>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Malta Cup 2008

Status
Zamknięty.
fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Oj ja bym uwazał bardzo bardzo na ten turniej , w tym roku pierwszy raz sa grupy to samo jak na UK bodajze.Poza tym ten na Malcie nie jest traktowany powaniej przez lepszych zawodników.

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Właśnie tak się zastanawiam nad pierwszymi ośmioma spotkaniami i nie wiem naprawdę nie wiem na kogo postawić
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia,w ofercie kursowej jest także remis nie wiem o co chodzi ?

flinstone 2

flinstone

Użytkownik
Hmm... To jest turniej, który ma podział na grupy..:spokodfhgfh:
Co za tym idzie... Zawodnicy rozgrywają 6-frejmowy pojedynek. W takim układzie może paść wynik 3:3, stąd możliwość obstawienia remisu. Za zwycięstwo dostaje się 2 pkt, a za remis 1 pkt.
Ta formuła sprawia, według mnie, że będzie jeszcze trudniej przewidzieć zwycięzce meczu ???? Ale chyba nic wielkiego tym nie odkryłem:spokodfhgfh:

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Chyba sobie odpuszczę pierwsze spotkania grupowe,trzeba trochę poobserwować co prezentują zawodnicy a potem może coś zagrać :spokodfhgfh:

flinstone 2

flinstone

Użytkownik
Tak na pierwszy rzut oka, to bym postawił na Higginsa, Murphy&#39;ego i na Stephena Lee... jakby było można dać z podpórką:jezora:
Ale chyba jednak się wstrzymam. Lepiej zrobić tak jak napisał Snajp..:-D Zobaczymy pierwsze mecze, co zawodnicy pokażą i jak podejdą do tego turnieju.. ????

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Higgins łatwo pokonał Borga 6:0 ale nie stawiał bym Go w gronie faworytów.Gdyby trafił na lepszego zawodnika mógłby przegrać swój pierwszy mecz.W/g mnie słabo,słabo

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Neil Robertson (Aus) 5-1 Stephen Lee (Eng) Joe Perry (Eng) 3-3 Ryan Day (Wal) Ken Doherty (Ire) 4-2 Marco Fu (HK) Nooo Ken zagrał dużo lepiej ale i tak wydaje mi się że żaden ze zawodników nie czuje stołu,dużo prostych błędów​

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Peter Ebdon (Eng) 2-4 Ding Junhui (Chn)
Graeme Dott (Sco) 2-4 Dominic Dale (Wal)
Shaun Murphy (Eng) 6-0 Tony Drago (Mlt)
Stephen Hendry (Sco) 4-2 Mark Selby (Eng)
No po dzisiejszych meczach mam już chyba swojego faworyta.Jest nim DING JUNHUI.Jestem pod wrażeniem Jego gry,trzy frejmy ponad 100pkt.​

michau 84

michau

Forum VIP
Postanowiłem napisać co nie co na temat snookera z okazji wczoraj rozpoczętego turnieju Malta Cup. ????

John Higgins - Ryan Day 1

Faworytem dla mnie jest tutaj oczywiście Higgins, nie rozumiem tak wysokiego kursu, bo przecież Day nie jest aż tak świetny. Szkot wczoraj szybko i łatwo pokonał słabego i mało znanego Alexa Borga 6-0, a Walijczyk zremisował 3-3 z Joe Perrym. Dla mnie John jest zawodnikiem dużo lepszym, co pokazał wczoraj (aczkolwiek przeciwnik nie był zbyt wymagający). Nie widzę tutaj remisu ani tym bardziej porażki Higginsa. Z drugiej strony nie widziałem meczu Day-Perry, więc nie mogę nic o nim powiedzieć ani w jakiej jest formie. Ale nie obawiałbym się tutaj o Szkota.

Ali Carter - Alex Borg 1

Drugi pojedynek młodego Anglika z Maltańczykiem. Jak wyżej napisałem dotkliwa porażka miejscowego zawodnika 6-0 raczej nie dodała mu skrzydeł, co Alister powinien to skrzętnie wykorzystać. Nie jest to byle jaki zawodnik, napewno będzie chciał tutaj powalczyć o jak najlepszy wynik.Tutaj również nie przewidujęinnego rozwiązania aniżeli wygrana Anglika. Tutaj kurs już jest bardziej adekwatny do szans obu zawodników.

