39;ami. Mecz za niecałe 2 godziny, zobaczymy co z tego wyjdzie. Trump może i znieść Barry&#39;ego ale może i przegrać. jednak mimo wszystko uważam, że Hawkins tanio skóry nie sprzeda i o te moje handi powalczy a może nawet sprawi niespodziankę.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Źle odbierasz mój typ. On nie jest faworytem że pierwszy ugra 4 freamy. To jest typ, że nie przegra większą róźnicą jak 3 fream&#39;ami. Mecz za niecałe 2 godziny, zobaczymy co z tego wyjdzie. Trump może i znieść Barry&#39;ego ale może i przegrać. jednak mimo wszystko uważam, że Hawkins tanio skóry nie sprzeda i o te moje handi powalczy a może nawet sprawi niespodziankę.
Dobrze odczytuję ryba ???? Mój typ nie nawiązuje do Twojego. Napisałem, że według Ciebie Hawkins jest faworytem do wygrania 4 framów (czyli, że uważacie, że ma większe szanse ugrać 4 partie niż nie) a nie 4 pierwszych framów lub też, że jako pierwszy wygra 4 framy ????

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
The Masters 2013
Shaun Murphy (ENG) – Ricky Walden (ENG)
Mecz - handicap
Typ: Shaun Murphy (ENG) -1,5 @ 1.75 bwin ✅ 6-4 ???? z przygodami, ale wszystko na plus ????
(Najwyższy break)
Typ: Shaun Murphy @ 1.57 bet365 ✅ 130-65

Nie ma sensu szukać na siłę niespodzianki, kiedy wszystko wskazuje na to, że faworyt tego meczu nie powinien mieć najmniejszych problemów z wygraną. Shaun Murphy udowodnił w UK Championship, że wrócił do swojego normalnego, wysokiego poziomu. Doszedł do finału drugiej największej imprezy w kalendarzu prezentując po drodze świetny snooker, czego kulminację widzieliśmy w kapitalnym powrocie w meczu z Carterem, kiedy to będąc pod ścianą wygrał 4 frejmy z rzędu i cały mecz. Muszę przyznać, że tak grającego Murphy’ego nie widziałem od 2005 roku, kiedy jako kwalifikant został mistrzem świata grając zjawiskowy snooker. Dzisiaj raczej nie będzie potrzebował aż takich fajerwerków, żeby komfortowo awansować do następnej rundy. Jego rywalem będzie Ricky Walden, z którym Shaun wygrał 4 na 5 meczów, ale z drugiej jedyna porażka przypadła na największy turniej w którym się potykali, czyli UK 2011. Ricky dobrze zaczął sezon wygrywając Wuxi Classic, choć warto zwrócić uwagę na dość mizerną obsadę tego turnieju. Od tego czasu notował już mocno przeciętne wyniki, a zdarzały się również niespodziewane porażki z dużo niżej notowanymi graczami. Fakty są takie, że od dobrych kilku miesięcy nawet nie zbliżył się do swojego najwyższego poziomu i będzie mu bardzo trudno dotrzymać kroku wracającemu do formy Murphy’emu. Moim zdaniem zwycięzca tego meczu może być tylko jeden i wszystko przemawia za tym, że Murphy komfortowo zamelduje się w 2 rundzie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom