>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Malta Cup 2008

Status
Zamknięty.
snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Graeme Dott (Sco) 2-4 Mark Williams (Wal)
Peter Ebdon (Eng) 2-4 Dominic Dale (Wal)

To co wyprawiał Dott to przechodzi ludzkie pojęcie,jak mu się nie chciało grać to po co w ogóle przyjeżdżał na ten turniej?U mnie ma ????

Ebdon też się nie popisał no ale trudno jego wybór,niech spadają i życzę Im ostrego łomotu w WELSH OPEN????​

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Neil Robertson (Aus) 3-3 Marco Fu (HK)
Ken Doherty (Ire) 5-1 Joe Swail (NI)
Myślałem że Robertson sobie poradzi z Fu a tu remis :rolleyes:

michau 84

michau

Forum VIP
11:00 Williams M.-Ebdon P.
11:00 Jun Hui D.-Dale D.
13:00 Perry J.-Carter A.
13:00 Day R.-Borg A.
17:00 Robertson N.-Swail J.
17:00 Lee S.-Fu M.
19:00 Selby M.-Drago T.
19:00 Hendry S.-Maguire S.

Dzisiejsze pojedynki, niebawem jakaś analiza wpadnie. Pragnę zauważyć, że dziś będzie bardzo trudno o klarowny typ, bo niektórzyjuż odpadli, a niektórzy już mają pewny awans. Ale może coś wynajdziemy.

PS. Snajp, ta tabela nie uwzględnia wczorajszych meczów (przynajmniej kilku, reszty nie sprawdzałem), więc jest do niczego. A tak swoją drogą to nie mogę znaleźć nigdzie normalnej i aktualnej tabeli ;/

michau 84

michau

Forum VIP

Wklejam jakąś normalną tabelę, bo tamta to jakaś krzyżówka jest ???? Też nie ma kilka meczów co były rozgrywane wczoraj, więc jeżeli zaktualizująto wkleję od razu zamist tej.

michau 84

michau

Forum VIP
Williams M.-Ebdon P. @ no bet | ew 1

Pierwszy mecz... serce mówi, że wygra weteran Williams, ale radziłbym nie stawiać tego meczu. Ebdon dwie porażki jak narazie, ostatnie miejsce w tabeli i raczej żadnych szans na wyjście z grupy. Mak po porażce z idącym jak burza Dale&#39;em i zwycięstwie z Dottem, więc szanse na awans jeszcze są.

Jun Hui D.-Dale D. @ x

Krótko. Dale zaskakujące 3 zwycięstwa z rzędu. Jedzie po wszystkich równo. Ale... kiedyś to się musi skończyć. Można stawiać na zwycięstwo Dinga, ale raczej byłbym skłonny do remisu.

Perry J.-Carter A. @ 2

Perry również nie zachwyca, wczoraj ledwo wygrałze słabiutki Borgiem 4-2 a jego pierwszy mecz zakończył się remisem z Ryanem Dayem. Carter ma na koncie remis z Higginsem i zwycięstwo z Borgiem 5-1. Nie urzekł mnie swoją grą jakoś Joe Perry, stąd ten typ. Ali po remisie z Johnem pokazał, że stać go choćby na pokonanie takiego zawodnika jakim jest Perry.

Selby M.-Drago T. @ 1

Ostatni dzwonek dla Selby&#39;ego jeżeli chce coś ugrać w tym turnieju. Wczoraj miał dzień przerwy, miejmy nadzieje, że zrobił mu dobrze i weźmie się w garść. Po prostu musi to wygrać. Jeżeli nie to się pożegna z turniejem.