Dzisiaj zobaczymy jak to będzie, nowy sezon i drugi poważniejszy turniej w tym roku, więc nie wiadomo do końca kto w jakiej jest formie (Mastersa nie śledziłem). Ale akurat te dwa mecze można zagrać po &#39;nazwiskach&#39; bo ewentualne inne rezultaty byłby niespodziankami. Myślę, że po 2-3 kolejkach mniej więcej będziemy wiedzieć kogo na co stać i jaką formę prezentują snookerzyści.. Tymczasem oglądam mecz Doherty - Lee, który pewnie zakończy się rezultatem 4-2 dla Irlandczyka.

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Stephen Maguire (Sco) 4-2 Tony Drago (Mlt)
Shaun Murphy (Eng) 4-2 Mark Selby (Eng)
Ken Doherty (Ire) 4-2 Stephen Lee (Eng)
Joe Swail (NI) 1-5 Marco Fu (HK) Nie wiem dlaczego ale nie jestem pewny za Higginsa,gdy oglądałem Jego pierwszy mecz jakoś odczułem wrażenie jakby już chciał się pożegnać z tym turniejem i potrenować przed WELSH OPEN.Jak będzie zobaczymy :spokodfhgfh:​

michau 84

michau

Forum VIP
Postanowiłem napisać co nie co na temat snookera z okazji wczoraj rozpoczętego turnieju Malta Cup. ????

John Higgins - Ryan Day 1 ✅ 4-2

Faworytem dla mnie jest tutaj oczywiście Higgins, nie rozumiem tak wysokiego kursu, bo przecież Day nie jest aż tak świetny. Szkot wczoraj szybko i łatwo pokonał słabego i mało znanego Alexa Borga 6-0, a Walijczyk zremisował 3-3 z Joe Perrym. Dla mnie John jest zawodnikiem dużo lepszym, co pokazał wczoraj (aczkolwiek przeciwnik nie był zbyt wymagający). Nie widzę tutaj remisu ani tym bardziej porażki Higginsa. Z drugiej strony nie widziałem meczu Day-Perry, więc nie mogę nic o nim powiedzieć ani w jakiej jest formie. Ale nie obawiałbym się tutaj o Szkota.

Ali Carter - Alex Borg 1 ✅ 5-1

Drugi pojedynek młodego Anglika z Maltańczykiem. Jak wyżej napisałem dotkliwa porażka miejscowego zawodnika 6-0 raczej nie dodała mu skrzydeł, co Alister powinien to skrzętnie wykorzystać. Nie jest to byle jaki zawodnik, napewno będzie chciał tutaj powalczyć o jak najlepszy wynik.Tutaj również nie przewidujęinnego rozwiązania aniżeli wygrana Anglika. Tutaj kurs już jest bardziej adekwatny do szans obu zawodników.

Dzisiaj zobaczymy jak to będzie, nowy sezon i drugi poważniejszy turniej w tym roku, więc nie wiadomo do końca kto w jakiej jest formie (Mastersa nie śledziłem). Ale akurat te dwa mecze można zagrać po &#39;nazwiskach&#39; bo ewentualne inne rezultaty byłby niespodziankami. Myślę, że po 2-3 kolejkach mniej więcej będziemy wiedzieć kogo na co stać i jaką formę prezentują snookerzyści.. Tymczasem oglądam mecz Doherty - Lee, który pewnie zakończy się rezultatem 4-2 dla Irlandczyka.
Ładnie, faworyci nie zawiedli. John zgodnie z moimi przypuszczeniami gładko pojechał z Day&#39;em. Pierwsze trzy frejmy dla niego i wynik 3-0 na sam początek, później jeden do tyłu, ale swoje wygrał. Nie musiał przecież, wygrać 6-0 a i jego styl gry mi się podobał nawet. Co innego, że Day nie grał kompletnie nic a nic. Tylko jakieś przebłski w drugiej części spotkania. Drugiego meczu nie widziałem, ale jak widać po rezultacie też Carter nie miał jakichś większych problemów z Alexem.

