Od dłuższego czasu śledzę Twój temat, piter. Od niego zaczynam przeglądanie forum. Jako że co jakiś czas pojawiają się tu pod Twoim adresem uszczypliwe komentarze, dla przeciwwagi postanowiłem zarejestrować się i dodać swój lakoniczny wpis – życzyć Ci powodzenia, a przy okazji podziękować za dużą liczbę trafnych typów.
A negatywne głosy tych, którzy starają Ci się co jakiś czas wbić szpilę, lekceważ. Ich reakcje pierwotnie motywowane były resentymentem, mającym swe źródło w tym, że operowałeś stawkami, na które lwia część (ja też) nie może sobie pozwolić, i osiągałeś zyski, które stanowią dlań (dla mnie również) nieosiągalny pułap. Dlatego też Twoi „sympatycy”, widząc, że powinęła Ci się noga, prędko skorzystali ze sposobności, by dać upust żywionej zazdrości i powetować sobie wcześniejszy stan. Po ich zadowoleniu wynikającym z Twoich porażek jak na dłoni widać, jak silna jest zawiść powodowana sukcesami o podłożu finansowym, oraz satysfakcja, gdy komuś zaczyna wieść się gorzej.
Nie przywiązuj wagi do tego rodzaju negatywnych (nie idzie mi o krytyczne, te bierz pod uwagę) słów, nie ustawaj w wysiłkach, nie trać motywacji, wyciągaj wnioski z błędów.
Podołasz, życzę Ci tego.