plus:
Robertson N.-Swail J. @ 1

michau 84

michau

Forum VIP
Ojoj... doszedłem do wniosku, że typowanie czegokolwiek w tym turnieju to czysta loteria... jeden zawodnik, dajmy na to Shaun Murphy gra na miarę swoich możliwości, dugi natomiast... np Alister Carter przyjeżdza sobie na wakacje... więc nie ma o czym mówić. I jeszcze kilku do Cartera by się znalazło. Jeden z komentatorow powiedzial cos w tym stylu: Niektórzy przyjechali tu tylko po to żeby wyjechać z wysp do jakiegoś cieplejszego kraju... No i cała prawda to jest. Zero punktów do rankingu, nagrody takie sobie (~ 75 tys. funtów z tego co dobrze pamiętam), brak nagrody za najwyższego break&#39;a (tylko za maxa 147) - nielicznych niestety nie zachęca do gry... Ja sobie odpuszczam poważne granie w tym turnieju, ewentualnie rekreacyjnie coś za małą sumkę. Jescze w Eurosport lichutkie te transmisje, bo dominuje teraz Puchar Narodów, więc tym bardziej trudno ocenić kto jak gra po obejrzeniu skrótów, a innej możliwości obejrzenia nie mam niestety. Niemniej będę oczywiście podawał jakieś swoje sugestie co do konkretnych meczów i mam nadzieję, że Shaun wygra ten turniej. A inni niech sobie leżakują ;)

michau 84

michau

Forum VIP
11:00 Higgins J.-Perry J.
11:00 Carter A.-Day R.
13:00 Doherty K.-Robertson N.
13:00 Swail J.-Lee S.
17:00 Murphy S.-Hendry S.
17:00 Maguire S.-Selby M.
19:00 Dott G.-Ebdon P.
19:00 Williams M.-Jun Hui D.

Do naszego czasu należy dodać + 2h ;)

Dzisiejsze spotkania Malta Cup.

/// Aktualizacja tabeli kilka postów wyżej

michau 84

michau

Forum VIP
Parę słów na temat dzisiejszech spotkań. Na pewno nie spodziewam się pozytywnego rezulatatu jeżeli chodzi o Cartera. Jak się nie chce, to się nie chce grać ???? Ciekawie zapowiada się mecz Doherty - Robertson - raczej no bet z minimalnym wskazaniem na Australijczyka. Shaun po dniu wypoczynku powinien rozprawić się ze Stephenem Hendrym. Do ciekawych spotkań możemy jeszcze zaliczyć pojedynki Maguire S.-Selby M. (ze wskazaniem na Maguire&#39;a) i Marka Williamsa z Dingiem (ze wskazaniem na Chińczyka). A o spotkaniu Dott - Ebdon ... możemy go zaliczyć do sparingów raczej. Obydwaj zawodnicy grają w tym turnieju jakby chcieli a nie mogli, więc trudno tu cokolwiek przwidywać. To chyba tyle na dziś. Znów niestety okrojona relacja Eurosportu, ale wieczorem coś nadrobię i na jakiś skrót się załapię.

pozdrawiam

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
WCZORAJSZE WYNIKI
Group 1 results:
Joe Perry (Eng) 4-2 Ali Carter (Eng)
Ryan Day (Wal) 3-3 Alex Borg (Mlt)
Group 2 results:
Stephen Lee (Eng) 1-5 Marco Fu (HK)
Neil Robertson (Aus) 4-2 Joe Swail (NI)
Group 3 results:
Mark Selby (Eng) 4-2 Tony Drago (Mlt)
Stephen Hendry (Sco) 3-3 Stephen Maguire (Sco)
Group 4 results:
Ding Junhui (Chn) 4-2 Dominic Dale (Wal)
Mark Williams (Wal) 3-3 Peter Ebdon (Eng)

Wczoraj niestety nic nie obejrzałem ale to nie szkodzi bo widzę że nic nie straciłem.Co tu dużo pisać,grają jak chcą nie ma zaciętości bo w sumie o co tu grać?Może starzy wyjadacze traktują ten turniej jako trening przed następnym poważnym Welsh Open i myślą jak się uda to dobrze a jak nie to nie.
dziś postawił bym na JUN HUI i ROBERTSON​

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Dzisiejsze wyniki

Group 1:
John Higgins (Sco) 5-1 Joe Perry (Eng)
Ali Carter (Eng) 2-4 Ryan Day (Wal)
Group 2:
Ken Doherty (Ire) 5-1 Neil Robertson (Aus)
Stephen Lee (Eng) 5-1 Joe Swail (NI)
Group 3:
Shaun Murphy (Eng) 5-1 Stephen Hendry (Sco)
Stephen Maguire (Sco) 3-3 Mark Selby (Eng)
Group 4:
Mark Williams (Wal) 0-6 Ding Junhui (Chn)
Graeme Dott (Sco) 2-4 Peter Ebdon (Eng)