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Grame Dott (Sco) 3-3 Ding Junhui (Chn)
Mark Williams (Wal) 2-4 Dominic Dale (Wal)
John Higgins (Sco) 4-2 Ryan Day (Wal)
Ali Carter (Eng) 5-1 Alex Borg (Mlt)
No i Higgins się nam rozkręca :-D​

michau 84

michau

Forum VIP
Joe Perry - Alex Borg

John Higgins - Ali Carter*

Ken Doherty - Joe Swail

Neil Robertson - Marco Fu*

Stephen Hendry - Tony Drago

Shaun Murphy - Stephen Maguire*

Graeme Dott - Mark Williams*

Peter Ebdon - Dominic Dale

Jutrzejsze spotkania. Analizy do kilku typów napiszę jutro ????
Gwiazdką zaznaczyłem ciekawsze spotkania.

michau 84

michau

Forum VIP
Shaun Murphy - Stephen Maguire @ no bet

Obydwa mecze dzisiaj o 12 polskiego czasu. Pierwsze spotkanie bardzo interesujące, zapowiada się emocjonująco, lecz dla mnie fawortem jest Shaun Murphy. Mimo tego, że już ma na swoim koncie dwa zwycięstwa (6-0 Drago, 4-2 Selby), to nie powinien sobie odpuścić tego spotkania. Maguire rozegrał dotychczas jedno spotkanie - wczoraj - wygrywając 4-2 z Tonym Drago... Aż dziwne, że oddał mu 2 frejmy... takiego zawodnikowi jakim jest Drago. Nie widziałem żadnego spotkania tych zawodników, więc znów tylko po wynikach mogę coś powiedzieć. A to, że Murphy wygrywa z Drago na czysto i z Selbym (!) 4-2 a tym samym Maguire 4-2 z Drago, co nam mówi o braku formy Szkota czy bardzo dobrej dyspozycji Anglika, co tego drugiego stawia oczywiście w roli faworyta tego pojedynku. Oczywiście nie wykluczam tutaj remisu bądź wygranej Maguire&#39;a, ale nie wyfaje mi się, żeby Murphy w gazie pozwolił mu coś ugrać. Dla mnie zakład raczej no bet ze wskzaniem na Anglika. Ale różnie tu może być z tymi rozgrywkami grupowymi. Może Shaun sobie odpuści dziś bo ma w zapasie już 4pkt i raczej o zwans z grupy już nie będzie problemu, a Maguire dopiero po jednym spotkaniu, więc on jeszcze nie jest niczego pewien.

Stephen Hendry - Tony Drago @ 1

Stary dobry Stephen będzie podejmował outsidera tej grupy, czyli Tonego Drago. Murowany faworyt, Drago same porażki (6-0 Murphy, 4-2 Maguire), natomiast Szkot dwa dni temu pokonał Marka Selby&#39;ego 4-2, co było małym zaskoczeniem dla mnie, bo raczej spodziewałem się remisu, ale jak widać nie ma formy lub chęci u Selby&#39;ego. Nie ma co się rozpisywać. Wielką niespodzianką byłby tu remis, bądź porażka starego wyjadacza. Tutaj zdecydowana 1. 5-1 Hendry.

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Tak jak napisałeś michau Hendry to pewniak,Drago nic sobą nie prezentuje i nawet maltańska publiczność Mu nie pomorze.
Dott też powinien się uporać z Williamsem który przegrał z Dale&#39;m 2:4
Ciekawe będzie spotkanie Ebdon-Dale,Dominic ma już dwie wygrane na swoim koncie a Ebdon jedną porażkę.Tu stawiam na Petera,musi wygrać jak chce się jeszcze liczyć w tym turnieju a Dale (może ale nie musi) sobie odpuścić ten mecz

snajp 897,7K

snajp

Użytkownik
Stephen Hendry (Sco) 4-2 Tony Drago (Mlt)
Shaun Murphy (Eng) 4-2 Stephen Maguire (Sco)
pele69 gdzie oglądałeś mecz Hendry&#39;go ?​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom