Witam wszystkich, w końcu zdecydowałem się dołączyć do forum. Krótko o mnie, miałem przerwę chyba 3 lata w obstawianiu meczy, więc podchodzcie do moich analiz z dystansem. Od miesiąca obstawiam na nowo. Narazie gram małe stawki i niektóre mecze dosc ryzykowne, kursy 1,5 - 2 zł. Mam nadzieje, ze uda mi sie wniesc cos do dyskusji. To tyle tytułem wstępu.
Przejdzmy do meczu. Z tego co zauwazyłem to ManU w poprzednim sezonie nie wiele razy przegralo u siebie. Liverpool też na wyjazdach gral obiecujaco. Co mozna powiedzieć o Liverpoolu w tym sezonie? Jak dla mnie to zagrali jeden poważny mecz z trudnym przeciwnikiem Arsenalem. Wynik 0:0. Niestety nie oglądałem tego meczu, moge podeprzec sie tylko statystykami, w ktorych widać, ze Liverpool nastawil sie na kontratak. Tego samego spodziewam się w tym spotkaniu, że to Manu bedzie jednak utrzymywalo sie przy pilce, ale czy przelozy sie to na wynik tego nie wiem. Widzialem jakies ostatnie 15 minut Manu z Newcastlu. W koncowce pileczka ladnie chodzila w polu karnym, niestety zabraklo skutecznosci bodajze hernandezowi. Rooney wygląda dla mnie nawet dobrze. W reprezentacji jest rekordzista pod wzgledem bramek, czy to da mu kopa do dalszej pracy i gry? Mam nadzieje ze niespocznie na laurach. Pytanie tylko ile sil wlozyl w mecz, którego nie musieli koniecznie wygrać, a mimo to wygrali ze
Szwajcaria, nie licze San Marino. Licze na niego w tym spotkaniu. Widzialem troche gry Depaya w eliminacjach
LM. Strzelil jedna z dwoch bramek po ladnym strzale, ale wiadomo inaczej sie gra na luzie z przeciwnikiem słabszym. Wydaje sie, ze to dobry transfer dla Manu. Dodatkowo Manu moze byc troche podrazniony tym ze stracil punkty z niewygodnym Swansea, które w zeszlym roku tez dobrze weszlo w sezon. Widzialem skrot tego meczu, w drugiej polowie byla kontrowersyjna sytuacja, w ktorej sedzia mogl podyktować rzut karny podyktowany na Rooneyu, ale nie podyktowal. Fellaini tez wydaje sie byc w formie, strzelil wazna bramke w reprezentacji na 1:1 z Bosnia. Ogladalem Martiala w eliminacjach do ligi mistrzow w meczu z Valencia. Jestem ciekawy jak sie wkomponuje w zespol. Potencjal ten chłopak napewno ma. Nie wiem natomiast jak to sie skonczylo z pozycja bramkarza w Manu. Na stronie pokazuje, ze De Gea został w Manu, ale czy wroci on do skladu, czy bedzie skoncentrowany na 100 % czy bedzie przezywal, ze nie doszlo do transferu, tego tez nie wiem. Wolalbym jednak zobaczyc w tym meczu Romero w bramce, który tez jest swietnym bramkarzem. To tyle przemyslen o Manu. Teraz Liverpool, niestety nie widzialem meczu z Arsenalem, bo chyba ogladalem inne mecze w tym czasie, ktore obstawilem, wiec jesli ktos widzial gre Liverpoolu niech napisze cos wiecej. W zeszlym sezonie grajac z klubami Man. city, Chelsea, Arsenalem i Manu na wyjazdach, tylko w spotkaniu z chelsea udalo sie zdobyc punkt. W liverpoolu widze pauzujacego Countinho za czerwona kartke, ktory jest chyba znaczacym graczem dla Liverpoolu
Mój typ w tym meczu to zwyciestwo Manu, ale oczywiscie czekam na sklady. Kurs 1,9 STS. Powodzenia ????
Edit: wynik 3:1