LOTERIA :-D​

michau 84

michau

Forum VIP

Jaka loteria, dzisiaj względnie zgodnie z przewidywaniami... Higgins swoje zrobił, Carter miał przegrać, Lee - Swail no bet, Murphy mój faworyt do wygrania, co potwierdził dzisiaj, liczyłem na win Maguire&#39;a ale remis to też nieźle z Selbym, Ding też wygrał spokojnie, Dott - Ebdon no bet, za niespodzianke małą mogę uważać tylko porażkę Robertsona aż 5-1, bo aż takiego pogromu się nie spodziewałem. Jeszcze pragnę dodać, że do grona moich faworytów tego turnieju dołączył Ding. Więc taki mały mój finał będzie już jutro ;)

A jutro półfinały...

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Z tą loterią chodziło mi o Robertsona :wowsdf: no i Hendry dał sobie natrzaskać 5-1 :wowsdf:

michau 84

michau

Forum VIP
Ja też liczyłem na lepszy występ Australijczyka, no ale cóż. Shaun się przykłada do grania, więc wygrana nie dziwi, a że tak wysoko to tylko świadczy o tym jak traktuje ten turniej. Jutro będzie ciekawie. Mówię o meczu Murphy - Ding. Mam nadzieję, że będzie relacja live na eurosporcie.

michau 84

michau

Forum VIP
PÓŁFINAŁY

John Higgins (SCO) - Ken Doherty (IRL) @ over 9.5 frames

Pierwsze ze spotkań półfinałowych. Faworytem dla mnie i dla bukmacherów jak widzę jest obecny Mistrz Świata - John Higgins. Ale... z drugiej strony Doherty nie jest na straconej pozycji. Wygrał wszystkie spotkania grupowe i pewnie awansował, o jego grze trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo jakoś nie złożyło się, żeby były jakieś obszerne relacje z jego pojedynków. Bilans Higginsa (3 1 0, +12 frame&#39;y), Dohertego (4 0 0, +12 frame&#39;y). Co więcej można dodać... na tym etapie już możemy się spodziewać &#39;normalnej&#39; gry, czyli konkretnej walki. Nie typuję zwycięzcy w tym spotkaniu, tylko over 9,5 frame&#39;a, bo mam nadzieję, że będzie to pojedynek na poziomie i nikt jakoś specjalnie nie odpuści sobie.

Ding Jun-hui (CHN) - Shaun Murphy (ENG) @ over 9,5 frames + Murphy +1,5

Drugi z pojedynków wydaje mi się o wiele ciekawszy niż ten który odbędzie się po południu. Mój faworyt do końcowego triumfu w tym turnieju - Shaun Murphy, podejmie bardzo odbrze grającego Dinga Junhui&#39;a. Gdyby nie te ostatnie spotkanie w wykonaniu Chińczyka, to zdecydowanym faworytem byłby dla mnie Anglik. Ale i w tym spotkaniu również nie mam swojego faworyta. W obydwu pojedynkach mam nadzieję, że zobaczymy dobry snooker i to będzie dla mnie pocieszenie ;) Typ na ten mecz, również over 9,5 frame&#39;a i Shaun Murphy +1,5 frame&#39;a.

michau 84

michau

Forum VIP
Właśnie wiem... na te ostatnie mecze fazy grupowej expekt też wycofał ofertę, sam chciałem zagrać... Tylko jak zwykle na bwin szersza oferta i można coś zagrać. A teraz w expekt tylko podstawowy zakład na win.

michau 84

michau

Forum VIP
PÓŁFINAŁY

John Higgins (SCO) - Ken Doherty (IRL) @ over 9.5 frames ⛔ 2-6

Pierwsze ze spotkań półfinałowych. Faworytem dla mnie i dla bukmacherów jak widzę jest obecny Mistrz Świata - John Higgins. Ale... z drugiej strony Doherty nie jest na straconej pozycji. Wygrał wszystkie spotkania grupowe i pewnie awansował, o jego grze trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo jakoś nie złożyło się, żeby były jakieś obszerne relacje z jego pojedynków. Bilans Higginsa (3 1 0, +12 frame&#39;y), Dohertego (4 0 0, +12 frame&#39;y). Co więcej można dodać... na tym etapie już możemy się spodziewać &#39;normalnej&#39; gry, czyli konkretnej walki. Nie typuję zwycięzcy w tym spotkaniu, tylko over 9,5 frame&#39;a, bo mam nadzieję, że będzie to pojedynek na poziomie i nikt jakoś specjalnie nie odpuści sobie.

Ding Jun-hui (CHN) - Shaun Murphy (ENG) @ over 9,5 frames ✅ + Murphy +1,5 ✅ 5-6

Drugi z pojedynków wydaje mi się o wiele ciekawszy niż ten który odbędzie się po południu. Mój faworyt do końcowego triumfu w tym turnieju - Shaun Murphy, podejmie bardzo odbrze grającego Dinga Junhui&#39;a. Gdyby nie te ostatnie spotkanie w wykonaniu Chińczyka, to zdecydowanym faworytem byłby dla mnie Anglik. Ale i w tym spotkaniu również nie mam swojego faworyta. W obydwu pojedynkach mam nadzieję, że zobaczymy dobry snooker i to będzie dla mnie pocieszenie ;) Typ na ten mecz, również over 9,5 frame&#39;a i Shaun Murphy +1,5 frame&#39;a.
Allle dostał Higgins. Szkoda, że nie widziałem tego pojedynku... Aż mi się nie chce wierzyć, że Ken tak łatwo go ograł. Ale w końcu to Malta Cup. Tu wszystko jest możliwe ???? Natomiast mecz Murphy - Ding przedniej urody ???? Przegrywając 0-3 Murphy pokazał klasę i się podniósł. A Chńczyka nadal nerwy jedzą ;/ .

michau 84

michau

Forum VIP
FINAŁ

Shaun Murphy (ENG) - Ken Doherty (IRL) @ Murphy @ over 14,5 frames

Cóż... dzisiaj koniec tegorocznego Malta Cup. Jak wiedzą Ci co śledzili, pełno w nim było niespodzianek i szalonych rezultatów. Jednak te ciepłe kraje trochę rozleniwiły jak widać niektórych zawodników. Ale wracając do meczu. Szczerze to nie spodziewałem się, że na drugim miejscu w finale stanie Ken Doherty... muszę przyznać, że go nie doceniłem,bo jednak wygrać 6-2 z obecnym mistrzem świata mówi samo za siebie. Ale... ja znów ustaję przy swoim. Moim faworytem od bodaj 2 kolejki jest Shaun i tak zostanie do końca. Wczoraj w połowie spotkania już spisałem go na straty - oczywiście niesłusznie, bo jak było widać można wyjśc i z takiej opresji. I jemu to się udało. Z drugiej strony szkoda mi troche Chińczyka, bo również pokazał ładny snooker, ale strasznie go zjadły nerwy w końcówce spotkania. Jeden błąd (na raczej prostym wbiciu) zadecydował o jego przegranej. Murphy natomiast na pełnym luzie, na koniec wbił jeszcze zieloną przez 3\4 stołu... uwaga ! wcześniej odbijając białą od dwóch band ;) Murphy moim faworytem i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie ten młody Anglik również dziś. Pierwsza sesja pojedynku rozpoczyna się o godzinie 14:00. Jedno pytanie.... dlaczego w programie Eurosportu na dziś jest snooker o godzinie 20 pod tytułem: &#39;Malta Cup Finał najważniejsze wydarzenia&#39; ...? :-| eee... mam nadzieję, że to pomyłka. A swoją drogą to tylko jedna relacja jest z sesji wieczornej. Szkoda. Ze zbliżającego się Welsh Open będzie na pewno więcej, bo to już turniej rankingowy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom